Chestionar: Cu cine veti vota la alegeri?
Victor Ponta
11.11%
4 11.11%
Klaus Iohannis
55.56%
20 55.56%
Calin Popescu-Tariceanu
2.78%
1 2.78%
Elena Udrea
2.78%
1 2.78%
Monica Macovei
5.56%
2 5.56%
Teodor Melescanu
0%
0 0%
Corneliu Vadim Tudor
11.11%
4 11.11%
Kelemen Hunor
2.78%
1 2.78%
Altii (specificati in mesaj)
0%
0 0%
Nu votez / Invalidez votul
8.33%
3 8.33%
Total 36 voturi 100%
* Aţi votat pentru acest element. [Arată rezultate]

Alegeri prezidentiale 2014 - turul I
06-10-2014, 9:56, (Ultima modificare: 03-11-2014, 12:40 de Kidu.)
#1
Alegeri prezidentiale 2014 - turul I
Sa inceapa show-ul...
06-10-2014, 10:51,
#2
RE: Alegeri prezidentiale 2014
Cine a mai pus ca voteaza cu Ponta? Sa stiu cu cine-s preten cel putin pana trece perioada sensibila...Big Grin
06-10-2014, 11:43,
#3
RE: Alegeri prezidentiale 2014
Daca vreti, chestionarul poate fi facut public - in sensul sa vada toata lumea cu cine a votat insa asta depinde de voi.
06-10-2014, 15:57, (Ultima modificare: 06-10-2014, 15:57 de Redpunk_one.)
#4
RE: Alegeri prezidentiale 2014
Nu cred ca ar fi bine sa ne improscam cu noroi aici pentru optiunile politice si deci chiar nu vreau sa vad cine cu cine a votat . Mi-au ajuns 10 ani cu base in care ne-am urat unii cu altii fie pentru ca eram anti sau pro . Putem discuta civilizat cu argumente sau.... daca nu se poate, ma pot lipsi de certurile legate de politica , sincer.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
06-10-2014, 16:00, (Ultima modificare: 06-10-2014, 16:02 de Kidu.)
#5
RE: Alegeri prezidentiale 2014
Din acelasi motiv nu l-am facut nici eu public si consider ca asta ar trebui sa conteze mai putin atat timp cat fiecare stie care-i sunt motivele propriului vot.

In fine, eu nu fac un secret din faptul ca merg pe mana lui Iohannis si pentru prima data pot spune ca votez pe cineva pentru ca imi place, nu ca si vot negativ.
06-10-2014, 16:40,
#6
RE: Alegeri prezidentiale 2014
(06-10-2014, 10:51)I 929 a scris: Cine a mai pus ca voteaza cu Ponta? Sa stiu cu cine-s preten cel putin pana trece perioada sensibila...Big Grin

Prietene..
06-10-2014, 20:00,
#7
RE: Alegeri prezidentiale 2014
Dosarul Microsoft ne dezvaluie ceea ce unii dintre noi , indoctrinati sau chiar increzatori intr-un candidat "dinafarasistemului", ca singurul candidat care nu are legaturi cu mafia postcomunista patronata de nastase si basescu este Iohannis. Interventia brutala a americanilor in dosarul Microsoft releva tocmai legaturile mafiote si de prietenie absoluta intre familiile nastase-cocos-udrea-basescu-sarbu-ponta . Chipurile "dusmani" ei isi imparteau frateste mita si sferele de ifnluenta si la fel se pregatesc si acum. Nu e un secret ca udrea, tariceanu dar si alti candidati de mana a doua (vadim, funar, dan diaconescu) sunt impinsi in fata cu acelasi scop : castigul aceleiasi familii mafiote postcomuniste si sprijinirea lui ponta in a castiga in iarna fie prin aliante fatise cu acesta , fie prin mimarea opozitiei insa de fapt prin risipirea unor voturi non-psdiste in cat mai multe bucatele. Suntem martorii poate a unei noi revolutii impuse din nou din afara , de catre marele licurici, o revolutie menita sa reformeze cu adevarat clasa politica din Romania. Altfel nu poate fi explicat acest dosar impus clar de serviciile americane dna-ului si serviciilor secrete romanesti. Sa speram ca isi vor duce la bun sfarsit planul americanii.

http://www.ziare.com/udrea/victor-ponta/...cu-1325547

"Dosarul Microsoft ar putea echivala cu un simbolic proces al postcomunismului romanesc. Din aceasta perspectiva, procurorii si judecatorii nu vor face doar un act de justitie, ci un adevarat act istoric", afirma Catalin Predoiu in, cred eu, cea mai sintetica definitie a ceea ce vedem acum.

Pentru ca marele soc al dosarului Microsoft nici macar nu consta in valoarea spagilor, evaluate la zeci de milioane de euro, sau in numele ministrilor implicati. Marele soc, pentru cei care mai aveau iluzii, este in opinia mea faptul ca adevarata mafie a supravietuit neatinsa si infloritoare dincolo de limitele regimului Nastase, fiind preluata sub pulpana presedintelui celui luptator cu justitia, Traian Basescu.

