Talk-show
14-03-2014, 10:43,
#1
Talk-show
Inca odata s-au vazut diferentele enorme intre "stilul romanesc" de a face ceva si "stilul lor" (indiferent ca "ei" aici sunt nemti) :

http://blogsport.gsp.ro/andries/2014/03/13/patru-zile/

Ce e mai şocant la procesul-fulger al şefului de la Bayern: că nemţii îşi trimit după gratii valorile sau că procesele lor durează atît de puţin?

Timpul trece altfel în România. Se dilată, se lăfăie, stă pe loc, uneori dă înapoi. Ca să traversezi ţara în maşină, de la Constanţa la Arad, ai nevoie de 13-14 ore. Cam tot de atît ai nevoie ca să traversezi Europa de la un capăt la altul, din marginea Ungariei, de la Mako la Rotterdam. Comparaţia a fost consemnată în august, într-un raport al Consiliului Concurenţei, citat de Hotnews.ro. Sigur, dacă am avea autostrăzi… Dar la noi autostrăzile se construiesc mai lent ca piramidele. Singurul lucru care merge cu adevărat repede pe-aici este tăiatul panglicii.

Procesul lui Uli Hoeness, preşedintele de la Bayern Munchen, a durat patru zile. Ancheta de evaziune fiscală a durat mai puţin de un an. A început în aprilie 2013. Dosarul Transferurilor s-a judecat timp de şapte ani şi cinci luni. Ancheta a durat doi ani.

Hoeness este cel mai bun preşedinte de club de pe continent, judecînd după rezultatele la zi. Conduce campioana Europei. Ca fotbalist, a jucat într-o finală mondială, pentru culorile ţării. La tribunal, scrie “The Guardian”, a insistat că nu e “un parazit al societăţii”, pentru că a donat milioane de euro în scopuri caritabile. Alte milioane, vreo 27, le-a dosit într-o bancă din Elveţia. A spus că “regretă profund” atitudinea asta. A pledat vinovat.

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat “dezamăgită” de el. Pînă şi propriul avocat l-a certat, în faţa instanţei: “Gata, nu mai înşira basme!”. În schimb, potrivit Deutsche Welle, cîteva mii de nemţi s-au declarat inspiraţi de modelul lui Hoeness. Şi s-au predat autorităţilor, mărturisind că au comis fraude fiscale.

Patru zile. O etapă de campionat. În timp românesc, patru zile înseamnă la noi şapte ani şi cinci luni. Patru zile şi nu s-a judecat în regim de urgenţă. Dosarul Transferurilor s-a rejudecat astfel, urgenţă însemnînd cîteva luni. Totul se derulează altfel la nemţi, cumva, mai în viteză. Nu stau la basme. Ei au construit Allianz Arena în trei ani, noi am construit Arena Naţională în patru ani, deşi e un stadion cu 16.000 de locuri mai mic.

Un an mai tîrziu aici, cîteva ore în plus pe drum, cu maşina, jumătate de oră întîrziere, cu trenul, zeci de ani în urmă în spitale, zeci de ani pe loc în şcoli. Timpul are răbdare cu sistemul, nu cu oamenii, ca să-l parafrazăm pe Marin Preda. Pentru oameni, români sau nemţi, cinstiţi sau dezamăgitori, vinovaţi sau nevinovaţi, suporteri sau şefi de club, timpul trece la fel.

Unii ar trage pripit concluzia că sîntem mult rămaşi în urmă. Faţă de ce? Faţă de cine? Noi avem ritmul nostru, coordonatele noastre, lipsa noastră de ţintă, economiile noastre de voinţă. Dacă am încerca să ne mişcăm ca alţii, ca nemţii de pildă, să agonisim un an de ici, o oră de colo, ce-am cîştiga? O viaţă de om în plus. La ce ne trebuie? Nu trăim de două ori. O viaţă ne-ajunge. Sau nu?
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
14-03-2014, 13:43,
#2
RE: Talk-show
Citat:Uli Hoeness şi-a recunoscut vina şi şi-a dat demisia de la Bayern: "E greşeala vieţii mele! Nu voi face recurs"

[Imagine: 609105-tag-reuters.com0000-binary-bm2ea3...eimage.jpg]

Preşedintele clubului Bayern Munchen, Uli Hoeness, care a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru fraudă fiscală, a anunţat azi că a demisionat de la gruparea bavareză şi că nu va contesta verdictul.

"După ce am discutat cu familia mea, am decis să accept decizia tribunalului din Munchen cu privire la situaţia mea fiscală. Le-am cerut avocaţilor mei să nu facă recurs. Acest lucru corespunde ideii mele de decenţă, de responsabilitate personală. Evaziunea fiscală a fost greşeala vieţii mele. În consecinţă, am decis să-mi dau demisia pentru a nu afecta clubul. Bayern este munca mea de-o viaţă şi întotdeauna voi fi alături de acest club.

Le mulţumesc din toată inima prietenilor mei şi suporterilor lui Bayern pentru susţinere", a fost anunţul făcut de Hoeness, conform Bild.

