Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Echipa NATIONALA
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
salutare,
este cineva interesat sa mearga la budapesta la meciul ung-rom
stie cineva de ceva deplasare organizata ?
mersi
Ia legatura cu Dedei.
https://www.youtube.com/watch?v=AK3w72i0hR4

Tot ziceam noi de gacii lui Kiraly, dar dacă nu era el, acum aveam a treia șansă la calificarea directă din grupe.

Din naționala noastră, dacă echipele românești se bazează tot pe atacanți străini, atunci ne putem lua adio.  De ce nu ar putea veni Marica la FCSB/Dinamo/Astra sau CFR? La fel și cu Săpunaru (de la Udinese la Pandurii...) sau alți jucători care mai au potențial. Oricum, vom avea emoții serioase cu Finlanda și Feroe. Aveam impresia despre Tata Puiu că e mai curajos. Ieri, după ce au ieșit Maxim și Budescu, s-a văzut și din avion cum am făcut pasul înapoi crezând că e totuși ok 0-0.

Pe de altă parte sunt de-acord că Grecia nu e cea mai slabă echipă din grupă, dar ce am fi vrut mai mult decât să-i prindem în halul ăsta în care s-au prezentat ieri?
eu cred ca topicul asta trebuie trecut la altceva decat rubrica fotbal. ceea ce ni se serveste nu are nici o legatura cu fotbalul. e de ajuns sa comparam meciurile "jucate" de tricolori cu orice meciuri jucate de 99,99% din echipele participante. am avea o sansa sa demonsstram superioritatea prin zona Oceania, printre insulele populate de fosti canibali
http://adriangeorgescu.ro/gazeta-sportur...tricolori/
Dragi tricolori,…
… cu voi, am ajuns de la “Generația de Aur” la “Generația Feroe”.

Dintre toate formațiile Europei, România a fost cea mai favorizată de mărirea numărului de echipe calificate la turneul final al Euro 2016. La tragerea la sorți, am prins de departe grupa cea mai slabă, cu Grecia, capul de serie, în cădere liberă. Ce mai lipsea? Gibraltar în loc de Feroe, retragerea Finlandei pe motiv de boală, din partea Ungariei să participe 11 refugiați cu copii în cârcă sau, ca să fim siguri, să se califice direct toate formațiile din grupă.


Fiecare echipă națională are un ciclu de performanță, decenii mai slabe sau mai bune, doar România cade continuu în spirală, lovindu-se pereți, ca o muscă beată. Meciurile naționalei sunt ca o petrecere la care invitații sunt obligați să-și completeze adeverințele de venit, altfel nu vine tortul. Asta nu se mai cheamă joc, ci serviciu de gardă. Băieții aleargă pe teren de parcă fiecare ar căra un turn de farfurii, țepeni, atenți, transpirați din teama că totul s-ar putea transforma într-un morman de cioburi. Pe margine, generalul pupă icoane. Nene, gestul ăsta e dincolo de orice descriere. Cum ar fi ca, în timpul zborului peste ocean, pilotul să anunțe că un motor nu mai funcționează, apoi să iasă din cabină făcându-și cruci și murmurând: “Dă, Doamne, să nu ne prăbușim!”?

Cu ajutorul majorității stranierilor noștri putem cel mult aprofunda cunoștințele geografice, aflând despre existența unor sate și a unor pustiuri. “Important e să ne calificăm, nu contează cum”, spunea Torje înaintea partidei cu Grecia. Această aserțiune, pasată la nesfârșit între băieți ca o dovadă de pragmatism inteligent, e înrudită cu “Important e să joci, nu contează unde”. Dragă Torje, cu acest “nu contează cum” ai ajuns de la Udinese la Osmanlispor, nume parcă luat din filmele lui Nicolaescu.

Ne serviți această versiune bearcă a lui ”scopul scuză mijloacele” tocmai pentru că nu prea aveți mijloace. Jucați un fotbal mai chinuit ca eforturile unui ciung de a croșeta. Când atacați, parcă năvăliți într-un mall proaspăt deschis, să luați tigăi cu 1% din preț. Când trageți de la distanță, sunteți mai periculoși pentru păsări ca gripa aviară. Driblați cu ușurința cu care dansează Arșinel în reclamele Catena.

