Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stadionul "Francisc Neumann"
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
(07-10-2016, 11:32)I 929 a scris: [ -> ]Au alocat banii într-o rectificare bugetară pentru terenul respectiv și pentru încă unul din Micălaca. Însă cred că mai e ceva timp până ca terenul să fie preluat de primărie deoarece mă gândesc că se aplică același regim ca la terenul Tricolul Roșu: comisie de negociere, negociere, hotărâre de aprobare a prețului. Cred că acum s-au pus doar niște bani deoparte, nu cred că s-a făcut etapa legală de negociere cu proprietarul. Asta înseamnă și că totul ar putea cădea dacă nu se ajunge la o înțelegere, mai ales că Primăria nu prea poate da, legal, cât cere proprietarul, ci trebuie să se învârtă undeva în jurul prețului pieței stabilit de un evaluator autorizat. Bine, poate da mai mult dar apoi se atrage atenția Curții de Conturi și altor asemenea instituții mai puțin prietenoase. Dar poate s-au făcut fazele astea și nu țin eu minte, ar fi mai bine.

Oricum, stadionul a început să se construiască pe lângă aceste construcții. Dacă ele vor dispărea, se va mai elibera din spațiul de lângă tribune și va arăta mai bine sau se vor mai putea face niște parcări sau alte facilități. Dacă încurcau proiectul foarte rău, trebuiau cumpărate înainte de reconstrucție.

Edit: Pentru ca primăria să cumpere un teren mai trebuie adoptate încă cel puțin două hotărâri: una de formare a comisiei de negociere, și apoi una de aprobare a prețului stabilit de comisie. Nu am auzit încă de așa ceva și nu cred că există o limită minimă de bani sub care Primăria poate cumpăra terenuri mai simplu dpdv birocratic.

Edit 2: S-au alocat 135.000 lei pentru acest teren, nu știu dacă s-a făcut ceva evaluare. Există un referat al unui serviciu din primărie, dar nu știu cine are acces la el.
Eu nu cred ca s-au alocat bani doar pentru o intentie,din cate stiu exista discutii de mult timp cu poprietarii acelor terenuri .Sub incidenta a ceea ce spui tu intra terenul de la tricoul rosu unde intr-adevar lucrurile sunt in faza de intentie.Nu poti sa aloci bani pentru ceva ce nu sti si nici macar nu ai idee cat costa,costul este dat de evaluare!
In fine ,vom trai si vom vedea...
Ba, ca primărie poţi să faci o rectificare bugetară doar pe o intenţie şi doar în baza unui referat. Poate că banii respectivi sunt doar pentru a fi plătit raportul de evaluare din prima fază, iar în stilul său caracteristic primarul dă de înţeles că treaba e ca şi rezolvată. La fel de bine banii ăia pot fi scoşi de acolo dacă nu sunt utilizaţi, lucru ce e posibil să se întâmple...cam după alegeri.
Mi-a zis o cunostiinta despre faptul ca in emisiunea din aceasta saptamana, invitat fiind in platoul Ghilea Show, viceprimarul Calin Bibart a vorbit despre posibilitatea ca stadionul sa primeasca o finantare de la guvern, fapt care ar putea fi confirmat oficial perioada urmatoare. Poate fi gogoasa electorala sau realitate, ramane sa vedem in zilele ce vor urma.
Ar fi bine, desi fiind perioada electorala tind mai degraba sa spun ca e o afirmatie politica. Nu zic ca nu ar fi normal, pentru ca sinceri sa fim, primarii din Craiova sau Tg Jiu se lauda cu o investitie guvernamentala, ori de acolo vin banii intr-un ritm mai rapid. Si pentru Cluj Arena s-au dat bani de la Guvern. Asta nu inseamna ca trebuie scuzat ritmul asta de lucru de la noi...

Nu ştiu dacă mai merge aşa la Cioloş, cu "am reuşit să rezolvăm la Bucureşti". Mai repede aş vedea un demers transparent, în care Primăria să trimtă la Ministerul Dezvoltării frumos o adresă în care să explicăm că şi noi vrem stadion, am început să-l facem, şi nu vrem să fim discriminaţi în raport cu alte oraşe fără istoria noastră fotbalistică. Dar poate că au smuls băieţii vreo promisiune cu jumătate de gură de la Vasile Dâncu, dacă tot a fost marţi în zonă, şi ei au luat-o de bună.  Smile
(16-10-2016, 22:35)mash510void725 a scris: [ -> ]Mi-a zis o cunostiinta despre faptul ca in emisiunea din aceasta saptamana, invitat fiind in platoul Ghilea Show, viceprimarul Calin Bibart a vorbit despre posibilitatea ca stadionul sa primeasca o finantare de la guvern, fapt care ar putea fi confirmat oficial perioada urmatoare. Poate fi gogoasa electorala sau realitate, ramane sa vedem in zilele ce vor urma.