SURSA: GSP

Nu pot sa il apreciez pentru ca a fraudat insa pot sa ii apreciez demnitatea cu care si-a acceptat pedeapsa. E un lucru mare sa realizezi si sa ai puterea de a recunoaste ca ai gresit.
Nu o sa faca nimeni petitii si cereri de gratiere, nu pentru ca nu e normal insa dupa ce o sa isi ispaseasca pedeapsa cel putin va putea ridica capul din pamant cand va umbla pe strada.
Răspunde
10-05-2014, 15:02,
#3
RE: Talk-show
Pana la comunisti (deci inclusiv in perioada interbelica de dupa Marea Unire) ziua nationala a Romaniei a fost 10 mai. Ulterior caderii comunismului frica noilor "revolutionari" de fapt tot comunisti in fibra lor, de a fi asociata ziua nationala ,chiar daca e o zi cu tripla semnificatie istorica, cu monarhia iar frica acestora , a lui iliescu&co de o eventuala reintoarcere la monarhie a dus la inventarea zilei nationale pe data de 1 decembrie in acelasi timp refuzandu-i timp de aproape 10 ani dupa revolutia din 1989 intoarcerea in tara a Regelui Mihai (abia in 1997 noul presedinte E. Constantinescu i-a inmanat pasaport romanesc acestuia). Nu spun ca ideea de monarhie mai este fezabila in Romania de azi , insa o reparatie istorica privind ziua nationala a Romaniei este cu totul altceva.

http://www.dcnews.ro/10-mai-ziua-regelui...43023.html
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
15-05-2014, 10:33,
#4
RE: Talk-show
Un editorial care exprima exact ceea ce sustin si eu de atatia ani, fara implicare si fara "a te face auzit" parerile noastre nu conteaza pentru politicienii care ne conduc. Daca ne multumim sa ne vedem fiecare individual doar de bunastarea noastra de moment si nu ii sanctionam pe cei care ne conduc public prin vot, atunci ne meritam soarta. Sa fim condusi de o mana de corupti care incurajeaza ne-implicarea si atragerea la vot doar a celor care pot fi cumparati/manipulati usor si ieftin.

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...i-12626534

Cu siguranţă, va fi cea mai cool hipstereală electorală. Like-urile date selfie-urilor pe Facebook ar putea rivaliza cu numărul ştampilelor aplicate pe buletinele de vot.

Dar staţi liniştiţi, nimeni nu va plânge după voi. Pe politicieni de mult nu-i mai interesează cei care nu se duc la vot, cu atât mai mult cu cât nu există o condiţionalitate în acest sens.

Vă miră că nu aveţi pe cine alege? Este şi normal, nu faceţi parte din electoratul captiv pe care partidele îl cultivă şi care rămâne, din păcate, constant, oricât de mult ar bate cineva cu pet-ul pe asfalt.

E corupţie? E! Se fură? Se! Partidele sunt de vină? Sunt! Asta e tot? Nu. În lipsa unei presiuni, a unei mase critice care să împingă lucrurile înainte, situaţia nu se va schimba. Or, cum politica se face pe voturi, nu de voturi ar fi nevoie? De voturi care să legitimeze oameni şi proiecte. Voturi care îi vor obliga pe politicieni să-şi adapteze ofertele responsabil cererii.

Recunosc că sunt un partizan al participării la vot, dar admit şi punctul de vedere potrivit căruia una dintre libertăţile democratice este decizia de a nu vota pentru niciuna dintre alternativele oferite. Din punctul meu de vedere, o soluţie în actualul context ar fi introducerea unei variante de vot obligatoriu în sensul în care electorii să se înscrie voluntar în registrul electoral, iar neprezentarea nejustificată să fie sancţionată. Altfel spus, dacă vrei să votezi te înscrii în registrul electoral, dacă nu, nu.

Politica din România va rămâne un mediu toxic în care unii sau alţii supravieţuiesc şi se înmulţesc precum gândacii de bucătărie dacă nimeni nu se apucă de deratizare.

Care este soluţia voastră?
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
15-05-2014, 10:39,
#5
RE: Talk-show
Corect! De asta trebuie mers tot timpul la vot si chiar daca oferta e saraca, tot poti identifica un candidat care sa reprezinte compromisul cel mai mic.
Faptul ca te saturi, ca ti-e lehamite si refuzi sa mai mergi la vot tot nu-ti va rezolva problemele si nu vei face decat sa inmultesti randurile celor care nu mai au nicio importanta pentru politicieni.
Nu cred nici in anulatul votului. Iti pansezi doar orgoliul ca ti-ai facut datoria civica dar votul tau nu inseamna nimic.
Răspunde
15-05-2014, 11:07,
#6
RE: Talk-show
Nu cunosc legea electorala, dar nu se intampla nimic daca un procent din voturi nu este valid? Intreb serios.
Semper Fidelis
Răspunde
15-05-2014, 12:14,
#7
RE: Talk-show
Nu, se repeta votul doar daca Biroul Electoral Central constata probleme in desfasurarea procesului de votare.
Răspunde
15-05-2014, 15:25,
#8
RE: Talk-show


Atunci a grait adevarul Radu Tudor, dar parerile unora se schimba in functie de interes.. Sau gresesc? Smile
Răspunde
19-05-2014, 21:49,
#9
RE: Talk-show
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actual...+privit+de


„Noi muncim după ce vine apa”, a fost răspunsul unui localnic întrebat de ce nu participă la consolidarea digului.

Unii dintre săteni s-au luptat cu sticlele de bere, în vreme ce, la câţiva metri de ei, muncitorii se luptau cu sacii de nisip.

Angajații Apelor Române spun că niciun localnic nu i-a ajutat.

Aceeaşi nepăsare şi în Teleorman, în comuna Beiu, unde acum o lună apele au rupt un dig de protecţie.

Din digul ridicat de militari la Beiu nu a mai rămas mare lucru. Sacii cu nisip au dispărut, iar în acest moment, pământul e acoperit direct cu nylon. Chiar dacă meteorologii anunţă ploi torenţiale, niciun localnic nu a venit să vadă în ce stare este digul sau dacă poate să dea o mână de ajutor.

