Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stadionul "Francisc Neumann"
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Sper ca Tehnodomus să nu ne servească același model de scaune low cost ca cele montate la bazinul de polo și ca vom avea scaune cel puțin similare cu cele de pe Cluj Arena în privința calității.
https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v...e=5AECB4D6
Mai oameni buni,deja vad ca se discuta cu pasivitate si la trecut de cele doua etaje lipsa.E imposibil sa acceptam si asa ceva,trebuie sa protestam,sa ne expunem nemultumirile public si galagios.Cum e posibil ca o firma sa castige o licitatie pe un anumit proiect cu o anumita suma de bani,iar intr-un final sa iasa ceva total diferit !????!
Subscriu la cele scrise de Darius. Asa ceva este netolerat pentru ca este o japca pe fata.

@adymax, referitor la ingrijorarea ta ca nu este acces auto dinspre policlinica: uite-l, in zona sagetii din dreapta.
[Imagine: TmVgAgm.jpg]
Speram sa fie asa Kidule si sa intre pe acolo un autocar.

Cu privire la hotel si diparitia celor 2 etaje probabil ca proiectul a intervenit modificari dupa ce a fost facut filmuletul iar licitatia s-a facut doar pentru un etaj de la tribuna. Daca ramane asa singurul loc de camere pentru hotel ar fi spre A. Vlaicu acolo unde pe filmulet apare "Restaurant", spre interior o sa fie loje probabil.
Ar fi mai bine sa ne lamureasca cineva mai responsabil,cu privire la aceasta discutie....
Din ce imi amintesc filmuletul a aparut dupa ce Tehnodomus a castigat licitatia ,deci cred ca ei au dat publicitatii acel video.Probabil au castigat licitatia pe vechiul proiect,iar apoi si-au facut ei altul care sa se incadreze in bani sau ca profitul sa fie mai mare !M-as bucura sa primim date concrete de la cei responsabili,nu ca pana acum cand au fost aruncate vorbe in vant.Se pare ca toti suntem considerati niste prosti.
Proiectul din cate stiu eu este "design build"asta inseamna ca executantul poate face anumite "optimizari proiectului"insa doar cu acceptul beneficiarului......
"Design build" e o sintagma folosita in cazul unui proiect mult mai mare si mai complex cum sunt autostrazile nicidecum aici unde iti dispare un etaj sau doua si constructorul vine si iti spune ca a trebuit sa ajusteze in functie de pret. Stiau de la bun inceput pentru ce liciteaza cand s-au inhamat la treaba
Cred ca treaba asta cu uite etajul ,nu-I etajul ar fi un bun material de presa pentru Lucian Danila.Poate nu ar stica si o adresa oficiala din partea SCU catre primaria Arad,conform legii sunt obligati sa dea un raspuns daca nu ma insel in maxim 30 de zile lucratoare !
(28-01-2018, 15:20)Man09 a scris: [ -> ]Sper ca Tehnodomus să nu ne servească același model de scaune low cost ca cele montate la bazinul de polo și ca vom avea scaune cel puțin similare cu cele de pe Cluj Arena în privința calității.
https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v...e=5AECB4D6
Crede-ma, la acelasi lucru m-am gandit si eu cand le-am vazut!Smile
https://www.ghidularadean.ro/stire/23681...%9Bii.html
În cursul zilei de luni a avut loc ședința Consiliului Municipal Local, cel mai important punct de pe ordinea de zi fiind adoptarea Bugetului General de Venituri și Cheltuieli pe anul 2018.



În buget au fost cuprinse și sumele necesare pentru gazonul de pe arena Francisc Neumann (UTA) precum și pentru modernizarea nocturnei de pe arenă. Această investiție ar trebui făcută de C.N.I. (Compania Națională de Investiții), care nu a făcut până la acest moment niciun demers pentru demararea procedurilor de achiziție deși, în anul 2016, guvernul Cioloș a aprobat alocarea a 2,5 milioane euro exact pentru această investiție.



Edilul Aradului, Gheorghe Falcă, a dat asigurări că investiția ce ține de Primăria Arad va fi finalizată în acest an, însă se pare că din cauza “non combatului” celor de la C.N.I., Primăria și-a luat măsurile de siguranță și a prevăzut în bugetul pe 2018 bani atât pentru gazon cât și pentru modernizarea nocturnei, asta ca să se asigure că arena va fi terminate la timp.
Proiectul de buget e un copy paste de vreo 2-3 ani încoace cu mici modificări banii pt. Gazon erau bugetati și anul trecut însă investiția nu s-a realizat așa că bugetarea poate fi un argument dar nu e o garanție că se va și intampla mai ales când se poate aruncă responsabilitatea pe CNI.
Off topic: Cel mai frumos stadion din lume părerea mea Mercedes Benz Arena din Atlanta construit în 3 ani.
https://youtu.be/tkVt5MC_AiY
Si cel din Minnesota e superb. Demolat cel vechi si costruit in 2 ani jumate. Super Bowl-ul se va disputa pe acest stadion duminica, watch the time-lapse:

https://www.youtube.com/watch?v=UguZc7F4P50
Din ce am vazut in proiectul de buget ,gazonul ,irigatia si incalzirea este in faza de licitatie pentru executie anul asta ,in schimb modernizare nocturna stadion UTA este doar in faza de DALI....
Intr-o tara a hotilor si a oamenilor indiferenti, unde mai nou , orice este posibili, aceste lucruri nu surprind. Falca le face si le intoarce, doar doar sa mai amane momentul constructiei, sa fie finalizat inainte de alegeri, iar el sa fie ales din nou faraon. Incep sa inteleg ca amanarile nu sunt intamplatoare, zecile de milioane de euro luate de la BERD, bani ramasi in bugetul Aradului din anii anteriori, gaura neagra numita CET in care se pompeaza bani la greu fara a remedia problema, culmea fiindca ca nu iti permiti un proiect inceput acum 5 ani.
Stie cineva cum o sa arate stadionul in momentul finalizarii? Cate locuri exacte? Hotel? Cum v-a arata tribuna 1? Cate locuri exacte vor fi de parcare? Cat de puternica v-a fi nocturna? Ma deranjeaza lipsa transparentei , incertitudinea, fara o data clara de finalizare a etapelor si nu ma pot multumii cu "esti in Romania" .
"Viitorul stadion UTA va fi încadrat la categoria 1A la nivel național. Vor fi 12.700 de locuri în tribune, iar zona include spații pentru presă, hotel de dimensiuni mici, cu 23 de locuri de cazare pe termen scurt, restaurant sau vestiare." Aradon 20 iulie 2017
"Stadionul este prevăzut cu 300 de locuri de parcare, un hotel, restaurant, iar la intrarea principală va fi amenajat Muzeul Sportului Arădean". Digisport 3 iunie 2017
"– termenul de execuție al lucrărilor – 36 de luni

– Data începerii lucrărilor – 21.05.2015

– Data finalizării lucrării – 21.05.2018" SpecialArad 25 septembrie 2015


Ramane de vazut daca o sa fie finalizat in termenul respectiv , iar de penalitati nu cred ca poate fi vorba in cazul in care nu se respecta termenul.

Puie Malca
Voi chiar mai sperati ca se respecta termenul de finalizare? La ritmul in care se lucreaza le trebuie 3-4 luni sa monteze doar acoperisul, ce sa mai vorbim de faptul ca inca nici nu au pe ce sa puna acoperisul! Nu sunt intamplatoare discutiile cu CNI si alte baliverne. Mai sunt foarte multe de facut, si incet incet vor ajunge in faza in care lucrurile devin multe si marunte, mancatoare de timp!
Si eu cred ca e doar o chestiune de timp pana cand pancarta afisata la stadion cu termenul de 21.05.2018 va fi prelungita cu cel putin 1 an. Probabil fara anunt, fara a fi argumentata, fara explicatii....
Tot ce s-a comunicat "oficial" pana acum nu s-a respectat. Am incercat sa dialogam direct cu reprezentantii primariei responsabili (ignat,etc) si dupa cum ati vazut nu s-au respectat mai nimic din termenele avansate. In continuare in presa am vazut dinspre primarie aceleasi asigurari ca motorul va fi gata in martie si Neuman pana in toamna . Bani in buget au fost alocati si anul trecut si nu s-au cheltuit.

La un moment dat intr-una din intalnirile astea se aratau dispusi sa primeasca o delegatie din partea noastra si sa ne prezinte plansele de lucru pt Neuman(am si scris aici atunci asta insa nu am mai insistat). Daca in ceea ce priveste termenele de executie ii clar ca ne vor avansa iarasi aceleasi povesti, poate ar fi interesant sa provocam iarasi acea "vizita" macar sa ne lamurim oficial de versiunea existenta la primarie a stadionului (cu 2-4 etaje, cu sau fara hotel, cu noctruna suplimentara pe tribune sau doar inlocuirea de lampi pe actuala nocturna ,etc)

Ar trebui insa sa fie prezenti cativa dintre noi care lucreaza in domeniu (sau macar au terminat studii de specialitate) gen Man09, psv, dedei

Sunteti dispusi sa va rupeti cateva ore din programul unei zile si sa solicitam sa ne primeasca si sa ne arate planurile ? MAcar sa le vedem cu ochii nostri si sa punem niste intrebari la obiect . Alte explicatii nu cred ca are sens sa asteptam (de la Tehnodomus sau din presa sau mai stiu eu de unde) .

La nici una din adresele facute catre primarie, pana acum pe cale oficiala, in cei 10 ani de existenta a SCU, nu am primit raspuns inapoi, sau ma rog nu cu un raspuns concret, asa ca nu cred ca are sens sa ne pacalim singuri ca "vom face o adresa oficiala si sigur ne vor raspunde" (cip_leo ma poate contrazice daca nu tin minte eu corect)

Sau ziceti voi ce credeti ca am putea face "altceva decat sa ne plangem soarta ca avem asa primar, asa oras,asa etc,etc" (si nu cip sa emigram toti nu cred ca e o solutieSmile)) ) ? Nici asa nu cred ca "vom rezolva" ceva sincer , dar macar nu orbecaim in ceata dupa tot felul de zvonuri (in lipsa unor comunicate clare din partea celor indreptatiti sa ne lamureasca)
Eu zic sa o puneti de un comunicat in loc sa bateti pe la usi inchise.
Daca erau dispusi sa ne arate proiectul lucrari ar trebui sa mergem sa vedem si sa punem intrebari cu proiectul in fata si dupa aia sa dam comunicat.