Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stadionul "Francisc Neumann"
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Autorizația de construire a stadionului UTA, până în… mai 2019


Primăria susține că finalizarea lucrărilor va avea loc, totuși, în acest an, dar autorizația a fost prelungită astfel încât recepția lucrărilor să aibă loc pe durata de valabilitate a documentului.

Îngrijorare printre microbiștii arădeni, care se tem că stadionul UTA nu va fi gata în acest an, așa cum anunțase administrația locală în urmă cu o lună. Temerile s-au înmulțit pentru că în răspunsul primit de un arădean de la Poliția Locală, postat pe Facebook, se arată că autorizația de construire a fost prelungită de Primăria Arad până în 20 mai 2019.

Sesizarea
În 22 mai, arădeanul Marcel Chișcan a depus, la Poliția Locală, o sesizare privind lipsa panoului informativ de la șantierul stadionului. ”Pe strada Calea Aurel Vlaicu din Arad, în zona UTA se află în construire o construcție ce pare a fi, într-un viitor foarte îndepărtat, un stadion. La construcția în cauză, începând cu 21 mai 2018, nu există afișat panoul investiției conform cerințelor și prevederilor Legii 50/1991”, se arată în sesizare. Arădeanul a cerut Poliției Locale să verifice dacă pentru obiectivul în cauză mai există eliberată autorizație de construire în termen de valabilitate și dacă au fost aplicate sancțiuni pentru lipsa panoului.

Răspunsul
Poliția Locală i-a transmis arădeanului răspunsul zilele trecute, arătând că a făcut verificări pe teren în 25 mai (după trei zile de la sesizare), iar ”în fața stadionului UTA era afișat panoul de identificare a investiției”. Nu se spune dacă a fost aplicată vreo sancțiune, dar se deduce că nu a fost cazul. Documentul i-a atras însă atenția destinatarului asupra altui fapt, respectiv data prevăzută pentru finalizarea lucrărilor. ”Vă aducem la cunoștință că lucrările se execută în baza Autorizației de Construire nr. 424 din 12 mai 2015 emisă de Primarul Municipiului Arad pentru <<mărirea capacității peluzelor stadionului UTA – Francisc Neumann>> a cărui termen de valabilitate a fost prelungit până la data de 20 mai 2019”, se arată în răspuns.

Primăria clarifică
Fotografia cu răspunsul Poliției Locale a fost preluată și redistribuită pe Facebook de mai mulți arădeni, atrăgând comentarii mai ales printre microbiști, care se tem că lucrările la stadion nu vor fi încheiate în acest an.
Într-un răspuns care ne-a fost oferit de Primăria Arad se arată însă că ”termenul autorizației de construire a fost stabilit astfel încât recepția investiției să se facă pe durata de valabilitate a autorizației”. ”Este o condiție impusă de legislația în vigoare. Constructorul însă are la dispoziție șase luni de zile să finalizeze lucrările prevazute în contract”, a mai precizat Primăria.

Șantier până în noiembrie
În urmă cu trei săptămâni, când Jurnal Arădean și Aradon au solicitat Primăriei clarificări privind momentul finalizării lucrărilor, s-a anunțat că este vorba de luna noiembrie 2018: ”Societatea S.C Tehnodomus SRL, în calitate de câştigător al contractului de proiectare şi execuţie <<Lucrări de mărire a capacităţii peluzelor stadionului UTA>>, a solicitat Primăriei Municipiului Arad decalarea termenului de finalizare a lucrărilor cu 6 (şase) luni, invocând pe de o parte neeliberarea amplasamentului prezentei investiţii, prin demolarea Turnului Radio, a Clădirii Spălătoriei şi a Creşei UTA, iar pe de altă parte înregistrarea unei întârzieri de 186 de zile a termenului de finalizare ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile. Mai mult decât atât, a fost necesară o reproiectare a acoperişului tribunelor pentru a corespunde noilor reguli privind protecţia impotriva incendiilor. Primăria Municipului Arad a avizat acest nou termen de finalizare a lucrării şi a eliberat autorizaţia de construcţie”.
Dispariția panoului
Modernizarea Stadionului UTA ar fi trebuit să fie încheiată, de fapt, în 21 mai 2018, conform contractului semnat de Primăria Arad cu firma Tehnodomus. Această dată era înscrisă și pe panoul informativ de pe șantier, care a fost demontat de muncitori în luna mai, după ce pe Facebook arădenii au criticat amânarea inaugurării. Fotografiile postate, pe care era marcat cu roșu termenul contractual depășit, au atras numeroase critici și a avut loc inclusiv un eveniment de ”inaugurare” a stadionului de către sute de arădeni nemulțumiți. Pentru a fi ironici, aceștia ”au tăiat panglica” în locul autorităților, care nu au reușit să se țină de promisiunea de a da în folosință obiectivul în primăvara acestui an. Ulterior, panoul a fost amplasat din nou, însă data finalizării lucrărilor a fost schimbată, fiind trecută data de 23 noiembrie 2018. Rămâne de văzut dacă această dată va fi respectată, în condiţiile în care pe şantier nici vorbă de agitaţie.

