Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stadionul "Francisc Neumann"
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Au mai fost 2 intalniri cu cei din club plus reprez firmei si ai primariei (ignat) chiar acum recent , insa nu am mai scris nimic fiindca nu vreau sa se interpreteze cum ca le fac reclama sau ca ii cred , cum s-a inteles poate ultimele dati. Au fost niste discutii in ultimele saptamani legate de viteza lucrarilor si de culoarea aleasa la vopsirea spatiilor de sub peluze si tribune .

Pe scurt s-au prezentat de catre primarie planurile privind spatiile de la trib I si trib II, s-au discutat detalii privind termenele de executie , calitatea lucrarilor , alegerile facute in ceea ce priveste culoarea aleasa (acel gri ciudat care va fi schimbat din ce spuneau) , scaunele sau acoperisul din tabla (in loc de acea membrana prevazuta initial care nu putea fi certificata cica ISU, insa eu cred ca s-a mers pe varianta mai ieftina pt a le mai salva din bani celor de la tehnodomus) . S-a modificat intr-adevar structura trib I urmand sa fie acolo vestiarele si spatiile de incalzire la demisol, spatiile de servicii si baile pt trib I la parter, hotelul cu lojele VIP la etaj I , spatiile pt televiziuni, camera de control si birourile pt club la etajul II . Au schimbat facilitatile din ce se pare pt o arena de rang 4 impreuna cu cei din frf si ajf din ce spuneau pe baza noilor facilitati cerute pt o astfel de arena , fata de una de rang II cum era initial, ceea ce inseamna ca noile facilitati vor fi pentru standardele fifa 2018 de sferturi ch league (doar rang 5 este superior si ar fi pt semifinale si finale competitii europene) . In mai vor sa inceapa montajul la scaune si tot atunci sa finalizeze cu gazonul in paralel . Nu cred nici ei ca vor termina in iunie cum anunta falca pompieristic , insa vor ca pana in toamna sa dea in folosinta stadionul , mai putin trib I unde urmeaza sa se faca licitatie (!!!) pt noile facilitati de la etajul I si II care spera sa fie gata pana anul urmator (oare marea inaugurare sa fie in 2020 inainte de alegerile locale?!?) .

Din cate am vazut in planuri se vor pierde iarasi scaune pt locurile de handicap si spatiile de VIP si presa la trib I care sunt mult mai multe pt un stadion de rang IV (150 locuri VIP, 30 pupitre presa si inca 30 locuri presa fara pupitre, etc) , astfel ca cele 12.800 de scaune sunt acum 11.600 !!! Daca vor pune insa fotolii de cinema city poate ajungem la 6000 cat erau si inainte de daramare Sad . Cum ziceam insa, totul e la fel de roz ca si acum 2 ani cand ma intalneam cu ignat si va povesteam aici. Ei zic ca vor termina si ca sunt in grafic, lucrarile sunt supravegheate indeaproape Smile)) si din luna mai incolo tehnodomus va fi cica amendat daca nu e gata cu lucrarile la stadion Smile))). Realitatea insa se vede cu ochiul liber dincolo de povestile si vorbele spuse la astfel de intalniri.
De spatiile care inca nu s-au demolat s-a discutat???, cresa , turnul radio TV, era o promisiune de demoloare pentru sfarsitul lui 2017 inceputul lui 2018 , trebuie sa vina o macara mare , era explicatia la acea vreme ( cel putin asta era impedimentul pentru turnul radio TV) intre timp macaraua a venit , a si plecat iar turnul este tot acolo si suntem in martie 2019....
Legat de scaune, vor fi rabaltabile , vor fi fixe, sper sa nu repetam rusinea de pe motoru legat de acest aspect?!
De spatiile alea , acelasi raspuns : "se rezolva, se face, se darama" . Scaunele cica vor fi fixe , ceva material necasant (vor sa le schimbe pe toate si de pe motorul odata cu astea cica) iar coloristica lor va fi mixta ca pe Arena Nationala
Cine spune asta, cu cine v-ati intalnit?
E clar, alte licitatii pentru hotel etc. Incredibil!
(07-03-2019, 18:06)Kidu a scris: [ -> ]Cine spune asta, cu cine v-ati intalnit?

