Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stiri, sezonul 2017-2018
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Din cate stiu, acelasi lucru a mai aparut si acum un an. Cred ca ar trebui sa ne obisnuim cu mizerii dinastea, multi o sa se foloseasca de instabilitatea de la club ca sa incerce sa-si faca un nume pe spatele nostru.
A mai fost si acum 3-4 ani prin Arad. Intra in rand cu ceilalti petitori recenti perindati pe aici (prin presa) Marius Stan, Bobar, Joita , gruppo Gemi-Popa,etc. Toti vor sa ne salveze si sa ne duca in Sampions Lig insa nu mai ajung sa o faca din diverse motive . Cel mai avansat a fost Joita , intr-adevar care a facut si o propunere in scris la un moment dat, dar se pare ca nu mai e de actualitate nici aia .

Probabil , ca si in cazul lui Marius Stan sau Bobar, articolul asta , plus inca vreo 2-3 platite vor fi toata "investitia" la UTA . Isi incearca norocul , poate pot pune mana gratis pe UTA, iar cand isi dau seama ca trebuiesc adusi bani de undeva pe salarii , se multumesc cu reclama din ziare si......dispar.
Mie nici Joita nu mi se pare o varianta de luat in calcul.E adevarat, a adus cativa jucatori bunicei in liga 1 ,in rest,...obsesia lui ,de a lucra doar cu Selymes ,un antrenor care nu a demonstrat nimic pe unde a fost !
da, greu de crezut ca un agent de jucatori poate sa finanteze chiar si o echipa de liga a 2-a. lupta la titlu nici nu are sens sa fie adusa in discutie in conditiile in care nu te lupti doar cu echipa ciobanului ci si cu un CFR Cluj in care se pompeaza (iar) bani seriosi.

e nitel ciudat cum intr-un oras potent dpdv financiar precum Aradul nu se gaseste un om, sau un grup de oameni, care sa fie interesati sa preia UTA. si vorbesc de oameni seriosi nu de tot felul de dubiosi gen martian, stan, bobar (daca e vorba de ala de la dinamo, daca nu mea culpa).
Pentru ca niciun om cu bani care nu doreste sa spele bani sau alte manarii nu se va manjii cu rahatul in care e bagat fotbalul romanesc.
ai dreptate BogdyS insa poate ar trebui ca oamenii cu bani, seriosi, care nu vor sa spele bani ci pur si simplu vor sa ajute sa inceapa sa apara in fotbalul romanesc si incet, incet, sa-i indeparteze pe samsarii spalatori de bani. UTA ar fi un loc ideal pentru un om potent financiar sa investeasca datorita faptului ca la Arad lucrurile sunt foarte clare in ceea ce priveste identitatea echipei. din cate stiu tot ceea ce inseamna UTA este la supoteri, cei care au avut ideea asta de a inregistra brandul UTA au avut o sclipire de genialitate cand au facut lucrul acesta. cu identitatea echipei in mana suporterilor singura grija a unui finantator ar fi sa finanteze echipa (sa o finanteze nu sa o imprumute asa cum e practica in Romania). singurul dezavantaj al Aradului e atitudinea primarului vis a vis de echipa, o atitudine de-a dreptul ghiolbaneasca.

se incearca acum aceste proiecte gen socios ca la Timisoara, Galati, Constanta etc. personal consider lucrul acesta ca fiind unul pozitiv insa fara perspective prea mari pe termen lung. parerea mea este ca oamenii seriosi care au bani si vor sa investeasca(!) sustinuti de comunitatile de suporteri e o varianta mai realista de a face curatenie in fotbalul romanesc. socios suna foarte frumos pe hartie insa ma tem ca in Romania un astfel de proiect nu e ancorat in realitate. in fotbal, din pacate, e nevoie de bani si e nevoie de bani multi mai ales daca iti propui sa elimini samsarii. e doar parerea ma dar un parteneriat suporteri - oameni seriosi si potenti financiar e o solutie mai realista. e drept ca e foarte greu sa distingi samsarii de oamenii corecti datorita atributiilor cameleonice ale samsarilor care sunt extrem de iscusiti sa para ceea ce nu sunt.
De ce nu merge la Rapid?
Nu inteleg... hop dintr o data UTA?!
Chiar imi doresc un investitor, dar cine vrea sa cumpere clubul trebuie sa demonstreze clar ca are bani, nu avem bani acum insa avem stabilitate, parca nu as lasa straini care sa decida la club, dar daca sunt de buna intentie ar fi foarte bine ( cam greu insa).
Idealul de a avea un investitor/patron care sa bage niste bani doar pentru ca e foarte altruist si vrea sa ajute un anumit club de fotbal e aproape un mit, la fel ca cel al jucatorului care din pasiune si pentru culori da 100%.

