Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stadionul "Francisc Neumann"
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Sa știți ca nu e chiar trompetă ba chiar au vrut de câteva ori să îl și schimbe e un om foarte serios dar cred ca acum nu știe in ce se bagă( s.au s.a băgat)
Daca voi, cei care il cunoasteti ziceti ca-i om de treaba, faptul asta nu poate decat sa ma bucure. Sper sa faca treaba buna si sa colaboreze cu UTA in toate deciziile.
(27-02-2021, 10:28)Kapa a scris: [ -> ]Sa știți ca nu e chiar trompetă ba chiar au vrut de câteva ori să îl și schimbe e un om foarte serios dar cred ca acum nu știe in ce se bagă( s.au s.a băgat)

N-aș spune că nu știe în ce se  baga,știu că au avut discuții cu omologii de la Cluj,ba chiar au avut și o delegație acolo la Cluj Arena,pentru a se informa cat mai bine referitor la modul de gestionare a stadionului.Sa-i dăm puțin timp și lucrurile vor arata mult mai bine decât acum.
Delegatii au facut si predecesorii sai din primarie cand au fost la Targu Jiu, deh acolo I-a dus capul cand erau atatea alte exemple in tara, dar tot degeaba. Nu mai cred pana nu vad, asadar sa vorbeasca faptele.
Propun sa faca acel tratament gazonului dupa partida cu fcsb si mutarea meciului cu sepsi pe alt stadion, iar daca nu da rezultatele asteptate sa fie inlocuit in pauza dintre campionate.
Găsiți pe pagina oficială a lui Sepsi Osk montarea gazonului pe noul lor stadion . Gazon hybrid...foarte profesionist se lucrează ...ma intreb la noi de ce nu se încearcă un asemenea gazon? Știu ,sunt costuri foarte mari față de unul natural însă cu acest tip de gazon nu ai cum sa dai greș . Vedem și la Craiova după ce s-a montat unul asemanator nu au mai fost probleme ... păcat,de prima data trebuia sa se gândească la asta
(03-03-2021, 13:47)sRg97 a scris: [ -> ]Găsiți pe pagina oficială a lui Sepsi Osk montarea gazonului pe noul lor stadion . Gazon hybrid...foarte profesionist se lucrează ...ma intreb la noi de ce nu se încearcă un asemenea gazon? Știu ,sunt costuri foarte mari față de unul natural însă cu acest tip de gazon nu ai cum sa dai greș . Vedem și la Craiova după ce s-a montat unul asemanator nu au mai fost probleme ... păcat,de prima data trebuia sa se gândească la asta

Tu uiti ca vaca trebuie mulsa in Arad? Smile
(03-03-2021, 14:19)Pelle a scris: [ -> ]Tu uiti ca vaca trebuie mulsa in Arad? Smile

Mulsa,înjunghiată,reînviată și așa mai departe  Confused
Acum 4 ani am participat impreuna cu cei din club la discutii cu cei din primarie (falca,bibart,ignat) pe tema legata de gazon atat pe Motorul cat si pentru stadionul care atunci era in lucru . De atunci chiar UTA putea fi primul club din Ramania cu acel tip de gazon, pe care l-am indicat celor din primarie ca fiind singura solutie folosita afara si pe care sa il montam si la Arad atat la motorul cat si pe Francisc Neuman. Ce a iesit am vazut cu totii :

https://specialarad.ro/motorul-va-avea-g...pe-gloria/

Arena Motorul va avea gazon identic cu cel de pe Nou Camp! UTA se va muta pe Gloria. La finele lui martie… (FOTO)


de Lucian Dănilă
| 18 ianuarie 2017, 1:05 PM

UTA va începe partea a doua a campionatului pe arena Motorul. Oficialii Bătrânei Doamne se vor ruga sănu plouă la primele două meciuri de pe teren propriu, cu Metalul Reșița și FC Brașov, urmând ca la finele lunii martie să se mute pe arena Gloria, de la Boul Roșu.