Marele soc este imensa minciuna pe care a reprezentat-o, de fapt, regimul Basescu in care, da!, cativa mari actori politici au ajuns dupa gratii, in care o generatie de politicieni imorali a fost inlocuita cu alta generatie cu nimic mai breaza, zic eu, dar marile eminente cenusii ale coruptiei, ale sistemului ticalosit au ramas la butoane.

In 2004, Traian Basescu numea gruparea Bittner-Petrache "mafia personala a lui Adrian Nastase". Si distrugerea acestei mafii a fost principalul argument pentru care Traian Basescu a devenit presedinte.

Doar ca grupul acesta incriminat de viitorul presedinte nu era un duet, era o tripleta. Bittner-Petrache-Cocos. Exista deja zeci de pagini scrise in presa despre parteneriatul celor trei si despre felul in care prin Alexandru Bittner au avut acces la contracte extrem de carnoase cu statul, despre prietenia recunoscuta dintre dna Nastase si dna Bittner.

Bittner si Cocos sunt in miezul dosarului Microsoft, dosar care nu se opreste la epoca Nastase.

Potrivit documentelor din acest dosar aparute in presa, Dorin Cocos pare un dirijor al spagilor in afacerea licentelor: "Dorin Cocos a facut repartizarea sumelor, ca 2.300.000 $ sa ajunga la Gabriel Sandu prin intermediul ESSIM Partners din Cipru, controlata de prietenul acestuia, 4.000.000 la Gheorghe Stefan, prin intermediul societatii DD Land Oil din Cipru, iar diferenta de circa 9.000.000 $ sa fie transferata catre Dinu Pescariu. Din aceasta suma, Dinu Pescariu urma sa-i dea lui Dorin Cocos suma convenita intre ei". Gabriel Sandu a fost ministru al Comunicatiilor in Guvernul Boc din 2008 pana in 2010.

Dar mai exsta si alte nume in acest dosar. Nicolae Dumitru "trebuia sa isi exercite influenta asupra unor membri ai Guvernului pentru a obtine incheierea contractului", potrivit procurorilor. Nicolae Dumitru inseamna Niro. Unul dintre principalii sustinatori financiari ai Elenei Udrea e grupul Niro. "Unde credeti ca si-au luat casa si Ilie Sarbu si Victor si Daciana Sarbu? Intr-un ansamblu rezidential construit de Niro", spunea Ludovic Orban intr-un interviu pentru Ziare.com.

Apare si numele libanezului Khalil Abi Chahine care a fi avut sarcina sa intermedieze relatia cu Ministerul Comunicatiilor si cu Secretariatul General al Guvernului pe vremea lui Nastase. La nunta libanezului, nas a fost Nicolae Dumitru, iar nuntasi cuplurile Ponta si Udrea-Cocos.

Cine e Dorin Cocos? Dorin Cocos a fost sotul Elenei Udrea. Cine este Elena Udrea? A fost sefa cancelariei prezidentiale din 2005 si a ramas apoi mana dreapta a presedintelui. In 2005, Elena Udrea spunea pentru Evenimentul Zilei: "OK, sotul meu a facut afaceri cu Petrache si Bittner... dar, pana la urma, cine este Bittner? Ce a facut? A furat? A nenorocit?". Raspunsul e in dosarul Microsoft.

Traian Basescu spune ca a protejat-o pe Elena Udrea 10 ani de zile. De cine a protejat-o, de fapt? Si pe cine a protejat Traian Basescu protejand-o pe Elena Udrea? Aceasta este intrebarea cutremuratoare care ne conduce spre imensa minciuna pe care cred ca am trait-o.

Ceea ce eu vad in aceasta sinistra increngatura este ca, imediat dupa preluarea mandatului de catre Traian Basescu in numele luptei anticoruptie si antimafia, mafia si-a plasat reprezentantul in inima Palatului Cotroceni.

Justitia a inceput sa functioneze, dar apele au fost tulburate doar la suprafata. In adancuri inotau aceiasi rechini, concertul marii coruptii era condus de aceiasi dirijori, partea leului le revenea tot lor. S-au schimbat doar executantii de la nivel guvernamental, pionii din guvernele Nastase, Tariceanu, Boc si Ponta.

Ceea ce vad eu este ca regimul Basescu a patronat aceeasi mare coruptie infloritoare, aceeasi mizerie teribila, dar sub o perversa aparenta de lupta pentru integritate. S-au inversat doar niste roluri de comanda. Daca in timpul lui Nastase liderul era Alexandru Bittner, in timpul lui Basescu liderul pare sa fi devenit Cocos, sotul dnei Udrea.