După inundaţiile de luna trecută, premierul a promis fonduri pentru refacerea digurilor. Dar banii nu au mai ajuns.

La Cleanov, în Dolj, râul Desnăţui a ieşit din matcă săptămâna trecută. Aproape 40 de gospodării au fost inundate, iar 15 oameni evacuaţi cu barca. Nimeni nu pare să fi învăţat ceva din experienţa trecută.

Oamenii se bazează pe speranța că apele nu vor mai fi la fel de mari, de data aceasta.

„Oamenii ați văzut cum sunt, așteapta să le facă primaria de toate”, se plânge primarul comunei Carpen, Ștefan Vasilica.

Cu totul altfel stau lucrurile într-o altă comuna - Vișinești din Dâmboviţa. La ultimele ploi, pământul a luat-o la vale ca un râu de nămol. Un deal întreg s-a surpat și a blocat albia râului Cricov. Casele au fost la un pas de a fi inundate, la fel şi drumul judeţean care trece prin sat. Ultima avertizare dată de meteorologi a pus primăria în gardă - autorităţile locale au adus un excavator care a decolmantat râul.
Semper Fidelis
Răspunde
10-06-2014, 19:02,
#10
RE: Talk-show
Vizibil inca de la meciul de baraj cu Grecia , emisiunile cu Ponta si PSD curg garla in ultimul an la Romania TV a lui Ghita, mai ceva ca pe vremuri la Antena3. Ne asteapta o campanie la prezidentiale cu cancanuri la foc automat dupa motto-ul "Traiasca rosii ca sunt ai nostri"

http://www.gandul.info/puterea-gandului/...a-12732132

Dl. V. Ponta a repetat minciuna cu „înscenarea”, într-un interviu în care camera de la România TV s-a plimbat inofensiv, minute în şir, pe jucăriile de pe biroul d-lui premier. Iată, români, mai poate fi vorba de trafic de influenţă într-o cameră de adolescent?! Mai poate fi bănuit de corupţie un om căruia marii sportivi ai ţării i-au dat cu dedicaţie şi încredere atâtea obiecte de valoare?!

Interviul pe care senatorii americani John McCain, Chris Murphy şi Ron Johnson l-au acordat în exclusivitate ziarului Gândul i-a picat rău la fiere d-lui premier V. Ponta. Deşi numele domniei sale nu a fost menţionat în niciun moment în timpul interviului, dl. premier a simţit în nări mirosul pericolului.

Probabil că are motive de îngrijorare, într-un moment în care îşi pregăteşte candidatura la prezidenţiale şi în care orice semnal negativ din partea Statelor Unite îi poate strica feng shui-ul. Este cel mai tranşant şi mai dur mesaj pe care America l-a dat până acum faţă de corupţia din România: cei trei senatori au spus direct ceea ce reprezentanţii Executivului american, fie că vorbim de vicepreşedintele Joe Biden, fie că vorbim de emisari ai Departamentului de Stat, i-au transmis până acum d-lui premier prin formule diplomatice. Corupţia este un cancer al societăţii, care atacă în mod direct relaţia dintre Statele Unite şi România, care blochează investiţiile americane şi care pune în pericol securitatea regională într-un moment cheie al conflictului cu Rusia.

Corupţia este la nivelul instituţiilor statului, la nivelul parlamentarilor, la nivel local şi da, la Palatul Victoria, după cum o localizează procurorii DNA.

Întrebat de ziarişti în cursul zilei de ieri „cum comentează” interviul, dl. V. Ponta a scăldat-o: avem o relaţie bună cu America şi instituţii care să se ocupe de corupţie. Îşi pregătea apărarea, pe care a desfăşurat-o propagandistic, printr-o mică diversiune. Pe seară şi-a deschis biroul de la Palatul Victoria oaspeţilor de la postul România TV, patronat de colegul său Sebastian Ghiţă. Şi-a arătat colecţia de maşinuţe şi de suvenire primite de la sportivi celebri. Şi-a prezentat camera de lucru: iată, acesta e celebrul birou despre care ziarul Gândul a spus că s-a întâmplat „chestia” aia cu Adrian Duicu.

Hodoronc tronc!

Dl. premier nu putea să le răspundă direct americanilor. Ce să le spună?

Că doamna Kovesi pe care senatorul McCain o numise un „adevărat erou” este, în realitate, o „băsistă”?

Că Parlamentul pe care senatorul Murphy îl criticase pentru că face scut în faţa deputaţilor penali este, de fapt, ultimul bastion care-i mai apără pe aleşii poporului de „poliţia politică”?

Că mediul de afaceri pe care senatorul Johnson îl consideră viciat de corupţie este, în realitate, curat ca lacrima iar baronii locali care vămuiesc contractele publice sunt, în fapt, nişte oameni oneşti şi responsabili hăituiţi de „procurorii băsişti”?

La nivelul ăsta nu merg asemenea bărbi. Ele funcţionează „numai pentru uz intern”. Prima reacţie nervoasă a venit din partea parlamentarilor PSD, care oricum erau cunoscuţi ca nişte cai breji, n-aveau ce imagine şi reputaţie să-şi mai strice: „Americanii să-şi vadă de corupţii lor”.

