Chestionar: Cu cine veti vota in turul II?
Victor Ponta
10.00%
4 10.00%
Klaus Iohannis
85.00%
34 85.00%
Nu votez / Invalidez votul
5.00%
2 5.00%
Total 40 voturi 100%
* Aţi votat pentru acest element. [Arată rezultate]

Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
03-11-2014, 23:04,
#1
Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Deja lucrurile sunt clare: dupa centralizarea a 98,3% din totalul proceselor verbale din sectiile de votare in turul II al alegerilor prezidentiale se vor infrunta Victor Ponta si Klaus Iohannis.

[Imagine: Capture.jpg]

Asadar cine va fi noul presedinte al Romaniei?
03-11-2014, 23:32,
#2
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Tinand cont ca postasem deja pe celalalt topic un roman si nu mai am rabdare sa il reiau repostez aici :

"Parerea mea ca vom avea o prezenta la vot in jurul a 50-54% din pacate. Fiecare procent in plus peste 50% il va costa in mod direct pe pontanac. O prezenta de 50% va duce la un scor de aprox 41-42% pt el , o prezenta cat mai apropiata de 54% il va scadea pana la 40 , orice prezenta peste 54% prezinta riscul sa il scada sub 40%. Iohannis este si el influentat de prezenta masiva la vot insa nu atat de mult . La el se duce discutia in jurul 29-31%. Un plus pentru turul doi ar fi ambii candidati sa aiba cifre cu 3 inainte .

De fapt alegerile de maine vor fi despre locul 3 : udrea, macovei si tariceanu isi disputa rolul acesta de looser de lux. Teoretic doar tariceanu ar avea beneficii directe in cazul obtinerii locului 3 , ponta agreeand si dorindu-si pe langa atragerea votului "liberal/uslist" in turul doi si un premier din exteriorul psd , care sa ii permita controlul in continuare asupra partidului printr-un interpus fidel gen zgonea sau chiar ioan rus .
udrea/base nu este dezirabila de nici unul dintre candidati si nu va fi inclusa la masa negocierilor in turul doi (lucru punctat rapid de base care o "sfatuia", pe principiul acrii ti's strugurii, sa nu negocieze in turul doi cu nimeni, de parca o si chema cineva pe ea si chel la negocieri) . aici interesul este obtinerea locului 3 pentru a-si asuma public in cazul esecului lui Iohannis , rolul de lider al opozitiei "de dreapta" si fortarea partidului basist in 2016 in pole position. orice alt rezultat (Iohannis castiga sau sub locul 3) ii arunca pe cei doi in coada politicii si cel mai probabil ii ingroapa , poate nu definitiv dar oricum pe o perioada foarte lunga.
macovei plecata ca un "underdog" s-a miscat cel mai bine dintre toti candidatii. cu un sef de campanie occidental, a mers pe ideea de "om in afara sistemului dar care va face curatenie printre TOTI coruptii" si care a prins la populatia urbana , in special la electoratul lui base (posibil sa faca jocurile Acl , constient sau nu , dar asta face) scazand-o pe udrea sub 7% , ba poate chiar sa o depaseasca conform unor sondaje din ultima vreme. Trebuie sa recunosc ca mi-a placut campania ei , despre ea ca om/candidat am insa rezerve serioase.

Indiferent insa de ce se intampla in turul I , turul II se joaca in urmatoarele 2 saptamani si despre asta o sa mai revin. Maine insa astept sa vad daca prezenta la vot va fi sub sau peste 55% , daca ponta ia cu 4 sau 3 , daca iohannis ia cu 3 sau 2 si daca macovei o bate pe udrea/base ."




http://www.hotnews.ro/stiri-esential-184...-turul.htm


Mda cifrele si estimarile mi s-au confirmat in proportie de 90% . Ma asteptam (imi doream de fapt) totusi la o prezenta peste 55% , un scor de 39% pt pontanac si unul de 32 pt Iohannis si un loc 3 pt macovei (sau macar sa o intreaca pe udrea) . Prezenta de 53,16%, 40,33 pt ponta si 30,44 pt Iohannis . amanta a luat sub 7% (se visa la 10% "doamna" insa sondajele aratau destul de clar ca macovei si Iohannis ii vor lua din voturi) si macovei doar 4,46% (cel mai mare scor pt un independent deci s-a confirmat si presupunerea ca a facut o campanie buna in online si se va vedea asta doar ca nu am prevazut blocarea voturilor in diaspora si lipsa catorva mii de voturi care poate ar fi modificat cu 0,5-1% coeficientul ei)


In rest o mobilizare mai buna la orase (aproape egal cu cei din rural) si o mobilizare mai buna a tinerilor si a celor cu studii medii si superioare in detrimentul batranilor si celor fara studii . Pe de-o parte e un lucru bun, pe de alta inseamna ca psd a obtinut voturi putine de unde se astepta mai mult si mai multe de unde se astepta mai putin.

