Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stadionul "Francisc Neumann"
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Multumim de informatii , asteptam pozele!!!
[Imagine: og8Ejy.jpg]

[Imagine: P8cVyn.jpg]

[Imagine: JU8Pj1.jpg]
Exact de ce ne temeam in discutiile noastre din urma cu ceva timp, faptul ca vor incepe sa o dea cotita atat Primaria cat si Guvernul, fiecare isi va pasa responsabilitatea si noi vom suferi ca prostii.

Daca e sa o luam pe aia dreapta, cele 2.5 milioane de euro promise de Guvern au fost doar o promisiune si nimic mai mult insa nici Primaria nu s-a miscat repede sa bata fierul cat timp a fost cald, sa poata accesa acea suma fara sa tergiverseze lucrurile.
Degeaba se plange martafoiul asta acum, principala vina este a sa si doar a sa.

Citat:Stadionul, fără bani de la Guvern

Lucrările la stadionul UTA par să se lovească de lipsa interesului din partea Guvernului, cel puțin așa reiese din ceea ce a declarat primarul Gheorghe Falcă.

„Din păcate Guvernul nu își ține promisiunea față de arădeni. Ar fi trebuit ca în acest an să aloce 2,5 milioane de euro pentru stadionul municipal. Din păcate, însă, banii nu au mai ajuns la Arad. Ne întrebăm de ce oare Guvernul PSD nu își ține promisiunea față de arădeni?”, a declarat primarul în cadrul unei conferințe de presă.

Banii ar fi trebuit să vină prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Stadionul municipal Francisc Neumann este construit din banii municipiului, iar lucrările sunt oarecum întârziate. În condițiile în care banii de la Centru nu vor ajunge în Arad, investiția se va tergiversa și mai mult. Valoarea totală a investițiilor este de 11 milioane euro, noul stadion urmând să aibă o capacitate de 12,5 mii locuri.

SURSA: Aradon
Numai cine nu are cunostinte minime de administratie poate sa creada bazaconile spuse de Ghita.Cum sa stea un oras ca Aradul in cele doua milioane jumate sa finalizeze stadionul cand anual excedentul bugetar al Aradului este de peste 30 de milioane de euro!NU,oamenii buni ,cauta motive sa dea vina pe celealte lepre din PSD,il doare undeva pe el de noi aradenii,el joaca exclusiv politic si incearca sa exploateze orice oportunitate la maxim!
Era clar... o amana pana la alegeri chiar daca se aude ca nu mai candideaza, dar isi scoate el un om in fata si se vor lauda cu realizarea. Tipic lui... macar motorul sa fie gata.
De ani de zile tot spun si se poate verifica cu cifre, Aradul are excedent bugetar !!! Cand aud ca marim taxe sau ne ***** vezi doamne guvernul ca nu ne da bani innebunesc ! Cheltuie ma handicapatule , macar ce ai tu in buzunare, nu lua credite cu dobanzi aiurea (in loc de fonduri nerambrusabile) si cheltuie macar ce ai alocat pt investitii. Ne raman bani necheltuiti anual ! Sa te lamentezi acum ca CNI nu stiu ce sau ca psd e de kkt e doar o scuza pt prosti.

Ai banii in buget, ii ai alocati (sunt capitol si in bugetul pe acest an atat pt terminarea COMPLETA a stadionului cat si pt gazon!!!) termina dracu stadionul in mm de gunoi ! Asta e clar ca o face in ciuda si de-a dracu ca ii stam in gat si noi si UTA , altfel nu exista nici o explicatie logica ! Bani sunt, Tehnodomus are obiective realizate de mari dimensiuni (vezi pasajele din Oradea) , deci daca sunt bani si firma poate lucra inseamna ca cineva NU VREA sa lucreze si sa termine stadionul. Alta explicatie NU EXISTA !



ps. Nu mai vb de faptul ca acum vrea sa mareasca din nou toate taxele si impozitele locale cu 25%. Deja eram in primele 4-5 orase din tara daca nu ma insel la nivel de taxe. Bine ne si face . "A furat dar a si facut"
„Vreau să văd dacă cineva, marii suporteri ai echipei UTA vor merge să-i întrebe pe guvernanți dacă primim banii respectivi, promiși de Compania Naţională de Investiţii.

