Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stadionul "Francisc Neumann"
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pai si ce a raspuns? Ne poti spune si noua? Sa putem sa-i zicem de bine si noi pe la toate postarile astea pe care le face.
(13-04-2020, 20:29)sabau15 a scris: [ -> ]Pai si ce a raspuns? Ne poti spune si noua? Sa putem sa-i zicem de bine si noi pe la toate postarile astea pe care le face.

Voi nu ganditi in perspectiva, mai baieti. Daca totul merge bine in 3-4 ani, si vom fi aproape de cupele europene, atunci PRIMARUL BALCEA, va renova, creste capacitate stadion...TOTUL PT ARADENI, sa mai facem o licitatie etc.. Smile
Nu mai are cum sa creasca capacitatea stadionului...am mai auzit-o pe asta, ca la nevoie se poate mari capacitatea. Unde naiba sa o mai maresti?
(14-04-2020, 14:44)Cristi_Arad a scris: [ -> ]Nu mai are cum sa creasca capacitatea stadionului...am mai auzit-o pe asta, ca la nevoie se poate mari capacitatea. Unde naiba sa o mai maresti?

Cel mai mare cap de plută a fost cel care a aprobat construirea stadionului pe aceleași coordonate adică înclinat fată de șoseaua principală , dacă tot a fost dărâmat până la temelie , puteau să construiască stadionul paralel cu șoseaua principală ( aici trebuiau să rezolve amiabil și din timp problema creșei , actual AS policlinică )și atunci aveau spațiu suficient ptr tribune mărite , chiar suprapuse , tribuna 1 o puteai întinde până aproape de șosea cu pasarelă sub ea ptr pietonală , colțurile puteau fii închise , acoperire și închidere totală a tribunelor și peluzelor, puteau lua exemplu stadionului lui Brigton din Anglia ... dar ce să faci la noi cu ăștia cu cap de plutăSad
Nici eu nu văd să găsească ăștia o soluție în viitor să mărească capacitatea ,asta și datorită formatului arc de cerc ,e doar o părere personală .
Singurul mod de a mai mari capacitatea stadionului, in forma in care este contstruit acum, este prin construire segment nou de tribuna in fiecare colt al stadionului ( lasat liber acum) ai mai adauga cateva sute de locuri, atat
Stati oameni buni sa l termine pe asta,pe bune...vorbim de marire capacitate si ei nu sunt in stare de sase ani sa l termine pe asta?!!??
Poate or sa faca tribune subterane, si nu stim noi.....Smile) si ne vom uita cu periscopul, ca la submarine...
Din pacate câteva sute de locuri sunt pierdute din cauza acelor căi de acces exagerat de late.Am văzut ceva poze de la noul stadion Ghencea si acelea par la jumate decât cele de pe FN.Deci nu prea stă în picioare motivul ca asa sunt normele ISU.Dar cand totul merge prost de la inceput,nu te poti astepta la lucruri mărețe, mai ales la Arad.
Aia n-ar fi o problema mare. S-ar putea usor adauga 1 rand sau 2 de scaune pe fiecare parte a cailor de acces. Dar o sa fie mult timp pana sa il umplem si pe asta la capacitate maxima.
Si mie mi s-au parut extrem de late acele cai de acces, si ma uitam la alte stadioane din Europa pe care se jucau meciuri de Ch.League si sunt mai inguste.
Oricum nu s-ar mai putea pune scaune pentru ca unde sunt caile de acces sunt mai multe trepte (dublu decat in zona de scaune, ca sa nu faci pasi de urias cand le urci).
Te asigur eu ca se pot monta scaune pe acele cai de acces daca chiar va fi necesar, asta sa fie cea mai mica problema.
Acele trepte sunt facute din prefabricate si sunt lipite cu un adeziv special de gradene,apoi rostul dintre gradena si treapta este colmatat cu mastic.Se poate foarte usor taia din treapta si ulterior finisat,nu este absolut nici o dificultate in a rezolva problema respectiva.Oricum trebuie intervenit la trepte,daca va amintiti au circulat in trecut in mediul online cateva poze cu niste crapaturi de la tribune,pozele erau chiar de la imbinarile dintre gradena si treapta !
Pentru meciurile UTA-ei deocamdată nu imi fac griji in privința capacității,fiindcă si in liga 1 la 2 3 meciuri daca vom avea stadionul plin,dar din perspectiva trimiterii naționalei mari la Arad,îmi fac griji.Nu cred ca fara o capacitate de macar 12 500 de locuri vom vedea vreodată naționala la Arad,probabil doar juniorii.
Eu cand am spus ca nu s-ar mai putea pune scaune, ma refeream tinand cont de cum arata in prezent caile de acces. Cu ajustari, evident ca se pot monta, dar nu cred ca isi va face nimeni de lucru cu taieturi si dezlipiri de trepte pentru 4-500 de locuri in plus.

