Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stadionul "Francisc Neumann"
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pai la modul cel mai serios, Relu, doar nu credeai ca va fi altfel? Cade numai bine primavara inainte de alegeri.
Orice obiectiv care are interes general, v-a fi gata cu maxim 6 luni inainte de alegeri
Am vazut zilelele trecute pe FB la cineva o idee ca in data de 21.05.2018 cand ar trebui sa fie gata stadionul sa ne adunam acolo (poate chiar in peluza - daca am primi acces avand in vedere ca e santier). Ar fi o actiune de imagine sa mai punem putin presiune pe administratie. Ce parere aveti? Are vreun sens?
Ca idee imi place insa ca efect pentru gunoaiele astea va fi zero insa eu unul sunt de acord si voi fi prezent ca sa nu inchei intr-o nota pesimista.
Salut, si eu sunt pentru...
Ideea nu e rea sa ne intalnim, chiar voiam si eu sa propun ceva legat de termenul de finalizare! E o bataie de joc, parca se contruieste de o suta de ani si e noua arena nationala a tarii. Bataie de joc pe fata!!!
Pentru cei interesati, am niste date legate de stadion:
- Turnul din dreapta, de langa fosta gradinita, acolo sunt doar scari pentru accesul la nivelul superior.
-Turnul din stanga, dinspre Areduri, acolo sunt scari de acces si lift pentru ultimul etaj!
- In mijlocul tribunei, acolo sunt lifturi pentru accesul la hotel, nu se poate ajunge pe acolo la ultimul nivel.
-hotelul va fi la nivelul din mijloc, inspre strada Fratii Neuman, nu spre teren (cum se vede in acel video urcat pe youtube)
-scaunele vor fi prinse pe gradena, nu pe lateralul gradenei cum e la alte stadioane, gradena am inteles ca are undeva la 80 cm latime! nu sunt scaune rabatabile!
-tabla pentru acoperis are 13m lungime si 1m latime, culoarea scheletului, vine tot de la tm, de unde sunt si arcadele din metal care sustin acoperisul.
-in spate, sub acoperis, pe stalpii care sustin acoperisul va fi copertina, asa cum se vede si in video (acolo e tot acoperit cu copertina).Incepand de la 6 m  si pana sub tabla va fi copertina, adica partea din spate a peluzelor, tribunei se inchide cu o copertina.
-La ultimul nivel se toarna un fel de bordura din beton, asa cum este si la blocuri peste placa de beton, o bordura de 20-30 cm!
-partea de hotel o sa fie izolata cu polistiren.
Datele astea le am de la inginerul de pe santier care a fost amabil si mi-a raspuns la unele intrebari. De turnul din fata stadionului nu stia nimic daca urmeaza sa fie luat de acolo sau nu. Din punctul de vedere al tehnodomus se poate incepe licitatia pentru gazon, zicea ca tabla se monteaza din exteriorul stadionului si ca odata gazonul eliberat de utilaje se poate incepe licitatia, bineinteles dupa ce vine de la tm arcada de metal de la tribuna I!
Se lucreaza incet & foarte incet, pana la urma se finalizeaza stadioanele din bucuresti si al nostru tot santier ramane!
Multumim, Robi! Foarte interesante si utile raspunsurile primite. Multumiri si domnului inginer! Uite ca mai sunt si oameni de buna-credinta.
Multumin Robi de infomatii, de tabelele electronice nu se stie nimic?
Azi dimineata trecand pe Vlaicu pe langa stadion am observat vreo 4 muncitori sub Peluza dinstre Atrium care instalau niste schele. De asemnea tot sub peluza se vad si primi paleti cu caramida.
Ma intreb daca si fanii altor echipe, gen Bilbao, Atletico, Totenham, Juve etc, care isi fac sau si-au facut arene noi au trebuit sa urmareasca fiecare pas. Doar in tara asta totul e facut cu asa o lehamite, ca mori...
Pai atunci cand se vad ceva progrese urmaresti cu entuziasm fiecare pas facut. La noi e insa vorba de disperarea faptului ca toti se misca in reluare/sictir/indiferenta la fel ca orice se mai intampla in catunul asta de vreo 10 ani incoace , coroborat cu exilul echipei noastre pe coclauri si care face asteptarea si mai dificil de suportat.

E o idee excelenta sa ne strangem la stadion in 21-22 sa "sarbatorim" inaugurarea stadionului , conform declaratiilor celor (I)responsabili
Dacă am putea implica și media ( ziare ,tv) ar fii super, cu tăiere simbolică de panglică , torțe , fumigene , fulare , tot tacâmul și o miuță simbolică in fața stadionului ca și cum am avea învitată la deschidere o mare echipă a Europei Smile
Ăștia chir nu mai mișcă un deget la stadion? Au adus cărămizile și atât...
In ritmul asta de 2pași înainte 3 înapoi nici peste 3 ani nu e gata...

Rușine factorilor de decizie ai Aradului.
Nu te panica. Anul viitor e an electoral. Cum îți suna UTA debut în liga 1 pe un nou stadion? Cam asta își dorește mai marele orașului. Vedeți voi, totul ii calculat.
2020 e an electoral la locale, deci nici vorba sa fie gata la anu'.
Va fi gata si UTA va promova in 2019, alegerile lui Falcone vor prinde UTA in liga 1 garantat...
Din surse sigure va pot spune ca firma contractata este in grafic conform cu graficul de lucrari agreat cu primaria.Doar acoperisul de la tribuna principala ,nu este inca montat ,in rest absolut tot ce s-a agreat s-a facut!Asta este inca o dovada si intareste ce banuiam in trecut,ca nu TEHNODOMUS este de vina pentru modul cum evolueaza executia lucrarii!
Nici nu am afirmat asta si eram si eu dispus sa pun pariu cu oricine ca vina este a Primariei.
(14-05-2018, 10:46)Kidu a scris: [ -> ]2020 e an electoral la locale, deci nici vorba sa fie gata la anu'.

Da, da. Scz mele am confundat cu europenele. Mai nașpa.
[Imagine: U1oWQS8.jpg]
https://www.facebook.com/events/1923023177772077/

Transformarea stadionului Francisc von Neuman într-o arenă modernă a început în vara anului 2014, atunci când buldozerele au dărâmat tribunele vechi. Lucrările au demarat după aproape un an. De atunci, termenul de finalizare a construcției s-a tot schimbat. La început, promisiunea era că ne vom putea bucura de noua noastră casă în 2016, apoi s-a vorbit de 2017, iar ulterior, înainte să expire acest termen, a mai fost adăugat un an de prelungire.

Timpul a trecut și iată că am ajuns aproape de data de terminare a construcției! Conform panoului de la șantier, dar și a zecilor de comunicate emise pe această temă, modernizarea templului fotbalului arădean va lua sfârșit la data de 21 mai 2018. Primăria Arad nu a anunțat nici o inaugurare oficială, clubul UTA nu a primit nici o veste despre mutarea pe noul stadion, dar noi, suporterii, vrem să dăm tonul la petrecere. Vă invităm, așadar, alături de noi, la inaugurarea arenei Francisc von Neuman, unul din cele mai așteptate evenimente din orașul Arad în acest deceniu. Ne vom întâlni în fața stadionului marți, 22 mai, de la ora 19:00.

Dorim să îi revedem împreună, acasă, pe toți cei care iubesc UTA de la cei mai tineri la cei mai în vârstă. Veniți în alb-roșu, cu fularul sau cu steagul și cu chef de cântat! Vom tăia împreuna panglica la intrare!