Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stadionul "Francisc Neumann"
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Este mult de munca oricum au spus ca doar de la anul se va incepe cu turnarea betoanelor.
Ar mai fi de demontat platformele TV,cabina comentatorilor,Tabela,Statuia etc.,tunsa vegetatia din jur,clarificata situatia imobilelor si a antenei.
Tin minte ca mai demult vestiarele erau sub pamant.Sper sa se faca o treaba serioasa si sa contracteze cu o firma specializata inainte de inaugurare schimbarea gazonului si dotarea lui cu instalatie de incalzire,irigat si drenaj+utilajele necesare noi de tuns gazonul si o masinuta medicala ar fi frumos.
Si la Ploiesti stadionul a creat emulatia spectatorilor si a atras investitori apoi si-au facut echipa buna.
Logic aşa ar fi, ca spre finalul lucrării să vină altă firmă care să facă şi instalaţia de încălzire a gazonului. De restul detaliilor mai vedem. Deocamdată să vedem cum se lucrează zilnic cât timp e vreme bună, până la iarnă adică.
In mod sigur se va reface si gazonul daca vrem sa omologam stadionul pentru cupele europene unde nu te mai poti prezenta daca nu ai incalzire.
Vreau poze noi,daca aveti sa le vedem ms.
Pai nu am facut poze alaltaieri, ce credeai ca s-a schimbat atat de semnificativ in doua zile?
Ieri am vrut sa ma duc pana acolo insa era totul inchis si nu am vrut sa fortez accesul. Probabil constructorul si-o fi luat o masura de siguranta pentru ca s-au perindat pe acolo o multime de curiosi si vrea sa evite orice risc de accident.
Ok ms
Am fost eu azi pe acolo insa nu mai era nici un muncitor si nici un utilaj azi la stadion. Poate s-au panicat dupa articolele din presa si interesul nostru pentru stadiul lucrarilor, ei neavand inca autorizatiile emise si ....au disparut cu totii Smile)) Sper sa revina in zilele urmatoare nu de alta dar numai ce ne obisnuisem cu ideea ca se lucreaza si acum ...pauza.
07.08.2014

[Imagine: DSC09327.jpg]

[Imagine: DSC09328.jpg]

[Imagine: DSC09331.jpg]

[Imagine: DSC09332.jpg]
Ce nu pot eu pricepe e de ce protejeaza gazonul!? Ca de jucat nu va juca nimeni cat timp vor lucra, iar la sfarsit, din ce am inteles de aici vor reface suprafata. Dar de aratat, arata superb gazonul(cel putin in poze)!
Ce se vede în primele trei poze nu ţine de lucrarea de la stadion, ci de schimbarea ţevilor de canalizare de pe stradă făcută de Compania de Apă. Au ei ceva proiect european, au răscolit aproape tot oraşul.
Chiar daca parte de alimentare cu apa si canalizare este executata de catre alta firma, eu inclin sa cred ca are legatura cu reconstructia stadionului pentru ca aceste lucrari trebuiau sa fie sincronizate.
Terenul cred ca a fost ingradit pentru a nu se distruge si eventual pentru a se putea folosi la antrenamente in caz de forta majora.
Chiar nu inteleg mentalitatea asta a unor dintre voi: daca se poate sa nu se distruga si sa se lucreze ingrijit, de ce sa nu se faca?
Incredibil...au disparut toate utilajele si nu vad nici un progres fata de pozele lui Kidu. Sad
Poate gardurile sunt puse doar pt.delimitarea terenului sa se pastreze standardele de dimensiuni ,sa stie cat de mult se pot intinde cu constructia.
Constructia are axe, distante intre axe, etc. Deci nu se intind cat vor ei cu constructia.
Pozele facute azi reprezinta lucrarile executate in cadrul masterplanului privind alimentarea cu apa si evacuarea apelor uzuale. Nu au legatura cu stadionul.
Santierul este pazit de o firma privata, Piros Security.

Nu va asteptati la minuni peste noapte. Va dura foarte mult si evacuarea cantitatii foarte mari de moloz.
Am fost astazi pana la stadion si asa cum banuiam: asteapta un alt excavator mai mare pentru ca nu pot darama turnurile cu cel din imaginile prezentate mai sus. Au incercat, se vad ceva urme pe turn si fisuri insa nu au putut.
Ce ma ingrijoreaza in schimb e lipsa autorizatiei, sau ceva de genul. Asta cred ca e adevaratul motiv pentru ca a zis un muncitor ca pana nu au autorizatia aia de demolare nu pot continua lucrarile.
(08-08-2014, 21:15)Kidu a scris: [ -> ]Am fost astazi pana la stadion si asa cum banuiam: asteapta un alt excavator mai mare pentru ca nu pot darama turnurile cu cel din imaginile prezentate mai sus. Au incercat, se vad ceva urme pe turn si fisuri insa nu au putut.
Ce ma ingrijoreaza in schimb e lipsa autorizatiei, sau ceva de genul. Asta cred ca e adevaratul motiv pentru ca a zis un muncitor ca pana nu au autorizatia aia de demolare nu pot continua lucrarile.