Teoretic azi pare ca psd-ul sta mai bine. Adica a obtinut aceste voturi si cu o mobilizare mai buna pe rural , unde au ei metodele lor, ar putea obtine usor o noua victorie dupa cele din 92 si 2000 .

la fel procentele acl sunt aparent bune (candidat peste 30% cu optiuni multiple de voturi de dreapta) insa adevarul e ca nu cred ca va negocia cu macovei si udrea (umbra lui base e toxica si e inca detestat de o mare parte a populatiei care voteaza "antipsd" dar si antibase) . udmr va merge la doua capete si cel mult se vor abtine in a nominaliza o optiune daca nu primesc ce vor, sau daca vor obtine ce vor la negocierile de marti cu ponta il vor sprijini imediat dupa acea sedinta.

tariceanu ar dori sa fie premier din nou insa nici nu s-ar vinde unui psd forte puternic , insa este captiv unui electorat care vrea refacerea usl antibase si nu ar fi credibil sa incerce sa se dezlipeasca de fundul lui ponta.

socul vine de la diaconescu+vadim+funar care au obtinut impreuna peste 8% si care au un electorat volatil si care nu "asculta" de recomandarile celor 3 guru Smile

Teoretic cum spuneam psd-ul sta mai bine decat o arata azi rezultatele si acl mai rau decat pare. De asemenea dezbaterile nu par a-l avantaja pe Iohannis care inca nu trece dincolo de ecranul televizorului si foloseste fraze monosilabice care l-ar putea trada intr-o dezbatere televizata negociata prost. ponta insa duce povara guvernarii si evenimente precum cele din diaspora il pot desfiinta cu tot avantajul firav pe care pare sa il aiba.

Se joaca turul II si orice este posibil. Nu este insa o victorie usoara pentru nici una dintre parti si vom vedea in zilele urmatoare daca Iohannis merita sa devina presedintele tarii.

Eu unul asa o vad ca pe o obligatie a lui Iohannis de a iesi "outside the box" pentru a obtine cei 20% in cele doua saptamani ramase.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
04-11-2014, 16:53,
#3
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
http://blog.activewatch.ro/diverse/go-to...itia-2014/
simplul mers la vot nu cred să fie suficient (e nevoie de cetățeni activi mai degrabă între campanii, care să determine clasa politică șă gândească proiecte adevărate pentru publicul devenit astfel exigent). Astfel că, mai degrabă, aceste campanii încurajează un cetățean legumă, care odată manifestată opțiunea de vot, poate fi liniștit: și-a făcut datoria de cetățean
If stupidity was fatal, it would be a wonderful world and a lot less crowded.
04-11-2014, 23:41, (Ultima modificare: 04-11-2014, 23:45 de Xtreme.)
#4
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
(04-11-2014, 16:53)cip_leo a scris: http://blog.activewatch.ro/diverse/go-to...itia-2014/
simplul mers la vot nu cred să fie suficient (e nevoie de cetățeni activi mai degrabă între campanii, care să determine clasa politică șă gândească proiecte adevărate pentru publicul devenit astfel exigent). Astfel că, mai degrabă, aceste campanii încurajează un cetățean legumă, care odată manifestată opțiunea de vot, poate fi liniștit: și-a făcut datoria de cetățean

Huh deci te implici, ne implicam?

cip_leo a scris:ma refeream strict la cauzele care conduc la votul masiv in favoarea psd. lucrurile nu se vor schimba atat timp cat nivelul de trai si de educatie ramane unul foarte scazut.
este un cerc vicios ce trebuie rupt pentru progresul tuturor. Singurii in masura sa-l rupa sunt cei din interior. Nobody else gives a shit!