Nu era însă de ajuns. Şi atunci dl. premier a făcut o mică diversiune: nu a atacat interviul Gândul, a atacat direct Gândul. A reluat acuzaţia pe care o mai făcuse şi înainte, potrivit căreia ziarul nostru are o „campanie” împotriva sa care a dus la „înscenarea” cazului Duicu. Vă reamintesc: cazul Duicu este deosebit de grav, deoarece, pentru prima oară, corupţia aceasta de care vorbesc americanii este localizată de procurori în cabinetul d-lui Ponta.

Ceea ce a încercat să facă dl. premier este, pentru orice om cu o umbră de discernământ, o manipulare de Gâgă: a încercat să comunice publicului că mesajul americanilor nu e credibil pentru că a fost transmis printr-un interviu dat unui ziar necredibil, specializat în „campanii” şi „înscenări” la adresa sa. Or vorbi unii de corupţie, dar eu nu sunt corupt; eu nu sunt decât o victimă a unui ziar rău intenţionat, s-a apărat dl. Ponta. Acesta a fost mesajul subliminal transmis de dl. premier privitorilor postului România TV şi nu mă îndoiesc că mulţi vor jura că aşa şi este, doar a spus-o prim ministrul României.

A repetat minciuna cu „înscenarea”, într-un interviu în care camera de la România TV s-a plimbat inofensiv, minute în şir, pe jucăriile de pe biroul d-lui premier. Iată, români, mai poate fi vorba de trafic de influenţă într-o cameră de adolescent?! Mai poate fi bănuit de corupţie un om căruia marii sportivi ai ţării i-au dat cu dedicaţie şi încredere atâtea obiecte de valoare?!

Un ziarist ar fi putut să-l oprească pe dl. premier şi să-i arate negru pe alb că afirmaţiile privind traficul de influenţă făcut la biroul său de la Palatul Victoria aparţin procurorilor care au făcut referatul şi judecătorilor care au analizat cazul. Cei care doresc să vadă documentele le găsesc aici. Repet, sunt documente oficiale, nu alegaţii ale ziarului Gândul.

Mă îndoiesc, însă, că privitorii postului România TV vor face efortul să citească aceste documente. Pe asta se şi bazează premierul V. Ponta când repetă fără să clipească aceeaşi teorie fantezistă. Este şi motivul care face propaganda o armă atât de redutabilă: o minciună repetată la nesfârşit devine adevăr.

Cei care privesc cu „încredere” la dl. Ponta nu vor încerca niciodată să judece cu propria minte dacă V. Ponta a plagiat sau nu. E suficient că premierul şi aparatul său uriaş de propagandă le-au repetat la nesfârşit adevărul că plagiatul a fost „o campanie” de discreditare. Aceştia nu vor fi deloc zdruncinaţi în convingerea lor de această analiză comparativă pagină cu pagină, din care rezultă că lucrarea de doctorat a lui V. Ponta este un plagiat primitiv.

Închei reînnoind promisiunea pe care v-am făcut-o încă de la înfiinţarea ziarului: „Nimeni nu gândeşte pentru tine!” Pentru că a gândi a devenit în aceste timpuri murdare, pline de minciună şi ură, un act de curaj şi de igienă socială. Nu vă înrolaţi în marea armată de fluturi de noapte care se izbesc în fiecare seară cu capul de sticla albastră a televizorului. Prin urmare, citiţi, analizaţi şi judecaţi cu propria minte. Rămâneţi critici ca să vă feriţi de manipulare. Noi vom rămâne alături de dumneavoastră!
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
25-07-2014, 0:16,
#11
RE: Talk-show
Incercati sa n-o luati ca si pe o denigrare a imaginii Romaniei, abordati problema realist si incercati sa vedeti de ce vest-europenii ne vad cum ne vad in unele situatii.

Citat:Romania primitiva din rapoarte europene si nationale: Cei mai multi cetateni au WC-ul in fundul curtii, lipsa autostrazilor ne izoleaza de Europa, jumatate dintre familii nu au nici un salariat

Majoritatea romanilor nu are acces la retelele de canalizare, jumatate dintre familii nu au niciun membru salariat, iar majoritatea localitatilor isi deverseaza apele uzate direct in rauri, in lipsa statiilor de epurare. Acesta este tabloul Romaniei primitive din secolul XXI, membra a Uniunii Europene, potrivit celor mai recente masuratori nationale si europene. Toate acestea in conditiile in care 13,9 miliarde de euro a pompat Uniunea Europeana in dezvoltarea Romaniei in perioada 2007-31 martie 2014, ca sold pozitiv dupa scaderea contributiei tarii la bugetul UE. Si: cel mai iubit presedinte - Ceausescu.

Cel mai sarac popor din UE, dupa bulgari

Dintre cele 28 de tari ale Uniunii Europene, Romania avea in anul 2011 cea mai mare pondere a populatiei aflate in intervalul veniturilor cele mai reduse, potrivit celui de-al Saselea raport asupra coeziunii economice, sociale si teritoriale, emis, miercuri, de Comisia Europeana.

Dintre cele 8 regiuni de dezvoltare in care este impartita Romania, 6 erau in zona produsului intern brut pe cap de locuitor ca putere de cumparare sub 50% din media UE. Singura cu PIB pe locuitor ca putere de cumparare situat intre 50% si 75% din media UE era Regiunea Vest (cu judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara). De asemenea, regiunea Bucuresti-Ilfov era singura regiune romaneasca peste media europeana ca PIB pe cap de locuitor.

Conform celor mai recente date Eurostat, romanii au in medie o putere de cumparare de 54% din media europeana, penultima din UE, doar inaintea Bulgariei (47% din PIB-ul pe cap de locuitor ca putere de cumparare al UE).

