Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Play-Out: Etapa 7 FC Arges -- UTA Arad
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
din păcate am fost egalați în ultimul minut, 2-2. Nu am dubii ca ne vom salva de la retrogradare. Din păcate însa aveam șanse mici sa ne salvam direct, șanse care ne-au fost luate astăzi de arbitru și de VAR la ultima faza cu largul concurs al echipei care în ultima jumătate de ora a stat în propriul careu și nu a reușit sa înțepe prin contraatac. Milosevic din păcate nu ne ajuta în atac, Keseru în schimb a arătat ca mai poate. Per ansamblu un rezultat avantajos pentru noi! Felicitări echipei, capul sus!
Furt pe fata !!! Din nou violati de arbitrii, ca in semifinala cu U Cluj ! Trei penalty-uri inventate, din nou. Le dadea si 4 sau 5 daca trebuia ! Din nou UTA nu castiga si nu din cauza ei, din cauza arbitrilor ! Am zis ca nu facem nimic cu Keseru in atac, dar uite ca m-a contrazis, gol si pasa de gol ! Bine ca nu sint eu antrenorul echipei si e Rednic. Respect ! Am zis si ca Iacob nu apara 11 m si m-a contrazis, a facut dreptate si a aparat un penalty acordat mincinos. Toate au mers bine, dar n-ai cum sa castigi impotriva unui sistem corupt pina in maduva oaselor ! E dureros ! Rednic a facut bine ca a vrut sa scoata echipa de pe teren, are coloana vertebrala. 
Pentru toti coruptii astia din fotbalul romanesc:
Dumnezeu nu bate cu bita !
(08-05-2023, 21:02)RedNeck a scris: [ -> ]Furt pe fata !!! Din nou violati de arbitrii, ca in semifinala cu U Cluj ! Trei penalty-uri inventate, din nou.


Da-mi voie sa te contrazic. Toate cele trei au fost acordate corect, poate vorbesti la cald si esti nervos. Per total UTA a jucat destul de solid cu cateva greseli majore la pasele de la jumatatea terenului. Am incredere ca ne vom salva si ajungem la baraj. Nu cred ca Arges nu v-a putea sa castige contra Craiova sau Petrolul.
si eu te contrazic...imi mentin parerea...am vazut multe faze pentru contacte minore in care arbitrii nu au dat penalty sau VAR-ul le-a infirmat. Dadeau penalty impotriva noastra si daca ii sufla in ceafa adversarului, sunt sigur de asta. Nu mai am ce comenta.
Și tu vorbești la rece și total imparțial...
La al doilea penalti reluările nu sunt deloc clare, unghiul de filmare nu arată o imagine relevantă. Poate o fi fost. Iar la al treilea să fim serioși. Atacantul sare, fundașul sare. Atacantul lovește mingea și apoi capul i se duce pe spate unde lovește bărbia fundașului. Ce trebuia fundașul să facă? Să se evapore?
Pt ce au fost 6 minute suplimentare?
cel puțin ultimul fault/penalty e discutabil, pentru ca nu orice contact în careu e și fault de 11m !!! Mai ales nu când sari la cap și lovești și adversarul...
Interesant cum a fost delegat Colețescu la Var. Primele două au fost, ultimul a fost acordat prea ușor! Dacă o băga Otele în poartă pe contraatac.. eu nu sunt la fel de optimist ca și voi după acest meci în vederea salvării de la retrogradare. Veți vedea ce meci vom avea la Mioveni. Prea nesigură linia de fund, și din păcate ne-am retras în a doua repriză. Dacă rămâneam sus cu presing pe ei altfel ar fi stat lucrurile. Oricum Rednic a adus plus echipei ca și asezare în teren dar și ca inspirație!
Asa suntem noi, asa chinuiti an de an. Sper sa schimbam macazul ca intram in pamant astia ce suferim pentru UTA!!
(08-05-2023, 21:30)Victor a scris: [ -> ]Interesant cum a fost delegat Colețescu la Var. Primele două au fost, ultimul a fost acordat prea ușor! Dacă o băga Otele în poartă pe contraatac.. eu nu sunt la fel de optimist ca și voi după acest meci în vederea salvării de la retrogradare. Veți vedea ce meci vom avea la Mioveni. Prea nesigură linia de fund, și din păcate ne-am retras în a doua repriză. Dacă rămâneam sus cu presing pe ei altfel ar fi stat lucrurile. Oricum Rednic a adus plus echipei ca și asezare în teren dar și ca inspirație!