cip_leo a scris:unui pensionar care are 900 de lei pe luna i se rupe de ue, europa, dreapta, anticoruptie, birocratie daca el nu poate sa-si plateasca minime cheltuieli, sa manance pseudo decent si sa traiasca altfel decat un aurolac. nu discut despre asistatii sociali de profesie sau de populatie degraba iubitoare de vin si varsatoare de sange de tip vaslui. ma refer la o patura sociala importanta care locuieste la oras si care traieste la limita supravietuirii: muncitori calificati sau subcalificati, pensionari, tineri sau batrani care isi duc traiul de pe o zi pe alta. pentru oamenii astia sa asculti si sa votezi promisiuni ale dreptei sunt chiar jignitoare desi in mod real votand minciuni de stanga fac acelasi lucru. dar, inconstient sau subconstient, avand la baza mentalitatea celor 50 de ani de comunism a lor sau a parintilor si bunicilor lor, avand gena naturala de sluga a poporului roman se comporta ca atare.
intocmai, fapte nu vorbe! Johannis a facut din Sibiu o bijuterie pe care multi o viseaza, Ponta ce a facut? Aici nu e vorba de promisiuni e vorba de un schimb de mentalitate, mentalitatea de neamt! Pacat ca unii fac mishto de sansa pe care o avem, poate o sansa unica la momentul actual. Si nu, nu cred ca e mesia, cred ca este alternativa care se bazeaza pe fapte, nu vorbe!

cip_leo a scris:iar schimbarea nu poate veni din exterior de tipul campaniilor media sau convingerilor fata in fata ci simplu din cresterea nivelului de trai care va conduce la un moment dat la cresterea nivelului de educatie ( poate al generatiilor viitoare) si la schimbarea mentalitatii.
sunt oameni care nu ca nu au iesit din tara in vreun concediu. nu au iesit din sat, oras decat maxim la Moneasa la bai.
la fel ca si alti exponenti de seama ai votului "pe dreapta" pare ca traiti intr-o lume paralela fara nici o legatura cu lumea in care traiesc cei multi. nu zice nimeni sa va pese, sa empatizati cu patura asta de jos a societatii romanesti dar nici sa nu aveti pretentia atunci cand nu face nimeni nimic pentru ei si voi cu atat mai putin, sa voteze altfel decat sunt ei construiti sa o faca.
asa este, dar totusi nu inteleg de ce unii se multumesc cu putinul, adica traiul de azi pe maine, cand pot realiza mult mai mult daca nu s-ar vinde pe un kil de faina si un litru de ulei. Iohannis a demonstrat in Sibiu ce poate sa faca. Problema e ca orice ai zice sau ai demonstra tot nu vor vota Iohannis, pentru ca e neamt, nu e ortodox etc. etc. Ii inteleg, nu ii condamn, asta este, poate peste 10-20 de ani. Eu cred ca inca nu suntem pregatiti pentru un Obama Smile sper sa ma insel

cip_leo a scris:iar cei 9 milioane care au stat acasa ofera raspunsul la cauzele starii in care traim. asta daca vreti sa-l vedeti
asa, deci sa inteleg ca ai fost la vot? Big Grin Participarea la vot e destul de mare, si e reprezentativa zic eu. Daca iasa Ponta, atunci romanii trebuie sa si-l asume, cu bune cu rele, presedintele reprezinta tara...
05-11-2014, 0:25,
#5
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
in alta ordine de idei, exista undeva statistica a votului din diaspora in functie de candidati?
05-11-2014, 0:30,
#6
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Citat:asa este, dar totusi nu inteleg de ce unii se multumesc cu putinul, adica traiul de azi pe maine, cand pot realiza mult mai mult daca nu s-ar vinde pe un kil de faina si un litru de ulei. Iohannis a demonstrat in Sibiu ce poate sa faca. Problema e ca orice ai zice sau ai demonstra tot nu vor vota Iohannis, pentru ca e neamt, nu e ortodox etc. etc. Ii inteleg, nu ii condamn, asta este, poate peste 10-20 de ani. Eu cred ca inca nu suntem pregatiti pentru un Obama Smile sper sa ma insel

A te mulţumi cu puţinul e propoziţia care demonstrează că cei care gândesc aşa nu-şi pot imagina condiţia unui om mai sărac decât clişeistic: needucat, casă în paragină, delăsător, beţiv şi aşa mai departe. Ori realitatea este departe de aceste clişee. În primul rând uitaţi-vă la sondajul ăla de opinie ce a măsurat votul pe categorii de studii.

