Tenis
22-03-2015, 19:59,
#61
RE: Tenis
Să ţinem pumnii CAMPIOANEI noastre Simona Halep, ce peste o ora joacă finala la Indian Wells!
Succes Simona!
Răspunde
23-03-2015, 0:01,
#62
RE: Tenis
Simona Halep - campioană! Super victorie la INDIAN WELLS cu 2-6, 7-5, 6-4 !
Răspunde
23-03-2015, 0:16,
#63
RE: Tenis
Bravo Simona!o victorie MARE!
Răspunde
24-03-2015, 12:36,
#64
RE: Tenis
Ce evolutie fantastica are Simona. De la o jucatoare medie care pierdea si castiga cu aceeasi usurinta la jucatoarea care si-a castigat renumele ca revine si castiga atunci toata lumea crede ca a pierdut. Tarie fizica exceptionala dar mai ales una mentala iesita din comun. Mai jos un articol despre cateva din meciurile de acest gen jucate de jucatoarea noastra in ultimii ani. Ultimul meci , cel din finala cu Jankovic a fost unul iesit din comun de greu. Cu 18 breakuri , cu nenumarate greseli personale de ambele parti ,  a castigat pana la urma jucatoarea mai puternica si mai inteligenta. Si cel mai important lucru e ca din declaratiile dupa meci a inteles acest lucru si ea, Simona.

http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/romania...46678.html

Simona Halep infirmă mitul românului perdant: momentele în care nu a renunţat la victorie chiar şi atunci cînd era condusă

De-a lungul celor trei ani în care românca şi-a făcut loc printre cele mai bune a avut destule meciuri în care nu a renunţat nici o clipă la victorie şi în care a crezut pînă la capăt că ea e cea care se va bucura la final. Meciuri care au semănat ca desfăşurare cu cel cu Jelena Jankovici şi care au funcţinat ca potenţator de încredere.

 
"Nu ştiu cum am cîştigat pentru că nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Nu am arătat un tenis de calitate, dar tot ce mi-am dorit a fost să lupt pînă la capăt pentru că eu cred că acesta este esenţa stilului meu şi îmi face bine să ştiu că am dat totul", a spus Simona Halep după ce a cucerit trofeul de la Indian Wells, învingînd-o pe Jelena Jankovici în finală cu 2-6, 7-5, 6-4.

Un meci în care după prima parte a lui Simona părea pierdută, uneori resemnată, greşelile veneau de pe ambele părţi, iar fostul lider mondial simţea deja greutatea trofeului în braţe.

Simona Halep a reuşit ceva mai mult în turneul din deşertul califiornian decît cîştigarea preţiosului trofeu. A regăsit-o pe Simona cea care nu cedează, nu abandonează, indiferent de adversară. Reîntîlnirea aceasta s-a produs printr-o înfrîngere.

La Australian Open, în sferturi de finală, a cedat uşor. Printre lacrimi şi-a spus că niciodată nu va mai renunţa atît de facil la bătălie, aşa cum a făcut-o în partida cu Ekaterina Makarova. "Mi-am promis că acela va fi ultimul meci în care nu voi lupta". Şi cu acest gînd drept incantaţie, a revenit în fiecare meci de la Indian Wells. Doar în turul al treilea contra Karoline Pliskova nu a pierdut un set, în rest, de fiecare dată i-a lăsat ceva adversarei. Cu toate acestea, a strîns resurse şi a ajuns pînă la cel mai greu trofeu al carierei.

În trecutul Simonei au mai fost meciuri care au demonstrat că aceste este stilul ei, acela de a nu renunţa niciodată. Ascensiunea ei a început cu două astfel de partide, în 2013 la turneul de la Roma. Fiecare moment important al carierei sale a fost legat de o luptă dură.

2013. Roma. Turul 2. Agnieszka Radwanska 6-7 (2), 6-1, 6-2
Printre statui romane şi zgură roşie, Simona Halep a descoperit o parte din jucătoarea care e azi. Avea 21 de ani, dureri de spate şi un potenţial care încă nu fusese exploatat. Atmosfera latină şi confortul dat de familie şi prieteni, care au mers cu ea la turneul de la Roma, au făcut-o să obţină un rezultat imens la aceea vreme. Calificarea în semifinalele unui turneu Premier 5.

După meciuri dure în calificări, Simona a ajuns în turul al doilea să o înfrunte pe a patra jucătoare a lumii, Agnieszka Radwanska. Chiar dacă părea un ghinion imens, Halep a luptat şi a revenit de la 0-1 la seturi, obţinînd cea de-a doua victorie în faţa unei jucătoare de Top 10 a carierei. "Meciul acela mi-a dat încredere că pot să înving jucătoare ca ea, atît de bine clasată", spunea Halep.

