Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Criza din Ucraina
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8
Vice News a reluat seria documentarelor din Donbas:
Un site despre situatia rusilor (mercenari sau trupe din armata Federatiei Ruse) ce lupta in Ucraina:
http://lostivan.com/


Ii clar rusii nu se vor opri. Au simtit slabiciunea UE care nu isi doreste un razboi langa granitele ei si a SUA care nu isi permite un razboi frontal cu Rusia . Ucraina nu va fi lasata sa intre in UE si NATO iar regiunile separatiste nu vor mai reveni la Ucraina. Nu cred ca rusii isi doresc un razboi nici macar cat UE si SUA insa vor obtine ceea ce isi doreau de la icneput. Zona tampon si o Ucraina rupta in bucati pe care o vor controla ca si pana acum. Problema este insa daca acum ca au vazut ca "au castigat" oare se vor opri la Ucraina ? Tarile baltice , Moldova si de ce nu chiar si Polonia sau Romania ar trebui sa isi puna serioase semne de intrebare privind siguranta granitelor lor.

Ps..... teribila filmarea de la sfarsit cu bombele care cad tot mai aproape si copilul care incepe sa planga langa mama sa Sad

http://www.realitatea.net/razboi-in-ucra...28864.html

n acelaşi timp, parvin relatări despre oameni ucişi şi răniţi în urma atacului care, susţin autorităţile ucrainene, ar fi fost executat de separatiştii proruşi.

Potrivit Centrului de presă al Operaţiunii Antitero (ATO), "Atacul a fost întreprins de terorişti în jurul orei 12:30 în regiunea aeroportului din Kramatorsk. S-a tras din sisteme reactive BM-21 "Grad"".

"S-au utilizat proiectile "Tornado" şi s-a tras din regiunea localităţii Gorlovka, iar astfel de muniţie există în dotarea Armatei Ruse", a se precizează într-un comunicat ATO, citat de Delo.ua.

Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat marţi în Parlament că un cartier general militar de la aerodromul din Hramatorsk (est) şi zone locuite din vecinătate au fost bombardat cu sisteme de lansatoare multiple de rachete de tip Tornado de către rebeli proruşi, relatează agenţia Interfax Ucraina, citată de Mediafax.

"Acum 25 de minute un lansator multiplu de rachete (de tip) Tornado a atins «Sarmat», cartierul general al forţelor antiteroriste din Kramatorsk", a declarat el.

"Alt atac a lovit zone rezidenţiale din Kramatorsk", a continuat preşedintele ucrainean.

Potrivit BBC, care citează surse locale, cel puţin trei persoane au fost ucise iar alte 15 rănite în atacul asupra zonei locuite.

Separatiştii, citaţi de Reuters au dezminţit tiruri cu rachete.

Sa ne pastram cumpatul, chiar daca situatia din Ucraina e groasa eu unul nu ii vad in stare pe rusi sa atace vreun membru NATO, fie el oricare dintre baltici, noi sau polacii (desi astia chiar nu stau rau militar).
Sunt si ei constienti ca nu se pot pune cu NATO nici militar cat nici economic pentru ca nu isi permit un astfel de razboi.