1. Ne-am retras pentru ca s-a terminat benzina! La capitolul fizic suntem acolo unde eram și acum doi ani. Si unii mai vor și test anti doping... sa razi ca sa nu plângi!
2. Nu suntem (inca) în stare sa marcam din contraatac. Altfel era un 4-0 lejer astăzi!
3. Vom avea doua meciuri de foc, nimic nou. Era clar de când a venit Rednic: ori la bal, ori la spital. + baraj: un sezon cu mult suspans și nervi!
Sunt ferm convins ca daca nu reuseau cu 3 penaltiuri ieseam noi pozitivi la destul antidoping. De fapt, vorbesc prea devreme, mai sti ca nu ne fac de cele 3 puncte ? Nu ma mai mira nimic in "futuibalul" romanesc !
Totuși jucători de pe bancă trebuie să aducă plus de energie și consistență. E clar că benzina scade, dar în asemenea meciuri trebuie să îți depășești barierele și să tragi până la ultima suflare. Echipa a arătat că poate, dar a doua repriză cred că pe undeva în subconștientul lor a intrat și această atitudine de conservare a rezultatului. 

Mie personal Otele în acest meci, mi-a arătat că i se cam rupe de Uta, mai mult cu gândul la Cluj.
În câte deplasări au fost șobolanii ăia din conducere? Echipa e văzută de toți ca fiind a nimănui și de asta își permit. Nici la tv nu au reacții. Noroc acum cu Rednic.
Cu riscul sa nu fiu in asentimentul nimanui de aici eu cred ca loviturile de la 11m au fost corect acordate.
Din pacate platim tribut gravelor greseli personale. Si au fost cu duiumul meciul asta. La Benga chiar nu ma asteptam sa faca asemenea gresala la primul penalty dar a avut norocul ca l-a scos Iacob.

Cei care au venit de pe banca, mai ales Isac si Ubbink, au intrat execrabil.

Pacat! Am avut meciul in mana.
Parerea mea e ca Rednic a gresit scotandu-l pe Anton. Cat timp a fost el in teren, nu a trecut aproape nimic e el. Dupa iesirea lui Anton ne-am retras, probabil si din cauza pregatirii fizice.
Ce trebuie sa intelegem e ca Liga asta nu e Champions League, aici orice contact e fault, sau care urla mai tare. Cum e arbitrajul asa e si fotbalul, jalnic.
Nu inteleg de ce tot insistam cu milosevic asta, nu e bn nici la plantat iarba, cine l-a adus sa si-l duca acasa!
A trecut o noapte peste ceea ce s-a întâmplat la Pitești dar polemica e în continuare în toi vizavi de arbitrajul de care a avut parte UTA în această partidă. Imediat după meci, la nervi, s-au făcut multe analogii cu ceea ce s-a întâmplat la Cluj, acolo unde echipa noastră a fost eliminată din Cupa României tot după un meci cu mari controverse legate de deciziile arbitrilor. Și da, unele dintre aceste analogii au fost poate forțate dar altele stau în picioare și ridică multe semne de întrebare în legătură cu felul în care se decid lucrurile în campionatul României. Ne propunem să le punctăm în acest material dar vom începe cu o scurtă trecere în revistă a principalelor momente controversate ale meciului.

În minutul 40 Hoxhallari are o intrare decisivă la Calcan în careu, care se afla în poziție de a marca. Albanezul atinge și mingea dar îl ia pe sus pe adversar, intrarea fiind mult prea intensă. Cojocaru bine plasat indică punctul cu var în mod corect. Penalty-ul este apărat de Iacob.

Minutul 57: Garita îl lovește cu cotul pe Roger în plină figură. Adrian Cojocaru îi acordă acestuia cartonaș galben, probabil considerând că lovitura, deși conform regulamentului trebuia să fie pedepsită cu eliminare, nu a fost intenționată. VAR nu intervine. O decizie „în spiritul“ regulamentului.