În al doilea rând să ştiţi că astfel de fraze au darul de a jigni mulţi oameni. Nu toţi oamenii sunt născuţi să fie lideri, să intre pe acel şablon de supermani proslăviţi în cărţile de formare profesională. Natura nu ne dă tuturor caracteristici fizice sau cognitive de top, societatea nu le dă tuturor aceleaşi şanse. Într-adevăr există cazuri care prezintă "simptomele" blamate de mulţi în zilele astea, însă cred că acei oameni sunt mai degrabă la marginea extremă a societăţii, un fel de cvasiboschetari (ciobani, lucrători cu ziua, etc). Cei mai mulţi se luptă zi de zi pentru un trai decent, printre ei fiind foarte mulţi cu studii superioare, cum ar fi profesorii de exemplu. Nu cei care au reuşit să ajungă la şcoli bune şi care se scot din meditaţii, ci cei care au avut "ghinion". Wink
05-11-2014, 0:49,
#7
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
(05-11-2014, 0:25)Xtreme a scris: in alta ordine de idei, exista undeva statistica a votului din diaspora in functie de candidati?

Rezultate alegeri prezidentiale 2014: Care a fost diferenta dintre Ponta si Iohannis in Germania

Klaus Iohannis a fost cel mai votat candidat la presedintia Romaniei in toate cele 5 sectii de votare deschise, duminica, in Germania. Candidatul ACL a obtinut peste 5.000 de voturi, de zece ori mai multe decat Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC.

Mai mult, Ponta a fost devansat si de candidatul independent Monica Macovei, care a obtinut de trei ori mai multe voturi.

Conform datelor primite la redactie din partea unei surse Ziare.com din sectia de votare, in cele 5 sectii de votare deschise in Germania, la Berlin, Hamburg, Bonn, Munchen si Stuttgart, numarul de voturi valabil exprimate a fost de 8.149, dintre care Klaus Iohannis a obtinut 5.048 voturi, Monica Macovei - 1.594, Victor Ponta - 506, Elena Udrea - 381, Calin Popescu Tariceanu - 196, Corneliu Vadim Tudor - 154, Dan Diaconescu - 128, Kelemen Hunor - 51, Viorel Melescanu - 36, Gheorghe Funar - 30, Wiliam Branza - 12, Zsolt Szilagyi - 7, Mirel Amaritei - 4, Constantin Rotaru - 2 voturi.

http://www.ziare.com/alegeri/alegeri-pre...ia-1331309

Belgia

[Imagine: belgia-tur1-alegeri.png]

http://www.rombel.com/stiri-belgia/56234...FlJDuktDIU
05-11-2014, 1:18, (Ultima modificare: 05-11-2014, 1:43 de Xtreme.)
#8
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
(05-11-2014, 0:30)I 929 a scris:
Citat:asa este, dar totusi nu inteleg de ce unii se multumesc cu putinul, adica traiul de azi pe maine, cand pot realiza mult mai mult daca nu s-ar vinde pe un kil de faina si un litru de ulei. Iohannis a demonstrat in Sibiu ce poate sa faca. Problema e ca orice ai zice sau ai demonstra tot nu vor vota Iohannis, pentru ca e neamt, nu e ortodox etc. etc. Ii inteleg, nu ii condamn, asta este, poate peste 10-20 de ani. Eu cred ca inca nu suntem pregatiti pentru un Obama Smile sper sa ma insel

A te mulţumi cu puţinul e propoziţia care demonstrează că cei care gândesc aşa nu-şi pot imagina condiţia unui om mai sărac decât clişeistic: needucat, casă în paragină, delăsător, beţiv şi aşa mai departe. Ori realitatea este departe de aceste clişee. În primul rând uitaţi-vă la sondajul ăla de opinie ce a măsurat votul pe categorii de studii.

