Handbal
28-02-2014, 9:59,
#1
Handbal
Discutii despre handbal, orice nivel.
Semper Fidelis
Răspunde
19-06-2014, 16:14,
#2
RE: Handbal
Grupă teribilă pentru România la Euro 2014: Neagu&Co vor întâlni Danemarca, Norvegia şi Ucraina

Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B la turneul final al Campionatului European din luna decembrie, cu echipele Norvegiei, Danemarcei şi Ucrainei, potrivit tragerii la sorţi de joi, de la Zagreb.

Componenţa grupelor CE din luna decembrie, găzduit de Ungaria şi Croaţia, este următoarea:

[Imagine: 10411798_731731990202038_7347206029741498777_n.jpg]

Echipa României s-a aflat în urna a treia valorică la tragerea la sorţi de la Zagreb.

Ungaria şi Croaţia au fost calificate direct la turneul final în calitate de organizatoare, în timp ce celelalte echipe au jucat în grupe preliminare.

Naţionala României s-a calificat de pe locul secund al grupei 6, cu 4 puncte, în urma victoriilor cu Belarus (scor 30-28 şi 32-20).

Turneul final al Campionatului European de handbal feminin va avea loc în perioada 7-21 decembrie. După disputarea meciurilor din grupe, la Gyor, Debrecen, Varazdin şi Osijek, partidele din grupele principale vor avea loc la Debrecen şi Zagreb, faza finală a CE fiind programată la Budapesta.

( www.prosport.ro | www.facebook.com/ehfeuro )
Răspunde
12-12-2014, 15:19, (Ultima modificare: 12-12-2014, 15:22 de |R|O|B|I|.)
#3
RE: Handbal
[Imagine: 10624777_305839702940029_1497644837979049768_n.jpg]

[Imagine: Unbenannt.jpg]


http://huncro2014.ehf-euro.com/schedule-...d/group-1/
Răspunde
11-05-2015, 10:21,
#4
RE: Handbal
Cristina Neagu , dupa ce acum cativa ani a fost desemnata cea mai buna jucatoare de handbal din lume, a castigat Liga Campionilor cu Buducnost devenind in acealsi timp si golghetera competitie cu 102 goluri marcate. Performante intr-adevar remarcabile pt romanca noastra.

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/han...n-14241500

Cristina Neagu, după ce a cucerit Liga Campionilor: "Sunt mândră că joc aici, e o diferenţă enormă faţă de ceea ce e în România". Cum a jucat cu entorsă tot meciul şi ce a făcut diferenţa în acest sezon

Cristina Neagu e, în sfârşit, o jucătoare împlinită. A pierdut două finale ale Ligii Campionilor în 2010 şi 2014, dar după cinci ani de chin, presăraţi cu accidentări şi eşecuri, Neagu a câştigat, în sfârşit, competiţia, după ce Buducnost s-a impus duminică, scor 26-22, cu Larvik.

Cu 102 goluri, Neagu a devenit golghetera competiţiei din acest an, la egalitate cu Andrea Penezic. Trofeul l-a luat acasă, însă, Cristina
Şase televiziuni au ţinut să o oprească pe Cristina Neagu imediat după ce a sărbătorit victoria din finala Ligii Campionilor cu Larvik. Apoi o altă mulţime de ziarişti maghiari, muntenegreni, norvegieni, dar şi români. Oboseala i se citea pe faţă, dar acceptă să discute cu plăcere cu fiecare. E vizibil mulţumită, poate uşor exuberantă. Dar cine nu ar fi după o asemenea finală? De fapt, după un asemenea sezon? Din 15 meciuri, Buducnost a câştigat 14 şi a remizat unul singur. Şi cine nu-şi dă seama că Neagu nu a fost o parte integrantă a echipei muntenegrene, poate fi considerat nebun. Până atunci, Neagu a reuşit un sezon fabulos, cu trofeul Ligii, dar şi cel de golgheter al turneului.


