Analiza turului campionatului 2016 - 2017
14-12-2016, 19:11,
#1
Analiza turului campionatului 2016 - 2017
Pentru că avem în faţă o vacanţă de iarnă lungă, avem ocazia şi timpul să privim puţin în trecutul apropiat. Vă propun să discutăm despre acest tur de campionat. Care a fost impresia voastră despre jocul echipei, unde am fost foarte buni, unde mai e de lucrat. Ce jucători v-au plăcut, cine vi se pare că a rămas dator? Ce surprize plăcute aţi avut din partea jucătorilor tineri promovaţi în lot? Acum e momentul să despicăm firul în patru Smile
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
14-12-2016, 22:51, (Ultima modificare: 14-12-2016, 22:52 de Kidu.)
#2
RE: Analiza turului campionatului 2016 - 2017
Excelenta idee! O sa imi adun gandurile si o sa revin cu o sinteza a acestui tur.
Răspunde
14-12-2016, 23:44,
#3
RE: Analiza turului campionatului 2016 - 2017
Din  păcate orice analiză va scoate în evidenţă faptul că schimbarea antrenorului era necesară, şi am spus din păcate pentru ceea ce a fost şi este Roly Nagy pentru acest club. Altfel alegerea lui Roşu s-a dovedit una fericită, încă o probă a experienţei manageriale a lui Alexandru Meszar. Roşu este un om serios, dedicat meseriei, muncitor, o minte deschisă, un om venit din lux în mocirlă la propriu, totul pentru a-şi face un start bun în carieră. Pe undeva îmi este mai frică de o plecare a sa din iarnă decât de cea a lui Adrian Petre. În acest moment Mioveniul conduce FCSB în cupă şi poate că Becali  nu va putea trece peste o astfel de ruşine, sau chair Reghecampf va demisiona. Să duci o echipă de liga a doua, într-o jumătate de tur, de pe 8 pe 2 e o performanţă. Aştept să se termine meciul de la Mioveni şi revin...
Răspunde
15-12-2016, 0:18,
#4
RE: Analiza turului campionatului 2016 - 2017
Deci FCSB eliminată de Mioveni la penaltyuri, noroc că m-a mai liniştit Giuliano aducându-mi aminte de varianta Edy Iordănescu pentru echipa oierului. 

La fel ca anul trecut, am beneficiat de aportul unor jucători foarte buni în compartimentul ofensiv, iar spre finalul campionatului a început să ne ţină şi apărarea. Cu toţii suntem conştienţi că e nevoie de întăriri, eu spun că e nevoie şi să dăm mai multe şanse unor juniori ca Stahl, astfel încât să avem mai multe variante bune pentru cele trei locuri. Păcat că nu avem un fundaş central foarte bun, sau cel puţin în care antrenorii să fi avut încredere. 

Revin poate şi cu alte chestii, dar pregătesc popcornul pentru priveghiul de la Digisport.  Big Grin
Răspunde
15-12-2016, 21:30, (Ultima modificare: 15-12-2016, 21:34 de Giuliano.)
#5
RE: Analiza turului campionatului 2016 - 2017
Am început bine mai mult din inerție la care s-a adăugat forma lui Man. Atmosfera însă nu părea grozavă dacă ținem cont de minirevolta jucătorilor de la începutul pregătirii sau de felul în care a plecat Cipri Rus. Iar asta s-a văzut în momentul în care au apărat primele rezultate proaste. Nu cred că doar limitele tactice ale lui Roli au fost de vină pentru acel picaj din prima parte a campionatului ci și ruptura existentă între antrenori și jucători, lucru care a făcut ca banca tehnică să nu poată ridica mental echipa în acele momente proaste. Rămân și acum la părerea că dacă nu se făcea schimbarea de antrenor era un dezastru, sincer nu știu cum ne reveneam, echipa intrase pe o spirală negativă și juca tot mai prost de la meci la meci.