Cine da autorizatia si de ce nu o au? E absurb putin sa nu poate fii obtinuta la timp cand befeficiarul lucrarii e primaria. Wink
adymax are dreptate ,primaria fiind beneficiara lucrarii este putin aiurea sa se lucreze sau nu fara autorizatie de demolare atat timp cat primaria elibereaza o astfel de autorizatie,totusi...se petrec prea multe stangacii,maxinan reprezentantul Tehnodomus sustinea ca nu s-au inceput demolarile iar la stadionul se demola la greu,ulterior si-au dat seama ca excavatorul nu este potrivit pentru inaltimea cladirii ce urmeaza a fi demolata ?!!!,la o adica se putea continua cu demolarea vestiarelor sau peluzelor ,ulteriorul putandu-se continua cu tribuna a doua cand vine excavatorul minune.sper insa sa nu avem parte de astfel ,de derapaje cand se va lucra efectiv la constructia stadionul ,atunci va fi mult mai grav ,am mai spus ca aceasta lucrare este de referinta pentru Tehnodomus iar un esec poate avea repercusiuni foarte grave in activitatea ulterioara a acestei firme de constructii.

p.s.legat de fosta cresa cat si de fosta gardinita ,doua locatii care arata deplorabil,cred ca ar trebui inceputa o campanie mediatica in acest sens pentru ca aceste doua locatii sa intre in proprietatea municipalitatii(sub forma de donatie sau contra unei sume simbolice),ar fi josnic pentru Arad ca stadionul sa se construisca langa aceste doua cladirii care abia mai stau in picioare,sper ca atat Bercea(proprietarul Cresei) cat si celalalt proprietar al gradinitei sa de-a dovada de bun simt si sa nu vada cele doua locatii ca adevarate mine de aur in negocierile cu municipalitatea.
Pai tocmai ca se vor folosi cei de la Ared&co(daca ei sunt proprietarii) de cele doua ca sa obtina niste avantaje care altfel nu le-ar fi obtinut vreodata. O campanie mediatica e o idee buna insa trebuie sa ne documentam totusi sa avem toate datele problemei (cine e proprietar, cum a ajuns in postura asta, ce vrea,etc) .

Se pare insa ca am avut dreptate. Primaria in "profesionalismul ei" nu a eliberat autorizatiile necesare , Tehnodomus s-a apucat sa "miste" iar articolele din presa si interesul nostru i-au speriat si i-au facut sa se retraga rapid de la stadion Sad. Cred ca ne asteapta doi-trei ani lungi daca vom sta cu ochii zi de zi pe ei fiindca astfel de sincope nu vor fi si ultimele la o astfel de lucrare.

Mai mult ma enerveaza faptul ca Dugaesescu cu liota lui de oameni platiti aiurea nu misca un deget la Motorul si in ritmul asta nu se va face nimic acolo. Ultima gaselnita a olteanului gretos (nu il mai suport de cand ne-a spus acum cativa ani ca el nu dezapezeste UTA ca nu e treaba lui sa faca asta, chiar daca se distrugea gazonul nu l-a interesat si UTA a trebuit sa joace in Ungaria meciul iar noi sa punem mana pe lopeti) e ca scaunele de pe stadionul F Neuman nu le monteaza pe Motorul ca "au alt sistem de prindere" , dusurile nu le schimba la vestiare ca "nu duce centrala doua dusuri montate suplimentar" iar tabela nu o monteaza ca "nu are generator si nu suporta 50 de kw in plus curentul de la Motorul". Deci astea raspunsuri de functionar public "sef peste bazele sportive" . Poate pe saptamana viitoare ar trebui sa dam un comunicat mai CLAR privind gunoiul asta, eu unul nu inteleg cum dracu un astfel de incompetent sta intr-o astfel de functie nu face nimic , ba dimpotriva pune piedici de fiecare data de ani buni de zile tuturor care au vrut sa si faca ceva.
Da, rahatul ala de Dugaesescu trebuie pus la punct. N-am stiut ca mai e prin zona fiindca n-am mai auzit nimic de el in ultimul timp. Nu se poate ca nesimtitul si incompetentul asta sa mai stea mult in functie - pina la urma si mitica si nasul au fost schimbati, nu ?
Nu ar fi ok să-l atacăm pe Dugăeşescu direct pentru că până la urmă el e un funcţionar care are superiori şi care superiori nu trebuie să facă altceva decât să-i dea o dispoziţie să facă x sarcină. Dugăeşescu, dacă în sinea sa consideră că ceea ce a primit dispoziţie să facă nu e realizabil, face frumos un referat către superiori (aici depinde cum e organigrama, poate că referatul trebuie semnat şi de şeful său direct) în care spune de ce nu se poate, care e problema şi eventual care sunt soluţiile de rezolvare. Ulterior Primăria face demersurile pentru crearea condiţiilor cerute astfel încât cele cerute în dispoziţia iniţială să fie realizate.
Nu Dugăeşescu e şef în Primărie, el nu are cum să facă ceva de capul lui. Problema e că şefii lui nu insistă să se facă ceva.
Nu am scris chestiile astea ca să dau în Falcă, poate delăsarea în cazul ăsta se găseşte mai jos de el. Ce am vrut să spun este că indiferent cu ce se laudă, dacă ar fi să ajungem într-un comunicat la Dugăeşescu, trebuie s-o facem prin superiorii săi şi eventual să ne întrebăm cum funcţionează comunicarea între angajaţii Primăriei şi cine are poziţiile de decizie/răspundere conform organigramei.