Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stiri, sezonul 2020-2021
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Personal și eu cred că era mai ok dacă nu se făcea atât tam-tam. Am ajuns în toată presa din România, mai asta ne lipsește, să ne cunoască lumea ca fiind echipa "mână-ntinsă". Cred ca se va ajunge la un numitor comun si totul va fi bine.
(20-09-2020, 16:54)robbert_ro a scris: [ -> ]Nu cred ca primaria ii tinta pentru Meszar ci consiliul local acolo unde cred ca intra. Oricum nu cred ca situatia ii atat de grava pe cat o zice Meszar. Declaratia asta ii mai mult asa, sa puna presiune pe autoritatile locale. Acuma de ce vrea Meszar sa ajunga consilier local cred ca sunt 2 variante: Prima ar fi sa ii fi propus Falca sa candideze ca cei din PNL sa fie siguri de o majoritate in consiliul local sau a 2-a varianta ar fi ca odata ajuns acolo ar putea accesa mai usor niste fonduri de la unguri mai ales ca cei de acolo par interesati. Am vazut cu totii de cate ori a aparut UTA in presa de dincolo.

Dar daca ajunge in CLM nu ar fi in incompatibilitate? Nu stiu... intreb.
Va inselati, nu e doar campanie electorala ci o realitate, in momentul cand s-a discutat bugetul, Primaria a dat niste asigurari iar acum se face ca ploua, fara acei bani noi nu putem face fata ligii I insa nu e prima data cand primaria intoarce spatele UTEI, tot din cauza lor s-a ajuns la faliment, tot din cauza lor am patimit in trecut.
(20-09-2020, 21:30)raptor a scris: [ -> ]
(20-09-2020, 16:54)robbert_ro a scris: [ -> ]Nu cred ca primaria ii tinta pentru Meszar ci consiliul local acolo unde cred ca intra. Oricum nu cred ca situatia ii atat de grava pe cat o zice Meszar. Declaratia asta ii mai mult asa, sa puna presiune pe autoritatile locale. Acuma de ce vrea Meszar sa ajunga consilier local cred ca sunt 2 variante: Prima ar fi sa ii fi propus Falca sa candideze ca cei din PNL sa fie siguri de o majoritate in consiliul local sau a 2-a varianta ar fi ca odata ajuns acolo ar putea accesa mai usor niste fonduri de la unguri mai ales ca cei de acolo par interesati. Am vazut cu totii de cate ori a aparut UTA in presa de dincolo.

Dar daca ajunge in CLM nu ar fi in incompatibilitate? Nu stiu... intreb.

Habar n-am. Nu stiu. Nu cred ca ii incompatibilitate atat timp cat UTA nu ii proprietatea lui privata.
Ce par ca nu inteleg unii e ca acesti bani trebuiau dati din mai-iunie-iulie incoace si datoriile catre furnizori si jucatori au tot fost platite partial si amanate .

Iar acum o luna bibart promitea public ca ii va da (cu toate ca prin primarie se auzea altceva, ba chiar a aparut acel raspuns in scris in presa daca va aduceti aminte , ca nu se mai dau bani anul asta ca.... "covid") dar inca nu s-a intamplat nimic si vin alegerile si o sa mai stea clubul inca o luna fara acei bani , daca nu se intampla nimic nici saptamana asta. Si inca nu e grava situatia , insa peste o luna va fi .

Primaria a inceput acest scandal atunci cand datorita razboiului intern falca-bibart au dat public , o tabara ca sa dea in cealalta se pare , faptul ca "datorita covid" nu se mai dau bani , ideea fiind sa se impamanteneasca faptul ca "cu bibart la primarie UTA nu va mai primi bani".