Oricum, daca asta e o noua norma ISU, nu inteleg de ce nu sunt la fel de late caile de acces si la stadionul Ghencea, spre exemplu.
Capacitatea nu mi se pare o problema, ci categoria mai degraba. In cazul in care categoria 4 e conditionata de capacitatea totala a stadionului, atunci da, e o problema. Daca e doar vorba despre locurile VIP/presa/etc, ar fi pacat sa nu se obtina Cat. 4. Cum zicea si Kidu mai demult, sa fie stadionul plin meci de meci si atunci atmosfera oricum va fi superba. Ma uit la Juventus care s-a mutat de pe un stadion de 70.000 locuri, pe unul de 40.000... Si Torino are undeva la 900.000 locuitori in oras si 2 milioane cu tot cu suburbiile. Au 2 echipe, intr-adevar, dar vorbim de cea mai titrata echipa din Italia... si totusi se descurca cu o capacitate mai mica.
https://www.sportarad.ro/2020/04/25/desi...trei-zile/

Dacă stadionul din Calea Aurel Vlaicu se reconstruiește de aproape 6 ani, autoritățile locale și-au spus că nu se cade să coboare prea mult media când vine vorba despre montarea gazonului. Așa se face că relația cu năbădăi avută cu firma giurgiuveană, SC Rulouri de Gazon SRL, se va încheia după 20 de luni de zile, odată cu recepția programată marți, 28 aprilie, cu începere de la ora 10. Că pe urmă totul va continua cu niște procese în instanță pentru recuperarea unor bani de către firma ce a montat gazonul de la Primăria Arad e altceva, dar – în sfârșit – procedura va fi completată.

Cât despre recepția de peste trei zile, reprezentantul SC Rulouri de Gazon susține că a aflat întâmplător și risca penalizări imense dacă nu s-ar fi prezentat: „Poate nu mă credeți, dar am avut mare noroc că am aflat că pe 28 trebuie să ne prezentăm la Arad, la recepția gazonului. Cei de la Primărie ar fi comunicat totul dirigentului de șantier de la stadion și cu asta, susțin dânșii, și-au făcut datoria și față de noi. Noroc că am prins din zbor o discuție, căci altfel nu aveam de unde să știm că marți, la ora 10, trebuie să fim la stadion și am fi avut de suferit mult. Pe de altă parte, cei de la Primaria Arad au informat Inspectoratul de Stat în Construcții că ne-au achitat integral toate facturile când nu este așa. Sunt destule diferențe, cum ar fi cele banii pe cele două puțuri și mai ales pompele de foraj de acolo. Inițial, cei acolo credeau că dețin cele două puțuri prevăzute în proiect, pentru ca apoi să ne ceară nouă să le forăm. Am făcut acest lucru și le-am și facturat cu 25 de mii de lei. Încă așteptăm să ni se facă plata, în caz contrar ne vom lua pompele și gata. Oricum mai sunt ceva procese pe rol pentru niște diferențe de bani neîncasate”


Firma ce a montat gazonul pe arena „Francisc Neuman” dorește ca recepția să decurgă bine și, prin urmare, a și schimbat câteva porțiuni de iarbă arsă în aceste zile. „Suntem de două zile la Arad și am înlocuit brazdele cu iarbă uscată din zonele unde nu au bătut aspersoarele. De altfel, am trimis și specialiști care să regleze raza, aria de bătaie a aspersoarelor, pentru ca întreg gazonul să fie irigat în mod unitar. Din punctul nostru de vedere, echipa de fotbal UTA ar putea intra oricând pe acest gazon, de fapt o putea face încă de acum două luni de zile”, mai spune reprezentantul SC Rulouri de Gazon.