Băiatul ăsta incepe să fie tot mai arogant...cred că la ora asta este sigur că a moștenit Aradul de la mă-sa.
pacat ca Aradul are parte de un asemenea primar desi este posibil sa aiba dreptate in ceea ce priveste CNI-ul, insa tonul asta aroganto-agresiv cu tente de nesimtire parca e desprins din 'discursul' unui interlop. omul poate vrea sa demonstreze ca nesimtirea nu are culoare politica.

nu vad de ce ar trebui ca suporterii UTA-ei sa se duca sa-i intrebe pe guvernanti despre banii respectivi, asta ar trebui sa fie, cel putin teoretic, treaba lui. el ar trebui sa le bage alora mana-n gat (la figurat evident), sa lupte pentru orasul pe care il reprezinta. omul asta ma face sa o apreciez pe olga "noastra" ceea ce ma dezgusta si sperie in egala masura. aia macar si-a vazut interesul si a tras si cu dintii pentru stadionul din Craiova.

ce-i drept am mai vazut cocktailul asta de nesimtire si tupeu insa la un individ de cea mai joasa speta, eternul milog al Craiovei, un personal de trista amintire, e vorba de semianalfabetul din Booveni care considera Universitatea Craiova mostenirea familiei sale - a spus lucrul asta cu subiect si predicat. de la un primar m-as astepta totusi la mai mult macar din punct de vedere al discursului si al etichetei.

e oripilant ca Aradul are primar, practic, un mititelu mai cizelat..  Undecided
Stiu, asta e si senzatia mea si acelasi dezgust il am si eu. Pe langa faptul ca are un caracter mizerabil mai este si de o competenta infioratoare.
Am avut ocazia incateva situatii sa stau de vorba cu el si daca treci un pic de spoiala aia de suprafata, ma refer la cele doua trei poezii pe care le recita ca si Piersic in poanta cu castravetele, oricine poate constata ca individul este sub-mediocru.

Trist e ca facem misto de olteni sau moldoveni si de baronii lor locali insa aceeasi situatie o gasim si la Arad doar ca de la alt partid.
Un răspuns pentru parvenitul de Brad: http://newsar.ro/mihai-fifor-minciunile-...re-scurte/
Urasc PSD-ul si nu vreau sa o dam in politica insa ceea ce spune Fifor pare logic. Nu ai cum sa te plangi ca nu esti finantat pana cand tu nu iti termini treaba, preiei stadionul si il intabulezi ca abia dupa aia sa il predai CNI-ului, aia sa isi termine felia si apoi sa ti-l repredea finalizat 100%.

Ce tot spun de aproape doi ani incoace? Fiecare etapa din asta necesita mult timp din punct de vedere juridic chiar daca pe foaie pare simplu. In cazul de fata, fiind a taspea amanare a datei de finalizare, este mai mult decat evident ca primaria N-A FACUT NIMIC CONCRET pentru accesarea investitiei de la CNI.
(15-12-2017, 9:02)Kidu a scris: [ -> ]Pe langa faptul ca are un caracter mizerabil mai este si de o competenta infioratoare.

pai genul asta de caracter si incompetenta cam merg mana-n mana.

e de rahat ca treaba se politizeaza, in mod normal nu ar trebui sa conteze partidele politice, nu ar trebui sa conteze ca primarul Aradului e de la partidul x iar momentan guverneaza partidul y. ceea ce ar trebui sa conteze este faptul ca Aradul este unul din orasele importante ale tarii si mai mult decat atat acolo exista o echipa de traditie care momentan se chinuie jucand in afara orasului - si stiu cat de aiurea e lucrul asta din proprie experienta.

ce n-am inteles eu e daca CNI-ul doar finanteaza bucatile respective din lucrari ori se va ocupa direct de realizarea respectivelor lucrari. daca treaba lor este doar sa finanteze atunci stadiul lucrarilor devine irelevant, ei trebuiau sa livreze banii la data stabilita (daca exista asa ceva). daca CNI-ul se ocupa direct de lucrari atunci Fifor are dreptate cand spune ca Primaria Arad trebuie sa-si finalizeze bucata de lucrari dupa care sa predea amplasamentul catre CNI si apoi CNI-ul sa repredea amplasamentul Primariei.