Neagu a sărit direct în braţele antrenorului Dragan Adzic după finalul meciului

”Am fost acuzate că jucăm murdar. Pe mine nu mă interesează”

Anul trecut eram tot aici, la Budapesta, dar după o finală pierdută. Spuneai atunci că în 2015 veţi reveni mai puternici şi veţi câştiga trofeul. Iată că previziunea ta s-a adeverit.
În spatele succesului nostru e un sezon plin de muncă, plin de transpiraţie. Am muncit foarte mult în ultimul an, a fost foarte greu, ne-am pregătit din plin pentru aceste două zile, pentru acest Final 4. A fost, ieri, o victorie clară cu Vardar, la 10 goluri, iar cu Larvik am avut constant şapte-opt goluri. Cred că am controlat fără probleme acest meci...

...dar aţi avut o cădere în repriza secundă!
E normal, Larvik a încercat să înscrie cât mai repede, minutele se scurgeau greu, dar cred că nu a existat niciun moment problema unei alte campioane decât Buducnost.

Aţi început cu un parţial de 4-0, a fost cheia jocului, nu?
Să ştii că cheia jocului nostru e apărarea, întotdeauna e apărarea. Am auzit că noi jucăm mai dur, că jucăm murdar. Sincer, pe mine nu mă interesează. Am jucat foarte bine pe apărare. Se întâmplă să faci astfel de faulturi, handbalul se joacă azi într-o viteză mult mai mare şi există şi astfel de faulturi. Astăzi a fost singură echipă pe teren şi ea s-a numit Buducnost.


Cristina Neagu a ieşit accidentată în secunda 49 a finalei, dar şi-a revenit şi a reintrat pe teren în minutul 7

”Entorsa nu avea cum să mă scoată din meci”

Ne-ai speriat pe toţi cu accidentarea din secunda 49, ce s-a întâmplat atunci?
A fost o entorsă, s-a întâmplat, am călcat greşit. Dar nu avea cum să mă scoată din meci!

Emoţiile?
Nu emoţiile! Aşa a fost să fie, mi-a fost puţin greu, îţi dai şi tu seama că nu e uşor. Dar am spus întotdeauna că Buducnost Podgorica este o echipă puternică, o echipă în adevăratul sens al cuvântului.

Ţi-a fost greu să joci? Să calci?
Nu vreau să mă plâng acum, nu vreau să găsesc scuze că azi am jucat, poate, mai prost. Până la urmă am medalia la gât, sunt golgheter, chiar nu mă interesează. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am aşa o echipă, că fac parte dintr-o astfel de echipă. Sunt mândră, mândră că fac parte dintr-un astfel de colectiv, dintr-un astfel de staff.

Chiar, cum e să fii golgheteră? Păstrezi tu trofeul?
Titlul de golgheter e unul dintre cele mai frumoase din cariera mea, cu siguranţă. Îl iau eu acasă, iar Andreei Penezic îi vor trimite unul săptămâna viitoare.


Buducnost e la al doilea trofeu al Ligii Campionilor, după cel cucerit în 2011

”E diferenţă mare între ceea ce se lucrează în România şi ce e la Buducnost”

Cum e să pierzi trei finale şi să o câştigi pe a patra?
Dumnezeu mi-a dat după atăţia ani de momente neplăcute şi de momente grele un moment atât de frumos. E cel mai frumos moment al carierei. Pot să spun că e o diferenţă foarte mare între ceea ce se lucrează în România şi ceea ce se lucrează aici...

La ce te referi?
La orice! De la antrenamente, la pregătire de joc, la mentalitate, la orice. Dar azi nu am crezut nicio secundă că nu vom câştiga meciul!

Dar păreai încrâncenată...
Eram încrâncenată pentru că am avut şi problemele cu glezna, dar e cea mai frumoasă zi din viaţa mea!
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
17-12-2015, 0:36,
#5
RE: Handbal
nu stiu daca ati urmarit meciul din aceasta seara, da a fost ceva extraordinar! Suspans si adrenalina la maxim! Felicitari fetelor! A fost ca o adevarata finala!
Răspunde
17-12-2015, 1:11, (Ultima modificare: 17-12-2015, 2:00 de Peia Razvan.)
#6
RE: Handbal
Din punctul meu de vedere este o performata IMENSA si poate ca inca nu ne dam seama ce am realizat dar daca am fi pierdut dupa acest meci era nedrept.Ceea ce este si mai greu de crezut din punctul meu de vedere a fost faptul ca dupa 7 metri-ul ratat de Neagu in ultimul minut al timpului regulamentar, vedeam deja acelasi scenariu "AM jucat ca niciodata,am pierdut ca intotdeauna" dar fetele m-au contrazis si sunt enorm de fericit.A fost un meci trait cu sufletul la gura mai ales ca am luptat impotriva tuturor, publicul fiind exceptional!!! Suntem la un pas de Finala unui campionat mondial.Poate ma insel dar eu spun ca este cea mai mare performata a sportului romanesc din ultimii 5-10 ani exceptand poate finala din 2005 pierduta cu Rusia.