Ignat
Deci sa intelegem ca s.au evaporat 1200 de locuri ( mi se pare enorm si revoltator) sau cate din ele se regasesc redistribuite catre loje presa etc?
Da. Ceva scuze cu normele fifa pt stadioane din 2018 , clasificare superioara de categoria IV fata de II cum era initial ,etc,etc. Mai are importanta ?

Totul e facut parca in batjocura la stadionul asta . Ma astept sa zica ca pun fotolii in loc de scaune si din cauza asta vom avea doar 6000 de locuri. Sau ca nu mai darama cladirile alea darapanate ca sunt cine stie ce probleme juridice pe care abia acum le-au descoperit . Sau mai bine, ca intr-o postare la misto pe timesnewroman sau vreun film prost de kusturica , sa darame turnul ala radiotv peste tribunele proaspat construite ca sa ajungem cu adevarat in guiness book .
Pai haideti sa facem totusi ceva mi se pare revoltator ar trebui cerut un raspuns oficial
Daca stam 5 ani după un stadion de 6000 de locuri atunci chiar nu mai e de spus nimic!
https://specialarad.ro/primaria-anunta-r...ionul-uta/

Pana la urma stie cineva ce tabele de marcaj se vor monta si unde exact?
(14-03-2019, 6:02)adymax a scris: [ -> ]https://specialarad.ro/primaria-anunta-r...ionul-uta/

Pana la urma stie cineva ce tabele de marcaj se vor monta si unde exact?

Foarte grea intrebarea, din cate se pare au fost scoase tabelele din contractul cu tehnodomus( asta ca sa le mai scoata alora parleala),asa ca dumnezeu mai stie...probabil mai urmeaza o alta licitatie si pentru ele.....
Oricum , pana sa vorbim de tabele , mai sunt multe alte lucruri de facut la stadion!
In alta ordine de idei , au ajuns cu compartimentatul la etajul 1 de la tribuna 1,sa vedem cat ii tine harnicia ......
@Redpunk_one - cine s-a legat de culoarea gri de la wc-uri? Arata OK de la distanta cel putin in video-ul asta: https://www.youtube.com/watch?v=3kQyVgxR3N8

