Jucatori de legenda
29-06-2014, 11:37, (Ultima modificare: 29-06-2014, 13:41 de Kidu.)
#1
Jucatori de legenda
Ronaldo


Ronaldinho


Zinedine Zidane


Zlatan Ibrahimovic


Cristiano Ronaldo


Lionel Messi
Răspunde
29-06-2014, 12:21,
#2
RE: Jucatori legendari
Maradona


Lothar Matthäus


Robero Baggio


Ruud Gullit


Marco van Basten
Răspunde
10-10-2014, 11:39,
#3
RE: Jucatori de legenda
Cel mai bun fotbalist din toate timpurile este Pele :

http://www.prosport.ro/fotbal-extern/int...l-13375082
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
22-11-2014, 14:47,
#4
RE: Jucatori de legenda
Tot despre Pele:

Cel de-al 1.000-lea răget

Cu 45 de ani în urmă, Pelé, regele fotbalului, sădea o bornă. “O Milésimo” se săvîrşea chiar în Templul fotbalului. Un singur om încerca să-i ţină, în van, piept

În ziua aceea, la mijloc de noiembrie, 1969, Brazilia s-a cutremurat de şapte ori în mai puţin de două ore. Pămîntul nu se supărase pe urmaşii lui Pedro Alvarez Cabral, dar Pelé trebuia să înscrie! La fiecare ratare a sa, stihiile naturii se dezlănţuiau. Ajunsese la 999 de goluri. Borna era, deja, pictată, trebuia doar înfiptă în piatră. Dar n-a fost să fie. Portarul celor de la FC Santos s-a accidentat şi cine putea să-i ia locul? Tricoul cu 10 pe spate a pierdut un zero, iar don Edson Arantes do Nascimento a trecut pe portărie… 999!

Sus, acolo, în Olimp, zeii aşa decretaseră. Al 1.000-lea gol trebuia marcat pe cel mai frumos templu construit ca ofrandă fotbalului: MARACANÃ! De 19 ani miticul stadion aştepta asta.

Singur împotriva tuturor
În noaptea aia de 18 spre 19 noiembrie, n-a dormit bine. Simţea cum toată presiunea Universului apasă pe el. Vedea iele, pe jumătate dezbrăcate, cum dansează la doi paşi de el. Auzea glasuri zgomotoase de brazilieni bucuroşi. Tangoul murise, samba domnea peste omenire. El, Edgardo Andrada, portarul de 30 de ani al lui Vasco da Gama, fierbea. El, argentinianul, trebuia să-l oprească pe marele Pelé din a marca golul cu numărul 1.000!!! Gravidele îşi amînaseră naşterile, cascadele de pe Iguazú se domoliseră, amazonienii din tribul Tikuna dăduseră săgeţile otrăvite la schimb cu un televizor civilizat. Fierbea şi nici măcar “La Albiceleste” nu se duela cu “A Seleção”, duşmanul de milenii.

Da, recunoştea, nu pusese geană peste geană! “Maracanã” dansa la începutul meciului. Baloanele plecară, deja, spre cer. Jocul nu purcese la drum şi gurile comentatorilor se calaseră de la verbe. Pelé, cel mai mare jucător din toate timpurile, rege, leul, atotputernicul, stăpînul fenomenului, trebuia să puncteze!!!

Finalul a venit mai deverme
Vasco da Gama - FC Santos. 1-1 cu 12 minute înainte de final. Edgardo fusese învins de unul de-ai lui. Se aruncase din bară în bară. Făcuse rost de 100 de mîini. Cînd fusese învins, cînd brazilianul îi băgase un kil de iarbă în partea din spate a şortului, un fundaş al său îl salvă. Mai era puţin… Penalty… Clar ca lumina zilei. Scos de Pelé. Executat de Pelé… Brazilia fremăta. Edgardo nu înţelegea cum de “Maracanã” nu se năruie precum un castel de nisip de pe Copacabana, atît de mare era vacarmul. Nu-şi găsea respiraţia.

