Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stadionul "Francisc Neumann"
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Sa foreze pilotii de la tribuna a II-a, apoi la tribuna I dupa care incep sa se apuce de tribune si peluze. Astea sunt prefabricate ce se asambleaza la fata locului.
Ce se mai aude de turnul TV,tabela si celelalte "accesorii" nonsens,care inconjoara incontinuare aria de lucru?
Nimic nou din pacate Sad Oficial nu ai ce face atata timp cat sunt proprietati private, degeaba intrebi primaria ca vom primi raspuns sec ca nu sunt proprietate publica . Neoficial insa mai putem vb cu Meszar sa mai insiste pe langa ei sa rezolve problema. Mai putem discuta neoficial si cu arhitectul lui Tehnodomus sau chiar cu Maxinan sa incercam sa avem o discutie prin interpusi care il cunosc mai bine. Situatia azi insa e la fel ca si ieri...adica stadionul se face printre ruinele alea . Sincer nici nu ma asteptam la altceva din partea lui falca&co. Tipic pt el sa faca un rahat de genul asta si sa astepte sa si fie apreciat pe acelasi principiu pe care o castigat deja 3 mandate in Arad...... "macar asta o facut ceva" Sad((
Cred că e o vină împărţită aici, cu cea mai mare pondere în dreptul lui Falcă.  Pe de o parte primarul nost' i-a obişnuit pe toţi oamenii de afaceri din oraşul ăsta cu un anumit stil de lucru mai înclinat spre înţelegeri în spatele uşilor închise. Fiind prinşi în cine ştie câte combinaţii sau având în minte cine ştie ce combinaţii, nici proprietarii acelor construcţii nu cedează cu una cu două, asta ca să nu vorbim de un gest nobil pe care ar putea să-l facă precum donarea terenului şi a construcţiillor aferente către municipalitate. Orice încercare de negociere transparentă ar s-ar lăsa cu eşecuri pentru că proprietarii vor ţine de preţ, iar Primăria nu cred că vrea să cumpere. Falcă nu e chiar în perioada de glorie în care-şi permitea să mai negocieze la marginea unor legi - chiar şi în numele unui scop ok. UTA e probabil ultimul lucru în numele căruia ar risca o acuză de trafic de influenţă/şantaj/corupţie. Din păcate nici nu e dispus să facă pentru UTA nişte înţelegeri în care ar avea senzaţia că personal e luat de fraier. Aşa că nu avem şanse să vedem prea repede demersuri oficiale şi transparente pentru recuperarea acelor proprietăţi. Stadionul se va construi printre ele şi ce pe viitor mai vedem...

Pe de altă parte pe măsură ce stadionul va prinde contur poate ar fi ok să cerem noi demararea discuţiilor pentru demolarea acelor clădiri părăginite.
Dam o sticla de tuica la Dorel excavatoristu' si, "din greseala", f..e cate o cupa la fiecare din cele 2 cladiri si am rezolvat problemaSmile)
despre ce plm vorbim. daca cladirile alea sunt a lui bercea, alehandro in popor, falca poate rezolva pocnind din degete situatia, la cati bani au impartit impreuna. doar ca-l doare-n p*** . acum are alte prioritati . sa darame cu orice pret malul Muresului sa-l faca parcare de beton. pe tot, de la constructorul pana la hotel parc
Ieri am trecut pana la stadion sa vad stadiul lucrarilor. Iata o sinteza cu cateva date generale:
- adancimea pilotilor forati umpluti cu beton armat este de aproximativ 12 metri determinata in urma studiului geodezic
- la fiecare peluza s-au forat/turnat catre 126 piloti
- la tribuna a II-a vor fi in total 320 din care pana acum s-au forat/turnat 200
- durata de forare, turnare a betonului si introducerii a armaturii este de aproximativ 30 de minute pentru un singur foraj

Teoretic din punct de vedere al constructorului daca sunt bani, stadionul se poate termina anul asta. Bineinteles, mai sunt unele aspecte de rezolvat cum sunt acele cladiri ce urmeaza a fi demolate.