„Primele două etape se vor juca tot pe Motorul. În paralel, vom omologa Gloria pentru nivel de Liga a 2-a. Urmează să amplasăm tribune metalice, vestiare avem, capacitatea va ajunge undeva la 2.000 de locuri, și vom pune la dispoziția echipei vestiarele. În același timp, începem lucrările la Motorul, pe care îl dorim la nivel de Liga 1. Vor fi lucrări la gazon, drenaj, irigații, iar numărul de locuri din tribune va fi 4.000. Investiția este de aproximativ 600.000 de euro, pentru că ulterior dorim să rămână al doilea teren al echipei UTA. Vor urma licitații pentru aceste lucrări, licitații care vor avea loc cel mai probabil în luna februarie, atunci când vom finaliza bugetul”, (viceprimarul Aradului, Călin Bibarț)



„Încep cu o afirmație pe care am mai repetat-o, UTA este a Aradului, a tuturor arădenilor. Iar cetățenii e firesc să fie reprezentați de Primărie, pilonul cel mai important în proiectul UTA, având în vedere că acoperă bugetul clubului în procent de 80 %. Din aceste puncte de vedere este normal și firesc să vină soluția pentru infrastructură tot din partea Primăriei. Ne bucurăm foarte mult de angajamentul făcut azi de Primărie, dar trebuie să subliniez că este un angajament ambițios, care necesită o sincronizare perfectă și respectarea termenelor în totalitate. Etapele se joacă, datele lor nu pot fi modificate, iar terenurile, respectiv Gloria și Motorul trebuie omologate de FRF, Gloria în data de 30 martie pentru Liga II și arena Motorul până undeva în data de 15 iulie pentru Liga I”, (Alexandru Meszar, cel care a conceput proiectul UTA Bătrâna Doamnă)



„După finalizarea acestei lucrări, și aici mă refer în special la noul gazon, sunt sigur că arena Motorul va rămâne în continuare pe canalele media naționale, deoarece va fi un gazon unic în România, pe care o să-și dorească mai toate echipele să-l calce. Eu, personal, am călcat pe un gazon asemănător la Manchester, iarbă naturală perfectă, fără smocuri, fără pământ , nu se îngălbenește pe timp de vară și nu îngheață pe timp de iarnă”, (Alexandru Meszar)



„Ne asumăm această mutare a echipei pe arena Gloria, deși știm că cei care practică atletismul acolo nu vor fi de acord. Este vorba despre doar trei luni calendaristice după care ne gândim să refacem și partea superioară a pistei de alergare de pe Gloria. Am înțeles că ea deja a suferit unele deteriorări. La finalul campionatului, cel mai probabil, vom face ca destinația acestei arene să fie pentru atletism și eventual, la câteva meciuri, pentru rugby” (Călin Bibarț)



„Arena Gloria nu este singura din Europa pe care se va juca și fotbal și este și pentru atletism. Se practică acest lucru și la Roma, la Berlin, pe Cluj Arena, Zurich și în alte orașe civilizate. Fotbaliștii aleargă cu crampoane, iar atleții folosesc cuie. Este oarecum asemănător… Ne-am gândit inițial să rămânem pe Motorul în această primăvară și să pregătim arena Gloria pentru Liga 1. Din motive obiective, dar nu din cauza atletismului, am ales să jucăm în această primăvară pe Gloria și să pregătim Motorul pentru Liga 1. Terenul de pe Gloria urmează să fie cosmetizat, îndreptat acolo unde trebuie, iar iarba va fi tunsă specific pentru fotbal. După ce am jucat în condițiile în care am jucat pe Motorul, cred că Gloria nu are cum să arate mai rău mai ales că sistemul de drenaj funcționează bine” (Alexandru Meszar)



„Tot un gazon unic în România a fost și până acum…”, a completat ca glumă viceprimarul Bibarț.


