Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Sigla, culori si palmares
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
http://sportarad.ro/capitanul-nu-se-lasa...suporteri/

”Turnul de control” din defensiva roș-albă transmite că UTA are aceeași misiune, deși rezultatele primei etape îi conferă un ușor avantaj în lupta pentru primul loc. Sorin Botiș vede o UTA mai puternică și speră că va fi bucurie în tabăra trupei sale la sfârșitul lunii mai.

Numele topicului poate nu e prea inspirat, însă nu am găsit altul și am ținut neapărat să întreb chestia asta:

Mai sus e preambulul interviului cu Sorin Botiș a lui Radu Romanescu în care vedeți că zice de defensiva "roș-albă". La comentarii unul se ia de Radu ca și cum acesta nu ar avea habar de istoria UTA-ei (total fals) și de aceea a scris roș-albă, nu alb-roșie, iar Radu spune că e sigur pe ce a scris.
Țin minte că pe vechiul forum a fost la un moment dat o clarificare în acest sens, făcută însă de userul le rouge care nu mai e prezent și pe acest forum. Noi avem cântările cu bianco-rosii, alb-roșii sună mai uzual/cunoscut. Ei bine care știe să ne explice cum suntem: alb-roșii sau roș-albi? Smile
pai daca ne luam dupa inregistrarea de la OSIM UTA e doar rosie Smile ori spui alb-rosu sau ros-alb tot aia e ca nu scrie niciunde care-i prima culoare si care-i a doua
e o chestiune de forma mult mai putin importanta decat aia de fond nerezolvata: numele
Nu mă referam la nume, doar la faptul că din câte țin eu minte s-a mai discutat pe tema asta la nivel de principiu (nu de înregistrări la osim sau alte chestii...concrete).
Stie si cip la ce ai vrut sa te referi dar a vrut sa mai impunga putin prin gard de acasa din fotoliu.
Noi am fost obisnuiti ca in presa UTA sa fie adoptata ca fiind alb-rosie iar Dinamo rosu-alba insa nu este specificat nicaieri acest aspect in mod oficial.
Pe actul de la OSIM culoarea definita este rosu pentru ca din punct de vedere cromatic albul si negru nu se considera culori.
Mi-era indiferent dacă era roșu-alb sau alb-roșu până acum ceva timp, când am văzut un exemplar din statutul original al echipei ITA, unde ordinea indicată era roșu și alb. Dar nu fac mare caz și nu zic că așa e obligatoriu, e liber fiecare să spună cum crede. Eu pur și simplu așa am hotărît. 
Mulţumim pentru precizări Radu. Smile
(10-03-2015, 17:08)R R a scris: [ -> ]Mi-era indiferent dacă era roșu-alb sau alb-roșu până acum ceva timp, când am văzut un exemplar din statutul original al echipei ITA, unde ordinea indicată era roșu și alb. Dar nu fac mare caz și nu zic că așa e obligatoriu, e liber fiecare să spună cum crede. Eu pur și simplu așa am hotărît. 

Radu, poti sa ne arati si noua acel statut te rog? Doar asa de curiozitate.
Din păcate, nu-l am. Doar l-am văzut. 
Multumim Radu. La asta se referea Luci, daca in trecutul nostru este mentionat undeva "ordinea" asta ...pentru exactitate Smile
"Clubul de fotbal UTA Bătrâna Doamnă Arad are al doilea palmares din România, după Dinamo Bucureşti, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al divizionarei secunde, Decebal Codru Grădinariu.

La prezentarea oficială a noilor jucători ai echipei - Dumitru Munteanu, Mevlan Adili, Robert Vîlceanu şi Gianmarco Piccioni -, Decebal Codru Grădinariu a fost întrebat de ziarişti ce i-a determinat pe aceşti fotbalişti, dar şi pe colegii lor, să vină la UTA.
Directorul general a afirmat că, printr-un concurs de împrejurări, UTA a ajuns să aibă al doilea palmares din România, după Dinamo, acesta fiind motivul pentru care "Bătrâna Doamnă" îi atrage şi îi motivează pe jucători.

"Nu ştiu exact ce s-a întâmplat la Steaua, dar atâta timp cât UTA a devenit al doilea club ca titluri câştigate din ţară, nu cred că există o motivaţie mai mare pentru jucătorii noştri. În rest, trebuie spus că primele de joc au rămas aceleaşi, cele stipulate în contractele fiecăruia", a spus Grădinariu.
Oficialul arădenilor face referire la situaţia de la Steaua. Gigi Becali a pierdut dreptul de folosi numele şi palmaresul roş-albaştrilor de până în 2003, în urma procesului intentat de CSA Steaua.
În ultimii 14 ani, echipa lui Becali a cucerit 5 titluri de campioană, 2 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României şi 2 Cupe ale Ligii.
Anterior anului 2003, palmaresul Stelei cuprindea 21 de titluri, 20 de Cupe, 4 Supercupe, Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei.
UTA a fost de şase ori campioană a României şi a câştigat de două ori Cupa. Ultimul mare succes al arădenilor a fost obţinut în 1970, când au cucerit titlul, apoi au eliminat Feyenoord Rotterdam, deţinătoarea trofeului, în Cupa Campionilor."

http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Com...a+palmares+
Asta e o prostie si Codru se pripeste inca o data. Steaua avea un palmares superior UTA-ei si pana sa vina ciobanul. Cu atat mai mult cu cat sustine chiar el ca nu cunoaste speta de acolo, trebuia sa evite astfel de declaratii ridicole.
(25-02-2017, 12:55)Kidu a scris: [ -> ]Asta e o prostie si Codru se pripeste inca o data. Steaua avea un palmares superior UTA-ei si pana sa vina ciobanul. Cu atat mai mult cu cat sustine chiar el ca nu cunoaste speta de acolo, trebuia sa evite astfel de declaratii ridicole.

Eu am inteles ca se refera la echipe aflate in orice competitie.
Oricum am lua-o, e circ de prost gust. Hai sa ramanem modesti pentru ca oricum stie toata tara cine-i UTA, nu ne face cinste "can-can" din asta de doi forinti.