Vad ca pe Victor Ponta, produsul politic al lui Nastase, si pe Elena Udrea, produsul politic al lui Basescu, ii leaga cu mult mai multe decat declaratiile spectacol care ii despart. Cocos este fostul sot al dnei Udrea, dar si clientul serviciilor de avocat ale lui Victor Ponta.

Vazand continuitatea, vazand legaturile subterane extrem de puternice, cum sa nu vorbesti despre blatul Ponta - Basescu? Cand lumile din spatele lor sunt de fapt una si aceeasi, cum sa fie ei adversari? Lumea aceasta unica, mocirloasa nu are orientare politica, ea vrea doar sa supravietuiasca si sa prospere. Asta trebuie sa ii asigure si aceste alegeri.

Asadar, nu e nicio mirare ca lovitura mortala pentru toti, bomba care zguduie marii rechini si marea ticalosie, a venit de peste Ocean, printr-un dosar instrumentat de FBI si servit fara drept de apel unui DNA pus sub protectie explicita a americanilor.

Ei stiu foarte bine ca, daca nu ajung la baza furunculului, degeaba mai storc cate ceva din el. Infectia e tot acolo. Stiu bine ca, daca nu rup capul adevaratei mafii, ea va fi preluata de toate guvernarile prin diverse instrumente plasate in pozitii cheie din inima regimului.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
06-10-2014, 20:58,
#8
RE: Alegeri prezidentiale 2014
Sondaj CIADO, ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Regiunile unde Klaus Iohannis îl spulberă pe Victor Ponta


CIADO România (Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului) a realizat un sondaj despre intenția de vot la alegerile prezidențiale 2014 în turul al doilea între liberalul Klaus Iohannis și social-democratul Victor Ponta, pe regiuni.

Sondajul s-a realizat prin sucursalele CIADO , la care au participat 1500 subiecți, cu varste cuprinse între 22-65 ani.

Iată rezultatele sondajului CIADO, pe regiuni:

BANAT (7% din electorat): Victor Ponta- 39%, Klaus Iohannis 61%.

BUCUREȘTI (10% din electorat): Victor Ponta- 41%, Klaus Iohannis 59%.

TRANSILVANIA (25% din electorat): Victor Ponta- 34%, Klaus Iohannis 66%.

MOLDOVA (20% din electorat): Victor Ponta- 57%, Klaus Iohannis 43%.

MUNTENIA ȘI OLTENIA (33% din electorat): Victor Ponta- 58%, Klaus Iohannis 42%.

DOBROGEA(5% din electorat): Victor Ponta- 60%, Klaus Iohannis 40%.

În concluziile sondajului, se precizează că "dacă luăm în calcul numărul-record de români din străinătate (147.754) ce s-au prezentat la vot în anul 2009, și faptul că peste 78% din voturi, au mers spre candidatul dreptei, putem aprecia că ACL ar câștiga alegerile. Contează dacă românii din Diaspora au votat în anul 2009 candidatul dreptei ca nume sau conceptul de dreapta"

http://www.dcnews.ro/sondaj-ciado-aleger...55464.html
06-10-2014, 22:06, (Ultima modificare: 06-10-2014, 22:08 de Redpunk_one.)
#9
RE: Alegeri prezidentiale 2014
Sa fim seriosi Dedei. Asta e la fel de credibil ca si sondajul avangarde al lui palada pe antena 3 care il da pe ponta la 50% si pe Iohannis la 28% Smile)) Astfel de manipulari fac parte din joc si din strategia unora sau altora . Fiti inteligenti si luati-va informatiile din mai multe surse, atat dintr-o parte cat si din cealalta (mie imi place sa citesc atat stiri antena 3 cat si b1 tv, atat gandul cat si mediafax, atat realitatea cat si romania tv, atat dcnews cat si hotnews, atat stiripesurse cat si pesurse,etc) doar asa poti sa iti faci o idee clara a unei mici parti a adevarului Wink

Mai jos un mic ghid sociologic pentru cei carora le pasa si vor sa fie mai "activi" chiar daca nu fac parte din nici un partid . Uite asa poti sa te comporti daca vrei SA SCHIMBI CEVA in jurul tau . BAFTA Wink

Ghid de bun simț pentru votanții de la prezidențiale

Acest articol se adresează oamenilor care deja au identificat candidatul pentru care doresc să voteze, precum și celor care vor descoperi de-a lungul lunii cu cine doresc să voteze.

1. Fiecare om face parte din mai multe cercuri sociale. Familia ta este un cerc social. La fel colegii de muncă. Alt cerc social sunt prietenii - în cazul în care ai mai multe grupuri separate de prieteni, fiecare grup reprezintă un cerc social. Fiecare cerc social înseamnă voturi, probabil zeci în total sau sute. Pe unele sau multe dintre ele poți să le cârmești înspre candidatul favorit cu răbdare și tutun (dacă e cazul) și bere (dacă e cazul) și cafea (practic întotdeauna merge).