2013. Roma. Sferturi de finală. Jelena Jankovici 4-6, 6-0, 7-5
După cinci victorii consecutive, Simona a dat în sferturi de finală peste Jelena Jankovici. Fost lider mondial, jucătoare incomodă, care la acel moment se afla pe poziţia 18 în ierarhia mondială. A urmat o epopee de 2 ore şi 34 de minute, cu răsturnări de situaţie, cu nervi, cu lamentări, toate pe un soare arzător. Halep a fost de mai multe ori în pericol să piardă acel meci.

În decisiv, sîrboaica a condus cu 3-0, avînd un dublu break, mai tîrziu, Jankovici şi-a procurat două mingi de meci pe care Simona le-a anulat şi s-a impus cu 4-6, 6-0, 7-5. "Mi-am schimbat strategia după primul set, ştiam că nu am nimic de pierdut. Ea a avut multe şanse de a închide partida, dar am crezut în mine şi am încercat să mă bucur", spunea atunci ea. În semifinale avea să fie învinsă de Serena Williams.

2013. Nürnberg. Semifinale. Lucie Safarova. 6-3, 0-6, 6-2
O lună mai tîrziu, după dezamăgitoare eliminare încă din primul tur de la Roland Garros, avea să cucerească primul trofeu al carierei pe zgura de la Nürnberg. Dar pînă acolo avea să cîştige o partidă importantă în semfinale, acolo unde o învingea pe stîngacea Lucie Safarova. Halep a avut de trecut peste pierderea setului secund cu 0-6.

Un scor usturător, care poate lăsa urme în mentalul jucătoarelor. Dar, din nou, ea vorbit despre luptă şi s-a impus şi de data aceasta. "Lucie a jucat foarte bine în setul al doilea. Nu ştiu exact ce s-a întîmplat apoi, dar am început să lupt şi mai aprig şi am cîştigat", spunea atunci. O zi mai tîrziu avea să strîngă în braţe primul trofeu al carierei. Numărătoarea a ajuns acum la 11.

2013. US Open. Turul 1. Heather Watson 4-6. 6-4, 6-2
Cu alte trei trofee în vitrină, s-Hertogenbosch, Budapesta şi New Haven, şi cu mai mulţi ochi asupra ei, Halep a pornit campania de la US Open tremurînd în faţa jucătoarei de pe locul 76. Lumea aştepta din ce în ce mai mult de la ea. Dar Simona a fost aproape de eliminare decît de confirmare. Însă după un prim set piedut ea şi-a revenit şi a reuşit să-şi treacă în cont cel mai bun rezultat în turneele de Mare Şklem ajungînd pînă în optimi.

2013. Sofia. Semfinale. Ana Ivanovici 2-6, 6-1, 6-3
La Turneul Campioanelor de la Sofia, Simona a simţit pentru prima dată iubirea fanilor români. Mulţi au venit în capitala Bulgariei pentru a o susţine. Cu fulare, steaguri şi postere, ea s-a hrănit la fiecare meci din căldura lor.

Meciul cu Ana Ivanovici a fost unul cu scîntei, poate şi pentru că fost între cele mai bine clasate jucătoare, Simona pe 14, Ana pe 16. Sîrboaica a fost ea pe teren, cu pumni strînşi, cu ţipete, dar Simona a luptat din nou pînă la ultima minge, trecînd peste pierdea primului set, peste un 0-3 în decisiv şi s-a calificat în a şasea finală a sezonului.

2013. Sofia. Finală. Samantha Stosur. 2-6, 6-2, 6-2
În următoarea zi, Halep a părut timp de 31 de minute că a lăsat toată inima şi curajul în meciul din semifinale. Australianca cîştigase primul set rapid şi se ducea spre trofeu. Simona însă a apăsat din nou butonul engage şi a învins-o pentru a doua oară în mai puţin de o lună pe Sam într-o finală WTA, după ce făcuse acest lucru şi la Moscova. Victoria din Bulgaria avea să o trimită la doar un loc de Top 10.

2014. Australian Open. Optimi de finală. Jelena Jankovici 6-4, 2-6, 6-0
Simona s-a prezentat la Melbourne fără antrenor şi cu o dorinţă imensă de a merge cît mai departe. A făcut un pas în plus faţă de US Open. Însă în "optimi" a întîlnit-o din nou pe Jelena Jankovici. Un meci dur, în care românca a avut de muncit mult şi la care poza de final a spus totul. Simona ţipîndu-şi bucuria. Pentru prima oară în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem. Chiar dacă apoi a venit sufocarea în meciul cu Cibulkova, partida cu sîrboaica străluceşte pe harta de luptătoare a Simonei.

