Etapa #14: CSM Reşiţa - UTA, 27.10.2019, ora 12:30, Digisport 1
27-10-2019, 22:21,
#35
RE: Etapa #14: CSM Reşiţa - UTA, 27.10.2019, ora 12:30, Digisport 1
O victorie foarte foarte importantă şi un meci greu de analizat. 

Când Balint a insistat pentru jucători de valoare, chiar şi împrumutaţi precum Romario sau Andrei Rus, a ştiut de ce. Atunci când jocul nu merge, aceşti jucători de pot salva prin execuţii. Astăzi unul, mâine poate altul. Şi aceasta e o armă a UTA-ei în acest sezon şi nu ar trebui să ne fie ruşine de ea. Nu mai suntem obişnuiţi să vedem jucători buni la noi în echipă, însă din fericire ei iată că există şi ne ajută când avem nevoie.   


Chiar dacă declarativ Balint vrea şi el un joc de posesie, reuşite mult mai multe, şi bine face, nu are un mesaj de genul "focul la ei" şi nu pare un antrenor cu un stil superofensiv "ca Guardiola". Dacă ne gândim şi la cele două meciuri pe săptămână ce vor veni în luna noiembrie, eu zic să ne aşteptăm mai repede la dozare de efort decât la evoluţii wow, mega posesie şi scor mare. Cred că vom învinge mai degrabă la un gol diferenţă şi nu vom fugi aiurea după orice minge pierdută. Cu toţii avem un instinct de conservare atunci când ştim că ne aşteaptă o perioadă dificilă...nu ştiu ce exemplu să zic, ceva de genul: nu mergi să te îmbeţi când ştii că mâine dimineaţă porneşti la drum sute de kilometri ca şofer  Big Grin . Vă daţi seama că şi la jucători intervine instinctul ăsta, mai ales la cei cu mentalitate mai "românească" în sensul rău al cuvântului. Cred că ne-am şi relaxat la 0-2 iar la pauză Balint posibil să fi fost prea agitat, ţinând cont şi de cele două, sperăm, mici accidentări. Sper ca Balint să îşi păstreze luciditatea şi să critice atât cât este nevoie jucătorii. 

Odată cu revenirea lui Bustea, sper să mai treacă puţin Ioniţă pe banca de rezerve iar Buhăiceanu să revină în centrul atacului. Pentru mine e clar că nu îi convine în bandă, se descurcă însă nu îi place şi pare aşa, între bosumflat şi dezamăgit. Din cauza asta nu se poate concentra şi nu reuşeşte să transforme ocaziile sau situaţiile mai clare. Cred că e şi o fire mai emotivă.

Stancu...bine că nu s-a rupt în timpul meciului cu Poli. Nu sunt antrenor, însă Balint nu ar trebui să scrie pe toate zidurile (online sau off) că fundaşii laterali sunt punctul nostru vulnerabil. Cred că Isac s-ar descurca fundaş dreapta, îl văd foarte polivalent. Apoi ţinând cont de experienţa sa, nu cred că s-ar face de râs nici Lorenzi. Totuşi nu e o "matahală" ca Şeroni, poate fugi. Deta...păcat că nu l-a folosit măcar cu Daco-Getica, să îi mai dea o şansă. Însă probabil şi la antrenamente se vede lipsa de experienţă şi valoare. 
 
Uneori într-adevăr se simte că nu ţinem jocul la mijloc. Poate era o soluţie Lorenzi în locul lui Miculescu şi Isac în dreapta, la schimb cu Oroian când ar fi fost cazul. Însă e tardiv acum să mai speculăm. Bine că a ieşit cu bine, am mai smuls câteva puncte în faţa unor contracandidate.  Repet, şi execuţiile lui Moise sunt tot ale noastre, aşa cum ar fi fost şi un joc super. Trebuie să avem grijă la momentele de relaxare pe care jucătorii vor avea tendinţa să le aibă ţinând cont de programul greu. Altfel, cred că vom ierna pe locul I. Dacă nu noi, atunci cine?  Smile
Răspunde


Mesaje în acest subiect
RE: Etapa #14: CSM Reşiţa - UTA, 27.10.2019, ora 12:30, Digisport 1 - de I 929 - 27-10-2019, 22:21

Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 6 Musafir(i)