Transferuri, sezonul 2022-2023
21-12-2022, 17:52,
RE: Transferuri, sezonul 2022-2023
(21-12-2022, 8:13)Coco13 a scris: cei care fac diferenta intr-un club de fotbal.

profesionist care are ca obiectiv o creștere sănătoasă, accederea în play-off, câștigarea campionatului, participarea în cupele europene etc.
Răspunde
21-12-2022, 18:37,
RE: Transferuri, sezonul 2022-2023
(21-12-2022, 8:13)Coco13 a scris: Ca sa nu o mai lungesc, fiecare jucator nou adus la UTA trebuie selectionat pe baza unui talent nativ pentru fotbal, cel putin la nivelul mediu al Superligii si FOARTE IMPORTANT, avind in plus una sau mai multe calitalitati individuale de exceptie precum, sutul puternic si precis, joc in viteza dintr-o atingere, centrari in viteza inapoi la 11m, pase filtrante cu rupere de ritm, asezari la sut, joc aerian de precizie, conditie fizica exceptiomala, deposedari curate fara fault, etc. Cu alte cuvinte aducerea unui jucaotr trebuie sa fie pe deplin justificata de aceasta calitate exceptionala pe care o stapineste cu o precizie de ceasornic la orice moment al jocului. Eu ca antrenor pus in situatia disperata de a avea nevoie de un gol marcat cu capul in minutul 97 al prelugirilor. as avea nevoie de precizia 100% a unui gol marcat de (sa zicem) Godwin. Altfel Godwin nu si-ar justifica  prezenta in lotul UTA-ei. La fotbal "impresia artistica" nu aduce puncte in clasament. Jucatorii care isi aduc contributia meci de meci la capitolul cifre statistice constante, concretizate in asisturi, goluri, interceptari de balon fara fault, 11m aparat, sint cei care fac diferenta intr-un club de fotbal.

Corect. Absolut. Imi permit sa mai adaug faptul ca nu stim sa ne demarcam la out-uri, adoptand fie pozitii statice, tratand cu indiferenta aceasta faza a jocului, pierzand imediat mingea, in 90% din cazuri. Jucatorul care primeste mingea pare intotdeauna suprins, el o asteapta jos si o primeste la nivelul pieptului sau o asteapta sus pentru deviere si o primeste jos. Iar exasperanta pasa inapoi la portar denota aceleasi pozitii statice ale atacantilor, fara demarcari, lipsa unor mijlocasi de creatie, cu pasa printre linii-filtrante, lipsa unor jucatori dispusi sa faca macar un dribling fara sa piarda mingea, lipsa putintei si viziunii de a verticaliza. Inteleg si ca de cele mai multe ori nu ne lasa adversarul, face pressing avansat, se aseaza bine in teren, pe mai multe linii, dar tocmai aici ar trebui sa intervina cu solutii antrenorul. Fotbalistul este pe teren, vede si gandeste jocul la cald. Antrenorul ar trebui sa fie acel cap-limpede, la rece, care sa analizeze jocul in timp real si sa vina cu solutii (functie si de ce are la dispozitie, evident) in cel mai scurt timp atunci cand ceva nu merge ori echipa e in dificultate. In rest, subscriu 100%: nu e rolul antrenorului sa te invete sa faci un stop, o preluare ori sa dai o pasa, astea se invata la pitici, chiar si la juniori e prea tarziu.
Răspunde
22-12-2022, 9:17,
RE: Transferuri, sezonul 2022-2023
(21-12-2022, 18:37)suporterutabuc a scris: Imi permit sa mai adaug faptul ca nu stim sa ne demarcam la out-uri, adoptand fie pozitii statice, tratand cu indiferenta aceasta faza a jocului, pierzand imediat

A-s completa ca pozitiile statice ale jucatorilor caracterizeaza de fapt intregul joc de ansablu al UTA-ei in acest moment, iar asta scoate in evidenta inca odata, daca mai era nevoie, acea lipsa elementara din bagajul unor jucatori, a caror lacune majore in educatia fotbalistica initiala la nivelul piticilor si juniorilor este evidenta. Este foarte deranjanta si se vede de la o posta si cu ochiul liber pentru un analist de fotbal. Da, un alt criteriu foarte important de selectie care nu trebuie sa fie trecut cu vederea. Educatia initiala a jucatorului in ABC-ul fotbalului la cel mai inalt nivel competional cu putinta (ex Postolachi la juniorii PSG) trebuie luata in considerare la semnarea contractului. Cu atit mai mult cu cit in ziua de astazi clubul UTA este obligat sa plateasca sume grele de zeci de mii de Euro pentru "grila de formare" al unor jucatori tineri adusi in lot. 

