Sportul romanesc
17-05-2014, 22:58, (Ultima modificare: 17-05-2014, 22:59 de Redpunk_one.)
#1
Sportul romanesc
Felicitari noului lot a gimnasticii romane pentru medaliile de aur din finala CE.

http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sport...echipe.htm

Nu am stiut cum sa denumesc acest topic (mi s-a parut prea restrictiv sa fi facut unul doar pt gimnastica) . Aici pot fi postate alte sporturi care nu sunt atat de populare incat sa aiba postari prea dese sau sa necesite un topic separat
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
19-09-2014, 16:10,
#2
RE: Sportul romanesc
Foto: Lucrarile la Sala Polivalenta din Cluj se apropie de final.

[Imagine: Untitled-1.jpg]

[Imagine: DSC_6045.JPG]

[Imagine: DSC_6194.JPG]

http://silviucristeaphotography.blogspot...92014.html
Răspunde
12-12-2014, 0:03,
#3
RE: Sportul romanesc
Romania se califica mai departe in Grupa Principala la CE 2014 de handbal si va intalni, sambata, ocupanta locului 2 din grupa A, nimeni alta decat Ungaria.
Răspunde
15-05-2015, 19:07,
#4
RE: Sportul romanesc
Pentru ei sportul e bucurie si lectie de viata,o lectie despre talent, vointa, enorm de multa munca, dar si despre sacrificiu, umilinta, frustrari, strans din dinti si totusi......mers mai departe.Ii felicit si ii admir pentru ca mai pot inca lupta!

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/alt...r-14235647

Gabi Sonoc (18 ani) a fost inclus în lotul României pentru Jocurile Europene de nataţie de la Baku (Azerbaidjan)...............................
Răspunde
15-05-2015, 21:52,
#5
RE: Sportul romanesc
Trebuia sa postezi tot articolul nu doar linkul sa nu dispara in timp Smile Oricum Felicitari sportivilor si antrenorilor (si parintilor) pt rezultate si respect pt sacrificiile pe care le fac !

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/alt...r-14235647

Gabi Sonoc (18 ani) a fost inclus în lotul României pentru Jocurile Europene de nataţie de la Baku (Azerbaidjan), după ce şi-a îmbunătăţit recordurile personale la 50 m, 100 m liber şi 100 m fluture în cadrul Campionatelor Balcanice de înot pentru juniori desfăşurate în perioada 25-26 aprilie, la Oradea. Sportivul arădean antrenat de Sebastian Lucaci a făcut parte din ştafeta câştigătoare la 4 X 100 m liber şi din cvartetul medaliat cu argint la 4 X 100 m mixt.

50 m, 100 m şi 200 m – procedeul liber şi 50 m future sunt probele în care va lua startul Gabi Sonoc la Baku

Sebastian Lucaci (şeful catedrei de înot a Liceului cu Program Sportiv Arad) a spus pentru ProSport povestea ultimului an de antrenamente care se va încheia, în iunie, pentru Gabi Sonoc, cu o participare sub culorile României la Jocurile Europene de la Baku, competiţie de anvergură, aflată la prima ediţie, gândită după formatul Jocurilor Olimpice, ca o întrecere pluridisciplinară, organizată o dată la patru ani. Povestea este presărată cu multe obstacole, hrănită de sacrificii şi ambiţie, relatată cu amar şi o doză de revoltă, ţinută în viaţă cu speranţă şi sete de performanţă.
„Bazinul din Arad a fost închis din august până la sfârşitul lunii septembrie (n.r. - în 2014).“ A început sezonul navetei, pentru a putea continua pregătirea. „O dată la două zile, alteori zilnic, mergeam în Ungaria, la Gyula, să ne antrenăm. Mergeam cu maşinile personale, pe banii noştri şi ai părintţilor“, povesteşte Sebastian Lucaci, tehnicianul care se grăbeşte să accentueeze sacrificiile făcute de fiecare dintre cei implicate – sportivi, părinţi, staff.