În minutul 77 la o fază confuză în careul nostru în urma unui corner, Iacob scoate de sub bară, Abeid încearcă să degajeze dar îl nimerește pe Zebic. Adrian Cojocaru lasă jocul să continue dar este chemat de Sebastian Colțescu să revadă faza. Pe reluări se vede că Abeid îl lovește pe adversar dar mingea era deja aproape ieșită din teren iar Zebic cu spatele la ea. Este evident că intervenția involuntară a lui Abeid nu mai influența în niciun fel faza dar cum mingea a fost în joc, Cojocaru a decis să dea penalty. O decizie „în litera“ regulamentului.

În minutul 90+6 tot în urma unei faze fixe în careul nostru, Turda se prăbușește după un contact cu Hoxhallari. Arbitrul lasă jocul să continue dar din nou i se semnalizează ceva din camera VAR. Camerele surprind un Adrian Cojocaru transfigurat care ascultă înmărmurit câteva zeci de secunde ce i se transmite în cască. În cele din urmă, fără să se observe nicio încercare de dialog din partea sa, merge la marginea terenului să revadă faza; o fază cum se întâmplă multe într-un meci, cu doi jucători care atacă mingea și se ciocnesc în aer după ce unul dintre ei o lovește. Sigur, cum este aproape imposibil ca amândoi să o lovească concomitent, există mereu acoperirea regulamentară pentru a considera intervenția celui care nu reușește să atingă mingea ca fiind fault. Este ceea ce face Adrian Cojocaru indicând penalty, unul acordat cu „acoperire regulamentară“.

Iar acum, lucrurile care din punctul nostru de vedere nu au fost normale în privința felului în care au fost judecate aceste faze:
1. Toți cei care urmăresc fotbalul, dintotdeauna, au observat că există o cutumă, cutumă recunoscută mai direct sau mai voalat de înșiși arbitri: nu acorzi penalty în momente decisive decât dacă ești convins 100% că a fost o infracțiune clară. Cu atât mai mult cu cât respectiva decizie are o influență nu doar în rezultatul final ci chiar în deznodământul unui campionat. Nu decizi un campionat pe o fază în care ai „acoperire regulamentară“. Cu atât mai mult cu cât mai dăduseși înainte două penalty-uri, dintre care unul, în „litera“ regulamentului. Tocmai de aceea veți vedea foarte rar cazuri în care o echipă primește două penalty-uri într-un meci și de-a dreptul rarisim 3. Iar când al treilea a fost acordat în prelungiri deja semnele de exclamare se multiplică amețitor.
2. Un aspect foarte important în arbitraj este acela ca deciziile să fie judecate similar în ambele părți, să se folosească aceeași măsură. Nu s-a întâmplat aseară deoarece la penalty-urile 2 și 3 s-a aplicat „la virgulă“ litera regulamentului în schimb la faza în care Garita l-a lovit cu cotul pe Roger în figură, nu s-a judecat așa. Sigur, cei care au regulamentul în mână pot da rapid explicații pentru fiecare dintre aceaste faze. Însă egalitatea de șanse într-o competiție, în mod real nu este dată de felul în care o echipă este arbitrată în raport cu regulamentul ci de felul în care este arbitrată în raport cu celelalte echipe. Chiar, poate cineva să spună când a fost ultima dată în campionatul României o situație similară în care o echipă să primească trei lovituri de la 11 metri iar ultima să decidă meciul în final? De ce a devenit o obișnuință ca în meciurile UTA-ei absolut fiecare fază importantă să fie purecată la sânge în căutarea unei infracțiuni, așa cum s-a întâmplat și la Cluj?
3. Dintre cele trei penalty-uri acordate, singurul extrem de clar a fost primul, dictat de Adrian Cojocaru fără intervenția VAR. De ce în condițiile în care arbitrii VAR sunt instruiți să nu intervină decât dacă greșeala centralului este evidentă, au făcut acest lucru atât la Cluj cât și aseară? Și dacă aseară există „acoperire regulamentară“ la Cluj vorbim despre adevărate invenții, lucruri care nici măcar pe imagine nu se văd. Curios, în ambele meciuri pe teren se aflau arbitri mult inferiori ca și cotă, notorietate și influență față de cei din camera VAR. La Cluj Horia Mladinovici s-a înclinat obedient în fața instrucțiunilor venite de la Istvan Kovacs iar astăzi Adrian Cojocaru a procedat la fel în fața lui Sebastian Colțescu. De ce în perechile cele mai importante din brigadă (central / VAR) sunt delegați arbitri cu un statut atât de diferit? Dacă tot onor CCA l-a trimis pe Sebastian Colțescu la acest meci, de ce nu a delegat și un arbitru de centru apropiat ca și experiență și notorietate de acesta? Era un meci aproape decisiv pentru stabilirea celei de-a doua echipe retrogradate, nu merita acest duel măcar un arbitru FIFA? Că poate unul care are meciuri internaționale la activ ar fi fost mai sigur pe deciziile luate.