Ce înseamnă gazon hibrid? Este folosit de FC Barcelona, Arsenal, Manchester United sau Bayern Munchen

Barcelona joacă pe un astfel de teren – putem spune – perfect pe Camp Nou. Este un gazon mixt cu iarba naturala și artificială. Specialiștii vor monta la 20 de cm sub teren aproximativ 20 de milioane de fire de iarba artificială pentru ca gazonul sa fie mai dens. Asta înseamna că noul gazon va avea în proporție de aproximativ 3% iarbă artificială.

Modelul Mastergrass este folosit în Premier League și în țările nordice pentru a rămane intact la ploaie și frig intens. Noul gazon va costa undeva la 200.000 de euro.

Reprezentanții Primăriei Arad se gândesc ca un astfel de gazon să fie montat și pe arena UTA-Francisc Neumann care are ca termen de finalizare a lucrărilor luna mai a anului viitor.





Dincolo de faptul că aceste investiții se fac cam târziu, adică mergem pe vorba românului „mai bine mai târziu decât niciodată”, este de salutat investiția chiar dacă și așa vor fi mulți care vor critica într-un fel sau altul acest lucru. de fapt, aceste investiții trebuiau făcute înainte de demolarea stadionului UTA-Francisc Neumann, dar este un subiect deja consumat. După episoadele rușinoase cu Voluntari și ASU Poli, așteptăm și inaugurarea noului gazon, unul „unic în România”.

Pe rețelele de socializare au apărut deja comentarii, cel mai hazliu fiind cel care scrie: „Gazon unic? Sau de unică folosință”. Nu putem decât să așteptăm să vedem răspunsul corect.

Cert este că după aceste investiții, arena Motorul va rămâne oricând după finalizarea lucrărilor la stadionul UTA-Francisc Neumann una pe care UTA se va putea pregăti, pe care se pot juca meciuri amicale, pe care se pot organiza în condiții foarte bune turnee pentru juniori sau chiar găzdui meciuri ale echipelor naționale de juniori.
Tot legat de terenuri, care este dimensiunea terenului de antrenament de la ICRTI unde se antreneaza echipa mare( e suficient de mare pentru ce trebuie unei echipe de seniori)?
Ambele terenuri sunt mici insa in lipsa de altceva mai decent ne facem treaba cum putem. Poate pe viitor daca se vor mai construi si alte terenuri in zona, loc ar fi, sa facem din astea doua unul mare la care sa ii adauge si o mica tribuna gen Sanicolaul Mic.
De-a râsu’-plânsu’: Gazonul pe „Francisc Neuman” se udă mai nou cu furtunul în ceasul al 13-lea, probleme sunt și pe „ICRTI

Episoade de-a dreptul șocante astăzi, înaintea și în pauza meciului dintre naționalele U19 ale României și Serbiei. Unul dintre angajații responsabili cu întreținerea gazonului de pe arena „Francisc Neuman” a desfășurat un furtun galben printre picioarele „tricolorilor” ieșiți la încălzire (foto) și a șprițuit câteva fire de apă pe terenul tare ca piatra. Știiți, vorbim despre acel gazon care a costat Primăria, deci Aradul, 3.145.368 de lei și care ar fi trebuit prevăzut cu instalații de irigare, degivrare, drenaj și tot tacâmul. Și care mai e și în garanție.

Încălzirea a funcționat în valuri în această iarnă și iarba nu a arătat deloc bine în special în lunile decembrie și ianuarie, pentru ca acum să cadă, din câte se pare, și irigarea. Din informațiile noastre, instalația nu a mai fost pornită de mai bine de două săptămâni, motivul oficial fiind defectarea unor senzori. Sunt voci care spun că există teama să nu înghețe aspersoarele la temperaturile scăzute din ultima vreme și atunci sunt ținute la loc „călduț”. Noroc că a plouat cu o zi înainte de meciul cu CFR Cluj, căci gazonul s-ar fi prezentat foarte rău. Și de această dată nu pentru că ar fi fost foarte moale, ci la cealaltă extremă.