Daca nu ai nici un beneficiu, de ce ti-ai baga (adica dona) banii tai, doar asa, pentru a salva tu fotbalul romanesc sau un club? Smile

Sa fim seriosi...
Nimeni nu se asteapta sa doneze banii, dar sa ii investeasca cu cap. Sa vezi un club profesionist, care are un centru de juniori puternic, cu departament de marketing, cu jucatori platiti la zi. Normalitate....
Crishu ce ai scris tu acolo sunt beneficii pentru noi, suporterii evhipei (organizare ok, centru de juniori, dep marketing) si pt angajatii echipei (salarii la zi). Cum zicea Batai mai sus, care credem noi ca ar fi “avantajul” unui astfel de investitor/patron/creditor? De ce si-ar “dona” banii pt asa ceva , daca nu are nici un castig din asta?
Ce usor e sa vorbesti si sa zici "cum ar trebui". Hai totusi ca incerc sa fiu mai clar...

Pornesc de la 2 premize. 1) Un asa zis investitor pe gustul suporterului indeplineste 2 criterii, si anume ca e cineva care are bani seriosi si care e si curat/are intentii bune, ca nu poti sa faci nimic daca n-ai cateva milioane bune de Euro (cel putin in prima faza, si asta doar pentru strictul necesar, fara idealuri pentru cluburile romanesti cu centre de juniori, 10 terenuri de antrenament si altele) si viceversa - nu ajungi nici unde daca intentiile tale nu sunt ok. 2) O investitie inseamna sa ajungi pe profit.

In Romania probabil ca poti sa ii numeri pe degetele de la maini pe cei care au ceva bani seriosi (lichiditati) si care au un "profil moral" ok, adica fac afaceri la modul corect. Bun, si hai sa ii luam de exemplu pe fratii Paval (patronii Dedeman), ca de ei tot citisem acum ceva timp ca au o afacere prospera si sa presupunem ca sunt curati, deci bifeaza amandoua criteriile.

Si fratii astia doi, in loc sa isi dezvolte si mai mult business-ul, sa se ocupe de problemele extraordinar de complexe ce apar la o firma cu asemenea cifra de afaceri si cu vreo 10000 de angajati, decid sa isi investeasca timpul si energia (poate cele mai pretioase resurse pentru antreprenorii cu cap) si in alte business-uri - foarte bine si normal pana aici, pana la urma abordezi si alte piete/profile pentru ati diversifica portofoliul. Si in loc sa investeasca in chestii care au un risc mult mai mic, cum ar fi actiunile si mall-urile (cum au facut de altfel), viseaza azi noapte ca mai bine sa bage bani intr-un club de fotbal. De dimineata studiaza terenul si ajung la concluzia ca, de ce nu, sa fie UTA acel club.

A doua premisa e legata de investitie = profit. Aici e si mai simplu, ai profit in momentul in care veniturile sunt mai mari decat cheltuielile. Pai hai sa vedem ce venituri ai: bilete si abonamente, materiale promotionale, drepturi de televizare, bani din Champions League (...) si sponsori. Am uitat ceva? Din banii de bilete si abonamente + materiale promotionale + sponsori (care nu se prea inghesuie la aproape nici un club din Romania sa dea ceva bani seriosi...) poate reusesti sa platesti niste bareme, un cantonament de iarna si unu de vara, mai o amenda de la FRF/LPF pentru o torta, firma de paza la fiecare meci de acasa, ceva deplasari + cazare... adica nu o suma foarte mare din cat trebuie sa ai buget. Mai raman banii din CL/Uefa si drepturile de televizare.

Iar ca si cheltuieli iti raman cele mai importante, si anume salariile + bani de transfer si/sau prima de instalare. Acum fa si tu un calcul, cam care e salariul mediu anual pentru un jucator bun in Romania, adauga taxele pentru acel salar daca e pe contract de munca + prime de performanta si taxele pentru acele prime (rezulta cost total/om/an), inmulteste cu vreo 15-20 de jucatori, adauga si antrenorul + restul staff-ului + managerul clubului + personal administrativ. Daca mai iti pui un buget si pentru transferuri (pentru ca vrei oameni buni si oamenii buni costa, nu iti vin pe gratis...) + ai echipa secunda + juniori + + + + .... Crezi ca nu s-a gandit nici un om cu bani si bun simt sa investeasca in fotbal? De ce nu a facut-o? Pai ca nu se merita.

