Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Fotbalul german
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
Cele 18 echipe din Bundesliga au vandut peste 450.000 de abonamente pentru sezonul 2013/2014.

[Imagine: dauerkarten-fuer-die-bundesligasaison-nach-vereinen.jpg]
Eintracht Frankfurt sper sa faca o figura frumoasa si sa prinda un loc de liga europeana,merita.
Uli Hoeness a pledat vinovat în procesul de evaziune fiscală

Preşedintele clubului Bayern Munchen, Uli Hoeness, a pledat vinovat în procesul care a început luni şi în care este acuzat de evaziune fiscală în valoare de 18,5 milioane de euro.
"Recunosc evaziunea fiscală. Regret profund comportamentul meu", a spus Hoeness în debutul procesului care va dura patru zile.

În cazul în care justiţia îl va găsi vinovat, Uli Hoeness riscă o pedeapsă cu închisoarea de zece ani.

Conform sursei citate, tribunalele din Germania au pronunţat, în general, pedepse cu închisoarea pentru fraude fiscale care au depăşit un milion de euro. De asemenea, judecătorul care prezidează acest caz este cunoscut în Germania ca fiind nemilos în astfel de situaţii.
Uli Hoeness, în vârstă de 61 de ani, a fost pus sub acuzare pentru evaziune fiscală, în data de 30 iulie 2013.

Presa germană a scris, în aprilie, că Hoeness ar fi ascuns sume mari de bani în Elveţia şi ar fi omis să plătească impozite de milioane de euro.

(www.mediafax.ro)
Daca reuseste si in CL sa castige trofeul , Pep si Bayern pot scrie istorie impreuna chiar din primul an. Frumos oricum.

http://www.gsp.ro/international/campiona...tea-Widget

Bayern Munchen a cîştigat aseară al 24-lea titlu din istoria Bundesligii după victoria cu Hertha Berlin, scor 3-1 (VIDEO AICI), şi a stabilit cîteva recorduri incredibile.

Echipa lui Pep Guardiola este lăudată şi de rivalii de la Borussia Dortmund: "E incredibil cum au demolat tot ce le-a stat în cale. Noi îi vedem, dar ne trebuie un telescop. Felicitări", a spus în stilul caracteristic Jurgen Klopp.

10 recorduri incredibile ale lui Bayern Munchen:

1. A devenit prima echipă din campionatele de top (Anglia, Germania, Spania, Italia, Franţa, Olanda) care cîştigă titlul cu 7 etape înainte de finalul sezonului.

2. A doborît recordul de invincibilitate deţinut de Arsenal şi a ajuns acum la 52 de meciuri consecutive fără înfrîngere.

3. Dacă termină campionatul neînvinsă, va depăşi şi recordul lui AC Milan din 1991-1993, de 58 de meciuri fără înfrîngere. Ultima înfrîngere a nemţilor în Bundesliga a fost în 28 octombrie 2012, 1-2 cu Leverkusen, pe Allianz Arena.

4. A cîştigat 19 meciuri consecutive în Germania, un nou record.

5. Germanii au şi 10 meciuri consecutive cîştigate în deplasare, un alt record.

6. Bayern a marcat de cel puţin două ori în fiecare din ultimele 19 victorii din campionat!

7. Sezonul lui Bayern de pînă acum, cu 25 de victorii şi două remize, este cel mai bun din istoria Bundesligii.

8. Bayern poate deveni prima echipă din Bundesliga care termină neînvinsă un sezon.

9. Elevii lui Guardiola au deja 77 de puncte pînă acum, astfel că pot depăşi recordul de 91 de puncte deţinut chiar de Bayern din sezonul trecut. Mai sînt 7 etape, adică 21 de puncte.

