Rusinea Aradului
11-04-2018, 13:29,
#41
RE: Rusinea Aradului
Ce mizerie! Pe fata, fara niciun pic de rusine.
Răspunde
19-04-2018, 15:59,
#42
RE: Rusinea Aradului
elecon 2

https://specialarad.ro/jumatate-de-hecta...rimarului/

Jumătate de hectar din Arad are nume de cod: Pașca. Consiliul Județean pierde un teren, în favoarea avocatului lui Gheorghe Falcă și a unui prieten al primarului!

Înainte de a vă introduce în atmosfera sumbră, enervantă și cu posibil iz penal a investigației noastre, sunt necesare câteva precizări. Textul acestui articol a fost finalizat săptămâna trecută, însă datorită procesului civil în care am fost implicați, fiind acționați în judecată de Gheorghe Falcă, prin avocatul Mihai Pașca, am dorit să așteptăm sentința Instanței. Când am văzut că Jurnalul Arădean publică titlul că terenul de la Polivalentă s-a vândut, trebuie să recunoaștem că ne-am cam ros unghiile de ciudă că nu am fost noi primii care să publicăm. Însă, când am citit textul colegilor noștri, două concluzii ne-au acaparat atenția, neștiind nici acum asupra căreia să ne oprim: 1. Cineva a dorit să facă publică vânzarea pentru ca nu cumva alți jurnaliști să se aplece atent și să aprofundeze subiectului! și 2. Din păcate, documentarea colegilor noștri nu a fost dusă până la capăt, aceștia fiind interesați mai mult de prețul vânzării (într-adevăr, mizerabil de mic), decât de identitatea finală a cumpărătorilor.

Revenind, nu am dorit să publicăm rezultatul investigației noastre, din cauza faptului că, o spunem de la bun început, avocatul lui Gheorghe Falcă în procesul cu Special Arad, Mihai Pașca, este implicat în această vânzare și nu am dorit să creadă cineva că vrem să influențăm, nici în cel mai mic mod, o justiție pe care o dorim oarbă, cum se spune. De fapt, este atât de tare implicat încât jumătate din terenul de la Polivalentă este la această oră în proprietatea sa! A sa? În acte da, în realitate însă… chiar nu știm, pentru că nu avem pârghiile necesare să probăm ceea ce se poate petrece în spatele ușilor închise, clandestin, ascuns.

Imediat după ce am publicat informația că fosta soție a lui Florin Pașca, doamna Simona Daciana Pașca, a fost angajată ca șef la „Spații Verzi” în Primăria Arad, am primit un telefon de la un prieten: „Voi ați dat cu schepsis această știre?”; „Nu” – i-am răspuns, adăugând totuși că ni s-a părut ciudățel ca o persoană cu averea doamnei Pașca să se angajeze într-o instituție publică, după ce atâția ani a făcut bani în privat. „Înțeleg. Dar, dacă vreți să aflați câteva ceva, începeți cu societatea Continental Vest” – ne-a spus apăsat.

Și-atunci…

…exact asta am făcut. Așadar, în anul 2007, Consiliul Județean Arad participă la înființarea unei societăți comerciale. Ați ghicit, e vorba despre SC Continental Vest Arad SA. În societate, CJ Arad își aduce un aport în natură, fiind vorba de un teren de 4924 mp, situat pe Calea Iuliu Maniu nr. 90-94 (reprezentând 25 la sută din capitalul societății). Restul, de 75 la sută, reprezintă participarea SC Continental Hotels SA (74,9997 %) și alte trei persoane fizice, fiecare cu 0,0001 la sută. Valoarea de aport, la data constituirii societății comerciale, a fost de 1.782.100 lei (însă nu este identificat niciun raport de evaluare care să certifice prețul de 104,15 euro/mp). SC Continental Vest Arad a fost creată cu obiect principal de activitate… edificator: „edificarea de construcții destinate a asigura prestarea de servicii hoteliere și turistice” (un hotel al sporturilor – nota red.). Foarte important e să spunem că în actul constitutiv al societății Continental Vest Arad era prevăzut (incredibil, dar adevărat!) că: „În cazul în care județul Arad nu subscrie noi aporturi la capitalul social, nu se va putea opune majorării capitalului societății și nici nu va putea ceda dreptul de subscriere unui terț, persoană fizică sau juridică din afara societății”. Ce avem noi aici? Ce avem noi aici?… Seamănă, de la o „poștă”, cu „Mega afacerea Fabrica de Zahăr”!