Referitor la Ucraina si soarta ei, nu stiu. Urmaresc conflictul de la bun inceput si m-am informat zilnic din n surse. Aici sunt mai rezervat si cred si eu ca ucrainienii au pierdut Crimeea. De altfel stiu si ei si de asta si-au retras fortele militare fara niciun foc de arma. Donbasul insa s-ar putea sa fie o bucata prea mare de digerat pentru rusi si nu ii vad sa isi permita mult mercenarii si proprii militari ce lupta acolo.
Daca maine la Minsk nu se ajunge la un acord eu cred ca americanii ii vor inarma pe ucrainieni asa pe sustache cum face si Putin acum in Donbas. Nimeni nu va recunoaste oficial insa cu niste rachete anti-tanc Javelin, cu instructori militari, cu informatii actualizate din satelit, cu ratii militare si alt sprijin logistic altfel se va inclina balanta si Ivan stie treaba asta.
Ceva asemanator imi spunea astazi un prof de istorie
"Daca maine la Minsk nu se ajunge la un acord eu cred ca americanii ii vor inarma pe ucrainieni asa pe sustache cum face si Putin acum in Donbas. Nimeni nu va recunoaste oficial insa cu niste rachete anti-tanc Javelin, cu instructori militari, cu informatii actualizate din satelit, cu ratii militare si alt sprijin logistic altfel se va inclina balanta si Ivan stie treaba asta." S-ar putea sa ai dreptate iar atunci logic ar fi sa se ajunga la un acord... cred ca si rusii sunt constienti de asta si nu isi pot permite sa riste.
Sa vedem. Bine ar fi pentru ca mor atatia oameni care sunt nevinovati si n-au unde sa fuga.
Da este ingrozitor... de fapt cu adevarat nici nu ne putem imagina cum ar fi, oricum s-ar putea ca Putin sa o fi luat nasol pe ulei iar atunci cred ca va fi din ce in ce mai rau, chiar imi este groaza de ce amploare ar putea lua acest conflict( razboi).
In urma cu exact 70 de ani Intalnirea de la Ialta condamna tarile din estul Europei la un "protectorat rus" care stim cu totii unde ne-a adus Sad . Intalnirea de azi de la Minsk are catvea similitudini cu cea de la Ialta de acum 70 de ani dar si cateva diferente majore. Sa speram ca noua "Cortina de Fier" se va muta dupa ziua de azi (si evenimentele care vor urma) cu cateva sute de km mai la est de Romania.

http://www.antena3.ro/externe/deja-vu-ac...83018.html

În urmă cu exact 70 de ani se încheia Conferinţa de la Ialta, care avea să decidă reorganizarea Europei după Al Doilea Război Mondial.

Pe 11 februarie 1945 s-a trasat, în linii mari, harta Europei pentru următorii aproximativ 45 de ani.

Astăzi, pe 11 februarie 2015, la Minsk urmează discuţii privind o problemă poate mai puţin complexă, însă cel puţin la fel de importantă.
Între cele două evenimente există o serie de legături, unele accidentale, altele nu.

Conferinţa de la Ialta a fost a doua, dintr-o serie de trei, între "The Big Three", respectiv Statele Unite, Rusia şi Marea Britanie. Subiectul: soarta Germaniei şi împărţirea Europei în sfere de influenţă.



Ialta este o staţiune la Marea Neagră, aflată în Peninsula Crimeea. Peninsulă care se află şi ea în centrul conflictului dintre Ucraina şi Occident, pe de o parte, respectiv Rusia pe partea cealaltă.

La Minsk se vor aşeza la masa tratativelor sus-amintitele State Unite şi Rusia, dar şi Franţa şi Germania.

Germania, care în urmă cu 70 de ani era în genunchi, revine la masa tratativelor, având de data aceasta o prezenţă activă.

Franţa, inexistentă ca forţă armată în urmă cu 70 de ani, este la fel de vocală ca întotdeauna, însă acum este sprijinită şi de arsenalul corespunzător. Francois Hollande şi-a permis chiar imprudenţa să afirme că dacă eşuează aceste tratative, următorul pas este războiul.

Statele Unite, decisive în înclinarea balanţei în Al Doilea Război Mondial, rămân un colos şi negociază de pe poziţii de forţă.

Rusiile de ieri şi de astăzi, poate chiar şi conducătorii de atunci şi de acum, par să aibă foarte multe lucruri în comun.

Discursul lui Putin, de multe ori împăciuitor, seamănă cu cel al lui Stalin. La nivel declarativ ambii s-au arătat rezonabili şi pacifişti. Însă doar până la un punct. Ce mai au în comun cei doi este lejeritatea cu care lasă faptele să-i contrazică. Dacă în 1945 au profitat de o naivitate excesivă a Aliaţilor, astăzi probabil toată lumea îşi cunoaşte mai bine adversarul.

La fel ca şi astăzi, în urmă cu 70 de ani Rusia l-a luat pe "Nu" în braţe. Au negat orice fel de implicare în afacerile interne ale ţărilor rămase în afara graniţelor URSS, dar în sfera lor de influenţă.

Astăzi, Rusia neagă orice fel de implicare în Ucraina şi învinovăţeşte Vestul pentru întreaga situaţie.