„Ne plăteam culoarele, făceam două ore de antrenament şi ne întorceam acasă rupţi de oboseală. Am fost la antrenamente şi prin Timişoara, dar, paradoxal, ieşeam mai scump şi nu aveam acces la suficiente culoare pentru o echipă de zece sportivi.“

Gabi Sonoc face parte dintr-un grup de sportivi care îi include pe Ionuţ Sarac (specialist al procedeului bras) şi Andrei Simon (înotător de mixt, proba sa cea mai bună fiind  200 m Mixt). Sonoc, Sarac şi Simon au fost toţi incluşi în lotul pentru Balcaniada 2015 de la Oradea. „Te ajută enorm în antrenament să ai o grupă omogenă în care există concurenţă şi o luptă continua. Gabi a crescut în fiecare zi, unul din ei ducea trena la antrenament şi îi trăgea pe ceilalţi după el.“
Drumul dura mai mult decât antrenamentul,oboseala se dubla sau tripla. „Uneori, în maşină, copiii încercau să îşi mai facă din lecţii. Timp liber nu mai exista.“ Redeschiderea bazinului a adus un adevărat forcing: „Două antrenamente pe zi, dimineaţa şi după-masă, uneori chiar trei. I-am scos cu greu pe băieţi de la primele ore. Unii dintre profesori nu înţelegeau şi nu erau de acord, alţii ne-au acordat tot sprijinul“, îşi aminteşte antrenorul.

În loc de cadou de Crăciun, mini-lotul din Arad a primit o veste proastă: bazinul redeschis în octombrie şi-a închis din nou porţile, până în februarie. „Cu toată opoziţia noastră, a LPS Arad, şi a celorlalte cluburi - cel de polo şi CSM Arad, de înot. Din nou am ajuns pe drumuri, în timp ce cluburile din ţară puteau efectua două antrenamente pe zi cu sportivii lor de valoare“, remarcă Lucaci. „Perioada de pregătire a trebuit programată la sânge, fără greşeală“.

„În fiecare zi a trebuit să vorbesc cu sportivii mei şi să-i fac să treacă peste oboseală, peste faptul că nu mai aveau deloc timp liber şi erau des departe de famliile lor, pentru un vis - acela de a devenii cei mai buni, de a ajunge în lotul naţional al României“, conchide tehnicianul de 38 de ani.

„Performanţă de dragul performanţei“

„La CSS-uri şi la LPS-uri, cluburile care aparţin direct de Ministerul Învăţământului (ani la rând, activitatea noastră a fost subordonată CSS Gloria Arad, însă recent, a apărut afilierea de LPS Arad), s-au scos prin lege premierile. După orice campionat naţional de la juniori în sus, medaliile la Campionatele Naţionale îţi dădeau dreptul prin lege la premiere – este valabil la CSM–uri, acolo unde, în plus, sportivii lor, în funcţie de valore, au indemnizaţie lunară până la 750 de lei. La noi nu există aşa ceva“, se plânge tehnicianul care afirmă că el şi elevii săi fac "performanţă de dragul performanţei".


Gabi Sonoc figurează în „LOTUL DE BURSE COSR PENTRU ANUL 2015“ postat pe site-ul Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern. „Gabi are bursă de la Comitetul Olimpic Român în urma rezultatelor foarte bune avute la Central European Meeting, Belgrad, 2013, unde a câştigat două medalii de bronz cu echipa României de ştafetă. Bursa constă într-o masă zilnică la cantina unde este elev, vitamine şi medicamentaţie pentru efort. Nu primeşte bani în mână, dar tot este un ajutor“, lămureşte tehnicianul.
„Cel mai important este să îţi urmezi visele şi să crezi tot timpul în şansa ta, dacă munceşti mult uneori până la epuizare şi eşti capabil de sacrificii pe care unii nici nu ar concepe să le facă, atunci cu siguranţă vei reuşi“, este motto-ul după care îşi ghidează pregătirea Sebastian Lucaci, unul dintre antrenorii coordonatori ai lotului României la Balcaniadă.



Sebastian Lucaci se mândreşte cu un palmares cu cifre impresionante, prin sportivii săi: 300 de medalii naţionale, peste 100 de titluri de campion naţional, sportivi în toate loturile naţionale ale României  - juniori II , juniori I şi seniori, 10 recorduri naţionale şi 11 medalii internaţionale. Printre sportivii săi se numără Alexandra Crişan, Diana Capotă, Alexandru Fărcuţiu, Gabriel Sonoc, Simon Andrei şi Ionuţ Sarac.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
05-08-2015, 23:14,
#6
RE: Sportul romanesc
Chiar daca e la nivel de amatori, merita apreciati atat organizatorii cat si participantii:
Răspunde
17-12-2015, 19:33,
#7
RE: Sportul romanesc
Incet-incet, Clujul confirma ca este capitala neoficiala a Transilvaniei :

"Incompetenta se plateste: Bucurestiul a pierdut organizarea Campionatului European de Gimnastica - va avea loc la Cluj

Uniunea Europeana de Gimnastica a hotarat sa mute Campionatul European din 2017 de la Bucuresti, dupa ce autoritatile nu au inceput la timp constructia Salii Polivalente pe care au promis-o.