Potrivit sursei citate, regiunea de dezvoltare Nord-Est din Romania si regiunea Severozapaden din Bulgaria au cel mai mic PIB pe cap de locuitor ca putere de cumparare, 7.200 de euro pe an, reprezentand doar 29% din media europeana (25.100 de euro pe an). Regiunea romaneasca Nord-Est cuprinde judetele moldovenesti Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.

In perioada cea mai severa a crizei economice, 2008-2011, Romania a fost lovita cel mai greu de recesiune, dupa Grecia, dintre tarile UE. Toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale tarii au fost in recesiune, iar 3 dintre ele (Centru, Nord-Est si Nord-Vest) au avut o scadere a PIB mai adanca de -3%, potrivit raportului european citat.

[Imagine: image-2014-07-24-17738932-0-pibpercapitappp.jpg]

Intr-un contrast total fata de restul tarii, regiunea Bucuresti-Ilfov a cunoscut o crestere a puterii de cumparare pe cap de locuitor de la mai putin de 50% din media UE in anul 1995 la circa 120% din media UE in 2011.

La nivelul Uniunii Europene, din cauza crizei economice, in perioada 2009-2012 procentul persoanelor aflate in stare de saracie severa a crescut de la 8% la 11%. In Romania, in anul 2011, 30% din populatie era in stare de saracie severa, doar in Bulgaria procentul fiind mai mare - 44%, conform raportului european citat.

Ca o particularitate, in Romania si in general in tarile foste comuniste populatia saraca este grupata mai degraba in mediul rural si in orasele mici, in timp ce in vestul Europei persoanele sarace se afla mai degraba in marile metropole.

Din acest punct de vedere, gradul redus de urbanizare din Romania este sinonim cu saracia si subdezvoltarea socio-economica a populatiei tarii: numai zona Bucurestiului si Ilfovului are statut predominant urban, 16 judete sunt intermediare, iar 24 sunt predominant rurale.

Munca la romani - una din doua familii nu are niciun salariat

Aproape una din doua familii din Romania nu are niciun membru salariat, potrivit datelor Institutului National de Statistica, prezentate pe blogul ziaristului Dan Popa. Din totalul de 7,4 milioane de familii de romani, 3,6 milioane sunt familii fara niciun membru salariat/angajat. De asemenea, 2,1 milioane de familii au un singur membru salariat/angajat.

In aprilie 2014, in Romania erau 4,4 milioane de salariati, dintre care un sfert lucrau in sectorul bugetar, potrivit datelor de la Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor.

Conform raportului Comisiei Europene privind dezvoltarea regionala, Romania sta mai bine la ocuparea fortei de munca decat alte state membre, dar sufera scaderi ale productivitatii muncii.

"Toate statele-membre mai putin dezvoltate au cunoscut scaderi in ocuparea fortei de munca, intre anii 2008 si 2012, si cresteri in productivitate, cu exceptia Romaniei si Ungariei, care sunt in cazul opus", arata Comisia.

In perioada mentionata, Romania a cunoscut stagnarea ratei de ocupare a fortei de munca, iar productivitatea muncii a scazut cu 1,1%. Ungaria a avut o scadere a productivitatii muncii mai mare, -1,4%, insa maghiarii au avut o crestere a ratei de ocupare cu 0,3%. Doar Luxemburgul a mai avut o scadere mai abrupta a productivitatii muncii decat Romania si Bulgaria (-2,5%), iar rata sa de ocupare a avut o scadere de 0,5%. Desigur, Luxemburg, care are cel mai ridicat PIB pe cap de locuitor din Uniunea Europeana (66.700 de euro pe an, adica 266% din media UE), are de unde sa scada si la productivitatea muncii.

Conform Eurostat, in Romania rata de ocupare a fortei de munca pentru grupa de varsta 20-64 de ani a stagnat la 63,8% in perioada 2005-2012, in conditiile in care obiectivul tarii este de 70%.

Educatia - putina si ineficienta

Strans legata de piata muncii este educatia. Circa 22% din populatia cu varste de 25-64 de ani a Romaniei are doar educatie scazuta, tara situandu-se undeva la mijlocul clasamentului european in aceasta privinta. Spre comparatie, in Portugalia ponderea celor cu educatie scazuta este de 60%, in Bulgaria este de circa 18%, in Ungaria, de circa 17%. In schimb, in Letonia, Cehia si Slovacia, ponderea acestei categorii de populatie este de circa 5-8%.

In privinta adultilor cu studii superioare, Romania are cea mai mica pondere a acestei categorii in randul persoanelor cu varste intre 25 si 64 de ani: circa 15% la nivel national, in anul 2013.

De asemenea, in perioada 2011-2013, abandonul scolar a depasit 16% la categoria de varsta 18-24 de ani, in 4 dintre cele 8 regiuni ale Romaniei. Doar Portugalia si Spania au mai multe regiuni cu nivelul maxim al abandonului scolar.

Nici la scoala, insa, tinerii romani nu deprind abilitati pe care sa le poata utiliza ca adulti. La testele PISA, care masoara capacitatea practica in scriere, matematica si stiinte, peste 30% dintre elevii romani de 15 ani s-au clasat sub nivelul al doilea din sase. Rezultate atat de slabe au mai fost in Bulgaria si Cipru, dintre statele membre UE.

Jumatate din populatie, fara acces la canalizare

[Imagine: image-2014-07-24-17738934-0-romanii-acce...lizare.jpg]

In secolul XXI, mare parte din populatia Romaniei merge la ceea ce eronat se numeste WC-ul din curte (WC inseamna water-closet, closetul cu apa).