Poate o sa zici ca da, dar daca investesti mult timp bani apoi ti se intorc, ca iti faci centru de juniori, cresti incet dar sigur si in 10 ani ajungi sa castigi si campionatul deci bani din drepturi TV mai mari si din CL/Uefa. Bun, nu asta era si planul pe termen lung la UTA? Mai e o chestie, si anume ca daca ar fi sa faci business din fotbal, nu prea depinde foarte mult de tine - tu ca investitor dai banul, te afisezi la oficiala, mai te vezi odata cu echipa inaintea unui meci important sa ii incurajezi, semnezi un contract sau un transfer poate si atat, pentru ca tu stii business si nu fotbal - pentru asta ai manageri platiti, ai antrenori si jucatori, scouteri, etc. Dar ce faci cand astia pe care ii platesti sunt niste indolenti, incompetenti, te saboteaza, joaca la pariuri, vand meciuri, pur si simplu trec printr-o criza de forma etc? Ce faci cand pustiul ala minune pe care ai dat 500 000 de Euro nu confirma? Dar cand echipa cu care te bati la promovare/titlu cumpara meciuri? Ce faci cand arbitrii gresesc in defavoarea ta si in favoarea altora? Dar cand autoritatile locale iti pun tot felul de piedici? Planul ala pe 10 ani, care poate era destul de realist (cu riscuri asumate samd.) nu ti se da peste cap? 

Mai ar fi multe de zis si de intrat in alte amanunte, dar de asta simplificam mult si ziceam ca investit = donat. Nu cred ca e vreunul dintre noi care nu si-ar dori ce ai descris tu dar...normalitate in Romania? Apoi ar fi prea plictisitor... Smile
(16-01-2018, 22:52)BaTAI a scris: [ -> ]Idealul de a avea un investitor/patron care sa bage niste bani doar pentru ca e foarte altruist si vrea sa ajute un anumit club de fotbal e aproape un mit, la fel ca cel al jucatorului care din pasiune si pentru culori da 100%.

Daca nu ai nici un beneficiu, de ce ti-ai baga (adica dona) banii tai, doar asa, pentru a salva tu fotbalul romanesc sau un club? Smile

Sa fim seriosi...

corect, un patron 100% altruist nu exista. jucatori care sa fie dedicati unui club mai exista si imi vine in cap Ionita de la Astra care e lautar convins, unul din putinii jucatori care nu s-a aruncat la banii ciobanului.

revenind la ideea patronului, acum nah, nu o sa fie nimeni in Romania alb ca laptele, mai ales daca vorbim de oameni cu foarte multi bani. ideea e ca, din punctul meu de vedere, un patron competent ar trebui sa poata sa puna un club pe picioare nu din bunatatea inimii lui ci avand in gand perspectiva de a-si recupera investitia la un moment dat. eu asa vad un patron bun, in sensul de competent. cam cum e Hagi la Viitorul, omul evident ca are interese economice si nu a bagat bani in proiectul respectiv de dragul fotbalului romanesc si sunt convins ca tinteste profitul. concomitent insa ajuta si fotbalul romanesc prin jucatorii pe care ii scoate de la academia sa.

mai vad un individ atat de rudimentar si uneori ridicol ca ciobanul care chiar reuseste sa faca profit cu fcsbul. in Liga 1 poti sa traiesti aproape ok cu banii din drepturile tv si vanzarile de jucatori. si aici avem exemplul Botosaniului, nu e Iftime ala un magnat dar reuseste sa tina echipa la un nivel acceptabil.

iti dau total dreptate cand spui ca in fotbal nu depinzi de tine si ca poti sa iti rupi gatul repede, mai ales daca cineva are interesul ca tu sa iti rupi gatul. cu toate astea cred ca oamenii cu bani si cat de cat competenti pot sa se strecoare in fotbalul asta putred din Romania. cred (sau poate mai mult sper) ca se poate face treaba in fotbalul romanesc fiind civilizat, competent, chibzuit, calculat dar mai ales rabdator.

in alta ordine de idei, se pare, ca Iuga (21 de ani) se va intoarce acasa la Arad si va semna, zic unii, cu UTA. pe copil l-am vazut jucand in mai multe meciuri, tin minte ca prima data cand l-am vazut pe teren am ramas extrem de impresionat de calitatile sale. puteam sa fac pariu atunci ca pustiul nou venit de la Arad o sa il eclipseze pe Ivan (jucau amandoi la echipa a 2-a atunci). avea o tehnica incredibila, viteza, si pasa buna. raman la convingerea ca e mult mai talentat ca Ivan insa, din pacate, uneori in fotbal nu e suficient doar talentul ca sa razbesti. chiar sunt curios cum va evolua la UTA (daca va semna), din partea mea multa bafta!
http://sportarad.ro/2018/01/17/tisza-can...aintea-ei/

Din stafful utist ce-i însoțește pe jucătorii „Bătrânei Doamne” la Moneasa, pentru cantonamentul de iarnă, face parte și Francisc Tisza. Experimentatul tehnician se află în postura de a lucra din nou cu foștii săi elevi din generații diferite. Cristi Todea și Sorin Botiș, campioni naționali în 1996 cu grupa Romvestului, sunt acum antrenori la UTA. Totodată, nea’ Feri a făcut echipă bună cu Cristian Păcurar (și el „secund” în „alb-roșu) la cârma generației 1997-1998, care e și ea prezentă în cantonament prin: Lazăr, R. Iuga, A. Iuga, Dinculescu, Tănase, D. Popa, Prună, plus Jorza, Stahl și Toma, jucători născuți în anul 1999, trecuți și ei prin mâna celor doi antrenori.