Mergând spre concluzii, nu putem decât să constatăm că în fotbalul românesc în continuare campioanele sau echipele retrogradate se decid nu doar pe teren ci și în culise. Din păcate în culise UTA stă extrem de prost. Are o conducere care nu protestează decât foarte rar iar atunci când o face este neconvingătoare și lipsită de consistență. Nu poți să ieși după meciul de la Cluj și să spui „vom face memoriu dar știm de pe acum că nu vom fi băgați în seamă“. Vrem să răzbim în jungla de rechini cu atitudine de Miorița. Dacă domnii din conducerea UTA-ei ar fi făcut scandal 3 zile non stop pe la toate televiziunile după meciul de la Cluj, dacă la partida cu Hermannstadt ar fi organizat un protest de impact (gen întârziat meciul cu 5 minute, intrat pe teren cu banderole sau bannere de protest), tot pentru arbitrajul din Cupa României, poate că azi al doilea penalty, cel „în litera regulamentului“ n-ar mai fi fost acordat. Sau dacă ar fi fost acordat, aproape cert nu ar mai fi fost ultimul, cel care a decis rezultatul final. Dar un club care nu știe și nu vrea să pună presiune nici măcar când dreptatea e de partea lui, normal că este ușor de călcat în picioare.

La fel, vorbind de culise, nu putem să nu constatăm că UTA a fost făcută franjuri de arbitri în două deplasări contra unor echipe care au parte de o susținere politică extrem de puternică din partea edililor acelor orașe. La Arad politicienii își fac campanie de imagine pe spatele UTA-ei, se laudă cu contactele și influența lor dar iată că nu sunt capabili să-i ofere echipei o minimă protecție în fața acestor haiducii. Nu că ar fi normal să se rezolve lucrurile astfel, dar la fel de anormal este să îți faci campanie de imagine pe spatele acestui club și mult mai anormal este să tragi sforile în ceea ce privește cine să conducă acel club. Când vine vorba de așa ceva, politicienii arădeni arată o influență foarte eficace.

Din păcate, într-o junglă financiar-politică așa cum e fotbalul românesc, clubul UTA este reprezentat la nivelul „pinguin“. Da, asta este UTA în momentul ăsta în fotbalul românesc: un pinguin drăgălaș, frumos, mângâiat uneori pe cap dat total ignorat atunci când se împarte prada. Să dea Dumnezeu ca în aceste ultime două meciuri Mircea Rednic și băieții săi să reușească să fie o nucă mult prea tare pentru aceste interese și să ne scoată măcar la limanul barajului. Iar acolo… dar despre asta vom vorbi când și dacă va fi cazul.


Giuliano Junc - glsa.ro

Apropo de cotul lui garita, amintiti-va de eliminarea lui batha in meciul cu dinamo parca...
Este evident ca arbitrajele in Romania sunt cu dedicatie, folosindu-se masuri diferite in functie de echipa careia i se analizeaza faza la VAR. La UTA, din pacate, se foloseste ocaua mica de cand am promovat. Chiar nu ne-au slabit niciodata. Am fost dezavantajati in mod clar in toti acesti 3 ani de liga intai.

Este clar ca este un campionat trucat pana in maduva oaselor. An de an ajung in play-off echipele care trebuiesc sa ajunga acolo: Botosani, Clinceni, Voluntari, Arges, chiar si Viitorul anul trecut a fost tras de mana de catre FCSB si urcat in play-off, iar anul acesta echipa propulsata in play-off a fost Rapidul.