Din fericire schimbarea a fost una inspirată și nu doar că echipa a renăscut psihic dar jocul a fost unul pe care, eu unul, nu l-am mai văzut de mulți ani la UTA. Sigur, calitatea fotbalului românesc e cea care e, e imposibil ca în liga a doua să nu vezi enervantele greșeli tehnice care arată cam care este nivelul fotbalului nostru. Dar e imposibil să nu vedem că în ultima parte a turului am pus mai mult mingea jos, am făcut pressingul mai agresiv în jumătatea adversă, am dus mai mulți jucători în față pe fazele de contraatac, că în momentele dificile Laurențiu Roșu a făcut schimbări îndrăznețe, riscante dar care au schimbat jocul în favoarea noastră. Și chiar, aș îndrăzni să spun că în ultimele etape am văzut un progres mic la organizarea defensivă.
Acuma dacă vorbim de jucători pe plus nu am cum să nu încep cu Adi Petre. Rămân la părerea că transferul lui Dennis Man a fost un lucru excelent nu doar din punct de vedere financiar ci pentru că i-a făcut loc în echipă lui Adi Petre. Un jucător la această vârstă nu poate crește decât dacă joacă meci de meci titular o bună perioadă. De aceea cred că a explodat Adi acum iar calitățile pe care le arată mă fac să cred că în câțiva ani va fi vârful incontestabil al echipei naționale. Mi-au mai plăcut Miron, Strătilă, Curtuiuș și Andor după venirea lui Roșu. O mențiune pozitivă și pentru Chindriș pe care eu l-am criticat de foarte multe ori dar în acest tur mi s-a părut un jucător mai sigur, mai matur și cred că putem începe să ne bazăm serios pe el.
Într-o ușoară stagnare mi se pare Tănase, băiatul sunt convins că poate mult mai mult și sper să își asume responsabilități în joc pentru că are de unde. La fel, aștept mai mult de la cuplul de fundași centrali Gligor / Manea. Cu toții le știm calitățile, după părerea mea au jucat nu neapărat individual cât ca și cuplu, sub posibilitățile lor și n-ar fi trebuit să avem atâtea goluri luate.
Dezamăgiri... în primul rând Burlă și Copil, mai ales la nivel comportamental. Primul profită de faptul că e junior fără concurență pe post iar celălalt, ca de obicei, trăiește etape la rând dintr-o execuție reușită într-un anumit meci. Problemele cu greutatea, vociferările la adresa colegilor și suporterilor, neseriozitatea la antrenamente și inconsistența în joc cred că trebuie să fie semanlele de alarmă pentru cei doi în această iarnă. Altfel, nu va trece mult și în ciuda calităților pe care le au, vor îngroșa rândul speranțelor care-și deapănă amintirile pe la Sebiș, Lipova sau Pecica. De asemenea o dezamăgire a fost pentru mine și David. A început bine dar apoi a avut două meciuri cu greșeli decisive care l-au marcat și, de fiecare dată când a mai jucat a părut foarte nesigur pe el. Cred că trebuie lucrat la partea mentală cu el, are calități sper să își dea drumul în primăvară.
Polgar, Filaret sau Jorza au jucat destul de puțin, sper să pună presiune mai mare pe titulari, mai ales Jorza pe care eu îl văd un fotbalist de mare perspectivă. La fel cum cred despre Stahl că va fi, după Man și Petre, următorul jucător care va face presa sportivă românească să vorbească despre școala de fotbal de la UTA.
Ca și concluzie, nu pot să fiu decât mulțumit după un tur pe care l-am terminat pe loc de promovare. Pierderea lui Man a fost anihilată de explozia lui Petre, dezamăgirile din prima parte au fost compensate de întâlnirea cu acest meseriaș în devenire care este Laurențiu Roșu așa că tot răul a fost spre bine. Singurele lucruri care umbresc satisfacția sunt eliminarea rușinoasă din cupă și egalul cu Poli Timișoara, un egal însă pentru care alții, știm noi cine, sunt vinovați.