Bravo Romania, succes in continuare si nu cedati fetelor indiferent de rezultat !

Si inca o chestie care am uitat sa o evidentiez 2 jucatoare care si-au demonstrat clasa: Cristina Neagu-magistrala 15 goluri si probabil viitorul balon de aur de anul acesta si Aurelia(Mika)Bradeanu care la 36 de ani a jucat de nedescris a scos 7 metri,eliminare, a marcat 6 goluri si nu in ultimul rand pe langa alte pase de gol, a dat-o si pe cea mai importanta in ultimele 2-3 secunde din prelungiri pentru golul exceptional al Adei Nechita !
Răspunde
18-12-2015, 6:26, (Ultima modificare: 18-12-2015, 6:27 de adymax.)
#7
RE: Handbal
Incredibil meci, acum am apucat sa-l vad si eu inregistrat: https://www.youtube.com/watch?v=RFZz0NMp74A

Nu am cuvinte, incredibil! HAI ROMANIA!
Răspunde
18-12-2015, 11:12,
#8
RE: Handbal
Si cred ca mai trebuie sa dam si astfel de exemple de sportivi de alta nationalitate care lupta cu mandire pt Romania . Si noi il avem la Arad pe Zolt Torok dar sutn sigur ca sunt zeci si sute de exemple care demonstreaza ca ceea ce conteaza este omul si caracterul sau si nu culoarea pielii, nationalitatea sau religia sa. Respect lor si sper sa invinga diseara . Indiferent insa de rezultat HAI ROMANIA !!!

http://www.gsp.ro/sporturi/handbal/cores...65859.html

Gabriela Szucs arată de parcă ar fi participat la Mondialele de box, nu la cele de handbal. Nu se dă însă la o parte şi vrea să ajungă pe podium.

Pentru prima dată în echipa României, după ce a jucat pentru Ungaria pînă acum, Gabriella Szucs se simte extraordinar în tricoul roşu, galben şi albastru. În partida cu Brazilia a suferit o fractură de piramidă nazală.

Au fost dureri, dar a strîns din dinţi şi a ales să joace şi contra Danemarcei. "Sufletul şi inima mi-au spus să joc. Am simţit că echipa are nevoie de mine. Am vrut să-mi ajut echipa. Şi mă bucur mult că am putut", spune Gabi.

La intonarea imnurilor, Gabi cîntă "Deşteaptă-te, române!" de parcă ar juca de cînd lumea pentru România. "O fac cu mare drag pentru că aşa simt eu. Atmosfera în echipă e una senzaţională, fetele m-au primit cu braţele deschise şi eu trebuie să răsplătesc încrederea", spune handbalista care s-a născut la Oradea, dar care a crescut la Debrecen.

Nu-i e frică de Norvegia şi abia aşteaptă meciul. "Trebuie să ne luăm revanşa după ce am pierdut în grupe. Eu am spus cînd am plecat de la Bucureşti că vreau o medalie. Vreau să mă întorc acasă cu o medalie! Şi să o agăţ în brad. E visul meu şi vreau să mi-l realizez!", a încheiat Gabi.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
19-12-2015, 1:39, (Ultima modificare: 19-12-2015, 14:12 de Peia Razvan.)
#9
RE: Handbal
Fetele merita doar atat-RESPECT!!!
Sunt atat de putine de spus si totusi atat de multe...Un nou meci de infarct oferit de fetele noaste "magice".Dupa un meci cu Danemarca care a necesitat extra-time astazi am avut din nou nevoie de un astfel de meci pentru a fi departajati de actuala campioana europeana si olimpica.La fel ca in meciul cu echipa tarii gazda la sfarsitul timpului regulamentar am avut ocazia sa incheiem meciul si sa mergem in finala..dar poate asa a fost sa fie.Desi nu am ce sa le reprosez arbitrilor in timpul regulamentar, balanta fiind in principiu egala, in prelungiri s-a aratat din nou(mai ales in minutul 69 cand in loc de fault in atac s-a dat 9 metri pentru Norvegia astfel luandu-ne orice sansa de a mai spera) ca desi Norvegia, este cea mai mare putere a handbalului feminin mondial din ultimele 2 decenii si dispune de o multitudine de talente, dispune (inca) si de alte resurse.Nu vreau sa caut scuze pentru aceasta infrangere pentru ca fetele au demonstrat de ce trebuie sa fim atat de mandrii de ele,aratand dorinta,vointa si tarie de caracter,dar as fi ipocrit sa spun ca nu ma incearca in acest moment o mare mahnire demonstrand ca am fost minim la nivelul Norvegiei.
Capul sus pentru ca duminica sa incheiem un mondial ce a inceput prost dar se poate termina cu un rezultat care o sa intre in isorie si mai mult decat atat in inimile a milioane de romani!!
Sunt mandru de voi fetelor,mandru de Romania !!!
Răspunde
08-01-2016, 14:59,
#10
RE: Handbal
Cristina Neagu, desemnată cea mai bună handbalistă din lume în 2015!