Partidele pot face minuni din punct de vedere organizatoric, sloganele pot fi perfecte și candidatul poate rosti mesajele potrivite - toate aceste lucruri sunt mai puțin importante pentru cei din jurul tău decât cuvântul tău, părerile tale, opiniile tale cu privire la scena politică. Este exact ca atunci când vrei să-ți cumperi un televizor sau să faci o excursie într-o localitate cu multe hoteluri și trebuie să alegi unul dintre ele: părerea celor pe care-i cunoșteai și care se pricepeau cântărea întotdeauna mai mult pentru tine decât o reclamă lucioasă. Ei bine, la politică, acum, lucrurile stau invers: tu ești omul avizat și ceilalți te ascultă (dar nu pasiv, detalii la punctul 4). În ochii oamenilor din jurul tău, tu ai în cantități considerabile lucruri pe care nicio campanie și niciun politician nu le are vreodată îndeajuns: credibilitate și influență. Folosește-le judicios. Nu ești niciodată singura sursă de informații cu privire la alegeri, dar poți fi una hotărâtoare.

2. Poate că nu-ți dai seama acum, dar în clipa în care anunți pe cei din jur cu cine votezi devii imaginea acelui candidat pentru cercurile sociale din care faci parte (probabil alături de alți oameni care votează la fel).

Din start, fără ca tu să faci sau să spui mare lucru, asta deja schimbă perspectiva celor din cercurile tale sociale asupra candidaților. O mare parte din atracția sau antipatia pe care o prezintă un candidat are de-a face cu imaginea susținătorilor săi. Dacă te gândești la alegerile din trecut, vei observa cât de mici erau șansele ca tu să votezi un om susținut de cunoscuți care nu-ți plăceau. Nu vroiai să te asociezi cu acei oameni, nu vroiai să te asociezi nici cu omul pe care-l susțineau. Ceva de genul:

"Mie nu-mi place A;
A votează candidatul B
deci eu nu-l votez pe B".

Imaginile lui A și B se contopiseră. Într-o măsură mai puțin conștientă unii oameni identifică candidatul B (pe care-l știu în trecere, de la televizor) cu persoana A pe care o cunosc.

Implicit, există și asocieri pozitive. Poți avea o influență hotărâtoare asupra persoanelor extrem de apropiate de tine (rude de grad unu, prieteni foarte buni, etc.) precum și în cercurile sociale în care ești bine plasat, adică în vârful ierarhiilor informale (un angajat apreciat de colegi pentru calitățile sale umane sau profesionale poate aduce zeci de voturi, "convertind" întâi o serie de colegi care la rândul lor "convertesc" pe alții; am văzut cu ochii mei acest fenomen în 2009 dar despre asta altă dată).

3. În clipa în care faci publică opțiunea ta de vot devii de asemenea pentru cei din jur vector de comunicare și informare cu privire la candidat. Tu vei fi resursa cel mai ușor de accesat dacă există întrebări, scandaluri, dubii, nelămuriri cu privire la X. Prietenii, rudele, soțul/soția/iubita/iubitul nu se pot duce la X să îl întrebe ce și cum. Mai des decât te-ai aștepta ... te vor întreba pe tine.

Campaniile inteligente plasează răspunsuri / dezmințiri / explicații în spațiul public, rostogolindu-le pe pagini de Facebook, introducându-le în interviurile acordate de candidat la TV sau în discursurile publice ale acestuia. Dacă nu ai la dispoziție un candidat cu asemenea resurse, va trebui să găsești răspunsurile singur. Nu va fi greu.