Am vizionat si eu respectiva emisiune ,pe de alta parte  Bibart a confimat  ca au fost cumparate cladirile din spate si ca se fac eforturi pentru gradinita(unde proprietarii cica ba vor,ba nu vor sa vanda)!
Răducioiu – la Arad pentru a intermedia aducerea unui adversar de calibru la inaugurarea noului stadion

Chiar dacă la ora actuală nu se cunoaște termenul real până la care noul stadion „Francisc Neuman” va fi gata, în baza relațiilor de prietenie pe care le are la Arad prin Liviu Ilea (director sportiv la Șoimii Pîncota), Florin Răducioiu s-a oferit să dea o mână de ajutor în găsirea unui adversar de calibru la inaugurare. Se vorbește despre grupări de Serie A, printre care și AC Milan, dar, deocamdată, totul e la stadiul de discuții.

Fostul atacant al naționalei României și însoțitorii săi, apropiați ai impresarului lui Marco Verratti (Donato di Campli), Giorgio Timpani și Emiliano Cristiani, s-au întâlnit cu viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, care s-a arătat deschis pentru o colaborare. Edilul le-ar fi spus oaspeților săi că cel mai repede stadionul va fi finalizat în toamna anului viitor, un meci amical dintre UTA și una dintre forțele din Il Calcio urmând a fi legat cu cel mult 6 luni înainte.

Răducioiu, Timpani și Cristiani vor rămâne în orașul nostru încă două zile, urmând – probabil – să se vadă și cu șefii echipei fanion a Aradului. Italienii sunt atrași de talentele „Bătrânei Doamne”, urmând, să se poarte, din câte se pare, și discuții concrete despre unele dintre ei.

http://sportarad.ro/raducioiu-la-arad-pe...i-stadion/

Deci a inceput campania electorala....
Fiti seriosi, doar nu a ajuns sa intermedieze meciul unul ca Liviu Ilea.
Poze de la stadion, vad ca lucreaza si pe ploaie,faceti slide-show full screen de la sfarsitul articolului: http://www.vestic.ro/articol_54418/(foto...lor--.html

Link direct doar la album: http://www.photosnack.com/CA558BCF8D6/14...2327n.html

In poza 2 se vede ceva schela in spatele tribunei si ceva muncitori, ce e aia exact?
Cred ca este muchia de pe marginea peluzei care are un profil semi-rotund.
Cum drona are alt stapan si am fost in trecere pe langa stadion, am facut niste poze la santier. Arata tot mai bine.  

[Imagine: IMG_3571.jpg]

[Imagine: IMG_3572.jpg]

[Imagine: IMG_3573.jpg]
Chiar voiam sa te rog sa mai facem o filmare insa daca nu mai ai drona e de inteles.
Voi incerca eu cu drona mea in weekend
Super! Multumim anticipat!
Daca ai nevoie de ajutor pot veni cu tine.
Multumim anticipat PCC, asteptam cu nerabdare!
"Noul stadion al Aradului primește 2,5 milioane de euro de la București

Stadionul Municipal ”Francisc Neuman” va beneficia de co-finanțare din partea Companiei Naționale de Investiții.

În această dimineață, viceprimarul Călin Bibart a vizitat șantierul stadionului împreună cu Adrian Cefalan, director în cadrul Companiei Naționale de Investiții, pentru a prezenta stadiul lucrărilor.

S-au stabilit documentele necesare în vederea promovării obiectivului de investiții în lista-sinteză a CNI, respectiv pentru finanțarea cu aproximativ 2,5 milioane de euro a lucrărilor."

Sursa: http://www.arq.ro/noul-stadion-al-aradul...resti/9846
http://www.ghidularadean.ro/stire/17594/...euman.html
Astia-s nebuni? Alte intarzieri? Alta nocturna? Iar schimba proiectul? I ritmul asta va fi gata in 2025.Ce bataie de joc pot sa achizitioneze tabela din banii aia si sa puna incalzire in gazon nu sa refaca tot proiectul sa mai dureze 3 ani e o bataie de joc incredibila ce isi asuma Bibart asta ca el e doar de fatada.
Primaria a platit deja un studiu de fezabilitate pt.gazon.CNI va face alt studiu daca schimba nocturna se modifica proiectul stadionului alte termene alta licitatie alt constructor.Asa inconstienti sunt astia din primarie?
Ce altă nocturnă se poate face în actuala conformaţie a stadionului? Una..exact la fel. Dacă nu e în proiectul tribunelor ca becurile să fie pe ele, atunci nu ai unde altundeva. 

Nu vă luaţi după ce spun politicienii acum, în campaniei. În mod normal banii de la CNI pot fi folosiţi doar pentru gazon, care e altă lucrare decât tribunele. Lucrările prin CNI sunt licitate de ei, deci dacă vor să se atingă de tribune trebuie reziliat contractul cu Tehnodomus, transferată lucrarea la Ministerul Dezvoltării şi licitat.  Nu cred că vor umbla la nocturnă, poate doar gazonul să-l facă din acei bani. Ar trebui să se apuce la anul, altfel ne prinde într-adevăr 2025 tot pe Motorul, ca să nu zic şampions lig.
MAi bine ar face o parcare si terenuri de antrenamante din banii aia daca se poate bineinteles.
Poftim nocturnă mobilă la Suceava, unde joacă în Cupă cu FCSB (Man e titular, a şi marcat acolo la meciul nostru, oare de câte ori vor aminti asta comentatorii?). Deci o nocturnă chiar nu e mare filozofie, mai ales la modul cum sunt construite tribunele. 

http://www.gsp.ro/fotbal/cupa-romaniei/l...92571.html