După Ialta au apărut Cortina de Fier şi Republicile Socialiste din România, Cehoslovacia, Ungaria şi Polonia.

Timp de mai multe decenii, între Est şi Vest s-a dus Războiul Rece, pe coordonate care ar putea fi identificate şi astăzi.

La Minsk am putea asista la apariţia formală a unei noi Cortine de Fier, deşi deja Rusia a fost izolată de Occident pe mai multe planuri.

Războiul Rece a adus cu sine o cursă a înarmării şi tot felul de mici incidente, tensiuni între cele două tabere, legende despre cum soarta lumii a fost la distanţa unui simplu buton.

Astăzi, Rusia investeşte masiv în modernizarea armatei şi în diverse proiecte menite să asigure că poate ţine pasul cu competitorii, din punct de vedere tehnic.

Aceleaşi provocări, care au devenit o marcă înregistrată pentru Ivan, au loc aproape zilnic. Zeci de avioane ruseşti sunt interceptate în sau în apropierea spaţiului aerian al NATO, în ceea ce seamănă cu un joc de-a şoarecele şi pisica.

Ialta a fost considerată de mulţi o trădare faţă de aproape o jumătate de Europă. Acolo şi atunci s-a decis destinul multor naţii, după ce Rusia şi-a făcut jocul.

Astăzi speră să facă la fel, însă partenerii de discuţie nu par să fie dispuşi să mai facă prea multe concesii.

Cum se vor sfârşi negocierile de astăzi, greu de anticipat, însă Minsk ar putea rămâne în istorie ca "noul Ialta".
Incet, incet se satura rusii si de Putin:


Apasati "CC" pentru subtitrare in engleza.
Grobari (Partizan), Delije (Steaua Rosie) si Firma Novi Sad (Vojvodina) lupta alaturi de separatistii pro-rusi in regiunea Donbass

[Imagine: HhwoSoC.jpg]
Acolo sa isi lase oasele.

In alta ordine de idei nu cred ca se increde nimeni in promisiunile lui Putin de la Minsk si cred ca americanii ii vor sprijini pe ucrainieni.
Adica situatia ramane la fel...
Sper sa nu se haloseasca rusii si sa ajunga si pe la noi. Chiar daca facem parte din nato, suntem acolo la margine.
Le dati prea mult credit la betivii aia. Cu ucrainienii isi permit sa isi incoarde muschii pentru ca aia sunt ai nimanui. Europa e prea lasa si isi vede numai de interesul ei iar americanii sunt departe. Totusi cred ca numai cei din urma pot face ceva concret, restul se vor margini sa isi "exprime ingrijorarea".
Lucrurile escaladeaza mai mult decat mi-as fi inchipuit vreodata in Ucraina. In timpul "negocierilor de la Minsk" chiar in momentul in care se stabilea acordul de incetare a focului chipurile,  cea mai mare coloana de blindate , doar tancuri sunt 50 plus diverse alte blindate si echipamente militare,  de pana acum a intrat in Ucraina in zona Donetsk-ului dinspre Rusia. Soldatii nici nu se mai feresc sa poarte insemnele Rusiei pe multe dintre acestea putand fi vazut drapelul "noii rusii". Americanii trimit si ei deja trupe in Ucraina pentru antrenarea militarilor ucraineni.

http://www.mediafax.ro/externe/acord-de-...o-13816562
[Imagine: screenshot_2015_02_11_07_14_17.jpg]

Vad pe liveuamap.com ca armata ucraineana se retrage in totalitate din Debaltseve si se regrupeaza in Artemvisk.
[Imagine: B-H2kU6CEAAGWH-.jpg]
Pe de alta parte separatistii ataca localitatile limitrofe aeroportului din Donetsk. Probabil in ideea ca daca pe acolo va fi o noua frontiera nu le convine ca aceasta sa treaca exact prin gardul aeroportului.

Una peste alta sper sa invatam ceva din patania Ucrainei pentru ca am putut vedea cu proprii nostri ochi ce inseamna sa ai un stat macinat de coruptie si spioni. Asta a fost principalul lor inamic si abia dupa aia rusii.


Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8