Din fericire, forul european a dat dovada de indulgenta, iar competitia va ramane in Romania, insa la Cluj, potrivit unui comunicat oficial al Federatiei.

Romania a depus dosarul de candidatura pentru organizarea Campionatului European de gimnastica din 2017 in urma cu 20 de luni, cand autoritatile au promis ca vor construi o Sala Polivalenta de la zero, langa National Arena.

Tara noastra a castigat dreptul de organizare in luna ianuarie a acestui an, insa de atunci proiectul de constructie a fost blocat din cauza unor contestatii privind firma care a castigat licitatia.

Municipalitatea si-a dat acordul, in cele din urma, in luna septembrie, numai ca totul a culminat cu arestarea lui Sorin Oprescu, iar lucrarile inca nu au inceput.

In aceste conditii, Bucurestiul a ratat sansa de a organiza o competitie de o asemenea amploare.

Este insa doar inceputul, intrucat Romania risca sa piarda si organizarea Campionatului European de Fotbal din 2020, daca nu vom termina la timp metroul pana la Aeroportul Otopeni si doua autostrazi ce vor lega Bucurestiul de Nadlac si de Iasi."

http://www.ziare.com/sporturi/gimnastica...uj-1399655
Răspunde
10-03-2016, 19:26,
#8
RE: Sportul romanesc
Am eşuat”, spunea ieri Ion Ţiriac. Discursul de la conferinţa de presă, legată de turneul anual de tenis din primăvară, de la Bucureşti, a fost ţinut cu veşnicii ochelari de soare pe masă, nu la ochi.
A privit pe toată lumea din sală în ochi, a certat pe toată lumea prin intermediul jurnaliştilor, s-a certat pe el însuşi, a vorbit cu ciuda vânătorului care a ratat ţinta, dar şi a celui pus la ţintă.
De douăzeci şi ceva de ani, în fiecare an, la început toamna şi de câţiva ani în primăvară, se ţine cel mai important turneu de tenis din România. Nu a existat an în care să nu fiu acolo.
Era locul de vacanţă din mijlocul săptămânii pentru foarte multi bucureşteni, de la copii până la pensionari. Este adevărat că era şi locul de promenadă, mai ales la finale, al unor politicieni, fani ai tenisului, căroroa le plăcea să stea la lojă, dar nu au făcut nimic pentru sportul ăsta, deşi a avut mereu nevoie de ajutor de la statul român. Geoană, Florin Georgescu, Copos, erau cei mai prezenţi, dar şi cei mai absenţi, în acelaşi timp.
În timp ce turneul creştea în premii şi în valoarea numelor de pe tablou sau din meciurile demonstrative, arena a rămas la fel - într-o continuă degradare şi unica din ţară!, unde să poată avea loc un astfel de eveniment, care aducea mulţi bani. Şi proprietarului de turneu, dar şi la stat.
2016 este ultimul an în care se va mai ţine acest turneu, conform lui Ţiriac, care a spus că îl vinde, pentru că, acum nici măcar arena asta nu mai poate fi folosită, pentru că s-au prins unii că, brusc, este periculoasă. În loc de aproape 5000 de spectatori, vor fi doar 2000.
Pe aceeaşi arenă se ţine şi turneul internaţional feminin, unde avem cinci jucătoare între primele 100 din lume.
Deci nu avem Stadion Naţional, nu mai avem Arenele BNR, pentru tenis, nu avem nici patinoar sau bazin olimpic.
Nu mai avem sport, practic. Am rămas cu reflexul de a avea pretenţii să câştigăm meciuri, finale, medalii, competiţii, dar fără un loc unde se pot antrena sportivii sau unde pot creşte alte generaţii de potenţiali campioni.
Au rămas în creştere sau pe loc de supravieţuire, rugby-ul, handbalul feminin şi ceva probe de gimnastică şi atletism.
Este dureros, nu trist. Este groaznic de frustrant, pentru că nişte idioţi, unul mai tâmpit ca altul, timp de vreo douăzeci de ani, nu au fost în stare, nu să facă ceva pentru sport, dar să se gândească măcar la asta. Toţi preşedinţii de federaţii apar la scara avionului când câştigă vreun sportiv pe-afară şi tot ei le uită numele, de cum s-au suit pe locul din spate al maşinii.
Am ţinut cu mânia lui Ţiriac, chiar dacă, poate, ascundea şi alte motive care ţin de businessul lui. Timp de două zeci şi ceva de ani mi-a dat şansa la o evadare, la câteva zile de frumuseţe, de linişte, de lecţii de gândire, toate datorate tenisului.
Nu am ţinut cu el când a trecut înapoi în faza de „regele şi muritorii”, la aroganţa celui cu averi şi comori faţă de cei care vor să-i pună întrebări. La fel şi Năstase, care împreună cu Ţiriac, păreau bătrânii din Muppets.
Nu am văzut nicio conferinţă de presă cu Smith, Sampras, Laver sau McEnroe, dar parcă nu mi-i pot imagina având aşa o atitudine lipsită de respect faţă de presă. Mai ales că este tenis, nu fotbal, cu toate că s-a trezit cineva la final, să întrebe şi de Dinamo, care, cică, are şanse de Champions League, în sfârşit.
Asta este, dacă rămânem fără terenuri de sport, poate totul este o mare campanie făcută de sponsorul lui Halep, ca să jucăm mingea în toţi pereţii pe care îi întâlnim, nu pe terenuri.
Sunt unii oameni mai pereţi decât zidul. În ăia aş da cu toate mingile din lume, cu toate puterile.
Să ne bucurăm tare pentru câte meciuri o să mai câştige Halep, naţionala de handbal feminin, pentru onoarea rugbyştilor şi cele câteva medalii pe care , probabil, le vom câştiga la Olimpiada din vară.
Sportul a pierdut meciul cu România.