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
15-12-2016, 23:53,
#6
RE: Analiza turului campionatului 2016 - 2017
Tănase cred că a fost jucat pentru plusul de forţă pe care îl are faţă de Jorza. Deşi a făcut unele greşeli (eliminare cu Călăraşi, dar şi altele pentru care l-a criticat Roşu în declaraţii), a fost păstrat în teren pentru ceea ce cred că se numeşte "tranziţie pozitivă" - recuperare şi atac rapid, direct. Poate Copil să-şi fi revenit puţin în ultimele meciuri, dar asta şi pentru că victoriile ne fac să-i privim mai îngăduitor pe toţi. La Strătilă am avut impresia că în ciuda realizărilor sale avea multe momente când părea că ceva nu-i convine, asta pe lângă tipica sa indecizie de genul când trebuie să paseze - şutează şi invers. Sper să nu plece în această iarnă, dar dacă o face, să meargă în Liga I. Într-adevăr la Andor s-a văzut cea mai importantă creştere în joc şi realizări de la venirea lui Laurenţiu Roşu. Poate şi la Chindriş şi în apărare deoarece un antrenor bun, căruia îi place stilul ofensiv, ştie lucrurile minime şi în aşezarea apărării. Meritul cel mare al lui Roşu este că din acest lot restrâns numeric a găsit soluţii să obţină rezultatele care ne-au urcat pe locul doi. Dacă ne vin întăriri ar trebui să rupem norii în primăvară, totul e să jucăm pe un teren cât de cât decent.
Răspunde
16-12-2016, 16:24,
#7
RE: Analiza turului campionatului 2016 - 2017
Ma bucur sa vad gradul de implicare al firmelor aradene, chiar daca intr-un numar redus, in sprijinirea clubului. Gradul de transparenta, pachetele promotionale, au dovedit ca s-a mai avansat putin la capitolul imagine si promovare,dar un mare minus este in continuare absenta unui magazin oficial al clubului. Nu stiu cum stau lucrurile cu denumirea clubului, sper ca in startul anului viitor competitional, sa incepem direct cu denumirea de UTA Arad, “Batrana Doamna” sa ramana un simplu alint cotidian.
S-a vazut in continuare neprofesionalismul celor care administreaza bazele sportive, modul in care ne-am facut de rusine.Desi ma bucura schimbarea lui Dugasescu, momentan nu schimba nimic,repararea daunelor necesita timp, rabdare si implicare.
19 etape, un joc mai placut, un joc cu pase, schimbarea antrenorului a fost de bun augur. Tot respectul pentru Roland Nagy, dar jucatorii aveau nevoie de ceva nou. Laurentiu Rosu ca om, vad ca are foarte mult bun simt in declaratii, il vad serios si devotat, sper sa reuseasca ce si-a propus la UTA.
Dupa 19 etape, locul 2 , la 6 puncte de Juventus Bucuresti si 1 punct avans fata de FC Brasov este un loc onorabil. Ma bucur ca s-au oprit la 5 cartonase rosii si mai ales ca s-a depasit starea de nervozitate la echipa. Transfermarkt evalueaza lotul la 3050000 euro , in conditiile in care Petre este evaluat la 50000 euro. http://www.transfermarkt.ro/uta-batrana-...verein/952
Cele 21 de goluri primite trebuie sa traga un semnal serios de alarma, iar compartimentul defensiv are nevoie de intariri: un fundas dreapta si un fundas central mai mult ca sigur.
La mijloc, ar fi necesar sa se mai lucreze putin la partea de creatie, mai multa atentie cu pasele gresite, ne-au costat cateva goluri.
Compartimentul ofensiv
Adrian Petre (18 goluri – 2 din penalty)
Marius Curtuius (6 goluri)
Dennis Man (5 goluri – chiar daca a plecat, ii tot de-al nostru)
...............................................................
Cristian Andor (4 goluri)
Dumitru Copil (2 goluri)
Marius Chindris (1 gol)
Se vede un aport ofensiv mult mai eficace ca anul trecut unde reusitele lui Burla, Manea si Botis contau foarte mult.
