Chestionar: Cu cine veti vota in turul II?
Victor Ponta
10.00%
4 10.00%
Klaus Iohannis
85.00%
34 85.00%
Nu votez / Invalidez votul
5.00%
2 5.00%
Total 40 voturi 100%
* Aţi votat pentru acest element. [Arată rezultate]

Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
09-11-2014, 23:21,
#49
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Evita dezbaterea , nu vor sa permita votul diasporei, mint, santajeaza, cumpara televiziuni intregi (dupa antena 3 si romania tv, acum si tvr si b1 tv au schimbat pe fata programul si nu au relatat nimic despre mitingurile din toata tara; doar cei de la realitatea si digi mai dau stiri fara cenzura) vor face orice ca sa nu piarda. E totul sau nimic pt ponta&co si se pare ca nu mai tin cont chiar de nimic.

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...i-13518397


Faptele vorbesc de la sine. Duminică seara, când miilor de români din diaspora li s-au închis în nas, după ore de aşteptare, uşile ambasadelor şi consulatelor, fără să poată vota, MAE – ignorând Legea 370/2004 - a dat vina pe BEC, premierul prezidenţiabil, Victor Ponta, pe o nedovedită fraudare a votului în 2009, la Paris, iar deputatul PSD Sebastian Ghiţă, pe ambasadorii „băsişti”. Cozile lungi şi protestele ad-hoc de la porţile unor reprezentanţe diplomatice româneşti au fost puse de dl Ponta pe seama „oamenilor aduşi cu autobuzele, ca să blocheze secţiile”, teză preluată mai târziu de ministrul pentru diaspora, Bogdan Stanoevici, care i-a numit „agitatori”, pe alegătorii supăraţi de la Viena şi Paris.

Luni seara, după ce umilinţa îndurată de votanţii din străinătate explodează pe reţelele de socializare, iar guvernanţii sunt bombardaţi cu mărturii ce le contrazic teoriile, Victor Ponta participă la o şedinţă la MAE, la finalul căreia declară ritos: „Domnul ministru şi echipa de conducere din MAE îmi garantează cu funcţiile lor că niciun cetăţean român care vrea să voteze nu va rămâne în afara secţiilor de vot. Pe 16 seara, dacă va exista un singur cetăţean român care nu poate vota, toată echipa de conducere îşi va asuma responsabilitatea”. În realitate, garanţia cu funcţia este o băşcălie, deoarece, dacă dl Ponta va fi ales preşedinte, nu doar ministrul Titus Corlăţean va trebui să demisioneze, ci întreg Cabinetul, pentru a se forma unul cu alt prim-ministru, în care actuala echipă de la MAE s-ar putea regăsi.

A doua zi, după o întâlnire cu reprezentanţii BEC, dl Corlăţean comunică ce măsuri a luat ca să nu-şi piardă funcţia: declaraţiile pe propria răspundere vor putea fi descărcate de pe Internet, va fi suplimentat numărul de cabine de vot şi ştampile, unde este cazul, iar personalul diplomatic va fi disponibil să completeze birourile secţiilor de votare. Niciun cuvânt despre înfiinţarea de secţii noi, în regiunile ţărilor europene cu mari comunităţi de români.

Vineri, după întâlnirea cu ambasadorii, ministrul Corlăţean continuă să susţină că nu are bază legală să mărească numărul secţiilor din străinătate şi BEC ar fi dat o hătărâre în acest sens. BEC îl contrazice imediat, prezentând interpretarea sa şi articolul de lege care arată, negru pe alb, competenţele directe ale MAE. Prins cu minciuna, dl Corlăţean se dă plin de bune intenţii: nu vrea să-i bulverseze pe cetăţeni, dar mai buna organizare şi utilizare a logisticii va rezolva problema etc. La puţin timp, ambasadorul în Franţa, Bogdan Mazuru, pune degetul pe rană: deciziile luate sunt insuficiente pentru Paris, care a avut în primul tur numărul maxim de cabine şi ştampile. Precizând că se aşteaptă la un număr mult mai mare de votanţi, ambasadorul spune că e nevoie de o nouă secţie sau de prelungirea programului alocat votării. După această ultimă declaraţie, MAE a intrat într-un „proces de evaluare consolidată”, din care nu a mai ieşit.

Din faptele enumerate mai sus se desprind două idei. Prima – guvernul minimalizează voit participarea, dorinţa de a vota şi protestele românilor din diaspora. A doua, în directă legătură cu prima – guvernul evită din răsputeri înfiinţarea a noi secţii de votare, singura măsură care nu numai că le-ar permite tuturor doritorilor să voteze, ci i-ar şi încuraja să meargă la urne. Aceasta este politica electorală a lui Victor Ponta, care şi-a propus să câştige alegerile la diferenţă mare de Klaus Iohannis şi nu vrea ca diaspora, de la care a primit 10-15 la sută din voturi, să-i strice scorul. Împiedicarea românilor din străinătate să voteze se dovedeşte, aşadar, o acţiune premeditată, clocită la partid, pe care ministrul Corlăţean o duce la îndeplinire. Singurul lucru pe care pesediştii nu l-au anticipat îl constituie protestele de stradă, dar văd că au găsit soluţia: organizează contramanifestaţii şi vorbesc de război civil. I-o fi concediat dl Ponta pe americani şi şi-a luat consilieri ruşi?!
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.


Mesaje în acest subiect
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II - de Redpunk_one - 09-11-2014, 23:21

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 4 Musafir(i)