10. Împotriva Herthei Berlin, căpitanul Lahm a avut procentaj 100% al paselor, 133 din 133. Bayern a avut record de pase şi de posesie cu Hertha, 1078 de pase şi posesie de 77%.
si inca se mai gasesc contestatari ai lui Pep Smile
Nu sunt eu fanul lui Guardiola dar trebuie sa-i recunosc eficienta:

[Imagine: record.jpg]
Hamburg va juca baraj, Nurnberg şi Braunschweig au retrogradat. Rezultatele din ultima etapă a campionatului Germaniei

Rezultate înregistrate în partidele disputate, sâmbătă, în etapa a XXXIV-a, ultima a ediţiei 2013/2014 a campionatului Germaniei, câştigată de echipa Bayern Munchen:

Bayern Munchen - VfB Stuttgart 1-0
A marcat: Pizarro '90+2
Alexandru Maxim a jucat la Stuttgart până în minutul 78.

Schalke 04 - FC Nurnberg 4-1
Au marcat: Matip '6, Neustädter '45, Draxler '75, Ogbuke '90+2 / Drmic '90+1

Bayer Leverkusen - Werder Bremen 2-1
Au marcat: Toprak '33, Son '53 / Gebre Selassie '21

Hannover - Freiburg 3-2
Au marcat: Huszti '45, Rudnevs '65, Prib '80 / Schmid '50, Zulechner 78

Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 3-1
Au marcat: De Bruyne '30, Perisic '68, Knoche '81 / Kramer '64

Hoffenheim - Eintracht Braunschweig 3-1
Au marcat: Rudy '15, Firmino '64, Volland '70 / Hochscheidt '88

Mainz - Hamburger SV 3-2
Au marcat: Soto '7, Malli '65, Okazaki '82 / Lasogga '12, Ilicevic '84

Augsburg - Eintracht Frankfurt 2-1
Au marcat: Klavan '29, Hahn '79 / Joselu '15

Hertha Berlin - Borussia Dortmund 0-4
Au marcat: Lewandowski '41, '80, Jojic '44, Mkhitaryan '82.

În urma rezultatelor înregistrate sâmbătă, s-a definitivat clasamentul ediţiei 2013-2014 din Bundesliga. Conform acestuia, Bayern, Dortmund, Schalke şi Leverkusen vor merge în Liga Campionilor, Wolfsburg, Monchengladbach şi Mainz în Europa League, Hamburg va disputa un baraj pentru rămânerea în prima divizie, iar Nurnberg şi Braunschweig au retrogradat.

[Imagine: 10155236_691912220865892_7642819150288275277_n.jpg]

(www.mediafax.ro)
http://www.gsp.ro/international/campiona...33519.html


Unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi jurnalişti spanioli, Marti Perarnau, fost atlet olimpic (Moscova 1980) va lansa pe 4 septembrie, în Spania, cartea Herr Pep, în care analizează primul an al lui Josep Guardiola la Munchen.




Peste 400 de pagini care detaliază sezonul în care Bayern a cîştigat Supercupa Europei, Mondialul Cluburilor, titlul în Bundesliga şi Cupa Germaniei.

Cartea este o raritate din cel puţin două motive. Primul: pentru că Guardiola e observat direct, de aproape, iar al doilea, foarte rar astfel de relatări sînt autorizate de către vreun club.

Autorul descrie reacţiile tehnicianului catalan înainte şi după meciuri, antrenamente. Ce glume face, ce le strigă jucătorilor, ce-l preocupă etc.
Marti Perarnau a luat legătura cu Manuel Estiarte (colaborator al lui Pep la Barcelona şi actual asistent al acestuia la Bayern) şi i-a povestit ce vrea să facă: pentru început, să urmărească de aproape echipa: "Manuel a vorbit cu Pep, ne-am întîlnit cu toţii apoi şi ne-am înţeles. Am avut şi norocul ca în acea perioadă Pep să fie receptiv la ideea ca cineva să participe timp de un an la viaţa unei echipe şi să observe tot ce se întîmplă, pentru ca apoi să povestească totul într-o carte".

"Guardiola trăieşte pentru fotbal"
Prietenia care-l leagă de fostul jucător de polo, Manel Estiarte, i-a deschis uşile fortăreţei din Munchen lui Perarnau.

