Rugby
28-02-2014, 10:00,
#1
Rugby
Discutii despre rugby
Semper Fidelis
Răspunde
07-02-2015, 17:00,
#2
RE: Rugby
Numai rusii puteau sa faca asa ceva (vezi punctul 2)...

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/rug...t-13808713

Naţionala de rugby a României debutează sâmbătă, în Rugby Europe Championship. „Stejarii” vor întâlni, pe Estadio Universitario din Lisabona, Portugalia (ora 16:40, în direct pe TVR1) în faţa căreia nu a mai pierdut din 2012. ProSport îţi prezintă 10 lucruri inedite despre competiţia în care România joacă de 79 de ani.


1. Competiţia a debutat în 1936 şi a purtat diferite nume de-a lungul timpului: Turneul FIRA, Cupa Europei FIRA, Cupa Naţiunilor FIRA, Trofeul FIRA şi Cupa Europeană a Naţiunilor. Din acest an competiţia şi-a schimbat numele în Rugby Europe Championship
În prezent, competiţia reuneşte cele mai bune şase echipe din al doilea eşalon valoric: România, Georgia, Rusia, Portugalia, Spania şi Germania, ultima luând locul Belgiei care a retrogradat.


2. Ediţia din 2004 a fost cea mai controversată. România a ratat atunci şansa de a câştiga competiţia după ce a pierdut, surprinzător, cu Rusia, 24-33, la Krasnodar. Moleşiţi şi fără vlagă pe teren, „stejarii” aveau să afle, în urma testelor toxicologice că fuseseră drogaţi cu somnifere, puse în mâncare. Atunci, Rusia reuşea să învingă pentru prima dată România.


Dănuţ Dumbravă este singurul jucător din echipa din 2004 care se regăseşte şi acum în primul XV

3. Georgia, cea mai importantă adversară a României este campioană din 2011 şi a câştigat de 4 ori consecutiv competiţia. Pe banca tehnică, georgienii un antrenor neozeelandez, Milton Haig.

4. Cupa Antim Ivireanul este trofeul pus în joc la meciurile dintre România şi Georgia. Antim Ivireanul este un sfânt de origine georgiană, ajuns însă în România, unde a devenit Mitropolit al Munteniei şi unde a ajutat la construirea a numeroase biserici. Trofeul a fost donat de suporterii georgieni. Cupa se acordă la fiecare meci dintre cele două, mai puţin jocurile din preliminarii sau din cadrul Cupei Mondiale. Dacă un meci se termină la egalitate, trofeul va fi acordat echipei care a marcat ultimele puncte.  Cupa a fost realizată din bronz de către un faimos sculptor georgian, fost jucător de rugby, Guia Japaridze.

5. Jocul pe porecle. Românii sunt numiţi „stejari”, portughezii – „lupi”, georgieni – „lelos”, ruşii – “urşi”, iar spaniolii – “lei”.

6. Germania, echipa nou promovată în turneu a crescut în lumea rugbyului şi cu ajutorul unui român, Petre Ianusevici. Acesta a lucrat timp de 20 ani ca antrenor federal al forului de specialitate german, fiind selecţioner la toate categoriile de vârstă, inclusive la reprezentativa de seniori. În prezent, nemţii au o echipă semi-profesionistă pregătită de un antrenor sud-african, Kobus Potgieter.

7. Rugby Europe Championship este competiţia care asigură calificarea la Cupa Mondială a echipelor din a doua divizie valorică. Astfel, primele două  echipe din clasamentul cumulat al competiţiei pe doi ani (2013 şi 2014, în cazul competiţiei din Anglia din acest an), merg direct la Cupa Mondială, în timp ce locul 3 va disputa recalificări.


La Cupa Mondială din Anglia, în acest an, România va întâlni Irlanda, Italia, Franţa şi Canada

8.Cea mai categorică victorie a “stejarilor” în Cupa Europeană a Naţiunilor datează din 2005, când au învins Ucraina cu 97-0 (47-0), la doar 4 puncte distanţă de doborârea recordului echipei, 100-0 cu Bulgaria, în 1976

9. În ediţia din 2007 s-a petrecut un incident interesant: aflaţi la Bucureşti pentru meciul din Cupa Europeană a Naţiunilor, ruşii au rămas fără o parte din echipamentul de joc, care le-a fost furat din Hotelul Student Parc, din Complexul Lacul Tei. Atunci, oficialii Federaţiei Române de Rugby au pus la dispoziţia adversarilor ghete de joc.