La finalul amicalului de la Gyula, cu Szegedul, Francisc Tisza ne-a dezvăluit o parte dintre gândurile sale, ce au legătură cu reaproprierea de prima echipă a „Bătrânei Doamne”. „Am jucat cu o echipă bună, cu fotbaliști maturi, cu o medie mai ridicată de vârstă și cu fizic de bărbați. Trebuie să recunoaștem că i-au cam pus în dificultate pe copiii noștri. Cu toate astea, ne-am mișcat binișor pentru primul meci. Dorința mea este ca acești copii să joace împreună și să facă pasul spre alte echipe mari abia pe la 23 de ani. De ce să-i vindem la 18 ani pe câteva sute de mii de euro când am putea să-i dăm la 23 de ani la echipe mari pe milioane de euro? Numai să poată clubul UTA să-i țină până atunci. Nu aș vrea să se risipească generația ’97-’98, așa cum s-au risipit risipit altele înaintea ei. În primul rând de asta am acceptat să fiu și eu un fel de consilier. Și la grupele de juniori sunt câțiva copii foarte buni, Miculescu și Gruiescu de exemplu, care sunt și ei în cantonament cu echipa mare”, a spus nea’ Feri.

Acesta nu a putut să treacă cu vederea peste discrepanța dintre bazele sportive din Arad și ceea ce a întâlnit, azi, la Gyula. „Baza Academiei Grosics cuprinde un teren cu iarbă și tribună de 1000 de locuri, o sală cu teren sintetic de dimensiuni între fotbal și handbal, alte două terenuri mari cu iarbă de antrenament și unul sintetic de calitate foarte bună, cum sperăm să aibă Motorul. Uitați-vă ce condiții sunt aici într-un oraș mic din estul Ungariei, gândiți-vă ce au în alte locuri. Noi de ce nu avem măcar așa ceva la Arad?”, e întrebarea retorică a lui Francisc Tisza.
Foarte buna analiza lui nea Feri! Desi unii il considera un antrenor de moda veche ramane un foarte bun cunoscator al fenomenului si experienta lui l-ar putea ajuta mult pe Todea si pe staff-ul sau.
Cel putin pe partea fizica sa vedeti diferenta intre echipa din tur si retur!Oricum pentru un retur reusit mai am avea nevoie de doi fundasi centrali cu o oarecare experinta si neaparat un varf.In rest eu sunt multumit de lot si sunt convins ca vom arata mult mai bine fata de tur.
(18-01-2018, 11:15)psv a scris: [ -> ]Cel putin pe partea fizica sa vedeti diferenta intre echipa din tur si retur!Oricum pentru un retur reusit mai am avea  nevoie de doi fundasi centrali cu o oarecare experinta si neaparat un varf.In rest eu sunt multumit de lot si sunt convins ca vom arata mult mai bine fata de tur.

Exact. Nea Feri impreuna cu fostii sai elevi Todea, Sore si Cristi Pacurar plus generatia crescuta de el si Cristi Pacurar , 97-98 in proportie de 80% compun UTA de azi. Cu doi fundasi centrali si un atacant suntem chiar bine. Iar de partea cu conditia fizica sunt sigur ca nu vom avea probleme dupa un stagiu clasic la Moneasa cu asa supervizare Smile
Si eu salut prezenta lui nea Feri langa prima echipa. Daca o sa fie ascultat o sa se vada si roadele.
Florea aproape de ASU Poli , chiar nu am putut sa il tinem?
Lot subtirel, mai ales in atac... se anunta un retur foarte greu si ma gandesc si la derbiul cu ei, au un lot destul de inchegat!
Si eu ma gandesc la meciul ala in care probabil vom pornni cu sansa a doua la cum se prezinta echipele in momentul de fata. Asta desi vom juca pe teren propriu. Si cand te gandesti unde eram noi acum juma de an si unde erau ei.
Dar realist vorbind, noua ne ramane sa ne multumim cu supravietuirea in liga a 2-a, fara sa acumulam datorii, pana cand vom avea stadionul gata...adica pana in 2020.
http://sportarad.ro/2018/01/26/manea-com...chilibrat/
Oare ce mai urmeaza??Care este impresia baietiilor care au fost la discutii cu el la pub?
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45