Dar, probleme ar fi și pe ICRTI, bază administrată tot de Primăria Arad. Unii jucători se plâng de durări de glezne la cât de tare este terenul, iar antrenorii secunzi sau maseurii au mai udat și ei manual gazonul. Așadar, ar trebui să ne rugăm Divinității să ne dea precipitații până la ora jocului cu FCSB, căci și așa furtunele sunt prea scurte și nu prea fac treabă.

Nu știm ce au în cap cei care întrețin terenurile Aradului, dacă au ceva, însă la un meci internațional, unul dintre ei chiar a pătruns cu furtunul pe teren la pauză. Să ude, așa cum probabil își udă ardeii, castraveții și roșiile în propria-i gospodărie.
Conferința de presă a clubului UTA se desfasoara în condiții improprii chiar la aceasta ora.

Ies la iveala tot mai multe deficiente la stadionul Francisc Neuman. Chiar la aceasta ora, conferința de presă a antrenorului Laszlo Balint se desfășoară fără lumină.
Din câte am aflat, în jurul orei 11, s-a luat curentul la stadion, iar cei de la UTA au făcut o sesizare la ENEL. Cel puțin deocamdata, avaria nu a fost remediată și nici nu se știe când se va rezolva problema.
Ne întrebăm ce s ar fi întâmplat dacă era zi de meci. E drept, nocturna are un generator separat, dar – în rest – totul era în bezna. Din informațiile noastre, nu e prima dată când curentul electric cade la stadion.
Oare, ce au de spus autoritățile locale?


https://www.aradon.ro/ut-arad/de-ras-sau...t-1355228/


Ieri se stropeste cu furtunul, azi ramanem fara curent ...

Si ei se lauda ca a intrat stadionul in circuitul nationalelor ...
(11-03-2021, 14:49)UTAFan90 a scris: [ -> ]Conferința de presă a clubului UTA se desfasoara în condiții improprii chiar la aceasta ora.

Ies la iveala tot mai multe deficiente la stadionul Francisc Neuman. Chiar la aceasta ora, conferința de presă a antrenorului Laszlo Balint se desfășoară fără lumină.
Din câte am aflat, în jurul orei 11, s-a luat curentul la stadion, iar cei de la UTA au făcut o sesizare la ENEL. Cel puțin deocamdata, avaria nu a fost remediată și nici nu se știe când se va rezolva problema.
Ne întrebăm ce s ar fi întâmplat dacă era zi de meci. E drept, nocturna are un generator separat, dar – în rest – totul era în bezna. Din informațiile noastre, nu e prima dată când curentul electric cade la stadion.
Oare, ce au de spus autoritățile locale?


https://www.aradon.ro/ut-arad/de-ras-sau...t-1355228/


Ieri se stropeste cu furtunul, azi ramanem fara curent ...

Si ei se lauda ca a intrat stadionul in circuitul nationalelor ...

Acuma legat de curent nu stiu ce vina are primaria dar daca vorbim de momentul jenant cu furtunul, chiar nu exista nici o scuza ..mai ales ca in vara a fost aceasi problema !
Legat de stadion , cine are stomac sa treaca sa vada ce minuatie au mai facut acolo. Pe scurt au tras am impresia fibra optica de pe stalpii de pe strada Fratii Neuman pe stadion pe cale aeriana , iar aspectul este efectiv groaznic !trebuie sa luam atitudine chiar nu se mai poate asa ceva .
Asta e felul in care lucreaza Digi si fac asta pentru ca li se permite.
Clar, daca primaria le permite, lor nu le pasa. Primaria ar trebui sa intervina, ar trebui sesizati.
Oare noi n-am putea obtine o finantare de la guvernul Ungariei pentru stadion? Ar mai fi multe de facut: acoperirea (invelirea stadionului), inchiderea colturilor (si implicit marirea capacitatii), instalatii de sonorizare, tabele electronice mari si performante, ca sa nu mai zic de tot ce e in jurul stadionului. Imi aduc aminte ca Victor Orban i-a scris lui Meszar.