"Pep e pur şi simplu obsedat de munca sa. E latin, gesticulează, mai dă cîte o palmă, îi menajează pe jucători, îi încurajează, dar mintea lui este cea a unui neamţ. Perfecţionist, caută mereu să fie cu un pas înainte. Asta îl face să fie veşnic nemulţumit, pentru că e cu un pas înainte, dar crede mereu că trebuie să facă încă un pas mai în faţă. E obsedat de muncă. Trăieşte pentru fotbal. Iar asta te consumă incredibil. Aşa s-a întîmplat la Barcelona, aşa se întîmplă şi la Bayern şi la fel va fi şi la naţională sau oriunde va mai antrena. Pentru că e implicat sută la sută, 24 de ore din 24.

Am crezut că, în mijlocul unei presiuni ca asta, Pep şi-a construit o mască, dar am fost surprins să văd că nu. E exact aşa cum îl vezi la conferinţele de presă, adică singurul loc în care îl vezi, ca jurnalist. Asta mi se pare o slăbiciune, pentru că te expui în fiecare secundă aşa cum eşti", mărturiseşte Perarnau.

De ce l-au ales nemţii pe Guardiola
"Bayern cîştiga, dar nu avea identitate de joc definită, iar cei de la club, Uli Hoeness şi Karl Heinz Rummenigge, exact asta voiau, dar voiau exact una ca a Barcelonei. Le-a fost clar că pentru asta au nevoie de Pep", spune jurnalistul pentru El Confidencial.

"Sloganul lui Bayern e Mia san Mia (Sîntem cine sîntem), asta înseamnă că e mai mult decît "Mai mult decît un club" (sloganul Barcelonei). Ce-i cere Bayern lui Guardiola? Să cîştige, să cîştige cu jucătorii lor, în felul lor bavarez, să construiască în acelaşi timp o identitate de joc care să o facă pe Bayern recunoscută peste tot. Iar maniera asta de a juca să nu fie cea a Barcelonei".

Mitul tiki-taka
Stilul de joc impus de Guardiola a fost denumit, generic, tiki-taka. Perarnau spune că nu există termen pe care Pep să-l urască mai mult: "Urăsc tiki-taka, o urăsc! Tiki-taka e atunci cînd pasezi balonul ca să scapi de el, fără nici o altă intenţie. Barça nu avea nimic din tiki-taka", le spune Guardiola jucătorilor săi de la Bayern. E o discuţie povestită în detaliu în carte.

După meciul cu Nurnberg, din etapa a 3-a, Perarnau povesteşte: "Prima repriză a fost îngrozitoare! (...) în seara aia am cinat cu Pep, alături de nişte prieteni cule şi l-am întrebat ce le-a spus jucătorilor la pauză. Simplu: «Ce jucaţi?»"

Perarnau explică felul în care se desfăşurase jocul lui Bayern: "Pase de la Rafinha la Boateng, apoi la Dante, de la el la Alaba… Alaba, Dante, Boateng, Rafinha şi de la capăt".

La acea întrebare, jucătorii au răspuns: "Credeam că ăsta e jocul care-ţi place ţie". Pep le-a zis la pauză: "Băieţi, asta e tiki-taka!"

Jucătorii lui Pep de la Bayern, au înţeles perfect şi au distrus adversarul în partea a doua. În repriza a doua, Bayern a ajuns la poarta adversă de 32 de ori în 45 de minute.

Perarnau spune că e şi vina presei că acest termen s-a răspîndit: "Jurnaliştilor le-a fost lene să explice ce înseamnă şi au lăsat să se extindă ideea că asta juca Barça. Şi nu era adevărat".

Perarnau continuă: "Ceea ce joacă echipa lui Guardiola, ceea ce juca Barça se numeşte joc de poziţie. Atacul poziţional, pentru Pep este «Să împingi echipa adversă în jumătatea ei şi să nu mai poată ieşi de acolo (...) dar atacul poziţional e foarte dificil. Genul ăsta de joc nu se bazează doar pe a avea posesie».

Marti explică: "La TV, singura cifră pe care ţi-o dau este posesia. Pep ţi-ar spune: «Posesia? Despre ce-mi vorbeşti, omule?!»"

