Chestionar: Cu cine veti vota in turul II?
Victor Ponta
10.00%
4 10.00%
Klaus Iohannis
85.00%
34 85.00%
Nu votez / Invalidez votul
5.00%
2 5.00%
Total 40 voturi 100%
* Aţi votat pentru acest element. [Arată rezultate]

Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
14-11-2014, 12:49, (Ultima modificare: 14-11-2014, 12:49 de Redpunk_one.)
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II
Urmeaza mobilizarile unde psd sta mult mai bine decat acl. De urmarit insa daca acest val de indignare anti-ponta poate rasturna calculele hartiei. Cred ca doar aici se mai joaca votul de duminica. La mobilizare, implicare si organizare :

http://www.gandul.info/stiri/romanii-ies...i-13550819

După ce sâmbăta şi duminica trecută mii de români au protestat atât în marile oraşe din România, cât şi în marile capitale ale Europei, vineri sunt anunţate noi proteste simultane, cu începere de la ora 18.00. Ca şi atunci, protestatarii cer guvernului României să asigure organizarea corectă a alegerilor în străinătate şi în ţară, astfel încât toţi cei care doresc să îşi exercite dreptul constituţional de vot să o poată face. În urma acestor proteste, mai mulţi tineri care le organizaseră susţin că au primit mesaje de ameninţare. Pentru vineri, mai multe primării, precum în Bucureşti sau Craiova, au emis autorizaţii care pun protestele în umbră, la ore şi locaţii nefavorabile, iar oamenii au anunţat că vor organiza marşuri şi proteste spontane, neautorizate. Gândul vă ţine la curent în timp real cu evoluţia acestor manifestaţii, într-o ediţie specială Gândul Live.

Vineri şi sâmbătă, înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, sunt anunţate proteste în toată ţara, precum şi câteva în străinătate. Manifestanţii cer, ca şi weekendul trecut, când mii de oameni au ieşit în stradă la Cluj, Timişoara, Bucureşti, Iaşi sau Constanţa, organizarea de alegeri corecte şi asigurarea de către Guvernul României a dreptului fiecărui român de a vota. Autorităţile de la Bucureşti continuă să îşi menţină punctul de vedere că nu pot spori numărul secţiilor de votare din străinătate, deşi Biroul Electoral Central a explicat că acest lucru este posibil, iar autorităţile din Germania sau Italia, spre exemplu, au comunicat de asemenea că acest lucru este legal şi posibil, în situaţii excepţionale.

La Târgu Mureş a avut deja loc un protest, miercuri, unde au participat în jur de 200 de persoane care au strigat „Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze”, dar şi lozinci împotriva lui Victor Ponta şi s-au afişat bannere cu sloganul „În turul doi ne luăm ţara înapoi”.



Pentru vineri, la ora 18.00, în România sunt anunţate proteste simultane cu aceeaşi temă – dreptul la vot şi accesul diasporei la procesul de votare. Oamenii au anunţat că vor ieşi în stradă la Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa, Sibiu, Oradea, Galaţi, dar şi în oraşe unde weekend-ul trecut nu s-a protestat – Craiova, Piatra Neamţ, Piteşti, Arad.

În diaspora, sunt anunţate proteste la Paris, Londra şi Torino, însă de mai mici dimensiuni ca data trecută şi mai ales în ziua votului, la secţiile de votare. Cei din diaspora nu au obţinut autorizaţii de protest, însă vor avea loc mici manifestaţii. La Londra, spre exemplu, românii au organizat un flashmob prin care şi-au lăsat simbolic rândul la secţiile de votare şi sâmbătă intenţionează să organizeze ceva similar.


La Paris, românii vor veni la secţiile de votare de la ora 6 dimineaţa, într-un gest simbolic, pentru a se aşeza la coadă şi îi îndeamnă pe toţi cei din diaspora să facă la fel.



„Lucrurile s-au schimbat, ne-am organizat mai bine, o să mergem într-un grup mai mare, vrem să mergem de la prima oră să votăm. Mergem într-un alt oraş, în Bonn, nu în Stuttgart, vom avea şi acele declaraţii la noi. S-au organizat puţin miai bine pentru că a crescut numărul de cabine şi al ştampilelor, dar nu e suficient. Fiind un român care a votat în 2009 în România, aş fi vrut să votez şi aici, am îndemnat şi lumea să iasă la vot. Mulţi spun că votul este nesemnificativ, că suntem mici şi nu contăm. Le-aş spune un proverb african: vezi cât de mic şi neînsemnat eşti după ce petreci o seară cu un ţânţar, ca să vezi ce poate face ceva mic”, a declarat Magdalena Bălan, o româncă din Frankfurt, la Gândul Live.