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...a-15102755
Răspunde
18-04-2016, 19:12,
#9
RE: Sportul romanesc
Cel mai mare dezastru din istoria sportului romanesc, in opinia mea:

"Presedintele COSR cere masuri dupa esecul de la gimnastica: Cum ii "inteapa" pe Bellu si Bitang

Presedintele COSR, Alin Petrache, a declarat, luni, ca ratarea calificarii la JO de catre echipa feminina de gimnastica reprezinta un rezultat dezastruos, precizand ca antrenorii Octavian Bellu si Mariana Bitang ar fi trebuit sa isi asume obligatii, chiar daca au activat ca voluntari la lot.
"Este un rezultat dezastruos. Este cel mai prost moment prin care trece gimnastica romaneasca in 48 de ani. Nu am ratat niciun fel de calificare pana acum. Este un moment destul de greu si dificil. Solutii exista intotdeauna. Nu stiu ce ar insemna intoarcerea lui Bellu si Bitang, pentru ca au fost acolo cu titulatura de antrenori voluntari. Nu stiu nici ce inseamna titulatura de antrenori voluntari. Voluntar inseamna ca nu esti remunerat, dar asta inseamna ca ai niste obligatii. Asta am citit eu in legea voluntariatului.
Cred ca federatia ar trebuie sa-si stabileasca incepand de ieri, cand au ratat aceasta calificare, ce vom face cu cei trei sportivi care vor merge la Rio, Dragulescu si cei doi din oficiu. Dupa care trebuie sa se treaca la un proiect pe termen lung, ceea ce nu se intampla in sportul romanesc de 26 de ani incoace. Ma refer la nivelul foarte multor federatii care au probleme si care au sincope in pregatire", a spus Petrache, pentru agentia News.ro.
Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a ratat participarea la JO, dupa ce a ocupat locul 7 la turneul preolimpic de la Rio. La aceasta competitie au obtinut "biletele" pentru JO de la Rio din acasta vara patru echipe.
Echipa Romaniei a participat pentru prima data la Jocurile Olimpice in 1956, la Melbourne, cand a cucerit medalia de bronz. Singura sa neparticipare a fost in 1968, in Mexic, atunci cand nu existau calificari, insa forurile de conducere comuniste de la acea vreme ar fi considerat ca Romania nu poate alinia o echipa de valoare, astfel ca a fost declinata participarea.

