Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stiri, sezonul 2017-2018
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
A plecat si Adilli. Oare chiar nu e nimeni in orasul asta care poate sustine financiar echipa? Nu unul , macar 4-5 firme ca sa ajute clubul sa fie ce a fost...am asa un gust amar, cine stie cand o sa promovam, peste ani si ani... . Sa ne bucuram totusi ca UTA exista!!!
Mai pleaca sigur si Florea dar si altii, bugetul low cost, cantonamentul la Moneasa, juniorii in teren, Todea pana la vara...deci #DrumulSpreLigaATreia?
Din păcate totul se destramă f repede... ca un castel de nisip! Păcat Adili era un jucător ce se putea construi o noua echipa în jurul lui...daca se vrea construirea unei noi echipe!
Haideti sa nu dramatizam,s-a ratat un obiectiv este normal sa se ia niste masuri.Acum cu tot respectul pentru Adili ,un jucator cu "inima mare" dar din punct de vedere tactic in teren ,nu as avea cuvinte prea bune de spus despre el.Este o pierdere clar ,mai ales prin atitudinea aratata desi uneori si asta ne-a costat ca si echipa ....
Ce a gresit conducerea a fost ca l-a lasat sa plece liber de contract,cred ca se puteau obtine si ceva "maruntis" de pe urma lui,totusi nu a fost un jucator care a avut o prestatie lamentabila!
Eu zic ca aici vorbim de ceva mai mult decat o ratare de obiectiv, ratarea obiectivului era sa terminam pe 4 sau 5 in clasament, noi suntem la 4 puncte de retrogradare. Daca acest "low-cost" inseamna sa renuntam la majoritatea jucatorilor cu salarii mari si experienta si sa marjam doar pe cei locali si juniori mie unul imi este frica ca ne paste Liga 3. Pe de alta parte sunt ferm convins ca exista prin Liga 2 chiar si Liga 3 un numar de 7-8 jucatori (ieftini sau gratis) buni pe care daca I-am aduce in aceasta iarna am putea ajunge foarte usor in zona linistita a clasamentului.
Eu vad altfel toata strategia asta "low-cost". Clubul nu face decat sa isi redimensioneze bugetul salariilor in functie de performanta. Nu cred ca vom renunta la un Florea sau Pacurar.
E normal sa ne adaptam pentru ca oricum sezonul asta e compromis. Ce rost are sa platim niste bani unor jucatori care oricum nu au confirmat si care oricum nu mai au nicio miza sau obiectiv in afara de mentinerea in liga a II-a? Ar fi bani aruncati pe fereastra.
Treaba cu Low-cost-ul ne va face sa regresam si cu siguranta nu se va pune problema de promovare sezonul viitor pentru ca o promovare ar fi presupus construirea unei echipe inca din iarna asta. Ba chiar riscam retrogradarea daca mergem pe jucatori tineri locali.

Florea eu zic ca 99% va pleca. El a si declarat ca se va lua in discutie o despartire de ambele parti in iarna avand in vedere ca el a venit la Arad pentru a promova. E clar un jucator cu pretentii si are si de ce sa fie. Si vor mai fi si altii.

Daca noi intr-adevar eram un club foarte stabil financiar si cu buget de liga I cum tot ne-am batut cu pumnul in piept, dupa esecul asta am mai fi avut forta financiara sa reconstruim cu cap o echipa care sa promoveze la anul. Dar mie nu mi se pare ca facem asta cu strategia low-cost.
Cine ne impiedica sa tragem la promovare in sezonul viitor. De ce e musai sa atacam de acum?
Da, era ideal insa nu neaparat necesar. Cate echipe crezi ca isi permit sa faca asta?
Dupa cum ai putut observa in ultimele 3 sezoane echipele care au venit din liga a 3-a si erau omogene si motivate s-au batut la promovare.
Sezonul viitor iti vin U Cluj si Petrolul, doua echipe deja formate cu jucatori peste liga a 3-a, cu infrastructura, suporteri si pretentii.
Un motiv pentru care noi am dat-o in bara a fost si faptul ca nu am putut omogeniza o echipa peste noapte cu niste jucatori si fara motivatie.
De asta eu cred ca e necesar de pe acum sa pregatesti sezonu viitor, asta daca iti permiti.
(22-12-2017, 13:04)Cristi_Arad a scris: [ -> ]Daca noi intr-adevar eram un club foarte stabil financiar si cu buget de liga I cum tot ne-am batut cu pumnul in piept, dupa esecul asta am mai fi avut forta financiara sa reconstruim cu cap o echipa care sa promoveze la anul. Dar mie nu mi se pare ca facem asta cu strategia low-cost.