2014. Doha. Turul 2. Kaia Kanepi 6-4, 3-6, 7-6(5)
Uneori momentele de cumpănă pot naşte victorii imense. Aproape să fie eliminată încă de la meciul de debut, Simona a învăţat dintr-o situaţie limită şi a mers apoi pînă la capăt. Deja pătrunsese între primele zece, lucra cu Wim Fissette, dar i-a fost greu să treacă de o jucătoare puternică aflată pe locul 27. Atunci, o discuţie cu belgianul a ajutat-o să treacă peste momentele dificile şi să cîştige acel meci disputat tîrziu în noapte.

2014. Madrid. Semfinale. Petra Kvitova.6-7 (4), 6-3, 6-2
Căldura era insuportabilă. Simona era aproape de cea mai importantă finală a carierei. Însă între ea şi ultimul act de turneu Premier Mandatory a stat Petra Kvitova, pe care o învinsese la New Haven în lupta directă pentru trofeu.

Chiar dacă era accidentată la muşchii abdominali şi avea o durere de cap îngrozitoare, Simona a avut luciditatea să citească jocul cehoiacei şi să schimbe ceva în jocul său. De fapt, aceasta este o altă calitate a ei. E una dintre cele mai tactice jucătoare din circuit. După 2 ore şi 36 de minute de luptă, românca se califica în finală.

2014. Turul 2. Wimbledon. Lesia Ţurenko 6-3, 4-6, 6-4
După finala de la Rolad Garros, toată lumea aştepta să vadă ce face Simona la Wimbledon. Apăsarea şi tensiunea s-au văzut în meciul din turul al doilea, unde a jucat cu Lesia Ţurenko, o jucătoare clasată atunci pe locul 170 WTA.

Nimeni nu se aştepta ca ucraineanca să îi pună probleme Simonei, dar să-i mai ia un şi set era deja scenariu SF. Simona a trebuit să sape adînc pentru a găsi resurse ca să ducă la cap acest meci. "Mă bucur că am cîştigat chiar şi în condiţiile în care nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Asemenea meciuri te ajută", spunea şi atunci Halep.

2014. Beijing. Optimi de finală.Andrea Petkovic 7-6 (4), 5-7, 7-6 (1)
Venea după perioadă în care totul începuse să o ia la vale. Atinsese locul al doilea în clasamentul mondial, dar încrederea parcă o părăsise pe româncă. Presiunea era cea care o făcea pe Simona să nu se mai recunoască pe teren.

Pierduse la meciul de debut la New Haven şi Wuhan, iar la US Open se oprise în turul al treilea. Chiar dacă a fost nevoită să se retragă după lupta cu Andrea Petkovic din "optimi", de aici ea a luat încredere pentru ce a urmat la Singapore. Victoria la Serena şi parcursul pînă în finală.

2015. Dubai. Ekaterina Makarova 6-3, 1-6, 7-5
Ziariştii de tenis americani glumeau pe Twitter spunînd că trebuie să dăm vina pe Ekaterina Makarova pentru felul în care luptă Simona acum. După dezamăgitoarea partidă din sferturile de finală, cînd s-a impus rusoaica, ea şi Simona s-au întîlnit din nou la Dubai, tot în sferturi de finală.

Deşi a pornit bine cu 6-3, Simona s-a văzut egalată la seturi, iar în decisiv cînd s-a desprins la 5-3, Makarova a egalat la 5. A avut nevoie de o viteză superioară pentru a închide meciul la a cincea şansă. La final, ea a vorbit despre acel spirit de luptă. "Înseamnă enorm pentru mine. Am fost un pic nervoasă pe final, dar a trebuit să rămîn concentrată şi să lupt pentru fiecare punct".

2015. Indian Wells. Finala. Jelena Jankovici 2-6, 7-5, 6-4
Turneul de la Indian Wells a început foarte emoţional pentru Simona. Vestea sinuciderii vărului său a destabilizat-o, însă a pus toate gîndurile deoparte şi s-a concentrat pe ce avea de făcut pe teren. Nici unul dintre cele meciuri n-a fost o plimbare pe teren, însă finala a fost dovada cea mai elocventă a spiritului pe care-l caută mereu pe teren.

Două ore şi 37 de minute de scăderi şi urcări, de nervi consumaţi de dureri. "La început, primul set pentru mine a fost ciudat pentru că nu mai jucasem de trei zile, e greu să intri aşa în finală. Însă am stat mereu pozitivă şi am crezut în victorie", a spus Simona, chiar dacă a fost la două puncte de a pierde meciul.