Așadar, de marți, gazonul din Calea Aurel Vlaicu ar trebui să intre în administrarea Primăriei Arad, care, la rândul ei, trebuie să angajeze (detașeze) personal pentru lucrările de întreținere. 3.145.368 de lei au costat lucrările de montare gazonului de pe arena arădeană.
Din poza articolului de pe sportarad , căile de acces de la tribuna 1 par mai înguste decât la peluze și tribuna 2-a. Confused
Știe cineva cum e până la urmă?
Mulțumesc.
https://www.tvarad.ro/news/lucrari-in-ri...id-19/2261

Cum vi se pare stadiul lucrarilor de la stadion? Dupa ce se vede in filmulet parca mai e foarte mult de lucru la interioare.
(27-04-2020, 19:34)sabau15 a scris: [ -> ]https://www.tvarad.ro/news/lucrari-in-ri...id-19/2261

Cum vi se pare stadiul lucrarilor de la stadion? Dupa ce se vede in filmulet parca mai e foarte mult de lucru la interioare.
Mai este foarte mult de lucru. Dar e bine ca se tin baietii de lucru. Am vazut k la peluza se monteaza balustradele
Scandal la recepția gazonului de pe „Francisc Neuman”

Repezentanții Primăriei Arad a avut reproșuri la adresa lui Ovidiu Petrache, care a trecut la amenințări. Recepția, mai așteaptă!

Au ieșit „scântei”, azi, la recepția gazonului stadionului „Francisc Neuman”. La ora 10 era programată întâlnirea tuturor celor implicați la stadion. Cei de la primărie, în frunte cu noua șefă a bazelor sportive, Oana Oprean, erau acolo, la ora stabilită, la fel și dirigintele de șantier, Francisc Farago, însă directorul general de la SC „Rulouri de Gazon” SRL, Ovidiu Petrache, ia-l de unde nu-i. La fel și proiectantul Marcel Dologa. E adevărat, unul venea de la București, celălalt, de la Brașov.

Imediat, a început circul

Imediat ce a ajuns la stadion, adică pe la 10.30, într-o ținută cel puțin interesantă, cu de palărie cowboy în cap, Ovidiu Petrache a intrat în vizorul reprezentanților Primăriei. Aceștia i-au reproșat faptul că linia de aut de poartă nu e dreaptă, deci steagul de corner nu e perpendiculat cu bara porții. Asta, la Peluza Sud. Apoi, brazdele de gazon, pe unele porțiuni ale terenului, erau pârjolite, iar cele schimbate nu erau încă prinse, așa că cei de la primărie i-au arătat și asta lui Ovidiu Petrache. Ba, i-au spus că trebuie să le înlocuiasacă, să facă ce știe el, numa să nu mai arate așa rău. Când a auzit că trebuie să se mai ocupe de gazon și pe mai departe, Petrache a izbucnit: „Să ne înțelegem, dacă de mâine nu-l preluați, eu mi-am luat pompele din puț, mi-am detonat puțurile – care sunt neplătite – și dumneavoastră vă veți ocupa de treaba asta”. Întrebat dacă asta e amenințare, Ovidiu Petrache a spus răspicat, „DA, CLAR”. Și a continuat: „Puțurile sunt făcute pe banii mei, nu ați vrut să mi le plătiți, așa că eu mi-am luat pompele și dumneavoastră vă descurcați mai departe cu terenul. Nu mi-l lăsați mie în întreținere până vă terminați dumneavoastră stadionul. Eu nu întrețin acest stadion, să vă intre bine în cap acest lucru”.

Surescitat, peste măsură



La un moment dat, Ovidiu Petrache nu a mai reușit să-și păstreze cumpătul și a cerut un hârleț. Imediat, s-a pus să scoată o brazdă de gazon și le-a arătat tuturor celor prezenți că gazonul e de calitate, că are rădăcini de 25 de centimetri, așa că nu vor fi probleme cu el. „Nu v-am reproșat niciun moment că gazonul nu s-a prins, sau că e de proastă calitate” – au replicat, imediat, reprezentanții Primăriei.

Scandalul costreiului

Dacă vă închipuiți că lucrurile au intrat în normal, vă înșelați. Pe jumătate de teren, în partea Peluzei Nord, pe mai multe porțiuni a apărut costreiul. Acest lucru i s-a reproșat, din nou, directorului general de la SC Rulouri de Gazon SRL. „Nu e treaba mea, se întâmplă, vin particule din aer, trebuie tunsă iarba, trebuie întreținut gazonul, el este ideal” – a spus Ovidiu Petrache.

Până la urmă, când a auzit că, oricum, nu scapă de această problemă, cei de la Primărie insistând foarte mult pe problema cu costreiul (acea plantă dăunătoare, care poate crește foarte mult și care sufocă iarba unui gazon), Petrache și-a luat angajamentul că într-o zi, cel mult, două, se rezolvă totul. Imediat, trei oameni de-ai lui s-au pus la treabă și au început să smulgă costreiul. Nu știm, însă, dacă cei de la Primărie vor fi de acord cu această metodă. Nu de alta, dar au cerut ca în loc de costrei să fie pusă aceeași sămânță de iarbă, ceea ce Ovidiu Petrache și-a asumat, totuși.