Faptul ca nu s-a intamplat nimic de o luna pare sa fie din acelasi registru , cu UTA la mijloc

ps. si nu, banii primiti in decembrie nu mai pot fi folositi integral si o mare parte din ei vor trebui restituiti si nu am facut nimic

Si da clubul NU POATE trai fara acei bani
"Am 28. August wurde das neue Arader Stadion „Francisc Neumann“ mit dem ersten Saisonheimspiel des frisch-
gebackenen Erstliga-Aufsteigers UTA Arad gegen FC Voluntari (0:0) − wegen Corona ohne Zuschauer −
eingeweiht. Benannt ist es nach Baron Franz von Neumann, dem früheren Eigentümer des Textilbetriebes ITA, der
am 18. April 1945 die gleichnamige Fußballmannschaft, später UTA, gegründet hat. Die Arena umfasst 12 500
Plätze und kostete 14 Millionen Euro. Auf der Seite 22 startet unsere große Serie über einige der glorreichen Er-
folge von UTA, wo im Laufe der Jahrzehnte zahlreiche Banater Schwaben gespielt haben wie Josef Petschovszky,
Johann Reinhardt, Josef Leretter, Erhard Schepp, Helmuth Duckadam, Josef Kappes und bis letztes Jahr Albert
Stahl (21). Aus Anlass des 50. Jahrestages der Riesensensation gegen Feyenoord Rotterdam wird die Haupttribü-
ne des neuen Stadions am 30. September nach unserem Landsmann Josef Petschovszky (kleines Foto) benannt,
dem größten UTA-Spieler aller Zeiten."

O știre apărută în ziarele Banater Post din München și Allgemeine Deutsche Zeitung din București . În știre scrie tribuna oficiala a noului stadion va purta numele lui Iosif Petschowsky, eveniment ce va avea loc la 30 septembrie, la celebrarea eliminării Feyenoordului.
Fiind marți a fost emisiunea deja ,,celebră" "cu Bibart invitat. A vorbit cam un minut-doua despre finanțarea UT-ei. A spus ca joi o sa fie ședință si această finanțare pusă pe oridinea de zi iar apoi hotărârea o sa fie publică. A avut si 2 variante, una prin care intenționează sa atribuie direct bani spre club dar trebuie ceva aprobare din partea Consiliului Concurenței cu răspuns maxim pana in 30 iar a doua variantă alocarea de buget către Consiliu Municipal de Cultură de unde sa luam noi banii ca si pana acum. Nu stiu exact ce presupune asta si oricum ar fi,vreau sa vad banii aia primiți odata de club si sa ne liniștim asupra acestui aspect iar de atunci sa ne vedem liniștiți doar de partea sportivă.
E vrajeala, prima varianta e cea prin care si celalalte primarii asigura finantare, nu ai nevoie de niciun rasuns de la Consiliul Concurentei care nu e altceva decat o tragere nesimtita de timp.
Varianta a II-a nu sta in picioare pentru ca nu mai este timp sa accesezi banii prin CLMC, ei stiu asta insa din nou cu nesimtire si tupeu ne iau de prosti pentru ca tot ei sunt aia care au spus ca nu mai aloca buget la CLMC pentru finantarea UTEI.
"Avem răspunsul de la Consiliul Concurenței: Primăria poate finanța direct cluburile sportive până în suma de 200 de mii de euro, restul prin CMCA!