3 trofee a cîştigat Simona Halep în 2015, fiind singura jucătoare din circuit care a ajuns la această cifră

2 este locul pe care-l ocupă Simona Halep în clasamentul cîştigurilor în acest sezon, ea adunînd 1,7 milioane de dolari, iar Serena Williams 2, 8 milioane de dolari



[Imagine: 656269-halep-3-seturi.jpg]
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
25-04-2015, 16:04,
#65
RE: Tenis
Steagul cu UTA si tricolorul cu ARAD in tribune la Stuttgart acum pe Digi 3. Hai Simona!
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
11-05-2015, 10:43,
#66
RE: Tenis
http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/corespo...49679.html

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...t-14240459

Campionul de juniori, simplu şi dublu, al Wimbledonului 2003, românul Florin Mergea, învingător, împreună cu indianul Rohan Bopanna, în proba de dublu, la Masters 1000, Madrid, 2015! Cu câţiva ani în urmă, o astfel de ştire părea o glumă de 1 aprilie.

Marele talent Florin „Dodo” Mergea, incapabil să respecte un regim sportiv de viaţă şi să-şi asigure condiţia fizică indispensabilă performanţei, era, din cauza înfrângerilor în serie, pe punctul de a se lăsa de tenis. Când şi-a revenit psihic, pentru simplu era prea târziu, dar îndemânarea lui ieşită din comun putea să facă minuni la dublu.

Posesor al unui forehand de primă mână în circuitul ATP, Florin a trimis în dramatica finală cu Matkowski/Zimonjić nişte retururi încremenitoare pentru adversari. A reuşit şi cu reverul lovituri de excepţie în momente cheie.

A şi greşit, de mi-a stat inima, la ultima minge din tie-break-ul setului 2, când a servit de două ori în plasă. ..

Dar ultimul punct al meciului, tot al lui Florin a fost. După un super-tie-break în care a condus cu 6-0, datorită şi serviciilor-bombă şi reflexelor uluitoare la fileu ale lui Rohan Bopanna, perechea româno-indiană s-a văzut egalată, 9-9, în urma revenirii fenomenale a puternicilor Zimonjić şi Matkowski. La acest scor care îţi taie respiraţia, identic cu cel din semifinala împotriva marilor favoriţi, spaniolii Granollers/Lopez, Bopanna a servit calm şi bine încă o dată: 10-9. Matkowski la serviciu – primul, afară. Pe al doilea, Matkowski vine la fileu, retur Bopanna, voleu Matkowski spre Mergea. Florin se aşază cu dreapta şi trimite fulgerător, inside-out, pe reverul lui Matkowski. Incomodat, polonezul se întinde şi voleiază lung, la linia de fund. Florin lasă, cu instinct, mingea să cadă, şi ea iese afară, un deget – în tenis ajunge şi un deget, nu e nevoie de o palmă ca să câştigi. Madrid, campeones!

Frumos şi puternic acest jucător cu 4 mâini, Rohan-Florin, cred că-l vom mai vedea ridicând trofee deasupra capetelor!
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
22-01-2016, 10:16,
#67
RE: Tenis
Articolul e foarte lung, postez doar linkul. Meszar, în calitate de director al DJTS, spune că a trimis o solicitare  către MTS pentru aprobarea reabilitării Sălii Polivalente, însă ministrul Tocală spune că n-a primit nimic și că, oricum, durează până se primește aprobarea. Ar trebui să se joace la Polivalentă o etapă din Cupa Davis.

http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/de-ris-...68328.html
Răspunde
05-06-2017, 13:31,
#68
RE: Tenis
Ce bine joaca Simona. Sa fie asta primul ei turneu de Grand Slam in care merge pana la capat?

http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/lectie-...12710.html
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
05-06-2017, 16:14,
#69
RE: Tenis
Simona joaca la Roland Garros cel mai bun tenis al ei si creste de la meci la meci! A crescut mult si din punct de vedere psihic, daca va castiga acest grand slam o vad dominand tenisul niste ani buni de acum inainte!
Răspunde
05-06-2017, 17:05,
#70
RE: Tenis
(05-06-2017, 13:31)Redpunk_one a scris: Ce bine joaca Simona. Sa fie asta primul ei turneu de Grand Slam in care merge pana la capat?