În schimb, auzea cum 65.000 de oameni îi cereau să se lase… “Ce naiba, mă, chiar şi fanii lui Vasco? Toată lumea a luat-o razna?”. La 11 metri de el stătea “O Rei”. Legendele ziceau că prin anii ’20, tot un brazilian, Arthur Friedenreich, punctase de 1.200 de ori. N-avea voie pe toate terenurile. Era ciocolatiu. Se dădea cu făină pe faţă şi aşa juca… Dar nimeni nu stătuse să-i numere, exact, reuşitele.

Pelé s-a apropiat de minge! Edgardo s-a-mpins în picioare, a plecat bine pe treabă. A mîngîiat-o cu degetele, dar parcă şi fata asta asculta de leu. În stînga sa. Gooolll!!! Urletele brazilienilor au fost captate de sondele lăsate pe Lună de băieţii de pe Apollo 11, care, cu cinci luni înainte, păpaseră, pentru prima oară, hot-dogi pe suprafaţa satelitului…

Regele a luat mingea, a sărutat-o, un infinit de jurnalişti şi alt infinit de fotografi au invadat terenul. Cel de-al treilea a coborît din tribune. Arbitrul a respirat în fluier, deşi mai erau 10 minute. Avea însă rost să ciobească legenda? Era 11:11 PM, 19 noiembrie 1969. Primul muritor ce ajungea la 1.000 de goluri. Pentru întîia oară în istorie, Sete de Setembro, Dia da Patria, nu mai era sărbătoare naţională!

[Imagine: pele1.jpg]

Catalin Oprisan
Semper Fidelis
Răspunde
05-03-2015, 23:40,
#5
RE: Jucatori de legenda
Am ramas fara cuvinte! Respect Zlatan !

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
06-03-2015, 19:26,
#6
RE: Jucatori de legenda
A aparut de ceva timp. Tauajele nu sunt permanente
Răspunde
07-03-2015, 1:03,
#7
RE: Jucatori de legenda
Acum l-am vazut prima data. Chiar si asa , daca toate vedetele de genul asta si-ar folosi celebritatea la modul asta oare cate lume ar afla despre astfel de asociatii. Foarte tare ideea oricum.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
28-03-2015, 11:11,
#8
RE: Jucatori de legenda
Despre asta e vorba in fotbal. Messi este deja in toate topurile lumii din toate timpurile la mai toate categoriile care conteaza. Da , nu a castigat nici o cupa mondiala cu echipa nationala, insa ca si fotbalist in ftobalul european , fotbalul care conteaza in lume, este cel mai bun. Leo Messi va ramane in istoria fotbalului cu cifre peste romanticii fotbalului , lucru pe care nimeni nu mai credea ca poate fi posibil cu cifrele fotbalului modern. Un editorial al lui Oprisan excelent ca de obicei.

http://blogsport.gsp.ro/oprisan/2015/03/...-mai-juca/

L-a depăşit pe Cesar, interbelicul. Pe don Alfredo, monumentul din anii ‘60. Trecu peste Dudu Georgescu, 1977. Sări peste Figo, cel din 2000. Cristiano Ronaldo, prezentul, e şi el, istorie. Dar Leo, e Leo-cel-fără-de-frîne

Montajul fotografic nu-i nou. De vreo lună, pritoceşte pe site-urile de socializare. Poate-l ştiţi, poate nu. E împărţit în două, aşa, ca de o comparaţie. Sus, se îţesc “guliile” unor fotbalişti uriaşi. Unul a fost specialist în bucătăria sa, altul s-a remarcat în derbyuri, unu fuse sculă prin Liga Campionilor, celălalt, patriarh la pase bune într-un sezon. Toţi au reprezentat, la un moment dat, Everestul.

[Imagine: 20_1.jpg]

Jos, rotunjoarele sînt aceleaşi ca număr, doar că în ele apare un singur chip: cel al lui Leo Messi. A fost dibaci şi în Champions League, miez în “El Clasico”, şef peste golurile Barcelonei, o trupă cu un secol, un sfert de veac de vieţuire, părintele “Baloanelor de Aur” legate, staroste peste reuşitele dintr-un an calendaristic. Da, da, cei mai cu tuleiele cernite or să spună că fotbalul s-a schimbat, că nu se mai joacă din plăcere, că ordinele-s clare: indiferent cine marchează, golul îl dă tot Leo! De aceea e boss de bossulică la pase decisive?