Bucureşti, marş neautorizat. Primăria i-a lăsat în ofsaid pe protestatari, din cauza meciului

Protestul din Bucureşti, de la ora 18.00, nu a fost autorizat de Primărie în Piaţa Universităţii, autorităţile invocând tot felul de motive, inclusiv că jandarmii vor fi prea ocupaţi cu meciul România-Irlanda de Nord.

„Am primit autorizaţie pentru Piaţa Izvor, unde nu ar fi încăput toţi oamenii, şi de la ora 16.00, când lumea e la muncă şi nu ar fi venit. Oamenii vor ieşi la Universitate. Eu mă aşteptam să facem ceva paşnic, cu muzică, dar dacă nu am obţinut autorizaţie, nu se poate nici scenă… Va fi cel mai probabil o plimbare. Data trecută nu au fost probleme, jandarmii şi-au făcut treaba şi ne-au delimitat”, explică pentru gândul Ionuţ Panait, unul dintre cei care a dorit să organizeze protestul din Bucureşti, dar s-a retras din această postură după ce Primăria le-a respins demersul.

„Noi vom ieşi... aşa descumpăniţi şi sufocaţi de sistem. Dar vom merge şi vom urla pentru Diaspora şi pentru dreptul şi obligaţia de vota. Apreciem amabilitatea şi curtoazia cu care am fost, de fapt, respinşi. Apreciem şi timpul alocat pentru a ne explica cât de mari sunt responsabilităţile semnării acestei autorizaţii. De fapt, ca toţi românii, apreciem cu patos grija pe care primăria o poartă locuitorilor urbei, asemenea, unei mame faţă de pruncii ei”, a comentat pentru gândul şi Anamaria, o altă organizatoare.

Şi la Craiova a avut loc ceva asemănător, primăria condusă de Lia Olguţa Vasilescu (PSD) autorizând un protest într-un loc şi la o oră care ar pune în umbră protestul. Participanţii au decis şi ei, ca la Bucureşti, că vor veni la o manifestaţie spontană şi vor face un marş neautorizat.

Organizator proteste Cluj: „S-au primit ameninţări”

La Cluj, ca şi la Timişoara, a avut loc cea mai masivă mobilizare a oamenilor la proteste, weekendul trecut – mai mult de 5.000 de oameni ieşind în stradă în fiecare oraş. Andrei Fărcaş, studentul care a fost principalul organizator pe Facebook al protestului de la Cluj, susţine că a primit ameninţări cu moartea, în special după ce a intrat în direct la un postul de televiziune Antena 3 şi a fost luat la ochi de Corneliu Vadim Tudor, că a terminat un masterat la Budapesta, de unde s-a dezlănţuit o întreagă conspiraţie naţionalistă. Fărcaş şi-a închis de atunci contul de Facebook şi nu mai poate fi contactat la telefon.

„Antena 3 a dat ştirea că organizatorii de la Cluj erau de la ACL şi că la protest au fost 1.000 de liberali. Nu este adevărat. La protest, în faţă, erau nişte oameni cu un banner albastru. Atât putea fi confundat că e de la Iohannis, în rest normal că s-a strigat şi anti-Ponta, chiar dacă nu a fost un miting politic. S-au primit ameninţări, în special de Andrei Fărcaş. Vom merge şi mâine la protest, iar eu o să vorbesc despre toate aceste lucruri în Piaţa Unirii”, a povestit pentru gândul Ionuţ Deneş, unul dintre organizatorii protestului de sâmbăta trecută.

Conform unor mesaje primite de gândul, mai mulţi organizatori ai protestelor din ţară susţin că au primit ameninţări pe Facebook şi prin SMS, de tipul: „ar fi păcat să iei o piatră în cap dintr-o oarecare direcţie la un protest”, „dacă mai continui cu protestele vei dispărea”, „separatistul mătii, te vor găsi în bucăţi”.