situatia e complicata dar ceea ce spui despre stabilitatea financiara e cu "du-te - vino". poti sa fii un club stabil dpdv financiar cu o strategie low cost. cel mai concludent exemplu este chiar Craiova, dupa promovarea in liga 1 s-au adus o serie de fotbalisti cu "pretentii" cu salarii foarte mari: Balgradean, Bawab + Curelea si Ferfelea (care jucasera si in B dar la fel cu salarii substantiale). totul in ideea de a face performanta. chestia e ca strategia asta n-a tinut si in sezonul 2015-2016 echipa n-a prins nici macar un loc de playoff.

atunci a urmat o curatentie in echipa si s-a trecut la o strategie low cost in care au fost dati afara toti jucatorii cu "pretentii" si salarii mari. atunci si eu am gandit exact ca tine, ca nu avem forta financiara, ca nu e logica strategia asta cand ai pretentii sa faci performanta sa o arzi low cost, eram convins ca o sa ne ducem in cap si o sa urmeze o perioada lunga de mediocritate. nu a fost asa, dupa ce am scapat de mainile moarte cu salarii consistente clubul s-a axat pe propria pepiniera si pe repatrierea unor olteni care, dupa dezastrul mititelu care a lasat Craiova fara fotbal vreo 3 ani de zile ca sa-si faca el damblaua prin tribunale, ajunsesera pe la alte echipe de liga 1 (de ex. Baluta repatriat de la Viitorul) + niste implanturi reusite de jucatori straini. strategia asta low cost a fost pana la urma castigatoare si azi luptam cu sanse, mai mult sau mai putin reale, la titlu. oricum suntem acolo in primele trei.

revenind la UTA, acelasi lucru se poate intampla si la Arad. faptul ca se renunta la jucatori cu "pretentii" si se trece la varianta low cost nu inseamna ca o sa existe si un regres dpdv sportiv. ba din contra, situatia se poate redresa si peste un an, doi, echipa sa fie mult mai stabila si dpdv financiar si dpdv sportiv dupa perioada asta low cost. ii dau dreptate lui Kidu cand spune: ". Ce rost are sa platim niste bani unor jucatori care oricum nu au confirmat si care oricum nu mai au nicio miza sau obiectiv in afara de mentinerea in liga a II-a? Ar fi bani aruncati pe fereastra.".

de progresat cu jucatori cu "pretentii" insa blazati, plictisiti, si cu salarii mari sigur nu se va progresa si nici clubul UTA nu se va redresa dpdv financiar. macar cu ceva sange proaspat, eventual din propria pepiniera pt ca UTA nu sta rau la capitolul juvenil, echipa are macar sansa teoretica de a obtine un progres pe amblele fronturi (sportiv si financiar).

evident ca nu exista garantia succesului, totul depinde de priceperea conducatorilor aradeni. ei pot sa incline balanta spre performanta sau spre mediocritate in perioada asta low cost. in cazul Craiovei eu am criticat asiduu trecerea la varianta low cost si m-am inselat. sper sa va inselati si voi si UTA sa iasa mai puternica in urma perioadei asteia de tranzitie (low cost).

salut si scuze pentru postarea asta foarte lunga.
O mare dezamagire tot ce se intampla cu UTA clubul nostru iubit in acest sfarsit de an... chiar nu ma asteptam la inceputul sezonului.
Altceva chiar nu am ce sa mai spun ( discutii, supozitii, declaratii ) .. totul pare desuet
Se pare ca Todea se ocupa pana la noi informatii de echipa si a stabilit o data pt cantonament si chiar amicalele pentru prima parte a anului :

http://www.aradon.ro/opt-meciuri-amicale...ta/1959773

Dacă nimic nu se va mai schimba, ţintarul jocurilor de verificare e următorul:

17 ianuarie: Szeged – UTA

27 ianuarie: UTA – Lunca Teuz Cermei

31 ianuarie: UTA – Szeged

3 februarie: UTA – Ripensia Timişoara

7 februarie: UTA – Şoimii Lipova

10 februarie: UTA – Şcolar Reşiţa

14 februarie: UTA – Luceafărul Oradea

17 februarie: UTA – Bekescsaba

De menţionat că Şcolar Reşiţa ar putea face rocadă cu Luceafărul Oradea.