Peste cel mai bun cap din Europa
Zarra e primul ieşit în cale. Uriaşul de la Bilbao, 253 de goluri marcate. “Cel mai bun cap din Europa după Churchill”, aşa cum se zicea pe la 1945. Şef peste golurile în Primera. Messi are 273!!!

Raul, simbolul, a lovit de 71 de ori în Champions League, cifră imensă. Messi prinse 10 ani de la debut, pe final de 2004, cu Şahtior. Are 76 şi încă le adună.

Dudu Georgescu, cel mai bun marcator dintr-o ligă europeană. 47 de Ghete de Aur într-un singur sezon, 1976 - 1977. Echipele de atunci, spicuiri: FC Argeş, Poli Iaşi, Corvinul, FCM Bacău. Messi, 50. Trupe: Real Madrid, Atletico, Valencia, Sevilla, Villarreal, Espanyol.

Trăiţi enorm, Herr Gerd Muller! Ce bombardier. 67 de bobiţe într-un sezon regulat, în toate competiţiile. 85 într-un an calendaristic. Altfel spus, gol, patru zile, gol, patru zile, gol. Ăsta micu se laudă cu 73 / 91. Şi Di Stefano, de n-are un an de cînd ne-a lăsat mai sărmani. Da, uriaşul Don Alfredo, cel ce le dădea tinerilor tricouri albe şi le grăia: “Pruncilor, asudaţi 10 ani pentru Real şi vă dă tata şi siglă în dreptul inimioarei”. Săgeata trase 18 arcuri în cel mai frumos duel de cînd mingea e umflată, “El Clasico”. Conaţionalul său se prezintă cu 21. Şi continuă să alerge.

Mai bagă cinci – şase ani lemne în sobă
Cesar e mai puţin cunoscut. Fotbalist la FC Barcelona înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi după cel de-Al Doilea Război Mondial. 232 de goluri în partide oficiale. Pe Messi îl zvîrliră în arena cea mare în toamna lui 2004. De atunci a lovit de 395 de ori. Şi campionat mai este. Şi finala Cupei. Şi Champions League. Şi aşa mai departe.

[Imagine: 20_2.jpg]

Figo a dat numa’ filtrante un sezon întreg. 104 bune. Messi a prins 110. Cruyff, apoi urmaşul său, cel de plăsmuia goluri ce nu se pot plăsmui, Van Basten, ori Platini, au legat trei “Baloane de aur”, în epoci diferite. Leo are un careu în a sa bătătură.

Da, cifrele-s seci. Însă în iunie domnul Cuccittini abia suflă-n 28 de lumînărici. Dacă jucărica merge, mai bagă minimum cinci, şase ani. Şi atunci să vezi hal de statistică.

Cînd Jordan s-a retras, întîia oară, jurnaliştii de la “Marca” deteră buza în camera băieţilor născători de titluri şmechere pe prima pagină, rugîndu-i să-i ajute. A doua zi, de dimineaţă, pe răcoare, foaia era, în mare parte, albă, cu un “Air” mic, ce se odihnea pe parchet, în colţul din dreapta, jos. Titlul glăsuia ceva de genul: “Şi acum ce dracu’ mai jucăm?”.

La anul 1 după Messi noi ce vom face?
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
28-03-2015, 12:15,
#9
RE: Jucatori de legenda
I-am scris si la articol, nu Dudu era jucatorul cu cele mai multe goluri intr-un sezon.
Semper Fidelis
Răspunde
31-03-2015, 15:41,
#10
RE: Jucatori de legenda
astfel de jucatori trebuie vazuti live, macar o data in viata. chiar si intr-un amical, chiar si la un antrenament dar si mai bine intr-un meci oficial. abia dupa aceea vom intelege ce inseamna cu adevarat fotbalul. pana atunci, doar cancan si caterinca. un astfel de jucator captiveaza si de multe ori realizezi ca nici macar nu mai urmaresti meciul ci doar Jucatorul fie ca suteaza, paseaza, dribleaza sau bea apa.
If stupidity was fatal, it would be a wonderful world and a lot less crowded.
Răspunde
15-05-2015, 10:12,
#11
RE: Jucatori de legenda
MESSI






