Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Etapa #28: UTA - FC Academica Clinceni, 25.02.2022, ora 17:30, Digisport 1
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
[Imagine: UTAvClinceni.png]
Sper într-un meci in care sa ne redescoperim apetitul ofensiv și sa marcam multe goluri . Chiar dacă suntem favoriti certi,victoria nu pica din cer … am fi chiar de rasul lumii sa reușim sa învingem nici Clinceniul.
S-a demonstrat oare pentru a cata oara ca avem talentul sa ne facem de ras cu echipe slabe care vin si se baricadeaza in apărare, atacantii nostri fiind neinspirati, ca sa folosesc un cuvant bland. Nu vad de ce meciul asta ar fi altfel.

Sigur ca sper la o victorie clara care sa deblocheze echipa, si sa nu mai facem pasi gresiti acasa. Mai ales ca ne asteapta un playout greu ...
(21-02-2022, 15:42)raptor a scris: [ -> ]S-a demonstrat oare pentru a cata oara ca avem talentul sa ne facem de ras cu echipe slabe care vin si se baricadeaza in apărare, atacantii nostri fiind neinspirati, ca sa folosesc un cuvant bland. Nu vad de ce meciul asta ar fi altfel.

Sigur ca sper la o victorie clara care sa deblocheze echipa, si sa nu mai facem pasi gresiti acasa. Mai ales ca ne asteapta un playout greu ...

Perfect de acord. Nici un meci nu seamana cu altul. In acest moment Craiova conduce doar cu 2-1 pe Clinceni la Giurgiu (pauza)
Daca ma uit la echipa de start: CLINCENI: Ureche – Rufati, Corinus, Holzmann – Sambeya, Vrdoljak, Tsvetkov, Florica – R. Ion, Plazibat, De Amorim

8 fotbalisti straini in primul 11
Dupa multiple infringeri total neasteptate pe care le-am suferit pe teren propriu in sezonul trecut, Balint a realizat ca UTA are nevoie de un joc de constructie pentru a desface, a rarefia cit mai mult cu putinta apararile adverse venite la Arad cu gindul de a sta baricadati pe "semicercul" careului propriu de 16 m. Din pacate Gyusi, nu a reusit sa gaseasca solutia optima intr-un "timp rezonabil" si probabil, zic eu, nici nu a avut la dispozitie acei jucatori care s-ar fi pliat rapid unui astfel de "joc de constructie". Timpul de "implementare" trebuie sa fie unul foarte scurt si sa dea rezultate imediate, fiindca altfel presiunea creste exponential pe banca tehnica, lotul de jucatori dar mai ales in tribuna. 

Cu aceleasi probleme pare ca se confrunta in continuare si Ionut Badea, ceea ce ma face sa cred ca la vara v-a trebui sa cautam si sa adaugam lotului citiva jucatori talentati, mulati pe profilul jocului de constructie, pasatori de mare precizie, cu abilitate de a scoate din joc unul sau doi adversari si obligatoriu cu sut foarte puternic si precis din afara careului de 16 m. Nu are rost sa contractezi jucatori care nu intrunesc cumulativ aceste 3 criterii de selectie. Nu le poti cere atacantilor sa-ti inscrie goluri daca frecventa paselor utile venite fie de la mijloc fie din centrari este una foarte mica sau deficitara calitativ. De aici si nevoia acuta ca acei jucatori de "profil constructuctiv" de la mijloc sa intruneasca cumulativ cele trei criteerii enuntate mai sus. Trebuie sa ai cel putin doua linii (atacanti, mijlocasi), daca nu trei (fundasi) capabili oricind sa inscrie pe durata unei partide.

Jocul de constructie in sine trebuie sa fie unul mult mai rapid, capitol la care UTA este deficitara momentan. Nu avem pe nimeni cu sut consistent, puternic si precis din afara careului, nu avem centrari decente din margine sau cornere, iar cu exceptia lui Otele deocamdata nu avem jucatori capabili sa scoata din joc unul sau doi jucatori adversi pentru a genera a panica in interiorul sau preajma careului advers.