Eu anul trecut, cand dupa calculele mele ne-au fost furate 11 puncte cu care in mod evident am fi ajuns in play-off, am spus ca voi renunta sa ma mai uit la fotbalul romanesc daca nici cu VAR nu se schimba nimic.

Acum vedeti si voi, nu ca nu s-a schimbat nimic, ci din contra, controversele au crescut si mai mult.

Decizia va fi grea dar la un moment dat trebuie sa o iau. Prefer sa am amintiri in care galeria adversa striga "Labule, Labule, rupele picioarele" decat cele de ieri in care se scanda "VAR-ul, VAR-ul" (dupa spusele lui Rednic).

P.S Totusi raman la ce am spus ieri: meciul l-am avut in mana si ne-a scapat printre degete. Fara acele greseli personale de care am amintit nu se ajungea sa stam la mana, si interpretarea, unor arbitrii care au transformat VAR-ul intr-un instrument de tortura.
Semnalul de alarma trebuia tras in momentul in care ni s-a analizat la VAR chiar si penaltyul ratat. Poate, poate nu avea piciorul unde trebuie...
Daca vorbim strict de fotbal,cum putem sa castigam in deplasare atunci cand liderul din teren,capitanul Benga tremura de fiecare data cand are mingea la picior sau este in duel cu Garita? Cum putem sa castigam cand Hoxhallari ataca decisiv in careul propriu la fiecare faza? Ieri linia defensiva a fost de nota 3 ,de la Vukcevic si pana la Abeid! La mijloc aratam bine doar cand joaca Anton, Ubbink are chef de fotbal doar cand este titular (la fel a facut si cu Poenaru), Otele joaca doar la alibi (sa nu ajunga accidentat la CFR). Dupa parerea mea, daca ramanem in Liga1 din sezonul urmator trebuie sa schimbam aproape toti fundasii,chiar si liderul.
Chiar am fost foarte suparat pe Ubbink ieri. M-am gandit si eu la ce spui tu @Zagorakis ca a intrat fara chef din cauza ca a fost rezerva. Il consider unul dintre cei mai buni pasatori pe care i-a avut UTA in ultimii 20 de ani dar nu pot sa nu-i remarc indolenta si lipsa de implicare in anumite partide.
(09-05-2023, 16:35)Zagorakis a scris: [ -> ]Daca vorbim strict de fotbal,cum putem sa castigam in deplasare atunci cand liderul din teren,capitanul Benga tremura de fiecare data cand are mingea la picior sau este in duel cu Garita? Cum putem sa castigam cand Hoxhallari ataca decisiv in careul propriu la fiecare faza? Ieri linia defensiva a fost de nota 3 ,de la Vukcevic si pana la Abeid! La mijloc aratam bine doar cand joaca Anton, Ubbink are chef de fotbal doar cand este titular (la fel a facut si cu Poenaru), Otele joaca doar la alibi (sa nu ajunga accidentat la CFR). Dupa parerea mea, daca ramanem in Liga1 din sezonul urmator trebuie sa schimbam aproape toti fundasii,chiar si liderul.
Sunt total de acord cu tine,desi lui benga i-as acorda circumstante atenuante din moment ce a cam jucat toate minutele si are si el 33 de ani...in rest e nevoie de o restructurare masiva .Ma gandesc numai la epicul fail din iarna ,daca cineva nu stie ,barbosa +milosevic castiga 18000 de euro pe luna impreuna ,strigator la cer !!!Asta e managementul in care li se da mana libera unora fara absolut nici o urma de responsabilitate!
Milosevic, daca ne aducem aminte, nu a inceput rau, chiar a avut realizari. Eu cred ca sistemul in care juca Balint l-a tras in jos. Bineinteles ca are si multe minusuri, cum ar fi viteza si jocul de cap, lucruri esentiale pentru postul lui, dar, cred eu, se putea scoate mai mult din el.
Barbosa intr-adevar nu merita niciun cent din salariul pe care l-a luat la UTA.
Din punctul meu de vedere Benga merita sa continue la UTA. Poate, pe langa cele trei puncte, ne intoarcem de la Mioveni si cu Garutti Smile , un jucator care mie imi place foarte mult. Cu el, Benga, Chimdris si Erico eu cred ca am fi mai mult decat acoperiti la fundasi centrali.