Meciuri amicale, sezonul 2019-2020
25-07-2019, 7:46, (Ultima modificare: 25-07-2019, 7:46 de Giuliano.)
#8
RE: Meciuri amicale, sezonul 2019-2020
Primul și – probabil – unicul eșec din amicalele verii: UTA – Al Fateh 0-2

După cinci victorii (11-1 cu Ineu, 3-0 cu Pecica, 2-1 cu Luceafărul Oradea, 2-0 cu Budaorsi și 6-0 cu Rogaska ) a venit și un eșec, primul și – probabil – ultimul al UTA-ei în perioada de pregătire estivală. Echipa de primă ligă din Arabia Saudită, Al Fateh, s-a dovedit mai matură și pragmatică decât arădenii, concretizând puținele ocazii de gol, în timp ce „roș-albii” au păcătuit destul de mult pe faza de finalizare. Nici arbitrajul nu a fost unul foarte bun și asta pentru că teamului de pe Mureș i-a fost refuzat un penalty clar la mijlocul primei părți, la scorul de 0-0, dar, una peste alta, se pot trage destul învățăminte după testul cu saudiții. Cu atât mai mult cu cât, la prima vedere, Laszlo Balint a aliniat o posibilă formulă de start pentru disputa cu Dunărea Călărași.

Meciul putea începe de la scorul de 1-0 pentru Al Fateh. Lorenzi a pierdut ușor o minge la 18 metri, portarul Iacob a comis penalty, dar tot el i-a refuzat golul lui Nawap. UTA a avut mai mult mingea, însă atacurile sale au fost destul de sterile, de vină fiind – fără îndoială – și calitatea bună a fotbaliștilor din fața sa. În prima jumătate de oră, doar Miculescu a avut o oportunitate demnă de consemnat, printr-un șut din 16 metri respins de Albri, pentru ca Florin Iacob să mai salveze odată rezultatul din poziție de unu la unu cu atacantul de careu al adversarilor. Jocul arădenilor s-a mai animat puțin după intrarea în luptă al lui Cipri Rus, cel care l-a înlocuit pe Buhăcianu lovit dur în zona coastelor. Mai întâi, căpitanul UTA-ei l-a întins serios pe goal-keeperul advers cu șut de la 20 de metri, iar apoi a pasat ideal pentru Bustea, care – însă – a reluat peste poartă din numai doi metri. Repriza s-a încheiat cu un „cap” peste poartă al lui Miculescu, la centrarea din corner a lui Stancu.

În chiar primul minut al actului secund, Iacob și-a pierdut concentrarea și a scăpat din mâini un șut de la 23 de metri ce a atins și bara din stânga sa înainte de a intra în plasă: 0-1. Dar, în minutul 53, portarul UTA-ei a avut a treia intervenție decisivă, după care Hrezdac a ratat de puțin lovitura de cap după o lovitură de colț. Al Fateh și-a majorat avantajul pe tabelă în minutul 67, pe o contră rapidă, finalizată de Alyousef cu un șut la colțul lung, în dreapta portarului. Fiindcă „roș-albii” au și mâine seară (ora 18,30) meci cu slovenii de la Dravinja (Liga 3-a), Gyuszi Balint nu a mai operat schimbări și elevii săi nu au mai avut puterea să revină în joc. Până la final am mai consemnat doar șutul sănătos de la 22 metri, în diagonală, trimis de Miculescu puțin peste transversală. În schimb, saudiții au folosit mulți dintre titulari după pauză.

UTA:Iacob - Tomozei, Ilie, Melinte, Stancu - Hrezdac, Lorenzi (76 Pușcaș) - Ursu, Miculescu, Bustea - Buhăcianu (34 Rus)

http://www.sportarad.ro/2019/07/24/primu...fateh-0-2/

Poate nu-i rău că a venit și o înfrângere. Ne-a bătut un adversar cotat mai puternic deci nu poate fi vorba de o demoralizare sau de ceva grav dar în același timp ne readuce pe toți cu picioarele pe pământ și se diminuează riscul ca echipa să intre pe teren în prima etapă amețită de aburii unei campanii ”glorioase” în amicale. Ce am remarcat din relatare e că am cam fost ușor surprinși pe contraatac. Asta se poate regla de către Balint din așezare pe faza ofensivă dar e semn că echipei îi place faza ofensivă, jucătorii sunt atrași de poarta adversă, ceea ce pentru noi ca spectatori nu poate fi decât pozitiv. Să vedem cum stăm cu prospețimea, din relatările despre echipa secundă și din declarațiile lui Balint de asemenea, antrenamentele tari din perioada asta se cam simt dar sper ca până la meciul din prima etapă să avem o echipă care să reziste 90 de minute la ritm competițional.
"If you're going through hell... keep going!" (Winston Churchill)
Răspunde


Mesaje în acest subiect
RE: Meciuri amicale, sezonul 2019-2020 - de Giuliano - 25-07-2019, 7:46

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 3 Musafir(i)