În urma votului exprimat, ieri, de către arădeni Călin Bibarț va fi primar cu acte în regulă peste câteva zile și nu „interimarul” lui Falcă. Cu toate că prin târg se spune că tot europarlamentarul PNL va „trage sforile” și-și va impune „deprinderile” pe cale de administrație.  De ce spunem deprinderi, pentru că maniarea în care a acționat Bibarț în cazul finanțării cluburilor sportive am mai sesizat-o la predecesorul său. Acesta, de exemplu, tot pe linie de sport, s-a prevalat de un ajutor ce nu a mai venit de la CNI în cazul arenei „Francisc Neuman” când condiția era clară: arena trebuia construită și predată Guvernului, în așa fel încât acesta să poată licita lucrările cu gazonul, iluminatul și facitilitățile pentru presă (inclusiv clablarea pentru care stadionul a riscat să nu primească omologarea).
Și Călin Bibarț și „specialiștii” săi din Primărie au spus că ei nu le vor finanța direct pe UTA, FCC Baschet Arad și alte grupări sportive din oraș până ce Consiliul Concurenței nu îi vor asigura că fondurile nu sunt considerate ajutor de stat. Și, conform lor, s-au adresat instituției, respectiv Consiliului Concurenței, în prima decadă a lunii august. Săptămânile au trecut și de câte ori Bibarț a fost întrebat dacă există un răspuns dinspre Capitală a dat din cap pe orizontală.
Ei bine, sportarad.ro s-a adresat Consilulului Concurenței pe aceeași problemă marți, 22 septembrie, iar șase zile mai târziu, adică azi, 28 septembrie a primit un răspuns din partea Biroului de presă. O să vi-l redăm în întregime mai jos și apoi o să-l comentăm puțin:
”Domnului Calin-Constantin Mnerie
undefined 
Redactor Șef sportarad.ro
 Ca urmare a solicitării dvs., vă transmitem următoarele:
Așa cum știți, reglementările privind ajutorul de stat sunt aceleași pentru toate țările membre ale Uniunii Europene. Ca urmare, autoritățile române au obligația de a respecta legislația și jurisprudența europeană în domeniu. Acordarea ajutoarelor de stat este autorizată de Comisia Europeană.
Finanțarea activităților unor cluburi sportive profesioniste intră sub incidența legislației în domeniul ajutorului de stat.
În conformitate cu reglementările europene, „sport profesionist” înseamnă practicarea unui sport ca activitate lucrativă sau ca serviciu remunerat, indiferent dacă a fost încheiat sau nu un contract de muncă oficial între sportiv și organizația sportivă respectivă, în cazul în care remunerația depășește costul de participare[1] și reprezintă o parte semnificativă din veniturile sportivului. Spre exemplu, potrivit practicii decizionale a Comisiei Europene, cluburile sportive profesioniste desfășoară activitate economică, obținând venituri din transferurile jucătorilor profesioniști, publicitate, media, vânzare de bunuri etc.
În acest context, având în vedere caracterul profesionist al activității derulate de Fotbal Club UTA și Clubul Sportiv de Baschet Arad, acordarea unor finanțări nerambursabile reprezintă ajutor de stat.
Cu toate acestea, autoritățile locale pot acorda un ajutor de minimis, de până la 200.000 euro, fără a fi nevoie de autorizarea Comisiei Europene.
Dacă suma alocată pentru finanțarea activităților sportive depășește pragul de 200.000 euro, ea ar putea fi acordată în temeiul cadrului temporar, implementat la nivel european, în contextul epidemiei de Covid 19, fiind necesară autorizarea din partea Comisiei Europene.
De asemenea, autoritățile locale pot avea în vedere inițiativa Ministerului Turismului și Sportului de a implementa o schema de minimis pentru stimularea investițiilor în domeniul sportului, aflată în dezbatere publică.
[1] Cheltuielile de călătorie și de cazare legate de participarea la un eveniment sportiv nu sunt considerate remunerație.
Biroul de Presă”