Acum, la Cluj, alţi doi tineri au preluat frâiele pe Facebook. „Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, unul, când mă gândesc la o Românie sub dominaţia completă a PSD, parcă mi se prăbuşeşte inima de disperare. Vineri, în ultima seară când mai e legal (şi moral acceptabil), îi chem pe toţi cei care simt la fel la o poveste amicală în Piaţa Unirii. Apoi, împreună cu câţiva prieteni, vom pleca la o plimbare prin cartiere ca să mai strigăm o dată ce ne doare. N-am vrea să-i vedem, sau cel puţin nu în faţă, cu aerele lor de şefi şi/sau salvatori, pe membrii PARTIDELOR politice sau pe agitatorii care, dacă învinge Johannis, vor fi noii şefi ai autorităţilor locale. Totodată, îi vom combate ferm pe toţi cei care îi dispreţuiesc pe pensionari, "sudişti" etc. sau îşi asumă aere de superioritate faţă de alţi votanţi. N-am vrea să auzim sloganuri împotriva Regatului sau lozinci absurde despre superioritatea Ardealului”, scriu pe pagina de Facebook a protestului cei doi organizatori – Dumitru Cornel Vâlcu (lector la Universitatea Babeş Bolyai) şi Raul Cristian Mureşan.

La Iaşi şi Timişoara, organizatorii fac pasul în spate, dar nu cedează

„Vrem să repetăm acel protest care a fost şi pe 8 noiembrie. Este un protest de solidaritate cu românii din diaspora care nu şi-au putut exercita dreptul la vot garantat de Constituţie. Vrem să le fim alături, să îi încurajăm să meargă la vot şi în turul doi, ca şi toţi tinerii şi oamenii din România. Nu sunt de acord cu campania de pe televiziuni, s-au spus foarte multe miniciuni şi eu nu pot fi de acord cu ele”, a declarat Ionuţ Iftode, unul dintre organizatorii protestului de la Iaşi, la Gândul Live.

Şi organizatorul protestului de la Iaşi susţine că a primit ameninţări, după cum reiese dintr-un mesaj postat de acesta pe Facebook. „Stimaţi PSD-işti, vă transmit că nu mă voi lăsa intimidat, nici speriat de tehnicile voastre comunisto-securiste! Voi ieşi în continuare în stradă pentru că nu pot fi indiferent cu ceea ce se întâmplă la acest moment în ţară şi pentru că sunt solidar cu acei Români din Diaspora care au străbătut sute de km, au stat la cozi ore în şir pentru a putea vota şi nu au fost lăsaţi”.

La Timişoara, Edwin Sebastian Marc, organizatorul protestului, a făcut şi el pasul în spate din această postură, spunând că a fost ameninţat, însă nu renunţă la protest, spunând că nu doreşte politizarea sa. „După o săptămână în care m-am gândit şi m-am măcinat pe această temă, am hotărât în sfârşit să mă retrag din echipa organizatorică. Printre acestea se numără atacurile la adresa mea, faptul că se politizează prea tare mişcarea şi că uităm de ce suntem de fapt acolo, că mi-am spus părerea deja şi mi-am expus deja punctul de vedere şi pentru că sper să se uite că aş fi fost vreodată demi-public şi să am o viaţă normală”, a scris tânărul pe Facebook.

Braşov. Protestatarii au păcălit PSD, care a organizat o contramanifestaţie la ora greşită

Duminica trecută, Braşovul a fost primul loc unde protestatarii pentru un vot corect au fost confruntaţi în stradă de activiştii PSD, jandarmii fiind nevoiţi să ţină grupurile despărţite şi fiind înregistrate câteva ciocniri între forţele de ordine şi protestatari. Pentru vineri, PSD a încercat din nou să contracareze protestul apolitic, antiguvernamental, însă a fost păcălit.

„Noi am primit acord pentru un marş care va porni de vizavi de Prefectură, iar autorizaţia este valabilă pentru orele 18.00-23.00. În aceeaşi zi cu noi, a depus cerere şi PSD, exact între orele pe care le anunţaserăm şi noi pe Facebook – 15-18. Numai că noi am schimbat orele ulterior. Ei au primit autorizaţia, dar nu au mai putut să schimbe orele. Sper să nu iasă incidente cu ei, îşi încheie programul înaintea noastră, dar nu m-ar mira să continue şi după”, a explicat pentru gândul Hetti Benedek, una dintre organizatorii protestului.

Alţi doi organizatori, Erwin Albu şi Tiberius Duluman, au fost implicaţi în ciocniri cu forţele de ordine la un protest cu ocazia vizitei lui Călin Popescu Tăriceanu la Braşov, fiind duşi la Poliţie marţi şi amendaţi pentru protest neautorizat. Ei sunt acum liberi şi vor participa vineri seară la protestul de la Braşov.
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.


Mesaje în acest subiect
RE: Alegeri prezidentiale 2014 - turul II - de Redpunk_one - 14-11-2014, 12:49

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 4 Musafir(i)