Jucătoarea română Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2015, în urma votului unui juriu internațional compus din 19 membri, precum și al suporterilor acestui sport, care și-au exprimat opțiunile pe site-ul handball-planet.com, informează Agerpres.
Reprezentanta țării noastre, în vârstă de 27 ani, care evoluează la formația ZRK Buducnost Podgorica, a acumulat 84 de puncte în această anchetă, devansându-le pe norvegiencele Nora Mork (52 pct) și Heidi Loke (49 pct). Neagu îi succede în palmares lui Heidi Loke, triplă câștigătoare a acestui titlu (2011, 2013 și 2014) și unguroaicei Zsuzsanna Tomori, care a primit această distincție în 2012.

Cristina Neagu a cucerit în acest an, cu selecționata României, medalia de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin, unde a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului, fiind totodată una dintre componentele de bază ale lui Buducnost Podgorica în campania câștigătoare din Liga Campionilor ediția 2014/2015.

O altă jucătoare română premiată de handball-planet.com este Paula Ungureanu, care a fost inclusă în echipa anului 2015, alături de Cristina Neagu.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Sport/...lume+in+20
Răspunde
08-01-2016, 20:26,
#11
RE: Handbal
Multi confunda premiul acesta cu adevaratul "Balon de aur". Voturile care contează cu adevărat vor fi cele pentru cea mai bună jucătoare a lumii (cel tarziu în februarie, pe site-ul IHF.)
Răspunde
08-05-2016, 21:22,
#12
RE: Handbal
CSM Bucuresti a cucerit Liga Campionilor la handbal feminin impotriva unguroaicelor de la Gyor chiar la Budapesta !!! Bravo fetelor !!! Pana la urma milioanele de euro publici (oare cum au putut plati salariile din bani publici ???) au adus cel mai important trofeu din handbalul feminin in Romania. E moral, e legal ? Intrebari care raman in umbra dupa victoria de azi ! Felicitari fetelor care pana la urma au jucat cu inima fiecare meci si au crezut in sansa lor chiar de la prima participare in Liga Campionilor !

http://www.gsp.ro/sporturi/handbal/galer...77402.html
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
08-05-2016, 22:50,
#13
RE: Handbal
(08-05-2016, 21:22)Redpunk_one a scris: CSM Bucuresti a cucerit Liga Campionilor la handbal feminin impotriva unguroaicelor de la Gyor chiar la Budapesta !!! Bravo fetelor !!! Pana la urma milioanele de euro publici (oare cum au putut plati salariile din bani publici ???) au adus cel mai important trofeu din handbalul feminin in Romania. E moral, e legal ? Intrebari care raman in umbra dupa victoria de azi ! Felicitari fetelor care pana la urma au jucat cu inima fiecare meci si au crezut in sansa lor chiar de la prima participare in Liga Campionilor !

http://www.gsp.ro/sporturi/handbal/galer...77402.html

Lovitura data de CSM Bucuresti inaintea sferturilor Ligii Campionilor: a semnat unul dintre cele mai mari contracte de sponsorizare din sportul romanesc

CSM Bucuresti are, incepand de vineri, un nou sponsor, care va sprijini gruparea cu 400.000 de euro in anul 2016. CSMB beneficiaza astfel de unul dintre cele mai mari contracte de sponsorizare din sportul romanesc. CSM Bucuresti a semnat un contract de sponsorizare cu Electromontaj SA, urmand sa primeasca suma de 400.000 de euro in anul calendaristic 2016.