In plus am mai aflat ceva nou: acolo unde noi stiam ca este fosta cresa sunt de fapt doi proprietari. Pentru a intelege mai bine situatia am facut o mica schita:
[Imagine: Capture.jpg]

- Cladirea marcata cu GALBEN este o magazie si apartine firmei BERMO (domnul Bercea) din cate am inteles eu. NU A FOST DEMOLATA.
- Cladirea marcata cu ROSU este ceea ce noi ii spuneam cresa si ar apartine unei doamne ce lucreaza la Politie. Nu stiu cum a intrat in posesia ei, stim doar ca acolo locuiesc doua persoane carora cica li s-a spus ca vor fi anuntati cu o luna inainte de perioada cand trebuie sa se mute (probabil s-a gasit o solutie). NU A FOST DEMOLATA.
- Cladirea marcata cu ALBASTRU este fostul vestiar al gazdelor, vestiarul arbitrilor, camera antidoping si ceva anexa. A FOST DEMOLATA.
- Cladirea marcata cu PORTOCALIU este fosta popicarie. Cica ar fi a Politiei Locale. Cel putin stim ca isi depoziteaza acolo niste scutere. NU A FOST DEMOLATA.

Iar aici puteti vedea situatia din prezent de la tribuna a II-a. Linia rosie este limita constructiva a tribunei si se vede clar cum in acel colt musca din cladirea marcata cu rosu sau cel putin vine exact pana in ea.
[Imagine: IMG_0518.jpg]

[Imagine: IMG_0519.jpg]
multumim Kidu pentru infomatiile detaliate ,poate cu urmatoarea vizita poti sa afli cine este proprietarul acelui turn de televizune si daca sunt informatii privind situatia lui (se va demola sau nu),deasemenea este interesant de stiut daca au de gand sa ingroape in pamant acele tevi de la CET care traveresaza amplasamentul prin zona estica (se si vede in ultima poza ,sunt foarte aprope de stalpul de nocturna de la peluza SUD).

p.s.personal cred ca situatia acelor cladiri prezentate de tine mai sus este transata dar ca si in cazul fostului minihotel ,momentan inca le mai lasa in picioare deoarece inca nu ii incurca foarte mult in aceasta faza a constructiei.
Din cate stiu eu este al Primariei, pe de alta parte baiatul de la Tehnodomus cu care am vorbit ieri mi-a spus ca stie de niste discutii purtate cu domnul Dragan de la Radion CNM (cei ce aveau studioul de emisie la baza turnului) insa nu stie de deznodamantul lor.

Cat despre acele tevi: eu stiu ca e o magistrala inca functionala a CET-ului si o presupusa lucrare de ingropare tine strict de ei. Mai stiu ca e in plan ca CET-ul sa renunte incet la ele, vezi de exemplu pe strada 6 Vanatatori unde o magistrala similara a fost demontata.
Am trecut azi pe la stadion de curiozitate sa vad stadiul lucrarilor si am ramas placut surprins de starea gazonului care era tuns de dimineata sau maxim o zi doua arata impecabil.A mai aflat careva ceva despre el o sa ramana acesta dar o sa fie scos pentru a baga instalatia de incalzire si apoi pus la loc?
Ramane asa.
Doar in prima faza din ce stiu eu. Ideea insa e ca refacerea gazonului implica o alta lucrare independenta de Tehnodomus.
Dar nu e obligatoriu sa aiba incalzire?
Daca vrem ca stadionul sa fie apt pentru meciurile de cupe europene si paremi-se chiar pentru meciuri de liga I insa nu stiu de cand, atunci da, trebuie sa avem si incalzire.
Ba da, e obligatori dar cred că în sensul românesc al termenului. Probabil Primăria va licita o nouă lucrare prin 2016-2017, când stadionul va fi aproape gata sau dacă vor vedea că în țară nu se prea respectă acest criteriu...când o fi să fie să ajungem în Liga I sau să fim în cărți pentru Europa League. Shy
Stie cineva de cladirea AJF-ului scapam anul asta ? si tabela veche va fi relocata pe Motorul sau ramane ?
Va fi mutata. A fost ceruta si de Meszar acolo.
ieri a spus falca ,ca stadionul va fi gata anul viitor iar hotelul abia in 2017???despre ce hotel vorbeste asta???parca are vorba ca hotelul va fi amplasat sub o peluza...s-o fi schimbat proiectul din nou iar hotelul nu va mai fi integrat sub peluza??
hotetul o sa fie sub T2 sau T1 nu stiu exact, au anuntat de mult schimbarea
Probabil lasa amenajarea hotelului pe ultima faza a constructiei, prioritar e sa ridice tribunele si vestiarele si apoi celelalte functiuni.