Pe 6 mai 1992, naționala României își începea campania de calificare pentru World Cup 1994 cu reprezentativa Insulelor Feroe. Ai noștri învingeau atunci cu 7-0, marcând într-un meci exact atâtea goluri câte au înscris până acum actualii tricolori în prezenta campanie, din opt partide. În fotbalul românesc au fost mereu meciuri cruciale, întâlniri ale ultimei șanse, baraje, jocuri decisive, unele câștigate, altele nu. Diferența este că “meciul unei generații” se va disputa acum cu reprezentativa Insulelor Feroe, cu care se distrau odinioară Hagi & Co, dar pe care, acum jumătate de an, băieții lui Nea Puiu de-abia reușeau să o bată, acasă, cu 1-0. Asta va fi posibila împlinire a “Generației Feroe”.
O consecinţă cât se poate de logică a faptului că în ultimii 20 de ani fotbalul juvenil a fost lăsat de izbelişte: infrastructură precară, subfinanţare, incompetenţă, asa e treimea de care a avut parte sectorul copiilor şi juniorilor la nivel naţional. Urmarea nu putea fi alta decât o generaţie din ce în ce mai puţin înzestrată fizic, tehnic şi tactic. Pe unii talentul nativ îi mai duce pe-afară dar lipsa cărămizilor de la bază îi face să piardă din start concurenţa cu fotbaliştii crescuţi de mici într-un sistem profesionist. În fotbalul de astăzi din ce în ce mai puţin "se nasc" fotbalişti şi din ce în ce mai mult "se formează". Noi n-am înţeles asta şi de aceea am ajuns unde am ajuns. Şi dacă în continuarea nu vom înţeleg la un moment dat o să ne facă din mers cu mâna şi Faroe nu doar Islanda.
Lotul complet al României pentru meciurile cu Finlanda și Feroe:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung (Astra Giurgiu)

Fundași: Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheș (SSC Napoli), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Răzvan Raț (Rayo Vallecano), Paul Papp (FC Steaua București), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Steliano Filip (Dinamo)

Mijlocași: Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Andrei Prepeliță (Ludogorets), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Popa, Alexandru Chipciu (ambii FC Steaua București)

Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Claudiu Keșeru (Ludogorets), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec, Constantin Budescu (ambii Astra Giurgiu)
http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Com...danescu+pe
Stiu ca e din scurt, dar am un bilet gratuit pt meciul de maine al nationalei.
Asadar, daca e cineva care-l vrea, astept PM.

