Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Etapa #14: CSM Reşiţa - UTA, 27.10.2019, ora 12:30, Digisport 1
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3
Daca nici dupa un meci ca asta nu te poti bucura de victorie, atunci vezi ca sportarad sau Facebook-ul te asteapta cu bratele deschise.
Adica putem accepta si ne bucuram de victorii cum a fost cea de la Ploiesti dar nu putem accepta ca Resita ne-a dat doua goluri.

Prea multe pretentii emiteti unii, zici ca ati pus monopol pe suma pretentiilor legate de UTA, noi restul ne multumim doar cu maruntisurile.
La ce salarii primesc majoritatea (plătite din bani publici, btw), parcă te aștepți la niște victorii mai clare împotriva unor echipe ca Reșița sau Timișoara care trag targa pe uscat cu 2000 de lei pe lună/cap de vită furajată.
Kidu e uneori mai acid la ceea ce scrie dar acum chiar are dreptate... cand UTA e acolo sus si chiar aduna puncte, nu suntem multumiti ca am luat 2 goluri si am castigat.
Sincer? Preferam un 8-9 pentru UTA azi, cu tot cu jucatorii astia si cu tot cu salariile astea si prin ultimele etape un 4-4 cu o retrogradata dar sa promovam!
Asa a fost tot timpul, niciodata multumiti
Balint s-a aratat extrem de nemultumit de ceea ce s-a intamplat astazi la Resita si nu parea deloc fericit chiar daca echipa a castigat!Cred ca trebuie sa acceptam cand lucrurile nu functioneaza iar astazi in afara de organizarea defensiva din prima repriza ,nu am aratat nimic.Spunea si Balint ca este inacceptabil sa bubuim mingile cu un adversar inferior valoric.Sunt de acord cu parerea unui coleg de pe forum,Miculescu in banda o sa moara speranta!
E normal sa fi nemultumit cand jocul nu merge, altadata poate nu castigam cand nu practicam un joc bun, dar haideti sa privim clasamentul!!!
Sunt curios din toți care comentează pe aici, cati știu sa joace fotbal (nu pe Play Station ca tot e la moda) în realitate, fie el și în spatele blocului la "garaje"!
Trebuie sa fii nebun și dus cu pluta sa nu te bucuri de o victorie cu 3-2 în min 92 și în deplasare....
Hai să nu ne certăm fără rost între noi. Până la urmă o echipă e mare și când câștigă în prelungiri cu un gol fabulos ,după o repriză mai puțin reușită .Amintiți-vă cum arătam campionatul trecut când la un moment dat tremuram să nu retrogradăm și cum ne prezentăm campionatul actual in care multe echipe se tem de noi.
La finalul campionatului dacă UTA o să promoveze toți ne vom bucura împreună, pe stadion , la primărie , pub , acasă sau peste hotare.