Am ramas impresionat de Miron,FIlaret, Andor, Petre si Tanase.
Sunt multumit de evolutiile lui : Curtuius , Stratila, Copil, Gligor
Restul sper sa rupa ritmul, sa intreaca toate asteptarile, iar in anul care vine sa sarbatorim cum trebuie indeplinirea obiectivelor.
Răspunde
13-01-2017, 11:33,
#8
RE: Analiza turului campionatului 2016 - 2017
Am ramas dator cu analiza turului:

Am inceput relativ bine cu Dennis Man in forma insa nu trebuie uitat faptul ca un mare aport in forma lui Dennis l-a avut toata echipa si in special Stratila care le-a ridicat cota multora dintre ei prin mingile servite si ocaziile create avandu-l pe el la baza.
In pofida faptului ca eram deja vazuti ca o echipa cu pretentii de promovare, jocul nostru scartaia cum scartaia si atmosfera in vestiar. E drept nu e doar vina lui Roli, am si avut niste restante financiare dar nu a fost ceva nou pentru jucatori, stiau ca o sa isi primeasca banii, stiau ca si in campionatul trecut existau anumite perioade de restante pana cand clubul incasa bani. In final n-a ramas nimeni neplatit.

Toata tensiunea asta acumulata a culminat cu scandalul plecarii lui Cipri Rus, plecare pe care eu si nu doar eu o regret si acum insa asta-i viata. Consider ca Cipri a picat un pic de fraier la faza aia si nu trebuia sa faca el pe avocatul nimanui pentru ca stiu ca au fost mai multi nemultumiti insa doar el a avut c**** si a spus verde in fata ce il deranjeaza. In egala masura a si gresit cand s-a dus si a spus in vestiar faptul ca a primit niste bani separat pentru ca avea deja prietena insarcinata si Meszar l-a inteles si a facut eforturi sa nu il lase fara bani. Nu e corect din principiu daca ai o intelegere cu cineva sa o dai in vileag si sa dinamitezi atmosfera in vestiar pentru ca nu am mai fost pe vremea lui Gio cand se dadeau tepe si jucatorii erau cei ce sufereau cel mai mult. In momentul ala nu puteau fi platiti toti in acelasi timp.

Revenind la Roli, cred ca sunt in asentimentul multora dintre voi cand spun ca nu ne putem indoi de el ca om dar inca din liga a III-a, ba chiar in unele momente chiar din liga a IV-a, a dat semne de slabiciune si ne-a aratat ca UTA e o palarie prea mare pentru el. Atat promovarea din liga a IV-a cat si cea din liga a III-a nu au fost lipsite de emotii si am reusit sa ne impunem abia pe final cand noi la conditiile si lotul pe care l-am avut trebuia sa omoram campionatul si sa avem avans minim zece puncte fata de urmaritoare (vedeti parcusul celor de la "U" Cluj care au repornit exact ca noi din liga a IV-a).
Mai mult de atat Roli nu prea a acordat niciodata importanta metodelor moderne de antrenament si pregatire fizica. A fost o perioada acum doi ani cand veneau baietii la Pure in Galleria Mall, sala unde ma antrenez si eu (primul care a venit din proprie initiativa a fost Marius Chindris), unde fost o colaborare intre Pure si UTA in baza careia jucatorii nostri faceau antrenamente specifice de TRX cu un antrenor destul de profi si recunoscut ca fiind profesionist in Arad, Cristian Jidovu. Cum va spuneam, in dese randuri ii vedeam acolo si uneori era si Roli care ii supraveghea insa fara sa fiu tendentios, mi s-a parut cam superficial si nu parea sa dea prea multa importanta genului de pregatire. L-am auzit spunandu-i odata lui Cristi Jidovu, pe vremea mea nu erau din astea si tot am putut face performanta.
Genul asta de gandire nu e ok, mai ales in ziua de astazi cand fotbalul a devenit o stiinta, un cumul de factori care conteaza cu totii in a face sau nu performanta.