http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/lectie-...12710.html


Asa speram toti. Dupa parerea mea la Roland Garros are cele mai mari sanse sa castige un Grand Slam dintre cele 4.
Poate anul acesta va fi cu noroc si va reusi sa castige, in sfarsit, un turneu de Grand Slam.
<--> FORZA UTA <-->
Răspunde
10-06-2017, 19:03,
#71
RE: Tenis
Păcat părea finala ei! Asta e...cu siguranță vor mai fi și alte finale de GS jucate (sper și câștigate) de Simona!
Răspunde
10-06-2017, 22:45,
#72
RE: Tenis
Simona joaca la un nivel extrem de ridicat si cel mai important: CONSTANT. Un lucru rar in sportul romanesc, in general. La finala asta cred ca a subestimat-o putin pe junioara si nu si-a mai putut reveni. Cred ca doar o chestiune de timp pana va castiga un grand slam.
Răspunde
28-10-2017, 14:51,
#73
RE: Tenis
Indiferent de ce spun carcotasii , in special cei de acasa care sunt cei mai vocali si jignitori ca de obicei, Simona Halep intra in istoria tenisului mondial si devine unul din sportivii mari ai tarii noastre.

Simona Halep incheie anul 2017 ca si lider mondial in tenisul feminin !



http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/simona-...24320.html

Simona Halep va încheia anul 2017 pe locul 1 WTA, grație eliminării cehoaicei Karolina Pliskova în semifinalele Turneului Campioanelor 2017. (Detalii AICI).





Simona Halep a urcat pe locul 1 în clasamentul WTA după ce a ajuns în finala turneului de la Beijing, pe 7 octombrie 2017. Astfel, românca a devenit a 25-a jucătoare care ajunge pe cea mai înaltă poziție în ierarhia WTA și prima din România.


Datorită rezultatelor, Halep va încheia anul 2017 pe primul loc în circuitul feminin și devine a 13-a jucătoare care la finalul anului este locul 1 WTA. Înainte de Simona Halep, au mai terminat pe locul 1 Steffi Graf, Martina Navratilova, Chris Evert, Serena Williams, Lindsay Davenport, Martina Hingis, Justine Henin, Caroline Wozniacki, Jelena Jankovici și Anqelique Kerber.



Halep este a 6-a jucătoare care ajunge pe locul 1 fără să câștige un turneu de Grand Slam, după Kim Clijsters, Amelie Mauresmo, Jelena Jankovici, Dinara Safina, Caroline Wozniacki și Karolina Pliskova. Dintre acestea, primele două au reușit ulterior să câștige un Grand Slam.



POZIȚIA ÎN CLASAMENT ÎN 2017

2 ianuarie-20 martie: locul 4
20 martie-1 mai: locul 5
1 mai-8 mai: locul 4
8 mai-15 mai: locul 8
15 mai-12 iunie: locul 4
12 iunie-9 octombrie: locul 2
9 octombrie-?: locul 1

17 săptămâni
a ocupat Simona Halep poziția a doua în clasamentul mondial în 2017

FINALELE SIMONEI ÎN 2017

Turneu Categorie Adversară Scor
Madrid (zgură) Premier Mandatory Kristina Mladenovic 7-5, 6-7 (5), 6-2
Roma (zgură) Premier 5, Elina Svitolina 6-4, 5-7, 1-6
Roland Garros (zgură) Grand Slam Jelena Ostapenko 6-4, 4-6, 3-6
Cincinnati (hard) Premier 5 Garbine Muguruza 1-6, 1-6
Beijing (hard) Premier Mandatory Caroline Garcia 4-6, 6-7 (3)
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
25-01-2018, 19:37,
#74
RE: Tenis
A treia oara va fi cu noroc ! Hai Simona !!!

http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/austral...31248.html

După meci, în interviul acordat organizatorilor, Simona Halep a vorbit despre duelul cu Angelique Kerber și despre finala de la Australian Open, de sâmbătă.

- Un alt meci lung, care e nivelul de oboseală?
- Ei, bine, încrederea e la un nivel înalt. Faptul că sunt foarte obosită e normal pentru că am jucat foarte multe meciuri, am multe ore adunate pe teren. Dar sunt fericită. În acest moment nu mai contează nimic, doar faptul că am câștigat acest meci și sunt în finală din nou.

- Îți mai amintești o situație în care să fi salvat mingi de meci în fața a două adversare diferite?
- Nu, nu-mi amintesc, cu siguranță nu la un turneu de Mare Șlem (zâmbește).

- Deja ai făcut istorie, ești prima româncă în finală la Australian Open. Cum te simți?
- Mă simt minunat. Mă bucur că mi se întâmplă așa ceva. E a treia finală, poate e cu noroc. Vom vedea sâmbătă. Mă bucur că sunt aici, că am luptat. De abia aștept ultimul meci al turneului.