Potrivit unui buletin INS din 18 iulie 2014, in anul 2013, in Romania 9.342.026 locuitori aveau locuintele conectate la sistemele de canalizare, acestia reprezentand 46,8% din populatia tarii.

Restul de 53,2% nu au, asadar, acces la un sistem de canalizare, insa din statitistici nu este clar daca intre acestia intra si cei cu closete cu apa de la hidrofor, care au evacuarea in fose septice sapate in curte.

Tot datele INS ne dau indicii suplimentare: "populatia cu locuintele conectate la sistemele de canalizare prevazute cu statii de epurare, in anul 2013, a fost de 8.883.583 persoane, reprezentand 44,5% din populatia tarii". Asadar 2,1% din populatie dispune de locuinte cu acces la canalizare, dar fara statie de epurare. Abia aici ar putea sa fie cuprinsi cei cu fose septice, dar nu este foarte limpede. Insa, in tot cazul, datele statistice ne indica o pondere foarte mare dintre romani care merg la "WC" in curte si in secolul XXI.

In mediul urban, 82,9% dintre romani aveau acces la canalizare, insa la tara procentul era de numai 4,7% in anul 2013.
In privinta apelor uzate, statisticile europene plaseaza Romania in cea mai grava situatie din Uniune. In anul 2010, in 4 dintre cele 8 euroregiuni romanesti apele uzate ramaneau necolectate in proprorie de peste 50% din volumul generat.

In 7 regiuni ale Romaniei, apele uzate care totusi erau colectate erau supuse unui tratament riguros doar in proportie de 10-25%. Apele uzate netratate sunt o provocare ecologica, mare parte dintre acestea ajungand in rauri.

Drumuri proaste, economie izolata

"Viteza pe drumurile de legatura intre localitati ramane scazuta, in comparatie cu restul statelor UE in Polonia Tarile Baltice, Romania si Bulgaria", se arata in cel de-al Saselea raport asupra coeziunii economice, sociale si teritoriale, emis, miercuri, de Comisia Europeana.

Din punct de vedere al densitatii autostrazilor, Romania, cu 1,5 km autostrada/1000 km2, se situeaza cu mult sub media europeana de 35 km/1000 km2, pe pozitia 27 din 31 de tari europene analizate, si, respectiv, mult sub media est-europeana de 12,3 km/1000 km2, pe ultima pozitie, din 9 tari est-europene analizate, indica un raport al Consiliului Concurentei din august 2013.

Romanii au numai 550 km de autostrada in exploatare, la o suprafata totala a tarii de aproape 239.000 km patrati. Spre comparatie, bulgarii au deja in exploatare 562 km de autostrada, la o suprafata totala a tarii de nici 111.000 km patrati.

Lipsa conexiunilor rapide cu restul Uniunii Europene adancesc starea de subdezvoltare a tarii, prin izolarea de Piata Unica. "O Piata Unica pe deplin integrata nu este posibila fara conexiuni bune intre diversele parti. Conexiunile care traverseaza granitele nationale lipsesc in multe cazuri, in special in statele membre central si est-europene, despartind centrul UE de periferie si ingreunand dezvoltarea comertului intra-UE", avertizeaza raportul DG Regio.

Statul de drept - foarte slab, calitatea guvernarii - si mai slaba

[Imagine: image-2014-07-24-17739014-41-perceptia-a...-drept.jpg]

In anul 2012, Romania era penultima in Uniunea Europeana, inaintea Bulgariei, in privinta perceptiei populatiei asupra statului de drept, conform unui studiu al Bancii Mondiale, citat de raportul european. Indicatorul statului de drept masoara perceptia publica asupra modului in care legile sunt aplicate.

In privinta perceptiei populatiei asupra eficientei guvernarii, Romania era chiar ultima in UE. Eficienta guvernarii masoara capacitatea statului de a asigura servicii publice la standarde inalte, eficienta si independenta serviciilor publice si abilitatea de a crea si aplica politici publice.

Ceausescu - cel mai iubit presedinte

In privinta preferintelor politice, romanii considera ca cel mai bun presedinte al tarii a fost dictatorul Nicolae Ceausescu.

Potrivit unui barometru INSCOP facut public in 17 iulie 2014, Nicolae Ceausescu ocupa primul loc in top, 24,7% dintre romani considerandu-l cel mai potrivit presedinte pe care l-a avut Romania, relateaza Agerpres.

Pe locul al doilea in acest clasament se situeaza Ion Iliescu, cu 19,1% din optiunile publicului, Traian Basescu ¬ pe locul al treilea, cu 14,2%, iar Emil Constantinescu ¬ pe patru, cu 9,7%.

Potrivit sociologilor, romanii au uitat lipsurile din perioada comunista si isi doresc un stat care sa le ordoneze viata cotidiana.

"In realitate, vorbim despre o falsa pozitivare a unui Nicolae Ceausescu care este asociat cu o perioada perceputa ca mai ordonata din punct de vedere al vietii cotidiene, dar ale carei lipsuri s-au mai uitat. Pozitivarea relativa a lui Ceausescu vine si in scopul evidentierii imaginii totusi defavorabile pe care publicul o are cam despre toti presedintii postdecembristi ai Romaniei", explica sociologul Darie Cristea.

SURSA: HotNews
Răspunde
05-08-2014, 22:40,
#12
RE: Talk-show
Harta Internetului in Romania

[Imagine: Capture.jpg]

Daca accesati linkul din articol si dati clic pe harta puteti vedea procentul aferent fiecarui judet in parte.
Aradul are 35.47%, asta insemnand ca 152,757 din totalul de 430,629 de locuitori are acces la Internet.