4. Ai în față un om hotărât să nu vină la vot sau susținătorul altui candidat. Ce faci? Atitudinea e cheia:
a) Începi prin a identifica motivele pentru care interlocutorul are poziționarea pe care o are. Tuturor ne face plăcere să vorbească despre propriile păreri și cum am ajuns la ele (dacă ai în față un membru de partid, e momentul să abandonezi totalmente discuția despre politică și să treci la fotbal sau filme. Membrii de partid nu-și schimbă opțiunea de vot, ci - dacă schimbă ceva - schimbă partidul).
b) Enunță clar și fără ezitare valorile sau motivele pentru care votezi cum votezi. Nu insista asupra răspunsurilor primite la punctul a. Scopul nu a fost și nu este la acest stadiu "dărâmarea" opiniei celuilalt (asta intervine ulterior) ci angrenarea sa în discuție.
c) Vei fi atacat / ironizat. Fii ferm dar nu te înfuria. Controlează-ți emoțiile, furia ta nu-l va face pe celălalt să treacă de partea ta.
d) Încearcă să nu te repeți, nu ajută la nimic. Pune-te în pielea interlocutorului: o afirmație neconvingătoare nu te-ar convinge doar pentru că e rostită de mai multe ori într-un minut.
e) Scopul tău nu este să nimicești adversarul prin discuție ("ura, te-am bătut!") ci să-l convingi ("ce bine, gândim la fel pe subiectele astea").
f) Trebuie să ai răbdare. E foarte posibil ca acea conversație despre politică să fie doar prima. Rareori se schimbă opțiunile de vot în urma unei discuții de jumătate de oră. Tu de fapt arunci informații, poziționări, perspective pe care acel om le va lega cu cele ale altor susținători ai aceluiași candidat ca și tine, susținători din alte cercuri sociale. Dacă ai sădit dubiul, ești aproape de succes.
g) Încearcă să te concentrezi pe motivele pentru care trebuie votat candidatul pe care-l susții și nu pe motivele pentru care interlocutorul nu trebuie să voteze candidatul pe care-l susține. Poate deveni cu ușurință defensiv ("Eu cred că trebuie votat Y, tu îl ataci pe Y, deci tu ataci ce cred eu, deci mă ataci pe mine"). Lucrurile au mers pe făgașul bun dacă îți dai seama la sfârșitul conversației că ați petrecut mai mult timp discutând despre candidatul tău decât despre candidatul său (sau non-vot, în cazul absenteiștilor).
h) Întotdeauna există oameni pe care nu-i vei putea convinge. Deseori însă dezbaterea se duce pentru audiență. Doi sau trei sau patru din oamenii care asistă în tăcere își formează opiniile și pe baza a ce aud de la tine.

5. Ai totala libertate de a ascunde opțiunea ta de vot. Dacă discuția ajunge la politică, poți să te prefaci că nu ești interesat sau că nu votezi.

Dar... de vreme ce ai ajuns pe acest blog, probabil că ai citit sau auzit noțiunea de "trend". Trend-ul ascendent al unui candidat înseamnă tocmai că, la mese precum cea la care te afli tu, în localitatea ta sau în altele, susținătorii acelui candidat reușesc să câștige voturi pentru candidatul lor. Când prea mulți susținători ai unui candidat tac (la propriu sau la figurat), candidatul o ia pe pantă în jos.

6. În relația cu oamenii care ezită între a vota ca tine și a nu vota deloc: rezervă-ți energia pentru ultimele zile înainte de scrutin. Să zicem că vrei să convingi o verișoară aflată la celălalt capăt al țării. Trei discuții telefonice în care atingeți și subiectul prezidențialelor, discuții care au loc la mijlocul lui octombrie, valorează mai puțin decât o conversație în săptămâna de dinainte de turul unu.

7. Evită zvonurile senzaționale dar foarte atrăgătoare. Sunt de obicei capcane care au efectul de a-ți reduce credibilitatea și influența. Evident că nu tu ca persoană fizică ești scopul pentru care sunt puse pe piață Smile , dar când zvonul se dovedește a fi irelevant sau o tâmpenie intenția ta de vot e și ea ușor sau mai mult decredibilizată.

8. Ignoră cifrele din sondaje. Oameni ca tine schimbă realitatea și deci și cifrele din sondaje. Ca să nu mai spunem că în unele cazuri cifrele sunt greșit prezentate sau false.

9. Să nu fii surprins(ă) să descoperi că o bună parte din mesajele, reclamele și posterele candidatului tău favorit nu ți se adresează. România este o țară extrem de complexă și electoratul este asemenea. Un candidat la prezidențiale trebuie să jongleze cu mai multe grupuri-țintă în același timp, încercând să nu ofenseze pe nimeni dar să atragă cât mai mulți votanți în mod persuasiv. Candidații buni reușesc să integreze oameni cu vârste diferite, valori diferite și nivele diferite de educație în aceeași campanie fără să zgârie urechile nimănui.

10. Dacă după ce-ai votat ești oprit(ă) de un operator al unui institut de sondare a opiniei publice pentru a participa la un exit-poll, am două rugăminți în calitate de sociolog:

- să participi la acel exit-poll. Sunt doar câteva întrebări scurte și banale.
- să spui adevărul când ești întrebat(ă) pentru cine ai votat.

Fiecare om care refuză să răspundă sau care minte distruge, metaforic vorbind și nu prea, o bucată din acel exit-poll. După care, surpriză!, apar nepotriviri între rezultatele exit-poll-urilor și rezultatele oficiale ale Biroului Electoral Central...
... ceea ce dărâmă credibilitatea exit-poll-urilor, ceea ce face ca mai puțini clienți/televiziuni/etc. să fie doritori să plătească pentru un exit-poll, ceea ce înseamnă că exit-poll-urile false proliferează, ceea ce înseamnă că într-un final nu vor mai exista deloc exit-poll-uri reale cu date făcute publice, ceea ce înseamnă că peste câțiva ani singura sursă de informații vor fi datele Biroului Electoral Central, ceea ce înseamnă că va trebui să aștepți până miercuri la prânz ca să știi care e rezultatul alegerilor de duminică. Ceea ce nu e foarte distractiv.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
06-10-2014, 22:29,
#10
RE: Alegeri prezidentiale 2014
Eu doar am pus un sondaj. Eu nu cred in niciun sondaj si in niciun exit poll. Alegerile europarlamentare au demonstrat inca odata faptul ca atat sondajele cat si exit poll-urile nu sunt obiective, dar spre deosebire de sondaje, exit-pollurile ar trebui sa fie corecte. Eu cred ca deja s-a ajuns la situatia finala prezentata in finalul articolului.