În 2013, Curtea de Conturi Arad nota, într-un raport, următoarele: „Auditorii publici externi constată că aproape toată suma aportată de SC Continental Hotels SA, de 5.346.270 lei a fost cheltuită de societate (puteți observa în galerie cum…)”; „SC Continental Hotels SA – acționarul majoritar – a facturat servicii către societate (Continental Vest Arad) în valoare de 1.680.672 lei (fără TVA)”.

În fine, nici nu are rost să continuăm cu aceste date statistice, doar să subliniem și să reținem un aspect deosebit de important: SC Continental Vest Arad a plătit două proiecte pentru același obiectiv, Hotelul Sporturilor, proiecte care au costat aproximativ la fel, adică 2.000.000 de lei. Deci 2x 2.000.000 de lei! Unul, plătit către SC Proiect Arad SA, celălalt către SC MZ Proiect SRL din București. În privința celor două proiecte, auditorii Curții de Conturi și-au exprimat rezervele „cu privire la realitatea serviciilor prestate și facturate de asociatul majoritar”. Nici la această oră nu se știe de ce au fost comandate două proiecte pentru același obiectiv, însă mulți ar putea opina că aceste cheltuieli au fost făcute pentru „dărâmarea” societății.

N-are niciun rost să vă mai spunem…

Că deși pe terenul în cauză s-a aprobat printr-o hotărâre a CLM Arad Planul Urbanistic de Detaliu pentru contruirea unui complex hotelier, ulterior nu s-a solicitat și nu s-a emis nicio autorizație de construire… așa că Hotelul Sporturilor nu a fost realizat niciodată, dându-ne senzația că societatea a fost făcută doar pentru a fi valorificat terenul, altfel decât pentru construirea hotelului. Doar că în 2017 Tribunalul București a respins cererea CJ Arad ca participația sa în natură la constituirea societății să-i fie restituită.

Ulterior, tot CJ Arad a solicitat instanței dizolvarea societății, lucru care a fost decis de judecători. Și de aici… începe show-ul…

Fiind acționar majoritar, S.C. Continental Hotels decide, fără ca CJ să se poată implica (deși reprezentantul CJ-ului, consilierul județean Ioan Plaveți a făcut tot ceea ce legal se putea face pentru a reprezenta interesele statului), un lichidator judiciar – bineînțeles, din București – și un evaluator al terenului – evident, tot din București – ca să poată să vândă terenul de aproape 5000 de metri pătrați de la zona Polivalentei (ce hotel?!, terenul era miza reală).

Evaluatorul, Mitu Insolvency Ipurl, stabilește valoarea celor aproximativ 5000 de metri pătrați: 310.200 euro. Publică anunțul (doar) în paginile Jurnalului Național (ziar național, adevărat, dar cu un tiraj…confidențial, ca să nu zicem altfel), în niciun cotidian din Arad (de parcă arădenii nu ar fi trebuit să știe despre asta!), și, după câteva „termene” la care nu se prezintă nimeni, în 26 martie 2018, apare cumpărătorul „binecuvântat”. Ca din întâmplare, nu?, tocmai în persoana lui Florin Pașca, fostul vecin al primarului Gheorghe Falcă, invitat la ziua primarului în iarnă, care cică a „aflat și citit” anunțul din Jurnalul Național (Ha! Ha! Ha!), a cumpărat terenul cu nemaipomenita sumă de 977.270 lei, adică nici mai mult nici mai puțin de 217.171 euro. Deci: aproximativ 45 de euro/mp! Asta în condițiile în care, discutând cu mai mulți investitori imobiliari, prețul de „piață” în zonă este de 250-350 euro/mp. Pentru noi, jurnaliștii, apărea legătura cu noua șefă de la „Spații Verzi” din Primăria Arad, Daciana Pașca, terenul în cauză incluzând și spațiu verde.