Se ştie, în perioada 18-27 ianuarie, UTA va merge în cantonament la Moneasa.
Daca s ar fi implicat si Mihalcea  sau macar conducerea sa nu-i fi dat mana libera la alegerea amicalelor eu zic ca altfel ar fi stat treaba acum.
Nu sunt echipe foarte puternice dar e important ca perioada de pregatire sa cuprinda si foarte multe jocuri de verificare.



UTA ARAD!
1321 zile

În altă ordine de idei, astăzi se împlinesc 1321 zile de la ultimul joc disputat pe stadionul ,,Francisc Neuman” şi 389 de zile de la ultimul jucat pe ,,Motorul”.

http://www.aradon.ro/recorduri-si-curioz...ta/1961081
Se pare ca ne-am despartit de Carstocea si Asani. Ramane de vazut cu ce lot vom aborda returul acesta. Foarte foarte greu sa iesim din zona retrogradarii chiar si cu nivelul asta foarte scazut al ligii a 2-a.
Pana la urma ar trebui sa avem mai multe obiective :
1.Salvarea de la retrogradare.
2.Victorie cu Poli ( Avem doar sange Alb -Rosu in echipa) un mare test pentru ei.
3.Foarmarea unui lot cat mai bun pentru sezonul urmator!
4.Aducerea unor finantatori, sponsori... nu se poate sa tot astepti sa vinzi cate un jucator pentru a supravietuii, nu cred ca nu exista in ARADUL asta cineva care sa nu poata sustine echipa. Ca e unul sau 10 nu conteaza, ceea ce conteaza e sa fie aproape si clubul sa primeasca stabilitate financiara pe termen lung.


HAIDE UTA!
Sponsori cred și eu că se pot atrage mai mulți...dar finanțator, mai greu, cel puțin până nu se termină stadionul mare.
Nu-ți vine nimeni să piardă bani, doar de dragul UTA-ei...baroni nu mai există, din păcate.
Maine ora 20:00 la sala Polivalenta va avea loc un turneu/eveniment caritabil organizat de Adi Petre pentru proiectul "Cu drag pentru viitor".


http://www.aradon.ro/fotbal-cu-drag-pent...or/1962406

După ce în doar 107 zile a izbutit – din donaţii în valoare de 150 000 euro – să renoveze un întreg etaj al Compartimentului Clinic de Boli Infecțioase Copii, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad, Anamaria Nyeki şi Cetatea Voluntarilor continuă acest proiect.
Visul merge mai departe pentru etajul inferior al aceleaşi secţii de Boli Infecţioase. Cele mai reprezentative cluburi din sportul arădean, UTA şi FCC ICIM sunt ambasadori ai proiectului. Acum a venit rândul unui fost utist cu suflet mare, Adrian Petre (actualmente în Danemarca, la Esbjerg) să se alăture proiectului „Cu drag pentru viitor”.

Astfel, trei echipe formate din cunoscuți jucători arădeni vor încerca să implice cât mai mulți iubitori ai sportului rege și nu numai, în strângerea de fonduri. „În zilele de vacanță petrecute acasă mi-am propus să ajut comunitatea din orașul meu și să mă implic într-un important proiect de voluntariat. Așadar, vă invit cu drag să fiți alături de mine și de prietenii mei la o actiune de suflet! Haideți să ajutăm Secția de Boli Infecțioase a Spitalului din Arad să strângă fonduri pentru a putea oferi condiții decente de tratament copiilor din orașul nostru! Evenimentul va avea loc duminică, 7 ianuarie, de la ora 20, la Sala Polivalentă, iar intrarea se face pe bază de donație sau SMS la numărul 8847. Vă așteptăm cu drag în număr cât mai mare!”, e mesajul postat de Adrian Petre pe Facebook.


http://uta-arad.ro/stiri/uta-partenera-l...petre/4028

Aflat acasă în vacanța de iarnă, valorosul atacant care a îmbrăcat tricoul echipei noastre până vara trecută a organizat o acțiune dedicată copiilor.

Duminică, 7 ianuarie, de la ora 20:00, Adrian Petre – component acum al echipei daneze Esbjerg - împreună cu actuali și foști utiști vor juca un turneu cu caracter caritabil, scopul fiind de a strânge fonduri pentru Secția de Boli Infecțioase Copii de la Spitalul Județean Arad.