Sursa informatiilor: Recensamant 2011
Răspunde
06-08-2014, 12:44,
#13
RE: Talk-show
seamana cu harta electoratului PSD-ist Big Grin
Răspunde
06-08-2014, 13:33,
#14
RE: Talk-show
Sau cu harta prostiei din Romania.
Răspunde
17-08-2014, 11:57,
#15
RE: Talk-show
[Imagine: 627x0.jpg]

[Imagine: 627x0.jpg]

SURSA: Adevarul
Răspunde
24-08-2014, 15:59, (Ultima modificare: 24-08-2014, 16:02 de Xtreme.)
#16
RE: Talk-show
Un interview foarte interesant cu Caricaturistul Ştefan Popa Popa's: "85 la sută din populaţia ţării este imbecilizată. Totul este sălbatic, făcut de oameni primitivi" ce nu poate fi redat integral aici, doar un raspuns amuzant:

"Ce îşi mai poate dori Ştefan Popa Popa’s?
Normalitate în ţara asta. Îmi doresc, dar nu cred că o să apuc, nici eu, nici copiii mei. Îmi doresc să se termine cu furtul. Românii să uite cuvintele legate de furt, jaf, hoţie. Când m-am dus într-un penitenciar, invitat să fac portrete, le-am spus celor de acolo: diferenţa dintre voi şi cei de afară este că pe voi v-au prins! Românul e penal."

"Şi Brâncuşi când a vrut să vină în ţară a zis: „Când am plecat, v-am lăsat săraci şi proşti. Şi când m-am întors, v-am găsit şi mai săraci, şi mai proşti“.

Interviul integral aici
Răspunde
05-09-2014, 20:09,
#17
RE: Talk-show
Astia is nebuni !

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-180...litica.htm
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
10-09-2014, 13:55,
#18
RE: Talk-show
O problema reala a Romaniei scoasa in evidenta de noul caz Siveco. O companie profitabila, serioasa, cu un business sanatos ajunge sa faca afaceri cu facturi false pentru a putea scoate bani la negru care merg (probabil 99%) catre spagi in politica si guvern fiindca altfel nu are acces la acele contracte. Ok omul asta, Irina Socol, e la puscarie si e ok ca procurorii si mai departe judecatorii isi fac treaba, dar nimeni nu se intreaba oare cine a luat banii si de modul in care functioneaza acest sistem si cum se castiga licitatiile si contractele majore cu orice institutie a statului ?

http://www.tolo.ro/2014/09/10/cazul-sive...-romaniei/

Reținerea Irinei Socol, una dintre cele mai elogiate persoane din businessul românesc, a căzut ca un fulger silențios și intraductibil. Justiția își va urma cursul, presa și-a făcut treaba, inclusiv redacții care aveau contracte de parteneriat cu Siveco, precum Hotnews, au relatat rapid despre caz, respectîndu-și publicul și meseria. Dar mai e ceva.
Lovitura vine în inima industriei de IT. Calificarea programatorilor români și abilitățile tehnice sînt unul dintre puținele domenii unde ne probăm competitivitatea la nivel mondial. Iar Siveco, firma condusă de Irina Socol, este liderul industriei de software din România. Cu atît mai mare este șocul. Și întrebările care se ridică.
Cu o cifră de afaceri consolidată de 65 de milioane de euro în 2013, Siveco a avut sau are contracte în aproximativ 20 de țări ale lumii! Siveco a lucrat pentru Comisia Europeană, semnînd cel mai important contract încheiat de o firmă românească cu CE! Siveco a lucrat pentru guvernele Turciei, Marocului, Omanului, Maltei, Kazahstanului sau pentru mari companii ale lumii. A fost multiplu premiată de partnerii săi strategici, pe lista cărora se regăsesc Microsoft, Intel sau IBM.
Siveco a fost dată ca exemplu de succes al businessului românesc. Și aici intervine discuția. Dacă Victor Ponta ar fi cu adevărat interesat de mecanismele economice, de destinul companiilor și al angajaților, și nu de denazificarea țării, Maică Precistă!, poate că ar trebui să se scarpine pînă la durere în creștetul capului privind ce se întîmplă la Siveco.
Să invite 10 sau 20 de șefi ai marilor companii din România. Să-i întrebe, ”pentru Dumnezeu, ce se întîmplă?”. Care sînt problemele voastre reale? Chestia asta cu bani negri se întîmplă curent? Cum de ajunge managerul general al companiei lider de IT din România să intre, potrivit procurorilor, în combinații cu firmele romilor din Sintești? Ca să facă ce? Să scoată bani la sacoșe?
Acești bani i-a scos pentru ea sau sumele au mers mai departe în ministerele unde se atribuie marile contracte? Așa cum spun mai mulți oameni din industrie că se întîmplă de fapt! Și ce poate face statul ca asemenea lucruri să nu se mai petreacă? E foarte bine că justiția își face treaba, dar o țară nu se conduce prin instituțiile de forță. Ele au rolul lor, delegat de cetățeni. Viața de zi cu zi e în altă parte.
Discuția nu e despre apărarea Irinei Socol. Faptele sînt fapte și vinovăția Irinei Socol se va judeca în instanță. Dar Guvernul nu e îngrijorat? E simplu să crezi că e la mijloc nebunia sau lăcomia unui om. Și dacă e un mod de operare?
Psihanaliza oamenilor se numește terapie, cea a firmelor și a națiunii poartă numele de guvernare.
Dacă aceste firme, ca și cele ale asfaltatorilor sau ale altor prestatori de servicii pentru stat, sînt practic condiționate să dea mită? Nu că asta le-ar scuza. Dar dacă modelul de bussines al afacerilor cu statul din România depinde de asta? Afacerile cu statul trebuie totuși făcute și cîtă vreme vor fi o dezonoare e rău, e foarte rău.
Cine apără munca celor 800 de oameni de la Siveco și cum se asigură Guvernul că piața stabilește cine ia contractele, cine face treaba mai bună, piața așadar și nu pungile de bani ale zidarilor de la Sintești?! Victor Ponta a anunțat că bugetul va pune la bătaie 3 miliarde de euro pentru lucrări publice în următoarele luni. Cum? Așa?!
Firmele prospere sînt o mîndrie pentru orice Guvern. O companie de elită coruptă la vîrf, fără nici un motiv solid aparent, e un semn de exclamare căzut ca o lumină dură între niște orbeți care se caftesc seară se seară la televizor, cu acuzații tot mai aiuristice. Viața de zi cu zi e în altă parte. Pentru Irina Socol, în arest
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Răspunde
12-09-2014, 0:31,
#19
RE: Talk-show
STUDIU România, corigenta lumii la şase materii. Infrastructura, regimul de impozitare şi relaţiile de muncă sunt domeniile în care stăm cel mai rău