(21-12-2022, 18:37)suporterutabuc a scris: Iar exasperanta pasa inapoi la portar denota aceleasi pozitii statice ale atacantilor, fara demarcari, lipsa unor mijlocasi de creatie, cu pasa printre linii-filtrante, lipsa unor jucatori dispusi sa faca macar un dribling fara sa piarda mingea, lipsa putintei si viziunii de a verticaliza.

Aici ai pus degetul pe rana. In superliga mai sint dupa parerea mea, doar doua echipe care joaca in viteza pe PRINCIPIUL "dai pasa rapida si te demarci", CSU Craiova si FCU Craiova. Pe vremuri vedeai aceasta abordare cu ruperi de ritm si accelerare pe faza ofensiva la echipe precum Steaua Bucuresti (Balint, Piturca,  I Dumitrescu), Dinamo Bucuresti (DuduGeorgescu, Dumitrache, Mircea Lucescu), U Craiova (Balaci, Crisan fost la Minerul Baia Mare, Marcu), Minerul Baia Mare(Crisan, Lucian Balan, Koller, Miriuta), Olimpia Satu Mare( Both II fost la UTA, Kaiser fost la UTA, Bolba)r ăFC Bihor(Naom, Kun II fost UTA, Popovic fost UTA) UTA (Broszovschi, Domide, Axente), Jiul Petrosani (Rosznay si Multescu), ASA Tg Mures (Boloni si Hajnal)

(21-12-2022, 18:37)suporterutabuc a scris: Fotbalistul este pe teren, vede si gandeste jocul la cald. Antrenorul ar trebui sa fie acel cap-limpede, la rece, care sa analizeze jocul in timp real si sa vina cu solutii (functie si de ce are la dispozitie, evident) in cel mai scurt timp atunci cand ceva nu merge ori echipa e in dificultate.

De acord, Balint trebuie sa-si tempereze considerabil atitudinea colerica in vestiar dar mai sles pe marginea terenului in timpul jocului. Momentan nu inspira jucatorilor acel calm, sau sentiment de concentrare, incredere in fortele proprii. Are nevoie de o atitudine MULT MAI POZITIVA pe marginea terenului, TOTAL LIPSITA de acele gesturi de disperare dupa fiecare actiune mai putin reusita a UTA-ei. Face rau echipei si totodata transmite un semnal de panica colabortorilor sai de pe banca tehnica. In plus banca de rezerva adversa intercepteaza audibil indicatiile sale catre jucatori sau catre colaboratorii sai.
Răspunde
23-01-2023, 22:32,
RE: Transferuri, sezonul 2022-2023
Am vazut ceva stiri ca Roger jr. ar veni inapoi la UTA  de la CFR.
Răspunde
24-01-2023, 8:34,
RE: Transferuri, sezonul 2022-2023
Otele ete un jucator cu o oarecare personalitate, capabil din punct de vedere fizic sa protejeze balonul atunci cind il are preluat (destul de primitiv la preluari !) si deci odata in posesie, neaparat cu fata catre poarta adversa, in lateral stinga, s-a infiltrat periculos in interiorul careului de 16 m pina in preajma liniei de fund adverse si cit mai aproape de coltul scurt al portii adverse. Din pacate din acea pozitie ideala, nu cred ca a reusit mai mult de doua asezari utile inapoi pentru sutul vreunui coechipier aflat in interiorul careului. Cind a fost folosit in centru a abuzat exagerat de posesia balonului in detrimentul unei pase rapide si utile, jucind mai tot timpul cu capul in pamint.

Nu sint un mare fan a lui Roger, insa apreciez jocul altruist al acestuia in beneficiul echipei, asta in comparatie cu individualismul afisat de Otele. In plus Roger si-ar putea creste utilitatea si eficacitatea prin perfectionarea executarii loviturilor sale  libere din afara careului de 16 m. Trebuie convins sa accepte o ora si jumate in plus dupa antrenamente pentru exersarea acestora. Asta fiindca deocamdata nu avem pe nimeni care sa ne ajute intr-o proportie de macar 40 % pentru un gol sigur din lovituri libere din afara careului advers.