Roli din pacate a ramas captiv intr-o mentalitate depasita si daca nu se reinventeaza nu cred ca va mai antrena vreodata mai sus de liga a III-a. O spun cu toata parerea de rau pentru el deoarece il respect si ca om dar si ca utist.

Odata cu venirea lui Laurentiu Rosu, lucrurile au inceput sa intre pe fagasul lor normal si aici Laurentiu are un mare merit pentru ca nu stiu cati s-ar fi inhamat la o astfel de treaba si in astfel de conditii. Trebuie sa recunoastem ca in momentul de fata noi nu avem conditii pentru fotbal profesionist in Arad. Ma refer la terenuri si baze de antrenament. Stiu, e rusinos insa asta-i realitatea.
Ma bucura foarte mult prezenta lui Nacho, prezenta care se simte si care o sa faca diferenta si mai mult in retur. Eu unul sunt increzator ca in retur o sa vedem o alta UTA, una care o sa isi sufoce adversarii prin forta ofensiva dar si prin capacitatea de efort.
O buna conditie fizica nu se obtine doar cu cantonamente la Forban sau undeva cocotat prin munti unde nu vezi iarba verde.

Ca si remarcati: nu poate lipsi Adi Petre, nu pot sa nu remarc achizitia lui Cristi Andor care mi-a placut de la bun inceput pentru ca acum avem ambii mijlocasi de banda de calitate, nu pot sa nu vad cresterea si maturitatea lui Jorza si Tanase, nu pot sa nu observ faptul ca si Mitrut isi revine si e mult mai responsabil in pofida faptului ca l-am certat. Cred ca a inteles si el ca isi fura singur caciula daca nu trage de el. Tot la remarcati as mai vrea sa il mentionez pe Curtuius care este un profesionist in adevaratul sens al cuvantului, pe Stratila de la care avem cu totii asteptari, reuseste sa ne ajute foarte mult fiind indispensabil echipei chiar daca mai are momentele lui de "nebunie".
Răspunde
06-05-2024, 5:03,
#9
RE: Analiza turului campionatului 2016 - 2017
From building sprawling cities to embarking on epic adventures, infinite craft invites players into a world where creativity knows no bounds.
Răspunde
28-05-2024, 1:43,
#10
RE: Analiza turului campionatului 2016 - 2017
маяп168.7BettBettКравDigiSideПавлЗамоEpicSecoApolРазмBR22СпадGlobthraDekoYEARЛениChinЮрьеВели
СопопланлекцДудиBrilByzaMatiHojaЩедрCaudЛавипеснразлспецLaicErneByreПалаPaulлингРичаXVIIсерт
SplaФранLisaШункпостGlenCreaДудаInteRazeshinмолнWINXRobeКалиВиноWillБутыFranMaryБрюсJohnHear
WindPushJameЧареrrunBarrКороGeorкознYakuIrviAldoGoreFuxiкурсДобрИсаепресИллюникоLevePreyAndr
ArtsClarArtsZone2800прозБауэМираЛившфортРублBrooДуглNeilSonyWindMiniFyodгосуNokiBegiDaviSony
ParkгорлPaulDTMFVerdРоссMielGoreсборDoniDennМикуЕмелПекуMetaКитапласSQuiHeliUmbrИмпрнаруrmns
МаксраскупакженщнабохвосHellWindGuteязыккрасRedmMoulGuccEverЛитРКомиГринМоскЛитРWingпоняМель
КонюЛитРСкобАндр1789наукСанкмехаВоевБогуХеруOlegVariSattКислPianSupeDaleКочуKeviАфанпостWind
OtfrLeslMarkКакостанJameрабоКодиХариXVIIЛевиHadd(197Конд75-7EvilБакатестразнПотаРипоDTMFDTMF
DTMFавтостихUltrSergКитаHappCornГрозэкзаClawBeliМаслtuchkasФормписа
Răspunde
01-06-2024, 13:26,
#11
RE: Analiza turului campionatului 2016 - 2017
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)