Legat de lupta prezidentiala, este clar ca sunt doar doi candidati care ajung in turul 2, ceilalti neavand nicio sansa, iar cei doi sunt: Ponta si Iohannis. Ceilalti candidati lupta, lupta pentru cei doi candidati. De exemplu Tariceanu si domnu Dan care a primit sansa reinvierii OTV-ului la postul lui Ghita, prietenul lui Ponta, in turul doi isi vor "dona" voturile lui Ponta, iar Udrea si Macovei lui Iohannis. Fiecare din cei doi incearca sa ajunga la un procent apropiat de 50%, deoarece nici PSD-UNPR-PC nu pot acumula 50% si cu atat mai putin ACL. Surpiza s-ar putea sa apara de la UDMR care pot schimba oricand macazul. De la Theodor Melescanu ma astept sa treaca de partea lui Ponta.
06-10-2014, 22:45,
#11
RE: Alegeri prezidentiale 2014
Incercati sa nu votati la misto in sondaj. Multumesc!
Semper Fidelis
06-10-2014, 23:27,
#12
RE: Alegeri prezidentiale 2014
07-10-2014, 8:19, (Ultima modificare: 07-10-2014, 8:21 de Redpunk_one.)
#13
RE: Alegeri prezidentiale 2014
(06-10-2014, 22:29)dedei a scris: Eu doar am pus un sondaj. Eu nu cred in niciun sondaj si in niciun exit poll. Alegerile europarlamentare au demonstrat inca odata faptul ca atat sondajele cat si exit poll-urile nu sunt obiective, dar spre deosebire de sondaje, exit-pollurile ar trebui sa fie corecte. Eu cred ca deja s-a ajuns la situatia finala prezentata in finalul articolului.

Legat de lupta prezidentiala, este clar ca sunt doar doi candidati care ajung in turul 2, ceilalti neavand nicio sansa, iar cei doi sunt: Ponta si Iohannis. Ceilalti candidati lupta, lupta pentru cei doi candidati. De exemplu Tariceanu si domnu Dan care a primit sansa reinvierii OTV-ului la postul lui Ghita, prietenul lui Ponta, in turul doi isi vor "dona" voturile lui Ponta, iar Udrea si Macovei lui Iohannis. Fiecare din cei doi incearca sa ajunga la un procent apropiat de 50%, deoarece nici PSD-UNPR-PC nu pot acumula 50% si cu atat mai putin ACL. Surpiza s-ar putea sa apara de la UDMR care pot schimba oricand macazul. De la Theodor Melescanu ma astept sa treaca de partea lui Ponta.

De acord cu tine dedei pana la un punct. macovei e candidatul anti-sistem "de dreapta" care (asemanator lui vadim funar sau nea dan) primesc voturi pt mesajul lor iar in turul doi nu vor putea dirija cu usurinta, si poate unii dintre ei nici nu vor incerca, voturile primite de ei in primul tur. udrea in schimb candideaza doar pt a mentine partidul parasuta pt base in viata si ia voturi doar de la Iohannis, iar in turul doi voturile sale nu le vad indreptandu-le, oricum nu de bunavoie ci doar siliti de imprejurari, spre Iohannis tocmai din cauza ca si-ar condamna parasuta (partid-candidata) la o pozitie de balama (gen udmr) intr-o viitoare alianta, care pentru ambitiile marinarului e prea putin. Deci singura sansa pt udrea&base e sa NU fie Iohannis presedinte si sa reuseasca unirea dreptei in jurul acestuia. Orice alt scenariu (ponta,tariceanu,nea dan,funar,vadim,extraterestrii) ii convine cel mai mult marinarului . Partea buna e ca electoratul lor nu vor vota niciodata cu ponta in turul doi si fie voteaza cu Iohannis , fie vor sta acasa.

Contrar parerii ca toata lumea e pro sau anti ponta-psd , aceste alegeri pot fi citite si din prisma pro si contra Iohannis in aceeasi masura.

Daca citesti mai sus cu 3 postari ai sa vezi ca familiile nastase-ponta-sarbu-base-udrea-cocos-bittner-petrache-niro sunt acelasi clan. ponta a fost ani de zile avocatul familiei udrea-cocos , udrea a fost consiliera lui nastase si a lui base, sarbu il pune nas fetei sale pe maior care este scos din joben de base ca sef al sri,etc,etc.