unde a gresit 100% CNI-ul este investitia total idioata in stadionul din Tg Jiu, stiu ca pare paradoxal ca un oltean sa spuna asta dar stadionul respectiv a fost facut fix degeaba. gluma aia de echipa Pandurii (pe care eu o detest deoarece a fost practic pepiniera echipelor bucurestene) e pe cale sa intre in faliment. pt investitia asta, pe care eu o consider total aiurea, as vrea sa aud o explicatie din partea lui Fifor. dar in fine, este o alta discutie si nu vreau sa fac off topic aici.
Din ce am inteles eu, CNI-ul pe bucatica ce le rrevine, se ocupa de tot, de la asigurarea finantarii, licitatie si semnat contract cu constructorul.
Există studiu finalizat de primărie pt. Gazon si utilaje de întreținere a lui,la Stadionul UTA din decembrie 2015.
https://www.google.ro/url?sa=t&source=we...ykeBFT1s_e
Oficial mai sunt 5 luni până la data finalizării conform pancartei din fața stadionului. Nu inteleg de ce nu se lucrează măcar la grupurile sanitare de sub peluze acum cât vremea le permite.
PS: în link e fișierul PDF de pe site-ul primăriei cu studiul pt cele necesare inclusiv porți de fotbal, utilaje,bănci de rezerve jucatori etc.
Ar fi culmea să mai facă și CNI un studiu pt. exact aceleași lucruri.
Eu zic ca o fac intentionat . Banii sunt alocati pe buget de primarie (anul trecut erau cel putin prevazuti) , firma spune ca are oameni si capacitatea sa lucreze, dar totusi se lucreaza in ritmul melcului. Nu are logica ,decat daca o fac intentionat . Altfel nu imi explic ce fac . Binenteles ca nici ignat nu mai raspunde la telefon de anul trecut, iar pe adresa clubului a venit la inceputul anului o circulara de la primarie sa nu isi programeze antrenamente sau meciuri amicale pe stadioanele din Arad pana in februarie ca "sa protejeze gazoanele".
Normal ca e intentionat totul. Mai sunt 2,5 ani pana la alegeri...
Scade impozitul pe clădiri pentru persoane fizice. Se revine la nivelul din 2015

Astăzi (vineri-n.r.) am luat decizia de a intra în şedinţă de Consiliu peste cinci zile şi de a reveni la impozitele din 2015. Şi vă spun şi de ce” – a precizat, vineri, primarul Gheorghe Falcă în cadrul primei conferinţe de presă din acest an. Apoi edilul a făcut referire la „campania USR” privind creşterea taxelor şi impozitelor în Arad.

„Impozitele din Arad nu au crescut din 2015. Un indicator l-am propus la creştere în anul 2018. Toată valoarea care se strângea datorită creşterii acestui impozit pe anul 2018 este de 4 milioane de lei. Noi doar în luna ianuarie am dat 6 milioane de lei la CET pentru cetăţeni. Cele 4 milioane de lei înseamnă cam 800.000 de euro la nivelul municipiului Arad. Dar campania USR era atât de profundă că Aradul creşte taxele şi va fi groaznic încât am luat decizia să intrăm în Consiliu să anulăm acest lucru şi să aştept campania USR pe faptul că de doi ani de zile Aradul nu primeşte 2,5 milioane de euro pentru stadionul UTA – iar dacă nu vin banii, evident că e un pericol să nu finalizezi stadionul. N-am văzut o campanie a USR pe faptul că PSD ne-a furat 16 milioane de euro şi asta îmi confirmă faptul că parteneriatul pe care îl ştiam între PSD şi USR este destul de real. N-am văzut o campanie şi o denigrare a parlamentarilor care au votat împotrivă ca municipiul Arad să primească 16 milioane de euro, în schimb au făcut o campanie că, vai, cresc veniturile în bugetul Aradului cu 800.000 de euro. De aceea, astăzi (vineri-n.r.) programăm şedinţă de Consiliu şi anulăm acea creştere exact ca să vedem dacă cei de la USR au şi altă campanie. Pentru că, în momentul în care vor continua cu Primăria, asta ne arată de fapt că ei sunt într-un parteneriat cu PSD şi, aşa cum putem spune că PSD nu a făcut nimic într-un an de zile în Parlament, aşa putem spune că nici USR nu a făcut nimic într-un an de zile în Parlamentul României.”

Este victoria USR?

Primarul a precizat că proiectul de hotărâre prevede anularea creşterii impozitului atât în cazul clădirilor rezidenţiale pentru persoane fizice (25%), cât şi în cazul terenurilor situate în intravilan la categoria de folosinţă „terenuri de construcţii” (5%).

Întrebat de Jurnal arădean/ Aradon dacă acest pas înapoi al Primăriei nu ar putea fi interpretat ca o victorie a USR, Gheorghe Falcă a spus că nu îl deranjează dacă poate fi considerat o victorie, „vreau să văd de aici încolo ce victorii o să avem, să aducem cele 2,5 milioane. S-ar putea să împărţim victoriile, dar pe mine mă interesează următoarele victorii. Hai să vedem: facem aceeaşi campanie să vină cele 2,5 milioane de euro de la Guvern pentru stadionul UTA, facem aceeaşi campanie să vină banii pentru subvenţia la CET? Da, aţi făcut o campanie murdară, nerealistă… noi facem corectura: ne întoarcem înapoi la impozitele din 2015. Dar haideţi să vă vedem acum: sunteţi parlamentari, sunteţi la Bucureşti, rezolvaţi problemele! Abia aştept să facă acest lucru!” – a încheiat edilul Aradului.

