Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stadionul "Francisc Neumann"
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Ma indoiesc serios ca isi permite sa declare asta public chiar daca stim ca e asa.
(28-08-2014, 8:01)Kidu a scris: [ -> ]Da, comenetez atunci cand stresezi cu intrebari inutile. Vezi si tu care-i situatia.
Daca nu iti convine, fa tu poze si tine-ne la curent cu stadiul lucrarilor.

Kidule nu am pus nici un fel de intrebari doar am comentat pe marginea pozelor. De acea suntem aici sa comentam, nu? Iti multumim ca ai facut poze si ca ne tii la curent.

Asa ma gandeam si eu ca anul asta nu se apuca efectv de costructie.
Tehnodomusul isi concentreaza forta de munca cu prioritate la pasarela peste Mures din zona strandului care trebuie inaugurata in curand si de aceea se lucreaza la relanti la stadion plus ca termenul nu pune nici un fel de presiune.
Tehnodomusul nu o fi ea cea mai buna firma dar duce treaba la bun sfarsit si podul de la Pecica e facut tot de ei si au facut o treaba foarte buna la un cost al lucrarii de bun simt.
Multumim de poze Kidu.
Plus ca e o firma locala, banii raman tot in Arad.
Unde au ajuns scaunele de pe stadionul UTA !



http://specialarad.ro/unde-au-ajuns-scau...ionul-uta/
Azi au inceput sa imprejmuiasca stadionul acolo de langa platoul din fata stadionului.
[Imagine: 01b7263087b2ed6f0fdeeef3bb910cd1.jpg][Imagine: b2bf3c819c253951bde7959cf09da2bb.jpg][Imagine: f58573fbb91981d12e85b55df6c6bac2.jpg][Imagine: da23ecf962da08f8c3c1c44d927f1bcd.jpg]
Nu am putut intra. Azi pauza (nici nu ma așteptam sa lucreze, e duminică). Am vb cu un paznic, nu știa mai nimic. Doar a spus că el crede că în o lună termina de demolat
Pe bune akm poate cineva sa faca niste poze mai de doamne ajuta,ca gramezi de tevi sunt in fiecare cartier,sau vreunu care stati la ARED iesiti pe balcon si faceti o poza.Eu lucrez si nu pot.Cum sa nu va lase paznicu ca inca e de utilitate publica stadionu spuneti ca vreti sa faceti niste poze pt.site-ul suporterilor sa vada lumea cum decurg lucrarile.
Sau macar sa ne spuneti cine a vazut cat au mai avansat,se mai poate lucra aprox.2 luni si cv oricum de turnat fundatiile la primavara,macar pina atunci sa pregateasca terenu.
Daca nu incerc eu sambata sa trec ca sunt liber si fac 30 de poze numa sa nu fie aiurea paznicu ,ca nu am chef sa ma bat cu el Smile)))
Bravo man pt atitudine!
nu e chiar ontopic dar stie careva unde sunt cupele, medaliile si restul "istoriei" din club? au ramas acolo sau iar nu stim nimic? nu le-am putea prelua pe baza de proces-verbal si sa le depozitam undeva la loc ferit de ispite? chiar si statuia din stadion trebuie parcata undeva Smile
(03-09-2014, 11:57)Man09 a scris: [ -> ]Pe bune akm poate cineva sa faca niste poze mai de doamne ajuta,ca gramezi de tevi sunt in fiecare cartier,sau vreunu care stati la ARED iesiti pe balcon si faceti o poza.Eu lucrez si nu pot.Cum sa nu va lase paznicu ca inca e de utilitate publica stadionu spuneti ca vreti sa faceti niste poze pt.site-ul suporterilor sa vada lumea cum decurg lucrarile.
Sau macar sa ne spuneti cine a vazut cat au mai avansat,se mai poate lucra aprox.2 luni si cv oricum de turnat fundatiile la primavara,macar pina atunci sa pregateasca terenu.
Daca nu incerc eu sambata sa trec ca sunt liber si fac 30 de poze numa sa nu fie aiurea paznicu ,ca nu am chef sa ma bat cu el Smile)))

Vorbesti prostii: e santier, nu e permis accesul public si daca nu stii cum sa pui problema li se rupe alora de situl suporterilor. Daca patesti ceva acolo pe santier el plateste cu locul de munca sau poate chiar mai rau.
Poze s-au tot facut in masura in care a fost ceva notabil de prezentat insa sunt si lucrari unde nu ai ce sa pozezi (vezi sortarea si indepartarea molozului).

@cip, din cate stiu eu sunt tot in incaparea aia laturalnica salii de luat masa. Asta daca nu le-au luat cei de la Primarie intretimp insa n-as crede.
am postat 3 poze de azi cu stadiul lucrarilor la stadion pe facebook pe grup la SCU cine doreste sa vada.

faza cu intratul nui mare smecherie am intrat pe la peluza unde stateau oaspetii acolo sub tabela desfaceti o sarmulita cu care ii legata poarta ridicati un fier care este bagat in pamant si gata puteti intra lejer sau cel putin asa am intrat eu astazi nici macar nu a fost nimeni in apropiere sa comenteze ceva.
La tribuna a II-a, aproximativ trei sferturi din moloz a fost deja curatat, la tribuna I pe jumatate demolata se lucra la sortarea fierului de beton.
sunt noutati privind situatia celor doua cladiri din jurul stadionului(cresa si gradinita)demolarea stadionul e aproape pe final ,si sper din suflet sa nu ramanem pe cap cu cele doua monstruozitati acolo,desi orice e posibil in romania
06.09.2014

[Imagine: image.jpg]

[Imagine: image.jpg]

[Imagine: image.jpg]