În al doilea rând să ştiţi că astfel de fraze au darul de a jigni mulţi oameni. Nu toţi oamenii sunt născuţi să fie lideri, să intre pe acel şablon de supermani proslăviţi în cărţile de formare profesională. Natura nu ne dă tuturor caracteristici fizice sau cognitive de top, societatea nu le dă tuturor aceleaşi şanse. Într-adevăr există cazuri care prezintă "simptomele" blamate de mulţi în zilele astea, însă cred că acei oameni sunt mai degrabă la marginea extremă a societăţii, un fel de cvasiboschetari (ciobani, lucrători cu ziua, etc). Cei mai mulţi se luptă zi de zi pentru un trai decent, printre ei fiind foarte mulţi cu studii superioare, cum ar fi profesorii de exemplu. Nu cei care au reuşit să ajungă la şcoli bune şi care se scot din meditaţii, ci cei care au avut "ghinion". Wink
nu imi place cum rastalmacesti vorbele, da ai dreptate, se poate interpreta si in acest fel. Problema nu este ca asemenea persoane exista ci ca sunt multi si ponderea creste. Problema este ca se duce o lupta apriga de indobitocire a societatii. Si aceasta indobitocire trebuie stopata.

O posibila solutie este educarea si culturalizarea acestor paturi sociale. O problema fundamentala este atitudinea: de ciobanas mioritic, sau de lasa ca merge si asa. Ce nu inteleg este faptul ca nu se vrea! Adica multi nu vor nu ca nu ar putea...
Si tin sa te contrazic, eu am multi prieteni romani care au plecat de la zero, parinti fara bani si s-au ajuns prin sarguinta si munca cinstita. Totusi imi poti explica discrepanta dintre est si vest, dintre votul celor din diaspora si celor din Romania, sau se rezuma doar la cei multi care nu pot prin forte proprii si vor fi sustinuti de guvernul social din banii celorlalti "fraieri cinstiti"?
05-11-2014, 2:17,
#9
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Apropos de "guvernul social" si de asistatii social: exista vreo harta a Romaniei care sa arate (pe judete) cat procent din taxele colectate se intorc inapoi la judetul care le-a colectat ? Ar fi interesant de comparat cu harta electorala.
05-11-2014, 10:07,
#10
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
http://groparu.ro/de-ce-votez-cu-iohannis/

De citit !
05-11-2014, 10:11,
#11
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
(05-11-2014, 1:18)Xtreme a scris: Si tin sa te contrazic, eu am multi prieteni romani care au plecat de la zero, parinti fara bani si s-au ajuns prin sarguinta si munca cinstita. Totusi imi poti explica discrepanta dintre est si vest, dintre votul celor din diaspora si celor din Romania, sau se rezuma doar la cei multi care nu pot prin forte proprii si vor fi sustinuti de guvernul social din banii celorlalti "fraieri cinstiti"?

Nu pot da o explicaţie profesionistă acum, fără nişte date, un sondaj sau o măsurătoare. Bănuiesc însă că atunci când un om din România reuşeşte să prindă un loc de muncă afară, acel loc de muncă este de cel puţin 5 ori mai bine plătit decât aici. Drept urmare intervine atitudinea de "ce îmi oferă această ţară?" şi paradoxal zic eu devine mai revoltat pe establishmentul din ţară decât unul care nu a vrut/reuşit să plece şi se luptă aici pentru viaţa de zi cu zi.

Treaba cu ajutoarele sociale este încă un clişeu. Cuantumul venitului minim este extrem de mic. Şomajul şi ajutorul de şomaj se iau cam un an după ce ţi-ai pierdut locul de muncă. Ajutoarele pentru persoanele cu handicap sunt, de asemenea, foarte mici. Însă pentru unele persoane şi aceste sume ajută şi nu înţeleg revolta aceasta împotriva unor persoane vulnerabile economic. Gândiţi-vă că sunt persoane care au acceptat să fie preşedinţi/locţiitori în secţiile de votare ori membri din partea partidelor, doar pentru bani - nu din simţ civic sau împinşi de la spate de diferite partide. Câştigul pentru primii e de cam 150 de euro, iar pentru cea de-a doua categorie nu cred că ajunge la 100 de euro. Chiar şi aşa, 100 de euro reprezintă poate jumătate dintr-un salar de la Delphi Ineu.