"Cum arată acum arena ultramodernă a lui Sepsi și cum au obținut covăsnenii finanțarea de la Guvernul Ungariei

Sepsi Sfântu Gheorghe va evolua, din sezonul următor, pe un stadion nou, ultramodern, cu o capacitate de 8.400 locuri.


Laszlo Dioszegi, patronul covăsnenilor, a explicat pentru Digi Sport cum a reușit clubul său să beneficieze de o finanțarea integrală de la Guvernul Ungariei pentru noul stadion. Costul total al arenei se ridică la 25 de milioane de euro.

"Am inima plină de bucurie. Acum cinci ani, ne gândeam că stăm 2-3 ani în Liga 2 și o să fie cea mai mare realizare a clubului, dar iată că ne-am întrecut pe noi înșine și am reușit să ne aflăm în Liga 1 de patru ani. Acum, nu mai avem cum să mai cădem, deci îl începem și pe al cincilea.
Eu am aflat acum cinci ani că în Ungaria se pot depune proiecte pentru construirea stadioanelor. Nu numai cei din Ungaria, ci și maghiarii din afara țării, din România, Serbia, Slovacia. Am încercat și noi să depunem un proiect și iată că proiectul a fost câștigător. S-au mai construit stadioane și în Serbia și în Slovacia.
Oamenii au fost puțin circumspecți, dar un lucru e clar ca bună ziua - stadionul rămâne aici, în România și nimeni nu-l duce în altă țară. Stadionul e pentru noi, pentru România și trebuie să beneficiem toți de acest stadion", a spus Dioszegi, pentru Digi Sport.
Omul de afaceri a vorbit despre costurile noului stadion, ce și-ar fi dorit în plus la noua arenă, dar și premiera pe care o va bifa Sepsi în Europa de Est.
"Ne-am uitat la mai multe stadioane, nu numai din Ungaria, ci și din alte țări, și consider că 25 de milioane de euro nu e o sumă uriașă pentru un stadion de nivelul nostru. Alte stadioane, care au aceeași capacitate, au costat și 35-40 de milioane de euro. În Europa de Est, suntem primii cu instalație de nocturnă de generația a treia.
Eu aș fi fost bucuros să avem 10.000 de locuri, dar 8.500 e arhisuficient pentru un club ca al nostru și aș fi foarte bucuros să avem stadionul plin în mai multe meciuri, nu doar în derby-uri.
Investiția lor ne obligă să ne ridicăm. Acum, suntem pe locul 4, consider că deja am atins un nivel destul de ridicat. Ne știm și noi limitele, partea financiară. Pentru noi e un loc meritat și cred că am atins vârful. Nu spun că n-aș vrea mai mult, dar trebuie să fim realiști", a mai spus Dioszegi.
Detaliile noului stadion din Sf. Gheorghe
  • 8.400 de locuri va avea stadionul din Sf. Gheorghe
  • 10 cabine pentru comentatori 
  • 144 de proiectoare Philips led de generaţia a 3-a vor lumina stadionul din Sf. Gheorghe, conform standardelor cerute de UEFA
  • 4200 m cablu triax va fi desfăşurat în infrastructura stadionului
  • transmisia TV va putea fi făcută cu până la 18 camere"

https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/c...ei-1089371
Personal, nu cred ca are rost sa stam mana intinsa catre guvernul Ungariei. Pana la urma, sunt acelasi popor care din "tigani" si "gunoaie" nu ne scot! Nu ma intereseaza de unde e finantata Sepsi, dar eu nu vreau ca UTA mea draga sa fie vazuta ca un club maghiar, fara suparare!
Inainte de a fi suporter al UTA-ei, sunt român și am mandria mea.
Nu e vorba de mana intinsa aici, Aradul a avut intotdeauna o istorie de intelegere, nu a fost ca si redusii aia din secuime. Chiar si in istoria UTA-ei sunt foarte multi maghiari, stie toata lumea. Era doar o idee, oricum nu cred ca se va materializa...