A avea balonul sub control e util pentru Guardiola pentru a ieşi cu mingea pînă ajungi la centrul terenului: "Vreau doar să avanseze împreună cîţiva metri, la început, pentru ca, dacă pierdem mingea, să nu ne prindă dezorganizaţi (...) Cînd deja au avansat împreună pînă la centrul terenului, atunci vreau să joace în stilul Bayern mai mult ca niciodată (...) să alerge, să joace liber. La capitolul ăsta sînt nişte monştri, necruţători!".

Cînd Pep l-a trădat pe Pep
În carte, Perarnau dezvăluie o frază a lui Guardiola către Domenech Torrent, secundul lui Pep la Bayern Munchen, cu cîteva ore înainte ca Bayern să piardă, 0-1, pe "Bernabeu": "Dome, nu mă lăsa să mă răzgîndesc, aşa trebuie să jucăm în retur!". A fost 1-0 pentru Real, iar returul se anunţa de foc.
Pep se referea la sistemul tactic cu care era convins că va cîştiga la Munchen şi care i-ar fi permis să ajungă în finală: un 3-4-3 cu Gotze al 5-lea mijlocaş. Voia să cîştige centrul terenului, însă Javi Martinez a avut probleme la ambii genunchi. Mai mult, Pep s-a lăsat influenţat de atmosfera de la Munchen dinaintea partidei retur. A vrut să rişte, să dea curs la ceea ce i-a spus inima, şi nu creierul. A jucat un 4-2-4, ca la meciul cu Dortmund din iulie 2013. Şi, la fel ca la Dortmund, totul a ieşit prost. FOARTE prost!

Meciul tur, din semifinalele Ligii Campionilor, Real Madrid - Bayern Munchen a fost 1-0 pe "Bernabeu". În retur, pe Allianz Arena, madrilenii i-au zdrobit pe elevii lui Guardiola: 4-0!

"Tot sezonul am refuzat să joc 4-2-4 (...) Şi am făcut-o tocmai în ziua cea mai importantă... Ce tîmpenie...", recunoaşte Guardiola, descumpănit. Secunzii săi au încercat să-l încurajeze, dar Pep a insistat: "Cea mai mare tîmpenie pe care am făcut-o în cariera mea de antrenor!"

Cartea Herr Pep va fi lansată în Spania pe 4 septembrie şi se anunţă a fi best-seller.
Ce fotbal joaca Bayern cu Guardiola. La inceput au scartait putin rotile, ca la un mecanism care incearca sa isi schimbe jocul fara a-si trada coloana si fibra adanc intiparita in ADN-ul clubului bavarez, dar de anul trecut si mai ales din vara asta Bayern joaca spectaculos de-a dreptul.
Inca un record a cazut anul acesta , unul neintalnit in toti cei 52 de ani ai existentei bundesligii, Bayern a castigat primele 9 partide in campionat si cred ca vor urma cativa ani de dominare totala a campionatului german (unde oricum Bayern era mereu in top) dar si pe plan international in Champions League unde Bayern se anunta deja ca principala candidata la titlu in acest an

http://www.prosport.ro/fotbal-extern/cam...t-14852871

Bayern Munchen, care s-a impus sâmbătă, cu scorul de 1-0, în faţa formaţiei Werder Bremen, în etapa a IX-a a campionatului Germaniei, a devenit prima echipă din istoria de 52 de ani a Bundesliga care a câştigat primele nouă meciuri dintr-un sezon, informează site-ul oficial al competiţiei.

La partida de sâmbătă, golul a fost marcat de Muller, în minutul 23.