- Este primul tău turneu de Mare Șlem din postura de favorită unu și de lider mondial. Ce fel de factori sunt aceștia în abordarea acestui turneu?
- Nu m-au afectat în niciun fel și deocamdată nu mă afectează. Cu siguranță, finala va fi un meci și mai greu.. Am mai fost în finale, la Roland Garros, poate acum o să reușesc să fac un meci mai bun, să fiu mai relaxată și să-l iau ca pe unul normal. Nu vreau să mă gândesc la rezultat. Așa am făcut pe tot parcursul acestui turneu și m-am simțit foarte bine pe teren, am luat-o punct cu punct, am luptat pentru fiecare minge, nu pentru rezultat. Pas cu pas.

- Ai vorbit despre cât de relaxați sunt australienii și despre influența lui Daren Cahill ca antrenor. Cum te-a ajutat acest lucru în abordarea meciurilor tensionate ca acesta?
- Mă ajută foarte mult pe teren. Nu e ușor pentru că în trecut eram cam negativă și acum încerc să schimb acest lucru. Am reușit în mare măsură, dar tot trebuie să mai lucrez la acest aspect. Îmi doresc acest lucru și dacă mă voi concentra o să fiu mult mai bună în viitor.

- Ai avut 50 de lovituri direct câștigătoare.
- Multe. (zâmbește) Doar ce mi-a scris fratele meu despre asta. Nu-mi vine să cred. Dar am fost agresivă. Am avut acest lucru în minte, mi-am dorit ca punctele să se încheie mai repede, dar n-a fost chiar atât de ușor cu ea. Se mișcă foarte bine.

- E prima oară când ajungi la un asemenea număr într-un meci?
- Cred că da, sper să nu fie și ultima.

- La 6-6 ce ți-a trecut prin minte?
- Nu-mi aduc aminte, dar nu m-am gândit la scor. Am luat-o punct cu punct. Au fost două momente în care am crezut că meciul s-a încheiat. Simțeam că nu mai am energie și că totul se va termina. Dar am reușit să servesc bine și am devenit încrezătoare din nou. Nu am renunțat, chestie care a contat mult, și așa am reușit să câștig meciul.

- La al doilea punct de meci salvat te-ai uitat spre antrenorul tău și ai râs. Îți amintești acel moment?
- Da, am zâmbit. Mi-am zis că mai pot. M-a ajutat să mă relaxez, să iau situația așa cum era. Nu am pus presiune și cred că a venit foarte bine acel moment.

- Acum zece zile erai la hotel, glezna te durea, credeai că o să ajungi până aici?
- Nu, nu am crezut pentru că glezna arăta foarte rău. E ca și la Roland Garros, dar diferă puțin situația. Sunt din nou în finală, vom vedea ce se întâmplă. Mă bucur că am reușit să câștig acel meci din primul tur. Mi-a dat încredere că pot învinge și în altele și că glezna va fi în regulă.

- În timpul meciului te-ai gândit la cum joacă Kerber sau te-ai concentrat pe jocul tău?
- Cu siguranță m-am concentrat pe jocul meu. Dar mă și gândeam cum trebuie să joc ca să închei punctele mai repede. Dădea înapoi toate mingile. În setul al doilea, la 4-3, când aveam minge de game, iar mingea a atins linia am căzut un pic. Știam că e o luptătoare, că trebuie să rămân în meci, să păstrez balanța între luptă și controlul asupra mea.

- Și Caroline încearcă să cucerească primul trofeu al carierei, are un stil asemănător cu al lui Kerber. La ce te aștepți și cum abordezi meciul?
- Nu vreau să schimb nimic, e un meci normal. Am jucat de multe ori contra ei. Îmi doresc să evoluez la fel ca în meciul de azi. E o mare provocare pentru mine. Poate cea mai mare, mai ales cu toate situațiile prin care am trecut. Primul turneu de Mare Șlem al anului, prima finală aici. Îl abordez cu gânduri bune.

- Când adversara ta a avut două mingi de meci ai încercat să citești serviciul, te-ai gândit la tactica pe care să o abordezi sau te-ai concentrat pe fiecare minge?
- Am încercat să lovesc mingea, să nu fiu speriată de faptul că sunt două mingi de meci. Cred că am reacționat bine, nu mi-a fost teamă că o să pierd și poate de aceea le-am câștigat și de aici a venit încrederea că încă sunt în meci și pot să merg până la capăt.

- Ce ar însemna pentru tine să câștigi un trofeu de Mare Șlem?
- Ar însemna mai mult decât numărul unu (zâmbește). E unul dintre visurile mele, dar e mereu greu când ești aproape. Am mai avut această oportunitate de două ori. La ultima am fost extrem de aproape. Poate sâmbătă o să fie mai bine. Nu se știe niciodată. Dar dacă am ajuns din nou într-o finală înseamnă că am puterea să mai ajung pe viitor. Și dacă nu se va întâmpla sâmbătă, o să rămân puternică, o să visez și o să mă gândesc la altele.