First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
21-12-2015, 17:15, (Ultima modificare: 21-12-2015, 17:16 de Redpunk_one.)
#12
RE: Jucatori de legenda
Messi si-a cerut scuze de la fanii argentinieni dupa marcarea golului. Chiar si asa unul l-a scuipat in aeroport la plecare . Cateva minute mai tarziu Messi a stat la autografe si poze cu fanii lui River in ciuda incidentului. Astfel de reactii fac diferenta intre un jucator mare si un jucator de legenda cum spune si topicul. A castigat mai mult decat inca un trofeu la Tokyo. Respect.

http://www.gsp.ro/international/campiona...tea-2stiri
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
24-03-2016, 15:55,
#13
RE: Jucatori de legenda
Legendarul fotbalist și antrenor olandez Johan Cruyff a murit, joi, la vârsta de 68 de ani.

Fostul decar al lui Ajax Amsterdam, al Barcelonei și al naționalei Olandei fusese diagnosticat cu cancer pulmonar pe 22 octombrie 2015.

Triplu câştigător al Balonului de Aur, Johan Cruyff spunea, în noiembrie, după prima ședință de chimioterapie, că simte că va câștiga bătălia cu teribila maladie. S-a stins, însă, joi, la Barcelona, orașul unde s-a mutat încă din 1973.

Cruyff şi-a început cariera la Ajax Amsterdam, cu care a câştigat 3 Cupe ale Campionilor Europeni (1971, 1972, 1973), după care s-a transferat la FC Barcelona. Cariera de fotbalist a încheiat-o la Feyenoord, unde a jucat în ultimul sezon ca jucător, câștigând titlul și Cupa Olandei.

Johan Cruyff a pregătit FC Barcelona în perioada 1988 - 1996, cu care a câştigat o Cupă a Campionilor, o Cupă a Cupelor, 4 campionate ale Spaniei, 3 Supercupe ale Spaniei, o Cupă a Spaniei şi o Supercupă a Europei.

În 1991, Cruyff a suferit o intervenţie pe cord deschis, iar după această operaţie s-a lăsat de fumat şi a participat şi la o campanie împotriva consumului de tutun. "În viaţă am avut două vicii: fumatul şi fotbalul. Fotbalul mi-a dat totul, în schimb fumatul mi-a luat aproape totul", spunea Cruyff. Începând de atunci, el a înlocuit ţigara cu acadele Chupa Chups pentru a-şi calma nervii în timpul meciurilor.

După ce a plecat de la FC Barcelona, în 1996, Cruyff a mai pregătit doar selecţionata Cataluniei, în perioada 2009 - 2012.
http://www.digisport.ro/Sport/SPECIAL/A+...han+Cruyff
Răspunde
24-03-2016, 16:13,
#14
RE: Jucatori de legenda
Regret nespus disparitia sa. Omul asta chiar a fost o legenda.
[Imagine: cruyffbrac-2116795.jpg]
Răspunde
23-05-2016, 22:59,
#15
RE: Jucatori de legenda
I came as a King, i left as a Legend !




First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
24-05-2016, 13:27, (Ultima modificare: 24-05-2016, 13:45 de red11.)
#16
Photo  RE: Jucatori de legenda
[Imagine: 320_FF39900000578_3485602_image_a_53_145761174548.jpg]
Big Grin ii sta mai bine in alb rosu
Răspunde
12-06-2016, 22:22, (Ultima modificare: 12-06-2016, 22:23 de Robi.)
#17
RE: Jucatori de legenda
sunt atatia jucatori care au jucat multi ani la aceeasi echipa de club, jucatori de legenda dupa mine sunt : George Best, Eric Cantona, Gerd Müller, Ferenc Puskás, Alfredo Di Stéfano, o generatie extraordinara a avut si Italia in '90, plus cei din anii 70-80! Nu stiu cati isi amintesc de Jean-Pierre Papin, cred ca Italia, Brazilia, Olanda, Germania, Argentina au dat cei mai multi jucatori de legenda!
Istoria adevarata nu se invata la scoala!
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)