Foto: Facebook Ferencz Szilveszter
09.09.2014 | Foto: Viorel Musca

[Imagine: fff.jpg]

[Imagine: ffffffff.jpg]

[Imagine: fffffffffffffffffff.jpg]
Vechea arenă „Francisc Neuman”, aproape demolată: „De la 1 octombrie demarăm lucrările la fundația noului stadion” :

http://sportarad.ro/vechea-arena-francis...i-stadion/


http://www.aradon.ro/batranul-stadion-ap...as/1455785


http://specialarad.ro/stadionul-uta-a-ma...e-galerie/
ARSENALUL DIN ARAD

01 Octombrie 2007


de Ovidiu GANCEA
BĂNĂŢEANUL
Profitând de faptul că doi oficiali ai clubului Arsenal Londra au fost prezenţi pe stadion la meciul cu Steaua, conducerea de la UTA a propus un meci amical în memoria baronului Neumann, care a iubit cele două cluburi. Răspunsul a fost favorabil, cel mai probabil meciul urmând să se dispute anul viitor în mai sau iunie, când va fi inaugurată instalaţia de nocturnă.

Discuţii şi detalii

"A fost un prim contact cu reprezentanţii clubului. Vom avea o întâlnire cu preşedintele executiv pentru a stabili detaliile. Va fi şi meciul de retragere pentru antrenorul Marius Lăcătuş", s-a rezumat să spună preşedintele grupării arădene, Nicolae Bara. Directorul de imagine, Marius Mitran a precizat că se poartă o corespondenţă cu clubul londonez.

Săptămâna trecută, Consiliul Local Municipal Arad a votat schimbarea denumirii stadionului în "Francisc Neumann", conform unui protocol încheiat în momentul când urmaşii baronului au donat stadionul municipalităţii. Spre deosebire de Highbury, care va fi demolat după ce s-a construit altul nou, la Arad municipalitatea nu poate decide schimbarea locaţiei, pentru că asta ar duce la ruperea protocolului de donaţie şi revenirea terenului în posesia urmaşilor baronului. Stadionul poate fi modernizat sau transformat în muzeu.

Istoria culorilor

Antrenorul emerit Alexandru Dan este singurul om de fotbal în viaţă care l-a cunoscut pe cel care a înfiinţat clubul UTA, baronul Francisc Neumann. El îşi aminteşte un amănunt necunoscut din istoria fotbalului local. Un an după înfiinţarea clubului în 1945, UTA a evoluat cu echipament roşu-albastru, înainte ca Steaua să existe. În acel an competiţional 1945-46, ITA (denumirea pe care o avea UTA atunci, adică Întreprinderea Textilă Arad) a evoluat în culorile roşu-albastru, folosite în acele timpuri de echipele sindicale din zona de vest a ţării. După promovarea în prima ligă, în 1946, baronul Neumann a inaugurat stadionul construit după modelul celui pe care juca echipa sa de suflet Arsenal Londra şi a impus trecerea la echipamentul alb-roşu, al echipei londoneze.

Stadion fardat

Baronul Francisc Neumann a construit în 1945-46 şi stadionul pe care UTA a evoluat de la înfiinţare. La inaugurare, el a fost o copie a stadionului Highbury, pe care evolua atunci Arsenal. Stadionul e compus din două tribune distincte, cu o arhitectură unică în ţară. Ulterior, după naţionalizare, puterea populară locală a mai construit peluzele din spatele porţilor, construcţii ineficiente, care au urâţit aspectul cochet al stadionului. Ele vor rămâne la locul lor până la meciul programat cu Arsenal, deoarece dărâmarea lor şi construirea altora lângă teren, de câte 4.000 de locuri fiecare, se va întâmpla doar după încheierea campionatului. Între timp, Primăria a organizat licitaţii pentru montarea unei tabele de marcaj moderne şi a sistemului de intrare cu cartele la porţi, ambele realizabile în această toamnă.
Tot declaratii din astea face ala de la Tehnodomus ca si la pasarela de la strand in iunie zicea in septembrie si in august in noiembrie ca e gata.Asa si cu stadionu ei nu au fost in stare sa demonteze tabela pina acuma dapai sa demoleze si debaraseze tot in 2 saptamani sa inceapa sapaturile,numa el vb saracu sa nu taca.Eu nu cred ca pina in Aprilie anu viitor ei toarna vreo fundatie.Mai ales ca sunt atatea incertitudini aia schimba tevi pe langa stadion ingreuneaza traficu utilajelor,nu se stie situatia gradinitei,a fostei crese,antenei,popicariei sau cum so chemat.Nu au apucat sa demonteze nici tabela parca vad ca dureaza minim 5 zile demontatu si mutatu.
Tabela noua a lu steaua Panasonic a costat 1,2 mil de euro in 2007 la noi tot stadionul costa 9 mil sa nu taie din costuri din alte parti cum ar fi scaune mai ieftine sau altceva de ex.scaunele de pe U.Cluj arena mi se par super ok ,rabatabile etc.
http://ziuadecj.realitatea.net/UserFiles...111211.jpg
intr-adevar partial ai dreptate,este inadmisibil sa se apuce de demolare si sa nu fie clarificata situatia cresei, a gradinitei ,mai nou se pare ca sunt probelme si cu popicaria si chiar cu locatia unde este amplasata antena aia oribila,dar asta nu este vina constructorului ci a beneficiarului in cazul acesta -CLM.oricum ,cat mai urgent trebuie clarificata situatia imobilelor mentionate mai sus(cred ca ar fi binevenita o presiune mediatica in acest sens),sper sa nu ajungem in situatia de a avea un stadion nou dar inconjurat de tot felul de constructii aflate in stare jalnica aflate la limita prabusirii.