Esec istoric! Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Ulterior, echipa feminina a Romaniei a participat la toate editiile JO, iar din 1976 a fost medaliata de fiecare data. Palmaresul medaliilor echipei feminine de gimnastica include trei medalii de aur (la editiile JO din 1984, 2000, 2004), patru medalii de argint (1976, 1980, 1988, 1992) si cinci medalii de bronz (1956, 1960, 1996, 2008 si 2012)"

[url=http://j.mp/19Jwhzd][/url]
Răspunde
23-08-2016, 10:13,
#10
RE: Sportul romanesc
Chiar daca cele expuse sunt valabile si pentru fotbal am pus aici fiindca ele vizeaza tot sportul romanesc si tarele comuniste pe care inca nu le-am depasit. Vom merge din ce in ce mai jos cu cat trece timpul si noi ca si tara nu venim cu aceste schimbari de sistem/ legislatie/mentalitate .

http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sport...i-nu-e.htm


"......Ca sa construiesti sportul pentru toti, trebuie pornit de la investitii in baza materiala, corelate cu programe si politici subventionate de catre stat care sa permita accesul la practicarea sportului la toate categoriile de varsta, clasa sociala, etnie, gen, abilitati/dizabilitati. Consider ca acesta este primul pas, de aici sa se faca selectia primara catre sport de performanta si sa continue pana la marea performanta. Daca baza aceasta nu este construita corect, restul va fi fals.

Chiar daca, dupa cum am argumentat mai sus, se cer schimbari inca de la nivelul sportului pentru toti, la nivel de sport de performanta cred ca s-ar putea face cateva schimbari pornind de la colaborarea cu fiecare minister in parte, macar in privinta proiectelor pe fonduri europeene. Fiecare sa aibe o subaxa care sa permita organizatiilor din domeniul sportului (locale, judetene sau nationale) sa aplice pentru proiecte de dezvoltare.

Astfel, la fostul POSDRU - actualul POCU - ar trebui sa se poata aplica pe axa educatiei fie pentru dezvoltarea cadrelor didactice (antrenori, profesori) fie la elevi/sportivi/adulti. Sunt multe cazuri sociale de sportivi minori care din cauza situatiei familiale nu mai pot continua sportul; sau, din contra, acolo unde au o indemnizatie sportiva, sportivii sustin familia. Aici ar trebui sa aplice cluburile sportive locale ca sa isi poata sustine sportivii, antrenorii, sa isi construiasca infrastructura. Bineinteles, ar fi vorba de un management la alt nivel. Atata timp cat Ministerului Tineretului si Sportului nu i se aloca bugetul necesar pentru dezvoltare, poate acesta ar putea fi o solutie pentru cluburile si asociatiile care vizeaza performanta si lupta ca sa performeze.

Bineinteles, mai e vorba si de urmatoarele aspecte, evidentiate si in dezbaterile din presa: modificarea Legii sportului, schimbarea Legii sponsorizarii, plus definirea clara a procentului si sumei care ii revine MTS din accizele pe tutun, alcool si din jocurile de noroc."
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
29-10-2017, 14:22,
#11
RE: Sportul romanesc
Gimnasta arădeancă Olivia Cîmpian (16 ani), care a făcut parte din lotul României la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca din aprilie, a primit aprobarea din partea Federației internaționale de gimnastică (FIG) să reprezinte de acum înainte Ungaria în competițiile internaționale.
Medaliată cu bronz la Campionatele Europene de juniori din 2016, sol de aur de la Top Gym 2017, concursul celor mai bune gimnaste din lume de la Charleroi, multiplă campioană națională și participantă, în premieră, la Campionatele Europene de senioare de la Cluj-Napoca, acesta ar fi un mic bilanț al gimnastei arădene Olivia Cîmpian. Decizia prin care se aprobă despărțirea sportivei de țara natală a fost luată, notează Agerpres, în weekend, la reuniunea FIG care a avut loc în orașul Cotonou, capitala statului Benin, site-ul Federației precizând că hotărârea este cu „efect imediat”.
„Tot ce ne dorim este ca fata noastră să crească și mai mult în acest sport pe care-l iubește și-l practică de mic copil. Am decis ca Olivia să activeze în Ungaria, unde există o altă abordare față de sportivii de performanță”, spunea, în vară, tatăl gimnastei, fostul fotbalist, Marcel Cîmpian.
De asemenea, FIG a acceptat ca alți trei sportivi, Adriana Timkova (Slovacia), Ajsa Mujacic (Croația) și Sergiy Onbysh (Azerbaidjan) să reprezinte pe viitor Cehia, Bosnia-Herțegovina, respectiv Ucraina, însă spre deosebire de „cazul Cîmpian” deciziile vor intra în vigoare de la data de 15 septembrie 2018.

http://www.aradon.ro/unda-verde-pentru-a...ia/1924250


Usor, dar sigur, spunem la revedere performantei la orice nivel.
Răspunde
17-04-2024, 16:16,
#12
RE: Sportul romanesc
ON9AUD Casino login Australia is where entertainment meets big wins. Log in and enjoy a fantastic gaming experience and a chance to win big!
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)