10. Cele mai multe puncte pentru România în această competiţie au fost marcate de Florin Vlaicu, 273, iar cele mai multe eseuri au fost reuşite de Gabriel Brezoianu şi Cătălin Fercu, fiecare cu câte 14.


Florin Vlaicu este jucătorul cu cele mai multe puncte marcate din istoria rugbyului românesc, 554


Meciurile României în Rugby Europe Championship 2015:

Portugalia – România   7 februarie Lisabona

România – Spania        14 februarie

Rusia – România          28 februarie

Germania – România   14 martie

România – Georgia       21 martie


Echipa României pentru meciul cu Portugalia: 1. Mihaiţă Lazăr, 2. Otar Turashvili, 3. Horaţiu Pungea - 4. Valentin Popârlan, 5. Marius Sîrbe - 6. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei ©, 7. Valentin Ursache- 9. Valentin Calafeteanu, 10. Dănuţ Dumbravă - 11. Ionuţ Botezatu, 12. Csaba Gal, 13. Cătălin Dascălu, 14. Ionuţ Dumitru - 15. Dorin Manole. Rezeve: 16. Andrei Rădoi, 17.  Constantin Pristaviţă, 18.Alexandru Ţăruş, 19.Marius Antonescu, 20.Stelian Burcea, 21. Grigoraş Diaconescu, 22. Florin Ioniţă, 23.  Adrian Apostol.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
07-10-2015, 9:19,
#3
RE: Rugby
Parca nu sunt romani sportivii astia! Bravo lor !!!

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/rug...l-14803491
Răspunde
07-10-2015, 9:26,
#4
RE: Rugby
Victoria a fost spectaculoasa insa ne-am facut singuri meciul greu. Canada era o echipa accesibila.
In plus avem destui straini care au fost naturalizati: Otar Turasvili (georgian), Johannes Van Heerden (sudafrican), Michael Wiringi (neozeelandez), Paula Kinikinilau (tongolez).

Ce scop mai au competiile nationale in conditiile astea?

P.S. Asta nu inseamna ca nu imi place rugby-ul si nu apreciez tenacitatea rugbistilor insa nu am sa fiu de acord niciodata cu practici din astea.
Răspunde
07-10-2015, 9:49,
#5
RE: Rugby
A te remarca printrun lucru positiv si iesit din comun este o realizare pentru Romania si imaginea Romaniei in general! Merita apreciat pe deplin.
Despre naturalizati sau naturalizari pot spune doar ca este mersul normal al lucrurilor peste tot in lume. 80-90% sunt jucatori romani, te poti mandrii cu asta.
E greu de conceput, insa ce parere sa avem despre cluburi mari de fotbal in care aproape ca nu mai exista jucatori de nationalitatea tarii de originea clubului, de oras ne mai vorbind...
Răspunde
07-10-2015, 9:54, (Ultima modificare: 07-10-2015, 9:56 de Kidu.)
#6
RE: Rugby
Imi pare rau dar nu sunt de acord cu tine pentru ca nu consider naturalizarile ca fiind mersul normal al lucrurilor in nume. Ne indepartam insasi de ideea de baza a competitiei bazata pe caracterul national.
Tocmai din cauza unor astfel de practici se distruge sportul si se transforma totul intr-un circ de marketing facut doar pentru consum, pentru bani, pentru sponsori.

Astia nu sunt niste descdenti ai unor cetateni romani de alta etnie: vezi Tibor Selymes sau Miodrag Belodedici la fotbal. Astia sunt niste indivizi care pana mai ieri nu aveau nimic in comun cu Romania. Trist!
Răspunde
07-10-2015, 18:45,
#7
RE: Rugby
Xtreme, hai să nu amestecăm merele cu perele. Echipele de club sunt una, echipele naționale cu totul altceva. N-am o problemă cu cetățeni de altă etnie care joacă pentru o națională dar să naturalizezi intenționat un sportiv doar pentru acest scop, mi se pare incorect. Ah, că e născut sau mutat în acea țară provenind dintr-o familie de imigranți, sau e căsătorit și stabilit de ani de zile cu domiciliu în acea țară, astea sunt cazuri speciale dar în rest practica naturalizării este, din punctul meu de vedere, un mod de a trișa. Și, deocamdată cel puțin, nu mi se pare că ăsta e mersul natural al sportului, mai degrabă mi se par niște efecte secundare ale globalizării dar care nu se încadrează în efectele acceptabile pe care le-am exemplificat mai sus.
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)