Petre îi va avea alături pe Cristi Todea, Cătălin Hlistei, Alex Manea, Marius Chindriș și mulți alții, iar în tribunele Sălii Sporturilor ”Victoria” sunt așteptați cât mai mulți arădeni. Intrarea se face pe bază de donație sau SMS la numărul 8847.

UTA e alături de fotbalistul care a crescut în curtea ei și vine în întâmpinarea spectatorilor cu calendare ce poartă marca ”Bătrânei Doamne” plus două mingi semnate de fotbaliști importanți ai echipei, mingi ce vor fi oferite organizației ”Cetatea Voluntarilor” pentru o licitație ulterioară.
Un lot foarte tanar. Pana la urma acest an ratat este si sansa acestor tineri sa demonstreze , fara rpesiunea rezultatelor , ca pot fi solutii de viitor pentru UTA. Ma bucur ca s-a intors David Popa . Acesta era titular inaintea lui Man si Petre si probabil vazand exemplul colegilor sai de generatie se gandeste ca la UTA are sanse mai mari sa joace la seniori decat la Birmingham (unde a debutat si ulterior a fost imprumutat pe la alte echipe) .

Ramane insa problema finantarii si a retragerii iminente a lui Meszar din vara , stadioanele sunt in aer (de Ignat nu am mai dat de dinainte de Craciun) , finantarea la fel, promovarea in liga I ca si obiectiv deja devine ridicola daca o mai mentionam in conditiile astea .... iarasi urmeaza vremuri grele pentru UTA .

http://sportarad.ro/2018/01/08/28-de-fot...l-noutati/

28 de fotbaliști la reunirea UTA-ei: Bodea, Buia, Petra și David Popa – cele mai importante nume la capitolul noutăți


„Bătrâna Doamnă” în variantă low-cost s-a apucat de azi de treabă în vederea pregătirii campaniei de primăvară în Liga 2-a la fotbal. Odată cu schimbarea obiectivului și, implicit, a strategiei din partea conducerii clubului, vestiarul va suferi destule modificări, iar unele dintre ele au fost vizibile încă de la reunirea lotului, ce a avut loc la baza „Motorul”.

La apelul antrenorilor Cristi Todea, Cristi Păcurar, Sorin Botiș și Dan Țapoș (absent motivat în această dimineață) au răspuns nu mai puțin de 28 de jucători, inclusiv câțiva care nu sunt siguri de rămânerea lor în „alb-roșu”. Vorbim despre Svedkauskas, Scutaru și Păcurar, cu care „oficialii” arădeni ar dori să încheie amiabil conturile, dar, până la această oră nu au găsit un numitor comun.

Apoi, au fost prezenți patru fotbaliști cu statut de achiziții, atâta timp cât conducerea clubului s-a înțeles verbal cu ei, dar și cu grupările de la care provin. Dar să-i luăm pe rând:

Roberto Bodea (portar, 24 de ani). Este un produs al „Bătrânei Doamne” și în special al lui Dan Țapoș cu care a lucrat de la vârsta de 15 ani. A debutat în Liga 2-a în 2011 și a făcut parte și din noul proiect, punând umărul la promovările din ligile patru și trei a UTA-ei. Apoi, a evoluat în Liga 3-a pentru Performanța Ighiu, CNS Cetata Deva și Lunca Teuz Cermei, în turul acestui fiind integralist între buturile formației pregătite de Radu Anca și Roland Nagy. din Arad, a jucat la Cermei, Deva, Ighiu, UTA.



Mihai Petra (mijlocaș/atacant, 23 de ani). E născut la Orșova și și-a împărțit până acum cariera între Unirea Tărlungeni, Avântul Reghin FC Brașov și ASA Târgu Mureș. ASA Târgu Mureș. Postul său de bază e cel de mijlocaș central cu sarcini preponderent defensive, dar la ASA a demonstrat că se descurcă destul de bine ca vârf de atac. Îl ajută și fizicul la cei 1,84 metri ai săi.