Ca atare o victorie cu 1-0 in fata Clinceniului v-a fi un rezultat bun, care ne-ar tine in continuare in lupta pentru locurile 7-8 in sezonul regulat.
Puțin surprins de meciul lor cu CSU. Însă CSU a jucat cu frâna de mâna trasa,la fel cum am jucat și noi cu Dinamo însă cu toate astea,au reușit da aibă un meci relativ liniștit după pauza .
Subscriu la ce a scris Coco13 in legatura cu constructia in timpul jocului. Deocamdata suntem deficitari la jocul de pase si constructie dar totusi stam mai bine sezonul acesta (sau am stat putin mai bine in primele meciuri) fata de celalalt sezon in care echipa se apara si juca doar pe contraatac cu mingi lungi aruncate catre atacant. Ubbink chiar cred ca este un jucator care poate face diferenta la mijloc pe partea ofensiva prin a debloca jocul cu pase in adacime dar de cand a primit banderola este absent.

In mod teoretic echipa ar trebui sa defileze in meciul cu Clinceni si sa castige dar din pacate cred ca vom asista la o "chinuiala" din partea jucatorilor si un joc in care mingea va fi plimbata dintr-o parte in alta.
Sper sa ne facem meciul ușor si sa marcam cât mai repede și mai sper sa avem abordarea corecta la meciul de azi (nu ca la meciul cu cățeii) si sa nu plecam câștigători înainte de a fluiera arbitru startul meciului! Sunt convins ca dacă jucam ca și în meciul cu sepsi o sa câștigăm detașat meciul!!!
Sper sa nu ii luam si pe astia de sus si sa ne facem singuri meciul greu. Acum e ocazia sa facem si un pic de golaveraj si totodata sa rulam niste juniori.
din nou Dangubic singur cu portarul, deci n-ai cum... Smile
Bine ca am câștigat și...atât! Trec si meciul asta la meciuri jucate cu frana de mana trasa
3 puncte sunt 3 puncte ,cam atat. Isac singurul remarcat ,poate și Otele.
Din pacate se observa o descrestere in joc...bine ca am castigat avem meci foarte greu la Chindia...nu stiu ce se doreste pentru urmatorul seyon dar sper sa se schimbe ceva in bine altfel nu ne vad bine.
Fara Roger ne va fi greu. Ne trebuie un sutor si coordonator la mijloc, Ubink de cand a capitan e destul de sters desi in a doua repriza astazi a miscat ceva. La fel si in atac, tot ne trebuie un atacant peste medie.
Slab joc, noroc ca am luat 3 puncte. Observ aceleasi probleme la Ionut Badea ca la Balint. Insista sa-l joace pe Miculescu unde nu e locul lui. Ce-i asa greu ?! Pune jucatorii pe pozitiile pe care dau randament. Din nou irosim cornere, inca nu stim sa profitam de ele, irosim aruncari din aut, oare lucrurile astea de baza le antreneaza Badea ? E pacat, te intalnesti cu situatiile astea de cateva ori pe meci. Trebuie jucat simplu, e timp si de strategii complicate, dar chiar nu era cazul cu astia.
In plus, din Ongaro sarea mingea ca din lemn, Dangubic da pase bune, dar e dezastru la finalizare. Nu ne putem permite sa tinem un titular doar ca sa fie atacant de careu, asta poate era in Liga 2, acuma nu mai merge. Noroc cu Otele, cred ca e de viitor.
De la bun inceput trebuie sa subliniez faptul ca, dupa parerea mea, Ionut Badea v-a juca precaut, "pe cit mai multe puncte" cum s-ar zice, pina la sfirsitul acestui campionat. Si asta cu jucatorii selectionati de Gyusi Balint !