Cum poti sa spui ca esti antibase si antiponta (ponta si udrea) iar asta sa fie singurul punct in campaniile ambilor si cand colo si acest singur punct e o mare minciuna si o bataie de joc la adresa inteligentei votanilor lor ? Este exact ca si situatia de acum cativa ani , ca sa intelegeti si mai bine (daca era nevoie) ,a lui vadim care injura ungurii si tiganii dar el avea afaceri cu verestoy attila si era nas de cununie la fiicele lui cioaba. Mi-e sila si mie de jegoseniile astea.

Imi place insa ca am gasit un candidat care , departe de a fi perfect, propune niste solutii concrete pentru societatea romaneasca si mai ales nu face parte din clanul lor mafiot fsnist. Voi vota , la fel ca si in cazul lui Emil Constantinescu , cu un candidat care nu e "al lor" si are sanse sa castige. Sper sa fie un nou scrutin de tip 1996 iar candidatul ne-fsnist sa triumfe din nou.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
07-10-2014, 8:40,
#14
RE: Alegeri prezidentiale 2014
Cred că trebuia să-i pută FSN-ul şi candidatului, nu să-l îmbrăţişeze atât acum cât şi atunci când a fost propus şi de PSD ca premier. Cum să nu aibă legături cu FSN, când PD-ul îl susţine? În 96, dacă îmi amintesc, PD-ul a intrat ulterior la guvernare cu CDR, coaliţie care într-adevăr era formată din partidele anti FSN&Iliescu. Asta că Iohannis nu are legătură cu sistemul politic românesc este doar o iluzie pe care vor ACD s-o vândă, s-o crească, pentru ca în spatele ei să încapă la un moment dat cu toţii, inclusiv pro băsiştii declaraţi. În PDL (de fapt ieri a fost o primă înfăţişare la tribunal prin care s-a patentat fuziunea PNL-PDL, aşa că poate e mai corect PNL) sunt mulţi oameni care îi sunt datori lui Băse, măcar pentru parcursul lor electoral, pentru victoriile lor din 2008 când au devenit un partid aproape egal cu PSD la numărul de primari de oraşe sau preşedinţii de consilii judeţene.

Vadim, Funar şi DD sunt "petele de culoare" ale campaniei. Poate că DD mai reuşeşte să strângă câteva procente dar a rămas fără 90% din partid. Ca o paranteză, ca să vedeţi ce curvă e politica: DD prin prestaţiile lui de la tv a reuşit să bage în Parlament şi consilii locale sute de neaveniţi/parveniţi/nime-n drum care ulterior i-au întors spatele şi au plecat din partid râzând către zori mai "aurii", vezi şi cazurile de la Arad. Macovei speră la cât mai multe voturi ca să-i ofere un spate de negociere pentru o eventuală revenire în PNL. Pe Meleşcanu nu prea-l înţeleg, poate face orice joc. Tăriceanu are interesul să-şi consolideze partidul pentru că până la urmă în noul PNL vor apărea fricţiuni iar nemulţumiţii vor avea unde să meargă. La Arad azi au conferinţă de presă anunţată de fiica lui Ionel Ciupe. Miza lui Tăriceanu cred că este consolidarea pentru localele şi parlamentarele de peste doi ani. În cazul lui Udrea sunt de-acord şi eu că ea ar avea tot interesul să câştige Ponta şi să rămână PSD la guvernare fără emoţii, astfel încât să revină ea cu Băse pe cai mari în fruntea "opoziţiei". Şi viceversa e valabilă. Un tur doi Ponta - Udrea ar semăna foarte mult cu cel din 2000.
10-10-2014, 9:02,
#15
RE: Alegeri prezidentiale 2014
Si eu cred a ar trebui dezinfectat, parjolit tot dupa ce pleca nebunul de la Cotroceni Sad

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...a-13374486

Nu ştiu. Nu ştiu ce cuvinte, ce imagini aş mai putea găsi ca să descriu ce face acest ins în fiecare zi care i-a mai rămas din mandat.

Nu văd în faţa ochilor decât o echipă de mascaţi în alb pulverizând cloramină, spirt, antiseptice pe pupitrul folosit de T. Băsescu.

Sau, mai bine, acelaşi pupitru ars pe un maidan şi adus unul nou în loc.

Dar, chiar şi aşa, de cât timp va fi nevoie pentru a se reface funcţia de preşedinte după ce a infectat-o până la măduvă acest personaj?

Nu, nu aceasta e imaginea potrivită. E prea sobră pentru T. Băsescu în această fază a existenţei lui, căci nu trebuie să uităm pentru cine face tot ce vedem.

Am scris cuvântul personaj, şi asta mă salvează. Unde viaţa e neputincioasă, poate cinematograful, marele Cinema. El deţine secvenţa definitorie pentru ce a ajuns T. Băsescu.