Darius Buia (mijlocaș ofensiv, 23 de ani). Fiul cunoscutului fotbalist Romică Buia și-a relansat cariera în toamnă la Lunca Teuz Cermei, după ce ACS Poli a decis să nu conteze pe serviciile sale. În cei cinci ani cât a fost jucătorul lui Dinamo a mai fost împrumutat la Academica Argeș și Academica Clinceni, având – totodată – și ghinionul a două accidentări grave la genunchiul stâng, ce l-au ținut în afara terenului, în total, un an de zile. A marcat 7 goluri pentru Cermei și a izbutit cam tot atâtea pase decisive în turul prezentei ediții a Ligii a 3-a.



David Popa (atacant, 20 de ani). Este considerat unul dintre cei mai talentați fotbaliști ai generației 1997-1998 de la Atletico Arad, cu meciuri și goluri pentru UTA în sezonul petrecut în Liga 4-a. Apoi, a plecat la după care a plecat la Birmingham, unde a jucat mai ales pentru echipele de juniori și tineret, dara fost împrumutat pentru scurt timp și la Kettering Town.



La reunire au mai fost prezenți și doi fotbaliști ce susțin probe în „alb-roșu” (ambii foto), respectiv Ștefan Ghergu, un fundaș lateral de 20 de ani care a evoluat în ligile inferioare din Italia, ultima oară la US Caravaggio și Flavius Dumbrăvean, un fundaș central/„închizător” de 22 care ultima oară (până în vara lui 2017) a fost în lotul celor de la ASA Târgu Mureș, evoluând mai ales pentru echipa secundă a clubului. În fine, la primul antrenament al anului a participat și Federico Sorato, un mijlocaș central de 22 de ani care s-a mai antrenat și în toamnă cu UTA.



Așa cum vă informam și ieri, Raul Iova și Denis Lazăr s-au alăturat și ei lotului primei echipe, din care mai fac parte: Alexandru Barna – Norbert Polgar, Alexandru Manea, Richard Filaret, Bogdan Burlă, Rafael Iuga, Iulius Dinculescu, Daniel Isac, Cătălin Hlistei, Amir Jorza, Victor Prună, Ionuț Tănase, Cristian Dobrean, Albert Stahl, Dorin Toma și Marius Curtuiuș. De menționat, că Burlă nu a participat la antrenamentul de pe „Motorul II”, acuzând o problemă la genunchi.

„Este un nou început, cu destui jucători noi. Unii au și semnat, alții sunt probe. Este un vestiar nou, dar poate este și o oportunitate pentru unii jucători să arate că pot face față nivelului Ligii a 2-a și chiar să progreseze de la acest nivel. Este prematur să facem previziuni acum, să vorbim despre obiectiv și despre cum va arăta echipa în partea a doua a sezonului. Lotule este în formare, vor mai veni și alți jucători. Probabil în zona centrală suntem puțin descoperiți, dar sperăm să rezolvăm aceste problemeVrem ca până la plecarea în cantonamentul de la Moneasa să avem 80% din lot definitivat și după aceea vom putea vorbi, poate, și despre ceea ce ne propunem efectiv în această primăvară. Din punctul nostru de vedere, avem deja trei jucători ca și rezolvați și anume Buia, Petra și Bodea și, probabil, David Popa. și alții care au venit în probe. Sunt mulțumit de programul meciurilor amicale, sper să avem mulți jucători la dispoziție la aceste partide, în așa fel încât să avem de unde alege pentru a forma o echipă competitivă”, ne-a declarat Cristi Todea, înainte de primul antrenament al anului 2018 în curtea Campioanei Provinciei.
Cat timp va fi falca primar vremurile vor fi tot grele pentru UTA.
La ce putem spera este sa termine stadionul, apoi sa vina vreun oportunist la care sa ii licareasca ochii stiind ca e stadionul gata si sa isi propuna sa dea un tun din cupele europene, dupa care...traditionalul faliment. Asta daca scapam curati in dosarul cu arbitrii, pentru ca oricum pana nu vom sti un verdict final nu va veni nimeni sa bage bani.
Cat despre actuala echipa...un oarecare risc sa retrogradam in C exista cu lot neomogen, jucatori foarte tineri si antrenori fara experienta.
Cel putin 3 ani in liga -2 -a de acum inainte, sa ne bucuram ca UTA exista si mai ales ca acum avem multi aradeni in echipa (asa cum a vrut toata lumea) sa vedem ce rezultate aduc.
Asta este haide UTA , daca pleaca Meszar , nu ca se alege praful dar or sa vina multe sugative in club mai ales cand echipa o sa fie sustinuta de un finantator!!!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45