Dpdv administrativ, România are într-adevăr o problemă pentru că majoritatea unităţilor adm-teritoriale mici (comune, oraşe) nu se pot autosusţine din fondurile proprii (taxe şi impozite). Adică nu colectează bani astfel încât să le ajungă pentru primărie, şcoală, iluminat, străzi şi aşa mai departe. Atunci Guvernul trebuie să echilibreze situaţia, lucru pe care-l face şi cu localităţi din Arad. Dincolo de factorul politic care influenţează într-o măsură anumite alocări de bani, redistribuirea banilor judeţelelor bogate către cele sărace nu mai seamănă cu ce a fost în anii 90 sau cel puţin nu e de natură să determine subdezvoltare pentru cei din vestul ţării.
Aradul tocmai ce aruncă pe apa sâmbetei 200 mii de euro pentru o societate (Gospodărirea Comunală) pe care aceeaşi administraţie a adus-o la faliment iar obiectul său de activitate e ocupat de alte firme care lucrează cu primăria. Aradul este printre puţinele oraşe în stare de la sine putere să asfalteze străzi, ori noi tot stăm cu mâna întinsă şi asfaltăm un kilometru de stradă doar după un protest al locuitorilor dar taman în campania electorală.
05-11-2014, 10:45, (Ultima modificare: 05-11-2014, 10:58 de Redpunk_one.)
#12
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Sa nu uitam piramida de sticla din Pta Aram Iancu sau fantana arteziana "cu joc de lumini" pe Mures fiecare platite cu cateva milioane de euro din bugetul orasului.... Dar revenind la "secera" (zicea CTP zilele trecute ca a disparut doar ciocanul si a ramas secera referitor la aspectul hartii voturilor date pcr/fsn/psd de-a lungul timpului) . Inteleg argumentatia Luci , insa aici e vorba daca unele ajutoare sociale nu se dau tocmai ca sa se obtina acele voturi. Adica ajutorul de mancare primit de la UE (faina, zahar, ulei) este impartit mereu un campanie electorala iar in zonele "secerii" votul este dat din ignoranta si saracie si nu din simt civic. Deci nu inteleg ce incerci tu sa castigi argumentat cand de fapt 90% din voturile obtinute sunt , asa cum recunosti si tu, pe seama saraciei si lipsei de informare a unor semeni de-ai nostri mai vitregiti.

Adica e ca si cum cineva profita de pe urma necazului cuiva , amagindu-l sau fortandu-i mana cu lideri locali si religiosi, iar acum vrei sa imi spui sa ii inteleg pe sarmani ca nu au nici o sansa. Cand cineva profita de un batran, un handicapat, de o familie extrem de saraca sau de niste oameni cu o educatie precara cum se numesc acei ....nici nu pot sa le spun oameni ?

Ok ii inteleg pe amarati dar pe gunoaiele care profita de ei cum sa ii inteleg ? Sau mai rau cum sa ii votezi ?

Si da singura solutie este ridicarea nivelului educatiei in randul acelor oameni, oferirea de locuri de munca astfel incat sa se poata ridica singuri si nu doar sa supravietuiasca de la o zi la alta din mila unor baroni locali. Schimbarea mentalitatilor ia timp insa nu prin incurajand astfel de oameni sa stea cu mana intinsa si sa se prostitueze la astfel de jeguri (indiferent de coloratura politica) vom avansa, ci ajutand concret oamenii aia prin imbunatatirea nivelului de trai, al educatiei si al gradului de civilizatie.

Si asta nu se poate face DOAR cu pomeni electorale odata la cativa ani!

ps. acum am vazut articolul lui Chere . E extarordinar de bine argumentat, si foarte realist (adica fara inflorituri de PR), din partea unui sibian mutat intre timp la Cluj. Sa il cititi, intr-adevar merita.

http://groparu.ro/de-ce-votez-cu-iohannis/

Cea mai tare fraza :

" Nu vă spun să votaţi cu el; vă spun numai să faceți o alegere cât mai educată, cât mai la rece, cu un lighean de gheaţă sub fundic. Şi cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este: încercaţi să nu depindeţi prea mult de cine este la guvernare! Încercaţi să o duceţi bine indiferent de cine conduce ţara asta pierdută în haosul balcanic. Johannis nu vă va asfalta strada, nu va elimina cozile de la doctori, nu va ieftini benzina. Sper ca măcar să înceapă cu o brumă de bun simţ la nivel de vârf."
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
05-11-2014, 11:13, (Ultima modificare: 05-11-2014, 11:16 de Kidu.)
#13
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Vorbesti si tu prostii. Ipotetica arteziana de pe Mures a fost planificata sa fie construita cu bani accesati din fonduri nerambursabile in plus de asta lucrarea in sine din punct de vedere tehnic era mult mai complexa si prevedea amenajarea malurilor si alte lucrari care nu imi vin acum in minte.