Ce culoare ai vrea sa le vopseasca?
Le-au vopsit deja găsești poze recente pe FB-ul lui Viorel Muscă, se lucrează la compartimentarea spațiilor de la oficială practic mai sunt 2 luni până la expirarea termenului.
Au scos macaraua de pe teren acum e în fața stadionului.
Au terminat cu împrăștierea si nivelarea nisipului urmează sistemul de irigat și încălzire apoi gazonul.
Mai e ft mult de muncă în special la tribuna 1 dar și la partea de balustrade de care nici nu s-au apucat probabil odată cu scaunele le vor pune, la nocturnă ar trebui să înceapă zilele astea, cine știe cât va dura ar fi mult mai estetic sa vopsească stâlpii albi ar arăta mai OK la stadionul lui Hagi de la Ovidiu sunt tot albi și arată bine și bineînțeles sa mute dulapurile metalice din colțuri.
Spațiile exterioare arată la fel de dezolant în spatele tribunei 2 există loc pt o parcare etajata tip fast park ca în proiectul de regenerare urbană.
Hidroizolatia oficialei cred ca va fi cu membrană bituminoasa.
Nu știu dacă va fi închis cu zidărie și parterul ca nivelul 1 sau cu sticlă , parcă nu arată atât de bine așa gol în plus e nevoie de închiderea acelui spațiu pt. a se împiedica accesul nedorit, vom vedea.
Trebuie spații si pt. casele de bilete la trib 1 în celelalte zone există.
Nu înțeleg de ce nu subcontractează Tehnodomus restul de lucrări către o firmă cu destui oameni ca fonduri au, au lucrări câștigate de peste 20 de mil. € doar cimitirul din Cluj valorează 10 mil. €.
Sunt necesare multe dotări la stadion la publicarea bugetului ar trebui să apară alocarea pt. ele: sistem sonorizare, sistem de securitate, turnicheți, tabele, la trib 1 trebuie un tunel retractabil la ieșirea de la vestiare.
Probabil stadionul va fi administrat de Recons așa există baza legală pt. investițiile în dotări.
Pauza...?...Nu mai misca nimeni la stadion?...Tot frig e....nu mai vine odata caldura aia...Smile)))))...Vai de noi....
Poze facute cu drona cu stadionul vechi mai aveti careva?
Nu mai are nimeni detalii de pe santier? Vine ultimul meci acasa cu gazarii, s-ar putea afisa niste banere in peluza pt FN, pentru ghita. Eventual ceva scandari?
[quote='sabau15' pid='24815' dateline='1558711239']
Nu mai are nimeni detalii de pe santier? Vine ultimul meci acasa cu gazarii, s-ar putea afisa niste banere in peluza pt FN, pentru ghita. Eventual ceva scandari?
[/quote

Tehnodomus dupa cum ne a obisnuit lucreaza in ritm de melc.Ce i de la rulouri de gazon,par sa fi terminat si montarea sistemului de degivrare.Timid pare ca s-a apucat si Elba de instalatia de nocturna,deocamdata au disparut vechile distribuitoare montate in fata stalpilor de nocturna.
In consecinta mai esti multttt de lucru peste tot,cu actualul ritm de lucru ,nu se finalizeaza stadionul nici in 2020.Pentru o deschidere partiala in toamna cum se vorbeste ,e nevoie de minim 100 de muncitori in santier incepand de IERI!
Ieri am fost la stadion . Se lucra la rigolele din jurul gazonului si la compartimentarea hotelului . Am vorbit cu seful de santier,partea lui Tehnodomus acusi e gata, cei cu gazonul termina si ei,pentru nocturna avem o firma dar.....problema cea mare, nu exista firma care sa execute partea de retele electrice si instalatii interioare(si este foarte mult de lucru) . Pentru asta, e nevoie de o alta licitatie. Asa ca, probabil , nici la anul nu vom juca pe FN.
(07-06-2019, 6:07)PCC a scris: [ -> ]Ieri am fost la stadion . Se lucra la rigolele din jurul gazonului si la compartimentarea hotelului . Am vorbit cu seful de santier,partea lui Tehnodomus acusi e gata, cei cu gazonul termina si ei,pentru nocturna avem o firma dar.....problema cea mare, nu exista firma care sa execute partea de retele electrice si instalatii interioare(si este foarte mult de lucru) . Pentru asta, e nevoie de o alta licitatie. Asa ca, probabil , nici la anul nu vom juca pe FN.

Pai pentru ce avem nevoie de curent , doar jucam la matineuSmile, acum razand glumind constructia stadionului deja tinde spre penal, cum sa construiesti un stadion fara sa incluzi in licitatie retelele electrice si instalatiile interioare ????,,,ceva este extrem de putred aici , spuneam acum cateva luni , o sa ne trezim ca, Tehnodomus o sa spuna ca ei au avut doar de ridicat stadionul atat si nimic mai mult, nu tu scaune , nu tu tabele, nu tu porti de acces,....ce dumnezeu au licitat astia atunci????Impresia mea este ca Tehnodomus in "cardasie" cu primaria  incearca sa isi scoata parleala, era imposibil sa construiasca stadionul cu toate dotarile prezentate in proiectul intial la pretul ofertat!