L.E. dat
cred ca avem cea mai slaba echipa nationala din toata istoria ei... da na, sper sa ne calificam Smile
Oare? Smile
pai e o performanta (negativa) sa pierzi impotriva finlandezilor, daca nu ai facut-o pana acum Smile
am avut noroc astazi, poate si data viitoare Smile
Facem noi haz de necaz dar nu avem ce cauta la Euro. Mai bine asa decat sa mergem cu "tatapuiu".
Daca il convoca pe Botis sigur câștigam. Inca nu e tarziu, facem o petiție: Botis la nationala??? Smile
PS. chiar vreau sa-l vad pe "tatapuiu" cum pupa in direct icoane la "ieuropene" si reactia comentatorilor internaționali, de milioane Wink
Si inca ceva pe final, meciul calificarii se joaca contra Insulelor Feroe!!! Deci unde am ajuns...
Citez din postul lui cip.
"Pe 6 mai 1992, naționala României își începea campania de calificare pentru World Cup 1994 cu reprezentativa Insulelor Feroe. Ai noștri învingeau atunci cu 7-0, marcând într-un meci exact atâtea goluri câte au înscris până acum actualii tricolori în prezenta campanie, din opt partide. În fotbalul românesc au fost mereu meciuri cruciale, întâlniri ale ultimei șanse, baraje, jocuri decisive, unele câștigate, altele nu. Diferența este că “meciul unei generații” se va disputa acum cu reprezentativa Insulelor Feroe, cu care se distrau odinioară Hagi & Co, dar pe care, acum jumătate de an, băieții lui Nea Puiu de-abia reușeau să o bată, acasă, cu 1-0. Asta va fi posibila împlinire a “Generației Feroe”. "
La un meci dinăsta pornești, ca spectator cu gânduri bune (că entuziasm e deja prea mult spus), mai ales că vezi distribuție ofensivă, atitudine, voință... după care spre finalul reprizei, exasperat de neputințele tehnice te cam ia cu moleașeală. În repriza a doua începi să faci calcule de genul ”un punct azi, trei cu Faroe” după care începi să te enervezi. Vine golul și ești perplex. Vine faza cu penaltyul neacordat pentru finlandezi și deja ți-e lehamite. După care tot ce se întâmplă în ultimele 10 minute, inclusiv golul ”întâmplat” de Hoban (HOBAAAAAAN!!! nu vi se pare ironic că tocmai unul dintre blamații închizători a salvat națiunea?! Smile)) ) oscilează între amuzament și un acut sentiment de jenă.
Baiul mare e că oricât am fi de penibili se pare că nu e suficient ca să evităm rușinea de a ne da în stambă și la Euro. Păcat de imaginea pe care naționala României încă o mai are în rândul nostalgicilor din fotbalul european. Vor avea o surpriză urâtă la vară. Măcar grecii au fost oameni serioși; două înfrângeri cu Faroe și acum stau liniștiți; noi încă alergăm după cai verzi pe pereți
Da da, Hobaaaan inainte de meci, tare simpatic:
"Hoban n-are emoții cu Finlanda și îi liniștește pe fani: "Batem cu 2-0, goluri eu și Keșeru""
E tare și declarația aia a lui Pițurcă: ”am jucat prea ofensiv în prima repriză! Eu când am jucat pragmatic în Finlanda, și am bătut 2-0, am fost blamat că am jucat prost”. Atunci am dat primul gol din corner, azi am avut câteva ocazii mari din cornere. N-a ieșit din cauza ghinionului (nu poți să reproșezi de ce nu a dat cu 2 cm mai jos din corner), din cauza faptului că și B. Stancu s-a mirat de convocare iar Keseru, cu luftul ăla penibil și-a demonstrat „valoarea”. Eu de la luftul ăla am început să am emoții.
Nu contestă nimeni că prima jumătate de oră s-a jucat bine. Doar că este jenant ca într-un meci cu Finlanda să nu-ți poți stăpâni nervii. Ce-o să facem la Euro când o să dăm de adversari de calitate? Iar bubuiala din repriza secundă exact în categoria ”disperare & neputință” intră. Cu Finlanda! De păcălicii din apărare nici n-are rost să mai vorbesc
Nu-i stiinta, nu-i putinta. Eu unul m-am resemnat de vreo doi ani ca pana nu vine alta generatie construita de jos, nu vom avea nationala.
Problema-i ca generatia aia intarzie sa apara iar sistemul asta ticalosit si pervers care a pus mana pe fotbalul romanesc ca o cangrena i-a compromis si pe fostii componenti ai asa zise "generatii de aur".
Chiar imi puneam problema la un moment dat pe la inceputul anilor 2000: cum poate fi o diferenta atat de mare din punct de vedere a moralitatii intre Mircea Sandu (fost component al nationalei la vremea lui) si generatia de aur? Ma inselam amarnic, nu e nicio diferenta pentru toti au cam aceeasi scara de valori.
De asta nu reusesc in antrenorat, de aia nu prea au facut mare branza la cluburile mari din Europa. Generatia aia a fost bun insa nu si-a fructificat nici jumatate din potential pentru ca n-au avut creier, pentru ca s-au multumit cu putin.

Nu imi vine sa cred ca Hagi, idolul copilariei mele a putut ajunge un personaj atat de abject cum e in prezent. Nu imi vine sa cred ca Gica Popescu care a fost un domn tot timpul a ajuns sa faca puscarie pentru ca a furat si tot asa exemplele ar putea continua, nu imi vine sa cred ca un personaj sinistru precum Prunea a putut imbraca tricoul nationalei s.a.m.d. Din pacate astia am fost din totdeauna, noi n-am avut ochi sa le vedem adevarata fata. Oamenii astia nu vor face nicio reforma in fotbal pentru ca nu vor dar nici nu pot.