S-a pierdut timpul pentru o finanțare minimă
Așadar,  ceea ce nu a reușit Primăria de o lună și jumătate a izbutit sportarad.ro în 6 zile. Adică un răspuns clar, pe care foarte bine putea să-l obțină instituțional și conducerea orașului dacă nu ar fi durut-o la bască de soarta sportului arădean. A tras de timp exact cât i-a convenit, în așa fel încât să ajungă la o finanțare minimă, îngrădită de regulile de pe legea veche (350/2020).
Primul vot ar trebui dat pentru 200 de mii de euro chiar miercuri
Revenind, din răspunsul primit de la Biroul de Presă al Consiliului Concurenței rezultă că…Comisia Europeană e suverană și poate bate legile făcute de Parlamentul României, respectiv legea 115/2020 dată în condițiile epidemiei de coronavirus. Dar, tot în răspunsul de Consiliul Concurenței observăm că Primăria Arad poate acorda pe loc un ajutor de minimis, de până la 200 de mii de euro (aproape 1 milion de lei). Mai precis, în ședința de miercuri a Consiliului Local Municipal Arad, când, tot conform lui Bibarț, pe ordinea de zi ultimului CLM în vechea formulă, ar trebui să se dea un vot pentru finanțarea cluburilor UTA și FCC Baschet Arad cu 975 de mii de lei. Ca să nu mai vorbim despre posibilitatea ca la capitolul Diverse să fie trecute și alte proiecte de lege privind finațarea altor cluburi ce au competiții oficiale pe acest final de an, cum ar fi AMEFA (polo) sau HC Beldiman (handbal), dar și altele.
Ar trebui să urmeze finanțarea de la CMCA, dar pentru 20 de zile
Mergând mai departe, tot în ședința de pe 30 septembrie, în completarea finanțării celor două cluburi, ar trebui să se voteze și bugetarea clor, dar și a altor echipe care stau să moară (și) pe vechea lege: 350/2005. Numai că în cazul acesteia, vor trece în jur de 50-60 de zile până când Centrul Municipal de Cultură va semna efectiv contractele cu entitățile sportive respective, iar asta înseamnă că banii vor putea efectiv cheltuiți undeva între 25 noiembrie și 15 decembrie, când se termină anul financiar la primării.
Poate intermedia Falcă o adresă către Comisia Europeană?
Tot în răspunsul primit de la Consiliul Concurenței, sesizăm posibilitatea ca Primăria să se adreseze Comisiei Europene pentru o „derogare” de la plafonul celor 200 de mii de euro. Și aici ar intra în scenă chiar Ghiță Falcă, europarlamentar de nădejde al Aradului, care deține recordul de atragere de fonduri la nivel de municipii, doar că și aici ar fi cam târziu pentru obținerea un răspuns ferm în acest an. Și, oricum, Comisia Europeană nu prea e adeptul unor astfel de finanțări din moment ce, teoretic, UTA sau FCC Baschet Arad ar putea concura la nivel european cu alte echipe nefinanțate direct din bani publici și am vorbi despre o concurență neloială. Altfel, eram convinși că Falcă s-ar fi dus la Comisia Europeană cu filmulețul în care joacă (mediocru) pe arena „Francisc Neuman” și treaba era ca și rezolvată.
Halal parteneriat între Primărie și sportul arădean
Așadar, pentru că bătut apa în piuă de prin 15 august, când a expirat vechiul contract semnat de CMCA cu clubul, în valoare de 2,9 milioane de lei, până, iată, pe 30 septembrie, Primăria a făcut o economie importantă pe spatele UTA-ei și, în general, al sportului arădean. Din 7 milioane de lei cât i-a promis UTA-ei, Bibarț și majoritatea sa din CLM, îi va da maxim pe la 4 – 4,5 milioane, dar asta numai cu condiția să acorde direct și acei 200 de mii de euro, cât permite Uniunea Europeană. Altfel, între 25 noiembrie și 15 decembrie, câți bani ar putea cheltui fotbaliștii, baschetbalistele, poloiștii, handbaliștii, etc?
Așadar, dacă asta e ideea de parteneriat dintre Primăria Arad a domnului Bibarț cu sportul arădean începutul a fost făcut cu stângul, ca să nu vorbim deja despre rea voință."