http://www.aradon.ro/autorizatia-de-cons...19/2063309
In Mai 2019 se prelungește cu 6 luni și tot așa până când odată tot o să fie gata dar costurile  vor fi mult mai mari și calitatea lucrărilor slabă.. cum dracu au avut tupeul Tehnodomus să spună că din cauza vremii au întârziat cu lucrările când ei nu au lucrat nici atunci nici acum pe vreme bună?
Sa nu le bagi p***-n gura? Sa nu ii faci in toate felurile pe ordinarii astia? La pasaj i-au ***** cei de la Timisoara, din pacate nu avem control de calitate asupra lucrarii sa stim daca s-au respectat toate lucrurile. Puie malca
Deci Mai 2019, pai ei nu lucreaza acum cand e vreme buna, or sa finalizeze lucrarea in lunile de iarna? Niste mincinosi, degeaba asteptam alegerile, tot Falca iese primul, oamenii sunt naivi rau de tot!!!!!!!!
(20-06-2018, 13:26)Adrian07 a scris: [ -> ]Deci Mai 2019,  pai ei nu lucreaza acum cand e vreme buna, or sa finalizeze lucrarea in lunile de iarna?   Niste mincinosi, degeaba asteptam alegerile, tot Falca iese primul, oamenii sunt naivi rau de tot!!!!!!!!

Pe sloganul : a furat dar a și făcut.
Ieri in jurul orei 13:00 la peluza Nord se executau cofraje la spatiile interioare.Parea o activitate mai energica peste ceea ce eram obisnuit sa vad in mod regulat. .Undeva la 10-15 persoane erau concentrate in zona.E foarte posibil sa fie muncitorii care in cursul saptamanii sunt alocati la pasaj iar cum duminica nu se lucreaza acolo....
La pasaj nu lucreaza Tehnodomus ,lucrarea e data in subantepriza unei firme din Oradea
De rasu' plansu...cica au vrut cei de la Tehnodomus sa se apuce de montat tabla pe acoperis dar stupoare , nu au primit(inca) aviz ISCIR deoarece conditiile de pozitionare a nacelei nu erau conforme....
La min 7 este un reportaj de la stadion: https://www.facebook.com/149231468765020...491636080/
Am inteles ca ieri s-a motat arcada de la tribuna 1 si ca tabla e instalata pe o peluza si lucreaza la cea opusa. Turnul din fata nu-l demonteaza?
Album foto cu situatia lucrarilor in aceasta perioada:

https://imgur.com/a/MDswiB8
Multumin de poze, vad ca peluzele sunt acoperite dar mai  e mult de lucru. Sper ca macaraua aia galbena obosita care au folosit-o cel mai mult sa devina un suvenir  in miniatura la magazinul de la stadion daca va exista unul. Asteptam cu nerabdare 20 20 sa-l vad inaugurat. Au demontat turnul din fata?
Nu au demontat turnul tot acolo e paraginit.
Sper ca au în plan să închidă lateralele și spatele peluzelor și tribunelor ca altfel degeaba nu te plouă de sus dacă plouă în rafale intră prin părți și spate plus ca se face un curent ca degeaba ai pus acoperiș.
Daca e sa te iei dupa poza din fata stadionului, va fii inchis. Dar ne putem astepta la orice!
Filmare cu drona de la "inaugurarea" din mai: https://www.youtube.com/watch?v=BeOIP73ls30
Poze din 28 iulie postate de userul Radutucra pe skyscrapercity.

[Imagine: IMG_2517.jpg]

[Imagine: IMG_2518.jpg]

[Imagine: IMG_2519.jpg]

[Imagine: IMG_2522.jpg]

[Imagine: IMG_2524.jpg]

[Imagine: IMG_2527.jpg]

[Imagine: IMG_2528.jpg]
Poze din 28 iulie postate de userul Radutucra pe skyscrapercity.

[Imagine: IMG_2533.jpg]

[Imagine: IMG_2534.jpg]

[Imagine: IMG_2535.jpg]

[Imagine: IMG_2536.jpg]

[Imagine: IMG_2537.jpg]

[Imagine: IMG_2540.jpg]

[Imagine: IMG_2542.jpg]

[Imagine: IMG_2545.jpg]

[Imagine: IMG_2546.jpg]

[Imagine: IMG_2548.jpg]
Am zis ca nu mai comentez pe tema stadionului dar unele decizii ale constructorului sunt chiar tampite, de exemplu la tribuna 1, la etajul 2, deasupra lojelor, loc bun de vizionare iar ei decid sa puna barele alea incruncisate sa blocheze toata vederea, inteleg ca le-au pus pentru intarirea structurii dar le vad in plus cand au vad ca sunt puse peste tot acolo la stalpii aia.
La tribuna I, pana la urma va mai fi un etaj cu tavanul pe suport metalic?
Adevarat ce spui adymax, da va fi un etaj rezervat presei se spune și în știrea de pe TV Arad.
Arată urat incrucisarile alea în față puteau fi puse și în spate mai ales dacă acolo vor fi comentatorii TV și radio plus jurnaliștii care fac livetext.
Probabil îl vor face din panouri tip sandwich care se atașează ușor scheletului metalic.
De asemenea vor fi amenajate probabil la același etaj și niște platforme pt. camerele de filmat ale televiziunilor.