Avem o problema ca si natie, avem o mentalitate de cacat si de aici ni se trage tot raul. Am putea sa ne uitam la Islanda cum si-a reconstruit tot fotbalul in ultimii 10 ani. Sunt demni de admirat acesti pescari de care radea toata lumea.
E adevarat ca avem o mare problema de calitate, dar de ce ar merita ungurii sa se duca la europene in locul nostru? Nu au nimic in plus, ba chiar sunt mai slabi. La fel a fost si cu grecii, la baraj. Nu erau cu mult mai buni decat noi si totusi nu s-au facut de ras la mondiale. Asa ca de ce nu ne-am duce si noi la europene?
Legat de meciul de aseara, intradevar, problema a fost la mentalitate. Dupa ce am luat gol, mai puteau aia sa ne dea vreo 2 (au avut penalti clar si trebuia eliminare). Dar cu tot cu mentalitatea noastra paguboasa, cumva am egalat si pastram sanse mari sa ne calificam la europene direct.
Dar pana la gol (minutul 67), finladezii astia pe care toata lumea ii lauda, nu au contat. I-am dominat categoric, i-am presat, ne-am creat ocazii. Pana la gol am avut doua bare, ocazie mare la Stancu (ce plm cauta asta la nationala????), ocazie mare Keseru (cand a driblat si a ajuns fata in fata cu portarul), sutul periculos a lui Rat, luftul ala lui Keseru, a avut si Torje doua ocazii. Portarul lor si neinspirartia noastra la finalizare au mentinut scorul alb.

55% Posesie 45%
25 Ocazii de gol 10
9 Şuturi pe poartă 7
8 Şuturi pe lângă poartă 2
8 Blocked Shots 1
22 Lovituri libere 8
9 Cornere 4
1 Ofsideuri 1
28 Aruncări de la margine 16
6 Intervenţii portar 8
8 Faulturi 21

Asta e statistica meciului

56% Posesie 44%
12 Ocazii de gol 3
4 Şuturi pe poartă 2
5 Şuturi pe lângă poartă 1
3 Blocked Shots 0
Si asta a fost in prima repriza.

Imi pare rau ca ramane in continuare tatapuiu si ca n-a venit Lucescu.
(09-10-2015, 9:23)Burebista a scris: [ -> ]E adevarat ca avem o mare problema de calitate, dar de ce ar merita ungurii sa se duca la europene in locul nostru? Nu au nimic in plus, ba chiar sunt mai slabi. La fel a fost si cu grecii, la baraj. Nu erau cu mult mai buni decat noi si totusi nu s-au facut de ras la mondiale. Asa ca de ce nu ne-am duce si noi la europene?

Pe scurt: pentru ca ne facem de cacao. Mai pe indelete: Pentru ca nu am depasit faza cu "capra vecinului" si in loc sa ne vedem de jocul nostru ne gandim la fel si fel de combinatii, mergem sa batem cu 1-0 in Feroe si pe urma ne credem vedete la tv... nu mersi
Xtreme, fara suparare dar tu ca etnic maghiar sunt convins ca ai vrea sa mearga Ungaria. Nu te condamn pentru asta pentru ca nu pot sa iti dictez eu sa nu simti ungureste, nu te pot obliga sa te simt mai mult roman. Sangele apa nu se face si n-o zic cu rautate. Asta-i firea lucrurilor si asa e normal sa fie. Asta nu inseamna ca nu poti fi un bun cetatean roman.
N-am fost si nu voi fi vreodata sovin insa Burebista are dreptate, nu poti spune ca Ungaria e mai indreptatita sa participe la turneul final. Strict intre noi si ei noi suntem aia mai putin slabi asa ca las-o mai moale cu argumentatia de mai sus. Si ungurii isi fac calcule, si ei spera sa ne incurcam noi si nu pot sa ii condamn pentru asta.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15