Bayern Munchen este lider în clasament, cu 27 de puncte. Pe poziţia a doua se află Borussia Dortmund, cu 20 de puncte (şase victorii, două remize, o înfrângere).
Diferența financiară e uriașă între Bayern și restul. Și nu va fi recuperată în timp foarte scurt deoarece cluburile din Germania resping ideea investițiilor masive, pe termen foarte scurt. Din punctul ăsta de vedere Bayern încă poate un deceniu va domina competiția. Fotbalistic însă ar putea avea ceva probleme în momentul în care 3-4 jucători din actuala generație vor pleca sau nu vor mai face față. Pentru că da, Bayern își permite să cumpere orice jucător însă în momentul în care trebuie să acoperi 3-4 goluri e nevoie de timp pentru ca noua formulă să se rodeze. Dacă e să ne jucăm de-a anticipația, eu cred că anul ăsta Bayern va lua tot, dar începând cu anul viitor va avea din nou în Borussia Dormund o rivală la lupta pentru titlu, care nu va mai fi atât de facilă ca în ultimii ani. Dar repet, marea problemă a cluburilor din Germania, și dintr-un anumit punct de vedere chiar al Bayernului însuși, e diferența extrem de mare de forță financiară între bavarezi și restul.
Am citit si eu statistica aia cu colapsul bundesligii din cauza dominatiei lui Bayern. Mi se pare o prostie copilareasca sa te gandesti ca e vina lor ca ceilalti competitori nu investesc si nu obtin rezultate asemanatoare. S-a tot spus la fel si acum cativa ani de Barcelona in Spania, de Juventus in Italia sau de Lyon in Franta si culmea au revenit alte echipe si au ridicat si ele stacheta sau chiar au apelat la alte strategii atunci cand financiar nu au reusit sa acopere prapastia (vezi Atletico in Spania sau Marseille in Franta)

E logic ca cei care au banii controleaza si in mare masura piata transferurilor si sunt mereu in fata dar banii nu inseamna totul de la un anumit nivel in sus, altfel ar fi destul de simplu si plictisitor fotbalul....dar nu e Wink
Nici vorbă de colaps, departe să sugerez așa ceva. Din contră, tocmai faptul că restul cluburilor rezistă tentației de a investi masiv pe termen scurt și preferă o creștere lentă dar după regulile jocului, demonstrează sănătatea fotbalului german. Doar că nu le poți avea pe toate; deocamdată campionatul va suferi comparativ cu Spania sau Anglia (asta dacă nu cumva Premier League nu va face implozie din cauza orgiei financiare) din cauza acestei diferențe mari dintre Bayern și restul. În cel mult 10 ani însă eu cred că Bundesliga va fi numărul 1 în Europa.
Liga 3 si suporterii de la Dinamo Dresda:

https://www.youtube.com/watch?v=OaVC8fSJlv0
O stire interesanta despre jucatorul meu favorit:

"Record de senzatie in Bundesliga. Un mare jucator a comis primul fault dupa mai mult de un an

Campionatul german de fotbal a produs in acest week-end, in runda curenta a Bundesligii, un record mai mult decat interesant.

Este vorba de celebrul jucator Philipp Lahm, capitanul lui Bayern Munchen, care a comis primul sau fault dupa peste un an de fotbal.


Infractiunea comisa in meciul cu Frankfurt, terminat sambata la egalitate, scor 0-0, vine dupa ce ultima greseala de acest fel fusese comisa in 23 septembrie 2014, atunci cand munchenezii dispuneau de Paderborn cu 4-0.

De atunci si pana acum, Lahm a disputat 24 de meciuri si 2.340 de minute in care nu a comis nici macar un fault de joc.

Mai mult chiar, cartonasul galben incasat de Lahm la Frankfurt a fost primul din sezon si doar al treilea in ultimii 4 ani, ultimul fiind primit pe 8 februarie 2014, intr-un meci cu Nurnberg.

Bayern e lidera Germaniei acum, cu 31 de puncte".

http://www.ziare.com/bayern-munchen/stir...an-1390921


[url=http://j.mp/19Jwhzd][/url]
Statistica si cifrele nu mint. Guardiola a revolutionat Bayern asa cum a facut-o si cu Barcelona . Letali in atac si compacti si siguri in aparare , Bayern are toate sansele sa faca tripla (cupa, campionat si Ch League) sezonul asta.

http://www.gsp.ro/international/campiona...64072.html

Manuel Neuer e de departe cel mai bun portar din lume, însă el contează din ce în ce mai puțin la Bayern Munchen. Nu pentru că n-ar mai fi în formă, ci pentru că echipa nu prea are nevoie de el.