Deci Hai UTA!
Reșița are o echipă mediocră, azi am fost mult prea blânzi cu ei și era să iasă urât...deja am inceput să revăd in minte meciul cu Ripensia...cred că băieții i-au simțit mult prea slabi pe reșițeni și de acolo a venit relaxarea. Eram 100% convins că ăștia nu ne dau gol nici dacă jucăm până duminica viitoare. Să nu uităm că i-am băgat singuri in joc prin autogolul lui Florin Ilie, iar golul doi a venit după un fault clar nedat de arbitru.
In rest, sunt importante cele 3 puncte luate, cum au fost câștigate se va uita in câteva zile iar Gyuszi are timp până la următorul joc să regleze ce crede de cuvință.
Mie chiar mi-a plăcut jocul echipei în prima repriză și doar norocul gazdelor a limitat scorul la 2 - 0 pentru noi! Cred că în a 2 a repriză gyuszi a vrut să conserve avantajul și să marcăm pe contraatac...din păcate nu ni-a ieșit și au revenit in joc reșițenii cu autogolul lui Ilie! Oricât de subiectiv as părea , victoria noastră a fost meritată și diferența de valoare e net in favoarea noastră ! Jocul asta poate fi temă de predat ...cu învățăturile necesare! Importante sunt punctele, peste 2 zile se uită restul! Felicitări băieților pentru dăruire și nouă celor din tribună (chiar am dominat clar și în tribună), frumoasa atmosfera și de mult nu am simțit bucuria asta senzațională pe final!
Toti ne bucuram de victorie dar trebuie sa recunoastem ca repriza a doua am fost penibili, ne-au dominat Resitenii, parca a fost un deja vu din sezonul trecut. Garantez ca daca mai facem greselile din meciul asta cu echipele din prima parte a clasamentului nu o sa promovam. Important e sa invatam din greseli.
Si care sunt acele super echipe din prima parte a clasamentului?! Mioveni e o echipa experimentata, dar care stie doar contra-atac, i-am dominat in prima repriza cum nu au fost dominati in trei campionate. Ocaziile lor au venit doar ca rezultat al jocului nostru avantat, dar asta a fost un risc asumat, cu Turris am controlat jocul complet, pe terenul lor, pana la eliminarea lui Rus. Aia de la Petrolul tot fac pe ei pentru 30-40 de minute de dominare sterila in care au avut o singura ocazie adevarata, acel cap al lui Arnautu, dar cand incerci sa joci avantat iti asumi riscuri, noi am fost echipa care le-a aratat la ce se expun daca joaca asa. Mioveni, spre exemplu, nu a fost in stare sa faca acelasi lucru cu noi. Rapid..sa fim seriosi, cu probabil doua blaturi pe filiera "primarilor prieteni", Chiajna si Buzau...ce au facut cu echipele alea slabe cu care am jucat noi, Ripensia, Miercurea-Ciuc..stai sa-i vezi la Calarasi..

Da, nu suntem vreo super-echipa, suferim in unele zone, am avut si astazi cateva maini moarte, dar cele bune sunt mult mai multe. Apararea in formula completa e la nivelul uneia rezonabile din liga 1. La mijloc am impresia ca experimentam putin ca sa facem loc tuturor jucatorilor de atac, nu ne iese intotdeauna, dar cred ca Balint va gasi solutia ideala. Din iarna, cu Coulibaly refacut, langa un Isac maturizat, poate cu Miculescu readus in centru..cred ca vom arata altfel.
Eu cred că ar trebui sa fim cu toții fericiți, suntem la 1 punct în spatele locului 1, cu 3 meciuri mai puțin!trebuie sa acceptam faptul că echipa este inca in formare iar azi am jucat cu o mare improvizație in partea stângă a apărării! Încă se caută formula ideală de echipă dar am încredere deplină în gyuszi că o va găsi! Datoria noastră e sa încurajăm acești băieți oriunde vor juca din primul pana in ultimul minut și sunt convins că satisfacția finala va fi cea dorita de noi toți!
Deci citesc aicea pareri si ma minunez...nu cred ce vad, bai oameni buni nu poti sa joci fotbal incontinuu 4 meciuri la rand, sa ai acelasi nivel ridicat..nu ne numim barcelona sau Juventus. Si echipele mari au meciuri proaste spre foarte proaste si castiga. Am castigat pe un teren foarte greu pe care alte echipe vor lua foarte greu puncte. Sunt foarte fericit dupa acest meci, si felicit jucatorii (sa nu uitam ca am jucat cu Seroni fundaj stanga si nu cred ca vreodata in viata lui a jucat acel post) si sper sa corecteze greselile din acest meci! O echipa buna castiga si cand joaca prost sa stiti.
O victorie foarte foarte importantă şi un meci greu de analizat. 

Când Balint a insistat pentru jucători de valoare, chiar şi împrumutaţi precum Romario sau Andrei Rus, a ştiut de ce. Atunci când jocul nu merge, aceşti jucători de pot salva prin execuţii. Astăzi unul, mâine poate altul. Şi aceasta e o armă a UTA-ei în acest sezon şi nu ar trebui să ne fie ruşine de ea. Nu mai suntem obişnuiţi să vedem jucători buni la noi în echipă, însă din fericire ei iată că există şi ne ajută când avem nevoie.   