Povara fiscală ce apasă pe investiţii şi pe piaţa muncii, incapacitatea de a păstra talentele, starea infrastructurii şi cooperarea insuficientă dintre şefi şi subalterni plasează ţara noastră pe cele mai joase poziţii într-un top mondial întocmit pe criterii de competitivitate.

Ţara noastră se plasează pe ultimele locuri după criteriile de competitivitate ale Forumului Economic Mondial, din cauza regimului taxelor, infrastructurii şi politicilor de resurse umane.

Ediţia pe acest an a Raportului Global al Competitivităţii, lansată recent de Forumul Economic Mondial (organizatorul summit-urilor anuale de la Davos), ne plasează pe locul 59 din 144 de ţări, în urcare cu 17 poziţii faţă de ediţia anterioară.

La mai multe criterii, România se menţine însă pe locuri mai joase de 120, adică printre corigentele lumii, iar aceste criterii ţin de infrastructură, taxare şi relaţiile de muncă.

Punctele slabe

Concret, din 144 de ţări analizate în ediţia pe acest an a clasamentului, România apare pe locul 140 la „efectul taxelor asupra investiţiilor“, pe 126 la „efectul taxelor asupra câştigurilor din muncă“ şi pe 121 la „calitatea drumurilor“.

Mai stăm foarte prost şi la „cooperarea între angajaţi şi angajatori“ (locul 125 din 144), „capacitatea de a menţine în ţară persoanele talentate“ (locul 128), „încrederea în managerii profesionişti“ (126) sau intensitatea – redusă – a concurenţei (120).

Punctele tari

Se prezintă România cu ceva lăudabil în faţa lumii? Desigur: impactul zero al malariei sau al HIV/SIDA în business. Pentru lipsa acestor boli ocupăm prima poziţie în clasamentul mondial al competitivităţii.

Ar mai fi nivelul redus al tarifelor vamale (locul 5 mondial) şi viteza de acces la internet (19).

Înaintea României, în top se află state precum Cehia (locul 37), Polonia (43), Bulgaria (54) şi Cipru (58). România devansează, însă, ţări precum Ungaria (60), Slovenia (70) şi Slovacia (75).

În topul celor mai competitive state din lume, Elveţia şi-a păstrat poziţia de lider mondial pentru al şaselea an consecutiv. Elveţia este urmată de Singapore, SUA, Finlanda şi Germania.

În fine, faţă de media Uniunii Europene suntem mai favorabil situaţi din punctul de vedere al mărimii pieţei şi al performanţelor macroeconomice, dar mai slab din punctul de vedere al infrastructurii, al eficienţei pieţelor şi al sistemelor de educaţie şi sănătate.

Forumul Economic Mondial realizează anual Raportul Competitivităţii Globale, studiul fiind întocmit pe baza intervievării a 15.000 de directori de companii din 144 de ţări.

Forumul Economic Mondial (WEF) este o organizaţie internaţională non profit, cu sediul în Geneva, cunoscută ca organizatoare a reuniunilor anuale ale marilor personalităţi economice şi politice ale lumii, în staţiunea Davos.

Cei peste 1.000 de membri ai WEF sunt lideri ai celor mai mari corporaţii ale lumii, în general cu venituri de circa peste cinci miliarde de dolari.

--------------------------------------------------------------------------------

Topul piedicilor din calea afacerilor

Respondenţii la sondajul World Economic Forum au enumerat problemele specifice care îi împiedică să facă afaceri în România în mod lejer.

În ordine, primele cinci au fost: accesul la finanţare, nivelul taxelor, insuficienta portanţă a infrastructurii, corupţia, ineficienţa birocraţiei şi reglementările restrictive ale pieţei muncii.

Alte probleme majore pentru companii sunt inflaţia, instabilitatea politicilor publice, urmate de fluctuaţiile de curs valutar, rata criminalităţii şi insuficienta capacitate de inovare.

http://reports.weforum.org/global-compet...conomy=ROU | http://adevarul.ro/economie/stiri-econom...index.html
Răspunde
19-09-2014, 19:19,
#20
RE: Talk-show
BIZIDAY: Joi, 18 septembrie 2014
http://www.biziday.ro/2014/09/18/biziday...brie-2014/
Răspunde


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)