Ca sa-si puna o candidatura serioasa la semnarea unui contract mai lung cu UTA dupa incheierea sezonului actual, el trebuie neaparat sa produca cit mai mult, in scurtul timp pe care i-l are la indemina. Pentru el prioritatea numarul 1 acum, sint obtinerea citor mai multe puncte posibile in sezonul regulat, peste cele reusite de  de Balint anul trecut, o clasare superioara celeia pe care UTA a reusit-o cu Balint, cistigarea unui eventual baraj al locurilor 7-8 din play-out, sansa unui baraj si a unei victorii in fata echipei clasata pe locul 6 in play-off, obtinerea unui loc participant in Conference Ligue.

Cu fiecare joc disputat pina acum Ionut incearca sa-si cunoasca jucatorii mosteniti cit mai bine cu putinta, dar asta ar cere un timp mai indelungat decit cel pe care el il are la dispozitie acum.  Ce altceva poti sa faci in aceste conditii, decit sa utilizezi acasa un sistem 4-1-4-1 ca sa fii sigur ca nu pierzi toate cele 3 puncte pe terenul propriu ?  

Acelas lucru l-am vazut si in meciul disputat acasa contra unui Dinamo care evolua in 9 oameni ! Grija foarte mare de a obtine macar un puct in loc de a pierde trei, care se traduce in timp pretios pentru Badea in care sa-si evalueze proprii jucatori si sa gaseasca cea mai pragmatica formula de echipa in vederea cresterii rapide a eficientei pe faza ofensiva, unica solutie de altfel, pentru atingerea obiectivelor de performanta enuntate mai sus.

Despre meci, Ongaro trebuie jucat in continuare dar trebuie croita intreaga strategie de atac pe ultima sa atingere. La primul gol toata atentia aparatorilor adversi era indreptata catre Easton, centrarea foarte buna a lui Ubbink la gasit perfect pe Erico la bara doua, cap paralel cu linia portii, Dima i-a facut un paravan ideal lui Miculescu care s-a inaltat peste toti  ca la fileul de la volei si a inscris imparabil cu capul. O schema simpla, perfect executata de jucatori, trebuie exersata si practicata in continuare. Asteptam si altele !

Bun asist al lui Dangubic la golul doi, pare ca se simte destul de bine si ca aripa stinga. In aceasta situatie, eu unul l-as incerca pe Otele in centru linga Ubbink pentru a iuti jocul in preajma careului advers. Otele m-a impresionat si cu stiinta schimbarilor laterale a directiei de joc pe faza atac, la momentul potrivit/optim. Citeste jocul foarte bine.
@Coco13 Subscriu la analiza ta, Ongaro e luat in marcaj si de 2 apărători la fazele fixe astfel creează spații pt colegi chiar dacă nu a marcat a avut cateva devieri ft bune pt Otele venit din linia a doua, ceea ce nu am văzut de la Laukzemis.
Era riscant sa atacam furibund si sa cadem fizic pe final am mai jucat așa și nu ne-a ieșit.
Badea are nevoie de timp sa schimbe stilul de joc, ce am mai remarcat ca reușim sa ieșim cu construcție de la propriul portar, cu Balint gafau fundașii pe bandă rulantă cand incercau așa ceva.
Mi-aș dori ca Ubbink să dea mai multă viteza jocului.
E cât se poate de clar ca nu avem calitate la finalizare atacanți buni care sa marcheze din 2 ocazii un gol e greu să găsești gratis.Speram sa revină la forma care la consacrat si Cardoso. După playout conducerea poate face o analiză obiectivă asupra mandatului lui Badea.
Posibil lipsește viteza și din cauza gazonului. Nu caut scuze însă e foarte greu sa controlezi mingea pe un asemena teren denivelat . Nici Fcsb care are viteza in ofensiva nu a reușit asta la Arad . Cu atat mai mult Ongaro la care ii trebuie un teren impecabil sa poată controla mingea bine la înălțimea lui. Sa speram din sezonul viitor o sa vedem un gazon bun la Arad .
stau la nivelul ierbii si vad jucatorii conducand mingi simple care topaie din cauza terenului...
Pagini: 1 2