Chiar dacă declarativ Balint vrea şi el un joc de posesie, reuşite mult mai multe, şi bine face, nu are un mesaj de genul "focul la ei" şi nu pare un antrenor cu un stil superofensiv "ca Guardiola". Dacă ne gândim şi la cele două meciuri pe săptămână ce vor veni în luna noiembrie, eu zic să ne aşteptăm mai repede la dozare de efort decât la evoluţii wow, mega posesie şi scor mare. Cred că vom învinge mai degrabă la un gol diferenţă şi nu vom fugi aiurea după orice minge pierdută. Cu toţii avem un instinct de conservare atunci când ştim că ne aşteaptă o perioadă dificilă...nu ştiu ce exemplu să zic, ceva de genul: nu mergi să te îmbeţi când ştii că mâine dimineaţă porneşti la drum sute de kilometri ca şofer  Big Grin . Vă daţi seama că şi la jucători intervine instinctul ăsta, mai ales la cei cu mentalitate mai "românească" în sensul rău al cuvântului. Cred că ne-am şi relaxat la 0-2 iar la pauză Balint posibil să fi fost prea agitat, ţinând cont şi de cele două, sperăm, mici accidentări. Sper ca Balint să îşi păstreze luciditatea şi să critice atât cât este nevoie jucătorii. 

Odată cu revenirea lui Bustea, sper să mai treacă puţin Ioniţă pe banca de rezerve iar Buhăiceanu să revină în centrul atacului. Pentru mine e clar că nu îi convine în bandă, se descurcă însă nu îi place şi pare aşa, între bosumflat şi dezamăgit. Din cauza asta nu se poate concentra şi nu reuşeşte să transforme ocaziile sau situaţiile mai clare. Cred că e şi o fire mai emotivă.

Stancu...bine că nu s-a rupt în timpul meciului cu Poli. Nu sunt antrenor, însă Balint nu ar trebui să scrie pe toate zidurile (online sau off) că fundaşii laterali sunt punctul nostru vulnerabil. Cred că Isac s-ar descurca fundaş dreapta, îl văd foarte polivalent. Apoi ţinând cont de experienţa sa, nu cred că s-ar face de râs nici Lorenzi. Totuşi nu e o "matahală" ca Şeroni, poate fugi. Deta...păcat că nu l-a folosit măcar cu Daco-Getica, să îi mai dea o şansă. Însă probabil şi la antrenamente se vede lipsa de experienţă şi valoare. 
 