Avem nevoie ca de aer de un mijlocas tinar de creatie cu viteza de executie si rupere de ritm, gen Bauza. Asteptam scouterii !
Răspunde
20-02-2023, 15:54, (Ultima modificare: 20-02-2023, 15:55 de red11.)
RE: Transferuri, sezonul 2022-2023
Am vazut ca a ajuns Kucher la Arad. Sincer va spun ca sper sa-l vad din primul minut al meciului de Vineri, daca-i bine din punct de vedere medical, bineinteles. Asta cu lipsa de comunicare mi se pare o mare prostie. Ce ? Nu stie sa zica stanga, dreapta, inainte, inapoi si eu in engleza? Sa fim seriosi!!!
Răspunde
20-02-2023, 18:45,
RE: Transferuri, sezonul 2022-2023
Lasa-l sa faca macar un antrenament cu echipa...altfel il vede pe Keseru prin zona si se bazeaza pe el, crede ca-i fundas !  Smile
Răspunde
21-02-2023, 8:05,
RE: Transferuri, sezonul 2022-2023
(20-02-2023, 15:54)red11 a scris: Am vazut ca a ajuns Kucher la Arad. Sincer va spun ca sper sa-l vad din primul minut al meciului de Vineri

Ar fi oarecum nedrept pentru jucator si in acelasi timp foarte riscant pentru echipa sa-l aruncam direct sub "autobuz" pe Kucher la prima sa "parasutare" in Superliga impotriva liderului Farul !

Se pare ca Danylo n-a mai jucat din Octombrie anul trecut, deci cu siguranta ii trebuie citeva antrenamente practice de acomodare cu colegii din apararea imediata, dar mai ales analiza video a evolutiei acestora de la revenirea lui Balint pa banca tehnica a UTA-ei. Asta ca sa invete rapid la ce se poate asteapta din partea colegilor din defensiva.

Din ce am adunat de pe video-ul sau pe Youtube, are iesiri inspirate pe boxarea balonului in careul de 5-16m, (I-mi aduce aminte de Rica Raducanu de la Rapid in perioada sa de gratie), lucru care ne lipseste momentan si de care avem mare nevoie la centrarile venite de pe aripi sau fazele fixe in propriul careu.

Da, cu siguranta avem nevoie de ajutor imediat in careul propriu, dar cu toate acestea as lasa decizia finala a titularizarii lui Kucher pe umerii lui Balint.
Răspunde
21-02-2023, 9:44,
RE: Transferuri, sezonul 2022-2023
Legat de speța Roger, sper ca avocatul/juristul nostru sa fie mai "dibaci" decât a celor de la cfr. Cu siguranță vor merge până în panzele albe, doar așa e mereu, hotul striga hoții !!!
Răspunde
21-02-2023, 11:16, (Ultima modificare: 21-02-2023, 11:28 de red11.)
RE: Transferuri, sezonul 2022-2023
Mai mult ca sigur FRF ne va amenda pentru artificiul Ungaria.
Ii doare, pe CFR, in basca de UTA si de Roger. Pe ei, de fapt, ii ustura buzunarul pentru cei 500000 de euro pe care trebuie sa-i plateasca in cazul in care Roger isi castiga acest drept. Speta pe care o judeca FIFA nu FRF.
Răspunde
21-02-2023, 17:32, (Ultima modificare: 21-02-2023, 18:03 de red11.)
RE: Transferuri, sezonul 2022-2023
Eu nu sunt convins ca UTA a facut un transfer punte, cum repede l-au catalogat „binevoitorii” din presa centrala. Din start va spun ca nu sunt jurist, deci s-ar putea sa gresesc, dar din ce am citit pe net intr-un transfer punte trebuie sa fie implicate 3 cluburi. Doua cluburi se folosesc de un al treilea, numit club punte, pentru a face un transfer de jucator prin care sa eludeze sau sa reduca anumite taxe cum este taxa de formare, de exemplu.
” What are bridge transfers and why are they prohibited?

A bridge transfer is where a player is transferred via a bridge club to circumvent certain regulations or rules and/or defraud a third-party. Practically speaking, it could be where Player Z is transferred from Club A to Club B (the bridge club) and then a few weeks later to Club C, rather than simply being transferred from Club A directly to Club C.

Historically, bridge transfers have been used for various reasons, usually with a view to gain an undue economic advantage. This could be to pay less training compensation or solidarity mechanism, to reduce fiscal obligations due to differing tax rules across different countries or even to allow for illicit payments or salary by the new club (Club C), via the bridge club, to the player or their agent(s). In a bid to tackle the circumvention of rules, FIFA has made it clear that players and clubs alike are prohibited from being involved in a bridge transfer.”
Acum spuneti-mi si mie care sunt cele trei cluburi implicate? Eu stiu ca ungurii l-au legitimat liber de contract si dupa aia l-au cedat la UTA. Deci este un acord intre UTA si echipa maghiara si nu face parte dintr-o inginerie financiara facuta intre UTA si CFR via echipa maghiara. Asa ca sa ne scuteasca Neluţu si, daca tot e asa de vorbaret in ultima vreme, sa ne povesteasca cum l-a transferat el pe Manea la CFR.
https://www.prosport.ro/fotbal-intern/li...e-19093817
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 4 Musafir(i)