Sursa: sport.ro
Răspunde
04-12-2016, 19:32,
#14
RE: Handbal
În direct şi exclusivitate, TVR 2 şi TVR HD transmit CE de Handbal din Suedia

În perioada 4-18 decembrie, fanii handbalului din România pot urmări, în exclusivitate şi în transmisiune directă la Televiziunea Română, cele mai importante partide din cadrul Campionatului European de handbal feminin din Suedia.

[Imagine: 13417630_1142938649081368_52192108024473...e=58FD05B8]

Este ultima competiţie majoră din acest an şi ocazia echipei noastre de a-şi lua revanşa după eşecul de la Jocurile Olimpice.
România evoluează în grupa D, cu trei adversare redutabile, dintre care Norvegia are cea mai titrată echipă din istorie iar Rusia este campioană olimpică. Astfel, România are nevoie de cel puţin o victorie pentru a se califica în faza următoare.
Transmisiunile meciurilor susţinute în Stockholm, Helsingborg, Goteborg şi Kristianstad sunt programate astfel:
  • 4 dec. de la 19.00 Suedia-Spania (TVR HD) şi de la 21.45 Franţa-Polonia (TVR 2 şi TVR HD)
  • 5 dec. de la 19.30 Rusia-Croaţia şi 21.45 România-Norvegia (TVR 2 şi TVR HD)
  • 6 dec. de la 19.30 Serbia-Spania (TVR HD) şi 21.45 Germania-Franţa (TVR 2 şi TVR HD)
  • 7 dec.de la 19.30 România-Rusia (TVR 2 şi TVR HD) şi 21.45 Danemarca-Ungaria (TVR HD)
  • 8 dec. de la 19.30 Germania-Polonia (TVR HD) şi 21.45 Olanda Franţa (TVR 2 şi TVR HD)
  • 9 dec. de la 19.30 România-Croaţia (TVR 2 şi TVR HD) şi 21.45 Norvegia-Rusia (TVR HD)
  • În perioada 10-14 dec meciurile din faza 2
  • 16 dec. de la 19.15 Semifinala 1 şi de la 21.45 Semifinala 2
  • 18 dec. de la 16.30 Finala mică şi de la 19.00 Finala
Comentariile vor fi asigurate de Dragoş Cojocaru şi Dragoş Bocanaciu

http://www.tvr.ro/in-direct-si-exclusivi....html#view | https://www.facebook.com/ehfeuro/
Răspunde
04-12-2016, 19:54,
#15
RE: Handbal
Hai România!
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
14-12-2016, 19:03,
#16
RE: Handbal
În această seară de la ora 19.30, România joacă meciul decisiv pentru accederea în semifinalele Campionatului European. Fetele noastre au nevoie de egal sau victorie cu Danemarca. Meciul este transmis pe TVR 2 şi TVR HD.

O avancronică a meciului, aici:
http://lead.ro/ultimul-obstacol-intre-ro...lificarea/

"Ultimul obstacol. Între România și semifinalele Campionatului European mai stă doar Danemarca. Unde și cum se va decide calificarea?
Andrei Năstase

Trebuia să fie Danemarca, parcă nu se putea altfel. Și era musai să fie un meci decisiv, care să definească (incomplet, dar chiar și așa) întregul Campionat European din Suedia.

Imediat după victoria cu Rusia – și parcă au trecut săptămâni, nu zile de atunci –, suporterii români au început să arate cu degetul spre Danemarca: acolo se va decide totul, au spus, și au avut dreptate. Astăzi (ora 19.30), în Helsingborg Arena, un singur meci mai contează, un ultim lucru rămâne de împărțit – cine va însoți Norvegia în semifinale?