https://www.sportarad.ro/2020/09/28/avem...prin-cmca/
Autocarul lui UTA, vandalizat după victoria cu Dinamo! Plângere la Poliție

Cei de la UTA Arad au avut parte de un moment delicat după victoria cu Dinamo, scor 1-0.
În această dimineață, efectivul arădenilor a avut parte de o surpriză neplăcută. Când au ieșit din hotelul din Snagov în care au fost cazați, jucătorii și staff-ul nou-promovatei au observat în parcare autocarul vandalizat de suporterii Rapidului. „1923 Rapid” scrie pe autovehicul, parbrizul fiind pătat de vopsea vișinie.
Din informațiile GSP.ro, UTA a făcut deja o plângere la Poliție.

Rapid și UTA s-au luptat pentru promovare în sezonul trecut de Liga 2. Play-off-ul de accedere în prima divizie a fotbalului românesc a fost câștigat de arădeni, în timp ce Rapid s-a clasat doar pe locul 6, ratând promovarea.

https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/autocar...11554.html

Futuva-n gura de tigani spurcati!
Pana ajungem sa ne întâlnim cu ei,probabil o sa fim pe stadion. Urcați pe garduri,scuipați, înjurați toti,pana la ultimul om din staff. Altceva nu merita
Urla frustrarea in baietii bronzati... mai stati in liga 2 baieti, ca stati bine! Tongue
Totuși, hotelul unde am fost cazați nu are paza? Camere? Bine ca cer o gramada de bani in perioada asta pentru camere
Toata mascarada asta ce se intampla cu banii de la primarie nu este altceva decat razbunarea lui Falca. El e cel care e la butoane, el negociaza CLM-ul, functii, tot, boul de Bibart trage cu prastia dupa tigle sau sufla in "jigler".
Mizeria de Falca nu are nicio remuscare daca retrogradam, daca pericliteaza echipa, va veni si va spune ca el a lasat UTA intr-o situatie buna si ca de fapt altii sunt de vina. Va da vina pe Bibart, pe Meszar, pe suporteri, pe oricine altcineva insa ca de obicei niciodata nu va fi vinovat in stilu-i deja caracteristic.
Politic vorbind nu e nimeni curios, toti sunt preocupati de impartirea ciolanului iar Meszar va fi Acarul Paun.

Nu era nevoie de niciun aviz de la Consiliul Concurentei si cand spun asta dau ca exemplu CSM Bucuresti care ia milioane de euro de la Primaria Bucuresti si in plus joaca si in cupele europene, plus alte zeci de cluburi in tara unde bugetul se bazeaza in totalitate sau partial pe ce se incaseaza de la primarii.
Exact de asta, parerea mea e ca a fost o greseala candidatura lui Meszar. Si exact ca si acum 4 ani, singura sansa reala de a ne scapa de cloaca lui falconeti era sa existe maxim 2-3 contracandidati. Asa le multumim celor ce au votat inca 4 ani de falca.
Eu zic ca nu, UDMR-ul ar fi avut oricum candidat si il inteleg si pe Meszar cand spune ca s-a saturat de nesimtirea functionarilor din primarie. S-a saturat sa fie tratat in bataie de joc.
[color=#404040][size=xx-large][font=barlow, sans-serif]Dacă doriți să revedeți…ce primar vom avea (încă) 4 ani: „Pe 18 august spune că Primăria a cerut răspuns la Consiuliul Concurenței, cererea e înregistrată pe 28!”

https://www.sportarad.ro/2020/10/01/daca...i-cererea/
E clar ca banii nu mai intra anul asta. 
Sa nu fi tu curios de nici un club  sportiv in orasul asta?!
Degeaba zic ei ca se rezolva dar nu e asa simplu, banii nu intra apasand asa un buton, cine stie cate sedinte mai trebuie facute etc.
Ar fi pacat ca la anul sa ne intoarcem in L 2-a.

Haideti sa achizitionam bilete virtuale sa mai ajutam cumva clubul!!!!
(01-10-2020, 14:27)Adrian07 a scris: [ -> ]E clar ca banii nu mai intra anul asta. 
Sa nu fi tu curios de nici un club  sportiv in orasul asta?!
Degeaba zic ei ca se rezolva dar nu e asa simplu, banii nu intra apasand asa un buton, cine stie cate sedinte mai trebuie facute etc.
Ar fi pacat ca la anul sa ne intoarcem in L 2-a.

Haideti sa achizitionam bilete virtuale sa mai ajutam cumva clubul!!!!

Eu sper doar sa nu fim nevoiti sa ne vindem sufletul diavolului, si prin asta ma refer sa atragem un " patron" gen Niculae, Becali etc. In cazul nostru International Alexander ( Apreutese ), ca am o banuiala ca incolo ne indreptam. Huh
De unde le scoateti?!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13