Uneori într-adevăr se simte că nu ţinem jocul la mijloc. Poate era o soluţie Lorenzi în locul lui Miculescu şi Isac în dreapta, la schimb cu Oroian când ar fi fost cazul. Însă e tardiv acum să mai speculăm. Bine că a ieşit cu bine, am mai smuls câteva puncte în faţa unor contracandidate.  Repet, şi execuţiile lui Moise sunt tot ale noastre, aşa cum ar fi fost şi un joc super. Trebuie să avem grijă la momentele de relaxare pe care jucătorii vor avea tendinţa să le aibă ţinând cont de programul greu. Altfel, cred că vom ierna pe locul I. Dacă nu noi, atunci cine?  Smile
Ok, jocul a fost slab, mai ales în repriza a doua. Cauze pot fi multe, despre unele a vorbit și Balint, cert este însă că după părerea mea, marea majoritate dintre noi au așteptări total nerealiste pentru că încă nu înțelegem care este nivelul fotbalului românesc. În fotbalul românesc nu există echipe care să joace constant bine. Pentru asta ai nevoie de jucători care să fie și înzestrați tehnic, și serioși ca și caracter, puternici fizic și mental, capabili să se adapteze la condițiile particulare ale meciului. Sunt o grămadă de elemente în ecuația asta și, la ce nivel e fotbalul românesc, un fotbalist care îndeplinește toate aceste criterii pur și simplu este prea bun pentru campionatul României. Și vorbesc de Liga I... la Liga II unde suntem noi nici n-are rost să mai punem problema. Diferența dintre echipe o face așezarea și inteligența tactică precum și calitățile tehnice ale unor jucători care pot rezolva meciurile prin execuțiile individuale. Aceștia sunt factorii care te fac să câștigi sau să scoți puncte importante chiar și când jocul scârțâie. Și este exact cazul UTA-ei în multe meciuri din acest campionat. Așa că, pentru cei care așteaptă să vadă meci de meci UTA zburdând pe teren, am o veste proastă: n-o s-o vedeți nici anul ăsta și nici foarte curând. Da, periodic vor fi meciuri foarte bune care ne vor face euforici dar în rest cred că trebuie să învățăm să apreciem la adevărata valoare victoriile obținute în acest mod. O să închei cu o considerație personală care s-ar putea să-i deranjeze pe unii dar cred că e o temă de reflecție pentru fiecare: dacă după o deplasare în care gazdele revin de la 0-2 și noi câștigăm până la urmă meciul în prelungiri cu gol din foarfecă, nu știm să ne bucurăm înseamnă că ne-am cam pierdut plăcerea și dragostea pentru sportul ăsta. Iar asta e grav. Oameni buni, peste ani, la o bere sau într-o discuție de la bunic la nepot n-o să le povestiți cum X n-a ținut de minge, cum Z a greșit pase sau cum Y a ratat din doi metri. Nu, o să le povestiți cum băiatul ăsta, Romario Moise, a dat gol din foarfecă în ultimul minut. Haideți recunoașteți, cu toții am fost copii și am trăit cu poveștile astea spuse de cei mai mari ca noi. Hai să nu devenim noi prima generație oțărâtă și bolnavă de fiere care ajunge să nu mai prețuiască lucrurile astea. Săptămână faină tuturor!
p.s. Dacă astea nu au fost argumente gândiți-vă doar unde eram nu acum 30 de ani ci unde eram acum 9 luni. Asta e comparația corectă!
Corect! Meciul ăsta va fi una din poveștile frumoase de spus peste ani.  Smile
Frumoasa concluzie! Exact astea sunt meciurile pentru care fotbalul este frumos, exact astea sunt meciurile pe care ni le vom reaminti cu totii peste ani si nicidecum acel 6-0 administrat celor de la Daco-Getica pe care nimeni nu si-l va mai reaminti peste un an.

Pentru cei ce vor sa fie mai analisti, mai scrupulosi, trebuie sa mentionat si cum ne-a egalat Resita:
Golul #1: autogol la un sut care mergea departe de cadrul portii, asta e, se intampla, nu blamam pe nimeni.
Golul #2: golul egalarii a plecat de la un fault foarte clar la Bustea pe care arbitrul nu l-a acordat.

Venim dupa o perioada de pauza care ne-a afectat forma sportiva insa ne-a si ajutat la ce numar mare de accidentati am avut insa o sa vedeti ca vom zburda din nou pe teren la fel ca in primele etape. Calm si bucurati-va de fotbal, bucurati-va de UTA.
Si sa nu uitam, e liga 2 , Romania. Ce vreti, sa jucam ca Barcelona? Asta e valoarea la acest nivel....promovezi nu ca esti mai bun ca altii, sunt altii mai slabi ca tine.
@PCC, corect intr-un fel sau altul ceea ce ai scos in evidenta, intr-un mod cam direct, dar adevarat.
Speram anul viitor sa ne intarim calumea. Tocmai ce mi-am amintit ca recent am vizionat meciul Hermannstadt - FC Voluntari.. este o diferenta mare intre L1 și L2, așa România cum e ea..
Sigur, ne putem bucura de faptul ca UTA pur si simplu ,,rupe" tot in calea ei, dar trebuie un pic sa ne gandim si pe viitor. Promovam, poate cumva (daca o da Dumnezeu) avem si noi un stadion gata pe anul viitor, public va fi.. dar echipa!? Sa nu ajungem ca in alti ani, in care am stat prin Divizia A un sezon, maxim doua si al treilea deja eram in Divizia B. Adevarul e ca noi suporterii, vom iubi UTA Arad indiferent de pozitia sa. Dar... parca atatia ani departe de primul esalon, ar fi pacat sa ajungem acolo ca peste doar cateva luni sa ni se arate ușa către B.
Pagini: 1 2 3