- În ultimul meci, la Singapore, ai pierdut în fața lui Wozniacki. Ce o face pe ea o adversara atât de dificilă?
- Nu ratează prea multe mingi. Aleargă foarte bine. E o adversară tare. Am jucat de multe ori contra ei, am și câștigat de câteva ori. Va fi un meci diferit, unul greu, emoțiile vor fi acolo, presiunea la fel.

- Faptul că nu ți-e teama de înfrângere face diferența?
- Da, e un sentiment bun, și mai ales încrederea, foarte multă încredere, așa că rezultatul nu mai contează. La acest turneu aceasta a fost filosofia.

- Nu vreau să stârnesc amintiri neplăcute, dar cât de diferită te simți față de Roland Garros 2017?
- Mă simt mai experimentată. Mai puternică mental. Felul în care joc e diferit, mă simt mai agresivă. Am reușit 50 de lovituri direct câștigătoare și opt ași! E de necrezut! Antrenorul mi-a spus. Sunt diferită și sper să fie așa și sâmbătă.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
27-01-2018, 11:21,
#75
RE: Tenis
Nu are nimeni un live stream pt eurosport?
Răspunde
09-06-2018, 13:03,
#76
RE: Tenis
Cred că a venit timpul că Simona să câștige un Mare Șlem și îl va câștiga acolo unde e mai puternică pe zgură! E mult mai puternică ...este momentul ei!

HAI SIMONA!
Răspunde
09-06-2018, 18:39,
#77
RE: Tenis
Bravoooo Simona!
Răspunde
13-06-2018, 10:24,
#78
RE: Tenis
Dupa atata agitatie , contestatari , lovituri, infrangeri dureroase , izbanzi tacute a venit si descatusarea . Primul (si sunt sigur ca nu va fi si ultimul) Grand Slam pentru inimoasa Simona Halep ! Evolutia ei de la prima infrangere intr-o finala de Grand Slam si pana azi e graitoare despre modul cum au privit-o atunci multi si cum s-au schimbat ei , tot aceeasi, si o vad acum pe Simona asa cum era si ii de fapt ea cu adevarat .

Bravo Simo !!! Sa inceapa de acum calatoria ta , lipsita de povara rezultatelor ! Ai atins tot ce ti-ai dorit ! De acum joaca doar pentru tine, si nu pentru altii, asa cum iti doresti tu !!!


https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/simona...41700.html
Simona enigmă, Simona descifrată » Portretul complex pe care i-l creionează, în culori și nuanțe subtile, presa internațională

Să ne întoarcem cu 4 ani în urmă, când Simona Halep se califica în prima ei finală de Mare Șlem. Începutul lunii iunie la Paris, românca era numărul 4 mondial și își tăia drum drept și sigur spre ultimul act al turneului de la Roland Garros doar pentru a o înfrunta acolo pe Maria Șarapova. Cu o zi înaintea marelui meci, jurnaliștii din toată lumea au completat formularele necesare convocării unei conferințe de presă cu jucătoarea rusă. Pe Halep nu au dorit-o, așa că ziariștii români prezenți la Paris au urmat traseul acelorași formalități, rezultând o discuție cu Simona într-una dintre sălile mici, cu doar câteva rânduri formate din 4-5 scaune din interiorul arenei Philippe Chatrier.

În iunie 2018, Simona, lider mondial cu 30 de săptămâni adunate în dreptul ei la intrarea într-o nouă ediție a turneului, a fost solicitată după fiecare tur în sala mare de presă. Iar după finală a fost nevoie de minute bune până când toți gazetarii interesați să intre și să-și găsească un loc, orice loc, pentru a asista la sesiunea de întrebări și răspunsuri cu proaspăta campioană.

În 2014 însă, cu o săptămână înainte de Roland Garros, cunoscutul ziarist american Peter Bodo îi dedica româncei rânduri scrise cu un spirit de observație ce-și păstrează valabilitatea și la distanță de 4 ani. Atunci, el remarca în revista Tennis profilul blurat pe care îl avea românca, în ciuda faptului că era numărul 4 mondial. "Şi e păcat", nota Bodo, "pentru că jocul lui Halep are mult de recomandat. Este foarte echilibrată, chiar dacă forehand-ul e lovitura ei cea mai periculoasă. Mobilitatea îi sporeşte abilitatea de a deschide terenul. Puţine jucătoare se simt atît de confortabil ca ea schimbînd direcţia. Pare că o face fără efort. Şi nu e o armă secretă volatilă, ci un element de bază în repertoriul ei".