Recepția, mai așteaptă!

Spre final, adică după aproape de ore de tensiune, lucrurile au început să se mai liniștească. Ovidiu Petrache a coborât tonul, a spus că se va ocupa de linia porții, de schimbarea gazonului pe porțiuni mici și de eliminarea costreiului.

Asta în ciuda faptului că „poarta și linia ei (n.n. – cea incriminată de reprezentanții Primăriei), de la Peluza Sud, am făcut-o cu un topograf, nu de capul nostru. Nu știu cum de nu e totul drept, dar vom remedia problema, chiar azi, îl sun de îndată pe topograf și rezolvăm” – a spus Petrache.

Așa se face că recepția mai așteaptă. În acte, s-a trecut că ea a început azi, iar finalizarea va fi datată cu ziua de miercuri sau joi, cel mai probabil. Atunci, din nou, se vor reuni toate părțile, cu specificația că Ovidiu Petrache va fi reprezentat de altă persoană din firmă, care are drept de semnătură, persoană care ține legătura permanent cu cei de la Primărie, deci e binecunoscută oficialităților locale, dar și dirigintelui de șantier.

De notat e faptul că s-a redactat o minută, semnată de toate părțile, în care au fost trecute observațiile Primăriei (gazon schimbat pe mici porțiuni, linie de poartă, costreiul). Dar, SC Rulouri de Gazon SRL și-a asumat, până la urmă, că va rezolva toate aceste probleme și scandalul va înceta. Iar apoi, banul, se va da banul, despre care Ovidiu Petrache a început deja să întrebe imediat ce lucrurile s-au mai calmat. Iar cei de la Primăriei au spus că rezolvă actele chiar în cursul zilei de azi!

Ce spune Ovidiu Petrache

La final, l-am întrebat pe directorul general d ela SC Rulouri de Gazon SRL, Ovidiu Petrache, dacă e mulțumit de ziua de astăzi. Iată ce a spus el: „E normal să cădem la un acord, chiar dacă mai sunt mici probleme de rezolvat. Gazonul arată foarte bine, iar acest lucru e cel mai important. Este un teren făcut pe nisip și pe balast, cu mari probleme de înrădăcinare, ați văzut ce s-a întâmplat pe Arena Națională – de mai multe ori – dar și la Craiova, însă noi am reușit aici să înrădăcinăm excelent, cu 25 de centimetri de rădăcini ale gazonului, care rezistă foarte bine. Restul, e problemă de întreținere, dar noi îi vom ajuta, dacă există interes. Sperăm că se vor rezolva lucrurile, văd că există interes. Nu știu dacă era nevoie de acele scântei de la începutul discuțiilor cu reprezentanții primăriei, poate a nemulțumit faptul că am întârziat jumătate de oră. Dar eu chiar am făcut eforturi, să vin de la București. Uitați, arhitectul nu a ajuns nici acum, normal că nu m-am simțit bine când au sărit cu gura pe mine. M-am trezit la 5 dimineața, am închiriat un avion, nu e simplu să ajungi la Arad în aceste vremuri. Mie mi se părea că trebuia să-mi mulțumească pentru că am reușit să vin aici. Mai ales că nu văd niciun primar pe aici, pe nimeni din partea primăriei, sunt doar cei care se ocupă de bazele sportive. Interes din partea mea a fost, am putut să vin de la București, pe această stare de urgență, dar văd că de la Primăria Arad nu-i nimeni. E o lucrare bine făcută, de calitate și – e drept – sunt foarte mici probleme, două-trei fire de iarbă (n.n. – costreiul), care vor fi scoase de băieții mei de aici. E clar, o treabă de întreținere, dar noi o facem acum. Sunt probleme absolut mărunte, care se vor rezolva până mâine. Noi am mai trasat terenul în decembrie, a fost în regulă, dar dacă e o problemă, o să o rezolvăm. Să vă spun ceva. E nevoie aici de un om care să stea în permanență la stadion, deoarece gazonul trebuie udat des, deoarece înghite o mare cantitate de apă. Dacă se ia curentul, cum s-a întâmplat zilele trecute, calculatorul se resetează, pomepele nu mai funcționează și astfel gazonul nu se mai udă. A doua zi trebuie remediată problema și udat imediat. Acel om poate să mai jumulească de pe teren și o frunză (n.n. – cu referire la costrei), să adune un chiștoc. Strict, gazonul este foarte frumos, Aradul o să aibe un stadion foarte frumos”.

Oare vreodata Primaria Arad va putea face un lucru bun? .....retoric intreb