Și de parcă n-ar fi fost destul…

…în aceeași zi în care a cumpărat, omul de afaceri Florin Pașca a vândut jumătate din teren, practic demonstrându-ne că totul era stabilit înainte, pașii tranzacției fiind bine cunoscuți cu mult timp înainte! (În paranteză fie spus, acest model al vânzării de terenuri în ziua cumpărării la preț de chilipir, a fost brevetat în celebrul caz „fabrica de zahăr”, atât de cunoscut primarului Gheorghe Falcă!) Știți deja cine este „fericitul” cumpărător (rețineți, nu ne hazardăm să spunem proprietar!) al celeilalte jumătăți: avocatul Mihai Pașca, cel care l-a reprezentat pe Gheorghe Falcă în procesul cu Special Arad. Prețul: aproximativ 500.000 de lei! Într-adevăr, avocatul poate reprezenta (și) pe altcineva, înafara lui Gheorghe Falcă, cineva pentru care ar fi cumpărat acest teren. Dar… E ciudat, nu e ciudat? – vă lăsăm pe dumneavoastră să stabiliți. Iar organele de cercetare penală (există dosarul la Poliția Economică, iar în CF este notată acțiunea polițiștilor), dacă doresc și se autosesizează, ar putea verifica cum au fost achitați banii, din ce conturi, plus alte detalii din acestea, mai specifice. Noi nu am putut… deși am fi dorit să știm dacă la mijloc nu e vorba de o posibilă spălare de bani, de o posibilă mită mascată sau de posibile alte aranjamente cu iz penal. Da, presa este liberă, dar nu este organ de cercetare penală. Noi doar semnalăm că este posibil ca în anumite cazuri să se fi comis ilegalități. Unele chiar mari! Tocmai de aceea ne bucurăm când polițiștii sau procurorii iau în considerare semnalele noastre și continuă anchetele cu seriozitate și cu forța pe care le-o conferă autoritatea acordată prin lege. Așteptăm, așadar, rezultatul anchetei începută de organele statului.

Ce spune avocatul…

Contactat telefonic de noi, avocatul Mihai Pașca a confirmat că a cumpărat jumătate din terenul de la Polivalentă pentru el, nu pentru un… client. Întrebat ce va face cu el, liberalul Pașca a spus că „deocamdată nu știe, deoarece se așteaptă soluționarea dosarului aflat în anchetă. Abia ulterior o să vedem ce o să facem cu el” – a adăugat avocatul.

P.S. Evident că, din când în când, vom reveni. Dacă nu cu amănunte, măcar cu câte-un semnal de aducere aminte pentru că această afacere cu iz de mârșăvie trebuie cunoscută de arădeni.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
19-04-2018, 22:27,
#43
RE: Rusinea Aradului
Pentru ei este un joc de sah, intrebarea ii cate mutari au mai facut fara sa fie vazuti....
Răspunde
21-02-2022, 2:28,
#44
RE: Rusinea Aradului
Aradul, pe penultimul loc din tara...aeroportul asta, din nou rusinea Aradului:
"Traficul de pasageri pe aeroporturile din România este în creştere, odată cu trecerea prin pandemie. Dacă anul 2020 a fost unul dintre cele mai slabe, aerogările încep să îşi revină în anul 2022.
Aeroportul Internaţional Iaşi este pe locul II naţional ca număr de pasageri în luna ianuarie a anului 2022 , după ce aerogara ieşeană a înregistrat o creştere de 180% a pasagerilor faţă de aceeaşi lună a anului 2021.

Potrivit datelor de trafic transmise de Asociaţia Aeroporturilor din România, aeroportul din Iaşi se menţine pe locul al doilea în rândul aeroporturilor regionale din ţară, după Cluj-Napoca. În luna ianuarie 2022, Aeroportul Iaşi a fost tranzitat de 53.756 de persoane, avansul fiind de aproximativ 180 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost 19.231 de călători.

„Suntem pe acelaşi loc fruntaş şi la numărul de pasageri care au folosit rutele internaţionale (44.163) în prima lună din acest an, şi pe locul al treilea, după Cluj şi Timişoara, ca număr de călători transportaţi pe cursele interne (9.544), în aceeaşi perioadă. La nivel naţional, conform cifrelor publicate de Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR), s-a călătorit mai mult în prima lună din acest an, comparativ cu ianuarie 2021, fiind raportată o creştere a traficului de 161%”, au transmis reprezentanţii Aeroportului Iaşi.

După aeroporturile Otopeni, Cluj şi Iaşi, în clasament urmează Timişoara, cu 46.466 pasageri în luna ianuarie şi Suceava, cu 31.731 pasageri.

La celălalt capăt al clasamentului se află Băneasa, cu 433 de pasageri, Arad, cu 31 de pasageri şi Tulcea, cu doar 3 pasageri, în luna ianuarie."
Răspunde
21-02-2022, 2:30,
#45
RE: Rusinea Aradului
si aia 31 is probabil parlamentarii #pnl
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)