http://www.aradon.ro/scade-impozitul-pe-...15/1966415

Doar o alta dovada din conferinta de astazi a faraonului ca nu vom avea prea curand stadion gata si termenul de intarziere apare tot mai mult in discutie. E tot mai clar ca finalizarea stadionului a devenit o arma politica de care nesimtitul asta de la km0 se agata.....foarte trist....
Acelasi caracter meschin si marsav. Orice zi in fruntea municipiului e timp pierdut pentru toata lumea.
Nu sunt surprins de cele afirmate si mai repede de 2020 nu vad sa fie gata.

Culmea culmilor, se lauda cu excedent bugetarsi avum vine si de vaita de zici ca ar sta in alea 2.5 milioane de euro. Nici macar nu au fost luate in calcul cand a demarat proiectul. Unde ii este bugetul, unde ii este prognoza bugetara?
Ajung la concluzia ca nu a terminat stadionul F Neuman pana acum, fiindca o face intentionat, cum ziceam si mai sus. Bani sunt la buget, erau prevazuti si anul trecut inclusiv pentru gazon , inregistreaza an de an excedent bugetar, firma care face stadionul termina alte lucrari de anvergura inaintea stadionului si totusi ....de vina ca inca nu avem stadion e oricine in afara lui.

Cred ca deja nu ii mai pasa ca nu il crede nimeni, ca e vazut de toata lumea , inclusiv de cei din jurul sau deja, ca un nebun . Aici e vorba doar de orgoliul sau bolnav si de problemele serioase la mansarda pe care le are omul asta.

Cine nu ii cu el ii impotriva lui. Si daca trebuie , va da foc intregului oras pentru a-si satisface boala/orgoliul sau.

Mai aveam o mica speranta sincer, in faptul ca ii pasa doar de alegeri, si ca poate in pragmatismul lui pervers care il caracteriza de ani de zile isi va da seama ca lipsa unui stadion si plecarea UTA-ei in pribegie, atarna de gatul sau si isi va da seama de asta si va termina arenele Motorul si Francisc Neuman pentru el, nu pentru noi, oras sau UTA, dar imi dau seama ca nu ii mai pasa nici macar de asta.
Imi aduc aminte ca la fiecare comunicat SCU am declarat ca nu mai acceptam niciun compromis legat de stadion/stadioane dar eu cred ca ar trebui sa presam mai tare si mai des pe acest subiect. Atata timp cat noi suporterii/jurnalisti sportivi nu punem presiune pe Primarie atunci cine sa o faca in locul nostru? Pe mine unul gandul ca partida cu cei de la Clinceni se va juca la Siria si nu pe Motorul ma intristeaza foarte tare.

Sigur avem pe cineva cunoscut la fiecare ziar local, am putea discuta cu ei sa incepem o campanie mai agresiva la adresa Primariei in care sa cerem detalli clare, termene sa presam din toate punctele de vedere, inclusiv pe Facebook la toate postarile primarului. Sa venim regulat cu aceste comunicate in care sa-l aratam cu degetul ca a mai trecut o luna si lucrurile nu se misca cum ar trebui. Sa cerem sistematic audinta pe tema stadioanelor la Primarie. Oriunde se uita si citeste doar asta sa vada: Finalizare Stadion Francisc Neuman!!!!

Ar trebui sa facem din Intoarcerea pe FN obiectivul nostru numarul 1. Cred ca este tot mai clar pentru toata lumea ca doar prin finalizarea stadionului si intoarcearea din exil putem atrage sponsori sau investitori seriosi si automat sa discutam despre o viitoare posibila promovare.  Cum in aceasta iarna nu sa intamplat absolut nimic din puct de vedere financiar eu nu cred ca se va intampla nici in vara.

Probabil o sa spuneti ca nu avem cu cine, ca ne vor mintii cum au facut-o si pana acuma, ca nu se vor tine de promisiuni dar ce putem face altceva? Sa stam si sa asteptam sa vedem cum mai baga o pastila si mai intarzie cu 6 luni, 1 sau 2 ani finalizarea stadionului?  Sunt tare curios cum v-a modifica din nou celebra placa de la stadion pe care este trecut termenul de finalizare din aceasta vara, probabil fara anunt, fara argumente, fara nimic....

Poate este o idee buna sa ne intalnim sa discutam pe aceasta tema, sa gasim si alte idei, solutii. Poate aceasta postare este in van, o prostie....dar imi mai inec si eu din dezgust, lehamite fata de atitudinea primariei....