*

Pentru a se califica mai departe, echipa națională nu trebuie să piardă, și este încurajată în încercarea ei și de forma bună, dar și de amintirile grozave ale recentelor întâlniri cu Danemarca: două victorii pe cât de importante, pe atât de diferite. Mai întâi meciul câștigat dramatic ( 31-30, după prelungiri) în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 2015, apoi jocul perfect (32-25) de la turneul preolimpic din primăvară. Ambele întâlniri au avut loc în Danemarca, ambele au deschis drumul României – spre bronzul Mondial, respectiv spre Jocurile Olimpice de la Rio –, închizând brusc drumul echipei nordice.

În vreme ce jocurile cu Danemarca au ajutat handbalul românesc să devină un fel de cauză comună printre iubitorii de sport din România, opusul a fost valabil pentru handbalul din țara nordică: ratarea prezenței la Rio a născut un val de nemulțumiri în rândul jucătoarelor, iar relația lor cu antrenorul Klavs Bruun Jørgensen a părut, pentru o bună bucată de timp, ireparabilă.

„Au fost multe probleme în echipa noastră. Jucătoarele au scris o scrisoare de trei pagini în care îl criticau pe antrenor, iar mesajul lor a ajuns în presă. Au urmat multe întâlniri și discuții în interiorul echipei, și cu toții au hotărât să o ia de la zero și să coboare așteptările”, ne-a povestit jurnalistul danez Thomas Kristensen, de la ziarul Jyllands Posten.

Și chiar tânărul antrenor Jørgensen recunoștea, într-un interviu pe care ni l-a acordat zilele trecute, că n-a avut o viață ușoară după ratarea calificării la Rio. „A fost multă dezamăgire pentru toată lumea, dar am pretins puțin realism. În Danemarca, de fiecare dată când vorbim de un turneu final, ne gândim la medalii. Asta pentru că acum 10 ani eram obișnuiți să câștigăm, dar n-am mai făcut asta de ceva timp.”

Așa că odată ce s-au împăcat, Jørgensen și jucătoarele sale au cerut și primit răbdare pentru reconstrucție. Astfel, obiectivul Danemarcei la acest campionat european este locul opt, dar și locul 12 ar fi fost, deși nu pentru toți suporterii, acceptabil.

Iar faptul că Danemarca – o echipă care a câștigat de trei ori la rând, între 1996 și 2004, aurul olimpic, adunând , în același interval, o medalie de aur la Mondialul din 1997 și alte trei medalii europene, două de aur și una de argint – a ajuns la acest turneu final fără așteptări a ajutat echipa.

Tot ce-și mai dorește naționala daneză acum, cu un singur pas până la semifinale, este să treacă de România și să închidă astfel un capitol evervant din istoria ei recentă.

*

Și România, la fel ca adversara ei de azi, a ajuns la Europeanul din Suedia cu așteptări rezervate și cu ambiția construcției pe termen mediu și lung. Cu un nou antrenor și mai multe jucătoare fără experiență, naționala se putea împăca cu ideea că acest concurs a venit cam devreme. Numai că victoria cu Rusia, mai ales jocul reușit în fața campioanelor olimpice de la Rio le-a arătat multora că destinația e mai aproape decât credeau. Că România poate deja juca un handbal grozav și că orice construcție, chiar și una temeinică, se poate face fără sacrificarea rezultatelor din prezent.

Până la urmă, așa cum ne spuneau multe fete la interviurile din zilele trecute, planurile sunt treaba altora. A Federației, a antrenorilor, a celor care privesc tot sistemul, de la bază la vârf. Treaba jucătoarelor este să facă în fiecare zi pasul următor.

“Noi trebuie să dăm totul la fiecare antrenament și în fiecare meci, nu putem să ne gândim la performanța de peste câțiva ani dacă nu ne facem treaba cât mai bine azi”, spunea Melinda Geiger, “pentru că fără munca de azi nu va exista performanța de mâine.”

Iar când victoria cu Rusia a deschis un culoar favorabil, echipa a început să se uite cu încredere spre semifinalele de la Göteborg.

Unde se poate împărți victoria

Puncte tari și dueluri importante

Chiar dacă au jucătoare ca Neagu și Stine Jorgensen la linia de nouă metri, și România, dar și Danemarca s-au remarcat mai degrabă prin defensivă. Și asta pentru că performanțele din apărare sunt ușor neașteptate, în vreme ce un atac cu Neagu va fi mereu considerat principalul argument al oricărei echipe.