"NEOBOSITĂ, CONCENTRATĂ, MOBILĂ"
Jurnalistul aprecia că Simona are "instinctele unei mari competitoare pe două niveluri. Primul: face mereu ce e nevoie pentru a cîştiga punctul. Nu mai puţin, nu mai mult. Doar atît. Şi acesta este un har real. Şi al doilea: nu oferă cadouri adversarelor". Dar de ce e un antistar? "Pentru că pune sub lupă vanitatea şi impertinenţa divelor din circuit. Pentru că, într-o eră în care se abuzează de pumnul strîns, e reconfortant să vezi o jucătoare atît de puţin demonstrativă cum este ea. Nu e intimidantă şi nu e o actriţă pe teren. Este, în schimb, neobosită, concentrată şi mobilă", conchidea gazetarul american.

În timp, acesta a urmărit traseul româncei, sesizându-i momentele de strălucire, dar și pe cele de cumpănă. Clipele când s-a etalat la sută la sută și pe cele când a ratat ocazii generoase din cauza unor slăbiciuni posibil de corijat. Rândurile din 2014 păstrează însă savoarea aproape perenului. Sunt bune de recitit. Simona nu s-a schimbat în esența ei, doar și-a completat arsenalul de lovituri, și-a curățat atitudinea de bavurile nervilor contraproductivi, și-a oțelit fizicul și a adunat în jurul ei echipa perfectă.

După triumful la Paris 2018, pentru primul ei titlu de Mare Șlem, media internațională s-a întors din nou spre Simona. Cea de acum, mai matură, mai împlinită profesional, mai senină. Iată cum au descris-o, cum au văzut-o câțiva jurnaliști importanți în publicații prestigioase.

"DURĂ ȘI VULNERABILĂ"
Steve Tignor - revista Tennis
"Halep nu a început dintr-o dată să plesnească lovituri câștigătoare. A făcut ceva mult mai dificil: a stabilit un zid. A jucat un tenis în forță, dar nu riscant. A lovit și a alergat, și a lovit și a alergat, și a lovit și a alergat, și a câștigat. A câștigat pe calea cea grea. A fost atât de greu încât Halep a spus că "nu am putut să respir" în game-ul final, dar a făcut toate loviturile pe care trebuie să le facă. Acestea sunt lucrurile care o fac o sportivă și o persoană specială: felul ei de a fi dură și vulnerabilă, emoționată și feroce, fatalistă și stăruitoare, volatilă și consistentă, o perfecționistă și o persoană care e pregătită să accepte înfrângerile și să revină pentru mai mult succes".

"ȘI-A ÎNVĂȚAT LECȚIILE"
Simon Cambers – The Guardian
"Forța vine în toate formele și dimensiunile. La 1,68 metri, oficial, Simona Halep nu e binecuvântată în termenii simpli ai staturii fizice. Dar româna este o atletă sclipitoare, iar când vine vorba despre încredere interioară, există doar puțini care să-i semene. Mulți ar fi aruncat prosopul după trei finale majore pierdute. (...) Halep, în schimb, s-a maturizat, și-a învățat lecțiile, s-a recuperat după altă finală pierdută la limită la Australian Open pentru a deveni, în fine, campioană de Mare Șlem".

"ECHILIBRU ȘI ABANDON"
Louisa Thomas – The New Yorker
"Halep a devenit sportiva favorită. A fost vorba despre calitatea deplasării ei, cu felul în care i se desprind picioarele de la sol, combinația de echilibru și abandon cu care se aruncă în lovituri. Inteligența, de asemenea, cu care construiește un punct, știind când că facă un pas în stânga pentru a lovi cu dreapta în colțul îndepărtat, știind când să biciuiască un rever în lung de linie. O plăcere de urmărit".

"ADIO BLESTEMULUI"
Alejandro Ciriza – El Pais
"Opinia generală era că românca guverna, la cei 26 de ani ai săi, fără diplomă autentică și cu mult vertij față de înălțimi. Până la ultima ocazie, când a pulverizat ghinionul și a sărbătorit emoționată primul ei mare triumf pentru a fi următoarea în palmaresul turneului după Ostapenko, cea care o lichida anul trecut. Adio blestemului, letonei, înfrângerii contra Mariei Șarapova din 2014. Halep, descrisă drept o persoană care îndură, s-a scuturat de această povară atât de grea, de toate fantomele care o acompaniau. Surâzând, surâzând din toate puterile".
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 5 Musafir(i)