Văzut de mulți drept portarul-libero, Neuer ar putea oricînd să lase poarta goală și să treacă pe acel post. BT Sport a realizat o statistică în care demonstrează că Bayern ar fi fost lider chiar dacă toate șuturile adversarilor ar fi intrat în plasă!

Bayern are 37 de puncte după 13 meciuri și 40 de goluri marcate. Borussia Dortmund e pe 2, la 8 puncte în urma lui Bayern, iar Wolfsburg e pe 3, cu 13 puncte sub lider.

În cele 13 etape de pînă acum adversarii lui Bayern au tras doar de 16 ori pe poartă. Doar 5 șuturi au fost goluri, însă situația nu se schimba prea mult nici dacă intrau și celelalte. Bayern ar fi rămas prima.

Borussia Dortmund a avut cele mai multe șuturi pe poarta lui Bayern, trei, însă Bayern s-a impus categoric, scor 5-1. Practic bavarezii ar fi cîștigat oricum meciul și dacă intrau celelalte șuturi, scor 5-3.
Poate sa revolutioneze ce vrea el pentru statistica. Cat timp nu castiga un trofeu major de genul CL, e varza cu mac pentru nivelul ala.
Editia asta de CL este ultima lui sansa in conditiile in care a avut parte de un buget astronomic si a cumparat ce a vrut muschiul lui atat din Germania cat si de afara.
Daca el a avut buget "astronomic" ce sa mai zici de Manchester United sau City sau Chelsea sau PSG sau Real ,etc,etc.

Anul asta a cumparat 2 jucatori Costa (Sahtior) si Vidal (Juve) si cativa juniori , insa a pierdut 3 pe Reina (Napoli) pe Schweinsteiger (Man United) si pe Dante (Wolfsburg). Deci chiar si in materie de transferuri sau buget, a fost ultra profitabil pt un colos potent financiar ca si Bayern.
Si asta tot nu scuza ca n-a luat Champions League la ce lot si ce echipa a avut la dispozitie. E deja la a III-a incercare si daca o rateaza si pe asta nu cred ca o sa ii mai dea nimeni credit. Degeaba se lauda ca in Germania castiga trofee pe banda rulanta in conditiile in care isi sufoca financiar adversarii. E legal, nu contest pentru ca nu e vina lor ca sunt bogati ca si club insa Guardiola e cam restant la ce pretentii sunt la Bayern.
nesansa lor a fost ca au omorat repede campionatul intern si la momentul meciurilor din semifinalele cu Real in 2014 si Barca 2015 nu mai erau in priza
Kidule de ce crezi că nicio echipă nu a câștigat Champions League doi ani consecutivi? Dacă bugetul de transferuri era decisiv probabil că Chelsea, City sau PSG aveau și ele 1-2 trofee. Să câștigi Champions League e infinit mai greu decât un campionat pentru că sunt meciuri eliminatorii unde decisive nu mai sunt valoarea (care oricum după sferturi e foarte apropiată) ci mici detalii care contează enorm în meciurile eliminatorii. Cred că eșecul din 2014 i se datorează și lui Guardiola în bună măsură dar anul trecut stafful medical a fost veriga slabă decisivă. Oricât de mulți bani ai avea nu poți avea înlocuitori de aceeași valoare pentru jucători ca Ribery, Robben, Alaba, Lewandowski pentru că oricâți bani ai avea nu poți să cumperi super jucători care să stea pe bancă. Ori când rămâi practic fără scheletul echipei în fața Barcelonei chiar nu văd ce ai mai putea face. Se tot fac comparații cu Heynckes dar nu are nimeni nici cea mai mică garanție că Bayern ar fi făcut tripla doi ani consecutivi cu acesta pe bancă. Pur și simplu la nivelul ăsta e aproape imposibil.
Pagini: 1 2