In fine hai sa nu mai marsam pe aceleasi clisee, pe aceeasi gandire provinciala si sa privim problema alegerilor in ansamblu. Avem de ales intre ciuma rosie si Iohannis, atat si nimic mai mult. Ca la Luci ii place sa isi piarda in urma in tot felul de politici sociale sforaitoare, e strict problema lui. El e de stanga, eu de dreapta, pot sa accept si sa respect asta.
05-11-2014, 11:17,
#14
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Toţi politicienii profită de sărăcie şi lipsa de informare. De ce să fie blamaţi doar unii?
05-11-2014, 11:50,
#15
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Luci, chiar n-am chef sa aberez pe meandrele concretului. Din punctul meu de vedere Romania face un regres din toate punctele de vedere daca Ponta iese presedinte. Acum chiar este o situatie de ori la bal ori la spital.
05-11-2014, 12:02,
#16
Video  RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Semper Fidelis
05-11-2014, 14:31,
#17
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Da, ok Burebista . Dar e suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic ca lucrurile rele sa se intample. Lipsa implicarii eu o sanctionez si e sursa problemelor . E parerea mea. Ca votezi cu x sau y , nu e atat de important. Sa nu faci nimic , nu zi de zi in jurul tau cum zicea cip (aia deja e societate moderna,occidentala,civilizata) , dar nici macar cele 5 minute de vot sa nu te scoata din letargie si indiferenta .....pai atunci cum vrei sa se schimbe dintr-o data tot in jurul tau asa , miraculos, peste noapte ?
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
05-11-2014, 15:58,
#18
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Am pus clipul mai mult pt mesajul de a nu ne ataca intre noi, in calitate de moderator Smile .
In Klaus am incredere, de vreo 4 luni locuiesc si lucrez in Sibiu, si vad de ce a fost in stare, vad ce spune omul de rand, etc. Dar nu am incredere in oamenii cu care e aliat (falca, blaga, etc).
Ce cred eu in legatura cu alegerile astea, daca nu se vor implica cei de la ue si eventual americanii, sa faca o justitie corecta, sa se reduca fraudele, sa plateasca toti cei care au de platit, oricare va deveni presedinte, e fara niciun rost.
Semper Fidelis
05-11-2014, 16:24, (Ultima modificare: 05-11-2014, 16:35 de Kidu.)
#19
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Esti exact ca o virgina din aia care vrea un Fat-Frumos din basme. Auzi la el: nu am incredere in Blaga, Falca. Pai bine domnule, n-ai decat sa te complaci in lentoarea asta boema, chipurile tu esti altfel si in timpul asta cat noi dezabatem aici PSD-ul acapareaza toata Romania de ne intoarcem iarasi la anii '90 insa un pic mai pe susta nu chiar asa pe fata.

Sa mai aud pe unul dupa alegeri ca se plange de situatia din Romania: primul lucru care-l voi face va fi sa ii cer cartea de identitate si daca nu are autocolantul votului de la prezidentiale, ii voi trage o flegma in fata.
05-11-2014, 16:37,
#20
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Am votat cu Iohannis si in turul 1, si voi vota cu el si in turul 2, dar asta nu inseamna ca trebuie sa am incredere in toata lumea de acolo. Am votat si usl, pt ca a fost Crin Antonescu, asta nu insemna ca am avut incredere in ponta. Sper doar ca Iohannis sa nu pateasca ce a patit Crin... Daca va ajunge presedinte, si nu va reusi sa-i trimita pe infractorii aia unde le e locul, ajunge cam degeaba.
Ai vrea sa ma pun sa-i laud pe blaga si pe falca, doar pt ca sunt alaturi de candidatul pe care-l prefer?
Mi-am spus parerea, nu stiu de ce trebuie sa ma compari cu o virgina din basme, etc
Semper Fidelis


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 2 Musafir(i)