Meciul cu Cehia a stricat puțin recordul defensiv al României, care înaintea etapei trecute stătea pe locul doi, la un singur gol în urma zidului francez construit cu răbdare de Olivier Krumbholz, dar chiar și așa, de apărarea României vor depinde multe. Iar duelul din zona centrală, unde Gabi Szucs și Crina Pintea trebuie să le blocheze pe Stine Jorgensen, Mette Tranborg sau Kathrine Heindahl, va fi probabil decisiv.

De asemenea, Ambros și Buceschi pot încerca să o trimită pe Aneta Udriștioiu în poziție avansată la Jorgensen, o tactică prin care Rusia lui Trefilov a reușit să o mai domolească pe Stine în a doua repriză: căpitanul Danemarcei a mai reușit doar două goluri în a doua parte (reușise șase în prima).

Dincolo, toată lumea este preocupată (până la obsesie) de Neagu, iar antrenorul Jørgensen nu știe precis dacă o va putea opri de data asta. La Mondiale, Neagu a marcat 15 goluri în poarta daneză, apoi, la turneul preolimpic din martie, când a fost ținută strâns, ea s-a transformat din marcatoare în pasatoare, iar Oana Manea (șapte goluri) și Eliza Buceschi (11) au făcut ravagii într-o apărare care-a alergat peste tot după Neagu.

Cu Neagu și Oana în formă tot mai bună, cu Eliza odihnită contra Cehiei și cu alte câteva variante bune, ca Mădălina Zamfirescu, Melinda Geiger și chiar Pintea (după cum ne-a demonstrat în meciul precedent), România arată ca o ecuație cu multe necunoscute.

Intensitatea și viteza jocului

Distribuită într-o Grupă D destul de accesibilă (alături de Muntenegru, Cehia și Ungaria), Danemarca a întrat în Main Round cu maximum de puncte, patru, dar și cu sarcina grea de-a cere socoteală Norvegiei, Rusiei și apoi României – o echipă pe care încă o consideră, dacă ne luăm după antrenorul și presa din Danemarca, între cele mai bune trei-patru naționale din lume.

În vreme ce nordicele ajung la meciul decisiv după două ciocniri dure cu Norvegia (20-22) și Rusia (26-26), România a trecut fără griji de Ungaria, după un joc înspăimântător de bun, apoi de Cehia, după un joc în care Martin și Buceschi au încercat lucruri noi și au oferit minute importante jucătoarelor cu mai puțină experiență.

Asta nu înseamnă, însă, că la ora jocului România va fi mai proaspătă. Costică Buceschi ne amintea, zilele trecute, că unul dintre argumentele echipelor nordice este pregătirea fizică.

“Încă avem de recuperat la capitolul ăsta, pentru că multe dintre jucătoarele noastre nu sunt obișnuite să joace în ritumul unui turneu final – fie zilnic, fie o dată la două zile. În Norvegia, Franța și chiar Danemarca, handbalistele se obișnuiesc să joace două-trei meciuri pe săptămână și asta e una dintre cheile succesului lor”, spune Buceschi.

În plus, ca orice națională nordică, Danemarca joacă repede și folosește perfect atacul în faza a doua. Or, pentru o echipă care face cel puțin două schimbări între atac și apărare, așa cum face România, viteza Danemarcei poate crea dezechilibru. Totuși, fetele antrenate de Jørgensen nu par încă pregătite să dicteze mereu ritmul jocului, așa cum face Norvegia. N-au reușit asta nici contra Rusiei, marți seară, și nici în jocurile cu Muntenegru, Cehia sau Ungaria.

Poarta

Dacă Denisa Dedu a reușit meciul vieții ei contra Rusiei, când a scos 22 dintre cele 39 de aruncări ale campioanelor olimpice (procentaj 56%), nici Sandra Toft nu e într-o formă tocmai proastă. Portărița care n-a lăsat-o pe Neagu, acum un an, să închidă sfertul de finală al Mondialului în timpul regulamentar, parând de la șapte metri și trimițând jocul în prelungiri, pare chiar mai sigură pe ea anul acesta. Ajutată și de o linie defensivă agresivă, Toft a reușit să enerveze bine de tot Rusia, mai ales într-o primă repriză terminată cu procentaj de 48%.

Spre deosebire, însă, de Danemarca, România are doi portari aflați în formă bună, cu Paula Ungureanu mereu gata să inhibe linia de atac adversă.