Familia vine să-l scoată într-o plimbare la ţară pe unchiul Teo, aflat într-un azil de nebuni. Cum prinde ocazia, Teo fuge de sub escortă şi se urcă într-un copac imens, refuzând să mai coboare. Toată lumea încearcă să-l convingă, promiţându-i diverse lucruri. La fiecare ofertă, unchiul Teo zbiară din toţi bojocii: „Voglio una donna!”, „Vreau o femeie!”.

Cineva aduce o scară şi încearcă să urce la Teo. Primeşte o piatră în cap, din cele cu care unchiul îşi burduşise buzunarele, şi zbieretul consecvent: „Vreau o femeie!”.

Alţi doi îşi încearcă norocul. Teo rage iarăşi, prevenitor, „Vreau o femeie!” şi le sparge capetele.

Doar o călugăriţă-soră de la ospiciu reuşeşte să-l dea jos până la urmă.

Amarcord înseamnă în italiană, sau, mai degrabă, în felliniană, Îmi amintesc. Singurul lucru pe care îl mai doresc în legătură cu T. Băsescu este să pot uita cât mai curând că a existat vreodată un preşedinte al României cu acest nume.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
10-10-2014, 9:22,
#16
RE: Alegeri prezidentiale 2014
Cu toate bubele sale Traian Basescu a fost mult mai bun decat Iliescu spre exemplu. Problema e ca unii dintre voi va canalizati intr-o directie gresita: Basescu e un capitol incheiat, stie si el, o stiu si adversarii lui.
Revenind la alegerile de anul asta, degeaba asteptati un candidat imaculat, un print pe cal alb pentru ca ala n-o sa apara niciodata.

Principalul lucru care ar trebui sa conteze sunt chestiunile palpabile cum este justitia unde vreti sau nu vreti sa recunoasteti s-au facut progrese semnificative (are si Basescu meritul sau insa mai mult e presiunea UE si a americanilor).
Cine isi inchpuia acum 10 ani ca oameni ca Nastase, Vantu si altii ca ei vor fi vreodata inchisi?
10-10-2014, 11:45,
#17
RE: Alegeri prezidentiale 2014
foarte tare editorialul si cred ca am sa il repostez in ziua votului peste tot . Despre asta este vorba de fapt :

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...a-13374734

Da, ne-am săturat, neam săturat!

Nu, nu sunt toţi la fel.

Da, unii sunt mai răi decât ceilalţi.

Nu, soluţia nu este să le întorci tuturor spatele.

Da, trebuie din nou să alegi răul mai mic.

Nu, nu există politicieni perfecţi decât în basme.

Da, există astăzi un pericol uriaş pentru democraţie.

Nu, nu-i adevărat că nu mai este nimic de făcut.

Da, impostura, aroganţa, corupţia sunt azi la putere în România.

Nu, ei nu vor să mergi la vot, pentru că votul tău este gratis şi imprevizibil.

Da, rezistenţa prin vot este azi singura soluţie.

Nu, nu vei vota pe bani, pe ulei şi pe zahăr şi nu, nu vei primi nimic dacă votezi.

Dar îţi vei dovedi ţie însuţi că eşti om întreg. Că-ţi pasă de ţara asta necăjită. Că nu ţi-e indiferent în ce Românie vor trăi copiii tăi. Că aşa cum nu arunci gunoiul pe jos, că aşa cum nu parchezi ca un bou pe tot trotuarul, că aşa cum nu înjuri femeile în autobuz, că aşa cum nu scuipi seminţe şi nu asculţi manele în parc, tot aşa înţelegi să te comporţi ca un cetăţean drept şi responsabil în ziua votului. Mersul la vot este un gest de igienă socială. Mersul la vot este un act de rezistenţă. Este ziua în care poţi spune răspicat NU.

DA, România poate fi salvată în al doisprezecelea ceas.

În definitiv, este o simplă chestiune de gramatică electorală

Nu votez sau Votez NU

Alegerea topicii corecte ne poate salva ţara.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
10-10-2014, 12:07,
#18
RE: Alegeri prezidentiale 2014
Foarte bun exemplu!
10-10-2014, 12:41,
#19
RE: Alegeri prezidentiale 2014
igiena sociala e sa-i iei pe toti in p*** si sa te pisi pe ei nu sa-l votezi pe ala care subiectiv pare mai putin corupt, hot, prost, limitat, escroc Smile
articolul e numa bun de postat pe bloguri si pagini de feisbuc sa-l distribuie hipsterii si preapeocupatii civici. in fapt e propaganda electorala
If stupidity was fatal, it would be a wonderful world and a lot less crowded.
10-10-2014, 12:50, (Ultima modificare: 03-11-2014, 12:39 de Kidu.)
#20
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - Turul I
Asa vorbesti de parca tu n-ai locui aici cu noi, de parca tu sau familia ta ai fi imun la ce se intampla in jurul tau.


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)