Meciul din tribune

Pentru prima dată de când au venit la acest Campionat European, suporterii români vor avea propriul meci echilibrat de jucat. Au mai fost depășiți numeric și cu Norvegia, dar niciodată n-au fost în pericol „să piardă sala”. Acum, cu Danemarca, și lor li se va cere ceva special. Tobele vor fi agresate și mai tare, numele favoritelor strigate și mai apăsat.

De energia din tribune va depinde, măcar într-o măsură, și energia din teren. Am văzut asta la fiecare joc al României, mai ales cu Ungaria, și am văzut același lucru marți seară, când danezii și-au împins favoritele de la spate în meciul cu Rusia.

Ce spun antrenorii

Într-o discuție cu Lead, Klavs Bruun Jørgensen a recunoscut că visează la semifinale: „Poate nu e realist, dar trebuie să speri ca să-ți atingi obiectivele.”

Față de ultimul meci cu România, Jørgensen speră ca echipa lui să aibă mai mult control.

“Știam și atunci că Neagu va fi o jucătoare dominantă și mereu am avut problema asta cu ea, ne înscrie multe goluri. Va fi similar și acum, dar sper să putem să o oprim mai bine. E principalul pericol, după mine e cea mai mare jucătoare din lume.”

Despre așteptările Danemarcei am scris pe larg aici.

Din partea României, Ambros Martin a spus că îi era clar de la început că, indiferent de rezultatele de azi, meciul cu Danemarca va fi greu. Acum se așteaptă să fie și mai greu.

„Dar știm de ce suntem aici și vom lupta chiar dacă energia noastră nu va fi la nivel maxim. Vom căuta soluții, iar dacă nu reușim cu capul, vom trage de noi cu sufletul.”

Martin se gândește și la atmosfera pe care o vor face fanii danezi în Arena din Helsingborg: „Danemarca va juca aproape ca acasă, vor fi mulți, dar și noi simțim susținerea fanilor români. Va fi o zi specială.”
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
14-12-2016, 22:03,
#17
RE: Handbal
România - Danemarca 17 - 21
E adevărat că danezele au avut în portarul Sandra Toft o jucătoare providenţială dar per ansamblu au fost mai bune şi victoria lor e incontestabilă.
România a plecat la acest turneu fără obiectiv, ţinând cont că este o echipă în reconstrucţie, la început de ciclu de performanţă. Am aflat la ce nivel suntem şi care e drumul de parcurs. Rămânem cu amintirea frumoasă a victoriilor cu Rusia şi Ungaria dar şi cu lecţiile impotante şi utile din înfrângerile cu Norvegia şi Danemarca.
Felicitări fetelor şi lui Ambros Martin. Cum spun americanii, "keep up the good work", suntem pe drumul cel bun!
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
15-12-2016, 0:15, (Ultima modificare: 15-12-2016, 0:16 de Crishu.)
#18
RE: Handbal
Fiind azi printre danezi, m-am rugat mai mult ca orice sa castigam, dar nah.. nu a fost sa fie. Au fost agresive, au reusit sa o anihileze perfect pe Neagu + 2 Hansen si Toft in zile mari la ele. M-am bucurat sa vad atitudine, a fost un campionat reusit, dar m-am saturat la fiecare sport sa fim in reconstructie. Sper sa ai dreptate, sper sa aduca cat mai multe bucurii pe viitor.
Răspunde
15-12-2016, 0:32,
#19
RE: Handbal
Păi am avut 10 ani la un nivel foarte bun cu Huţupan, Lecuşanu, Vărzaru, Mica Brădean... asta e, vârsta nu iartă, la un moment dat vine şi momentul ăsta. Important e că deşi în reconstrucţie rămânem una dintre echipele importante. Am început să lucrăm la mentalitate cu antrenori străini iar din ce am mai citit eu înainte de acest turneu, cei în domeniu spun că generaţia asta are talentul necesar să depăşească în performanţe generaţia anterioară.
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde
11-05-2018, 21:18,
#20
RE: Handbal
http://www.prosport.ro/alte-sporturi/han...e-17212489

Craiova a luat Cupa! Cupa EHF! Final incredibil cu Viperele de la Kristiansand. Dumanska eroina! La 30-25. în ultimul minut, a parat incredibil două aruncări consecutive
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)