Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stadionul "Francisc Neumann"
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pozele de mai sus le-am facut azi, se prospecta si curata terenul pentru viitoarea fundatie de la tribuna 2-a. Am vorbit cu seful de santier care mi-a spus ca urmeaza sa se faca fundatiile anul asta, l-am intrebat de cladirile ramase si am aflat ca Aredul ar fi dispus sa vinda cladirea si locul si asteapta oferta de la Primarie, cladirea gradinitei e proprietate privata dar terenul e al primariei nu am inteles cum vine asta. O noutate am aflat de la el ca hotelul va fi sub tribuna 1 si nu sub peluza cum stiam eu si ca in fata vor fi 30 locuri de parcare VIP si in spate la tribuna a2a 300 de locuri de parcare.
Pot sa toarne fundatia la Tribuna 2 daca e gradinita (sau cresa) in picioare? Dupa ultima poza se vede ca e "drum". Nasoala treaba daca e a Aredului.

Multtumim de poze.
Pot exista cazuri de genul terenul e al cuiva şi clădirea e a altcuiva, e rezultatul "mutărilor" istorice ale drepturilor de proprietate. Dar oricum important e că niciun proprietar nu prea poate face ce vrea el fără consimţământul celuilalt.

Deci iată o primă neconcordanţă, ca să nu zic "minciunică", faza cu mini hotelul. El trebuia construit sub peluza dinspre vagoane, am auzit-o de foarte multe ori, însă nu mai ştiu ce ar fi trebuit să fie sub tribuna 1. Mă întreb dacă grădiniţa e cauza pentru care hotelul se face sub tribună şi dacă da, oare peluza însăşi nu va afectată? În fine, o dau şi eu în supoziţii. După cum am spus în postarea anterioară, suntem în faza când nu prea avem ce să mai facem.
(01-10-2014, 12:57)Kidu a scris: [ -> ]Da, pentru ca asta se dorea initial. Ulterior s-a ajuns la concluzia ca o reconstructie e necesara insa probabil in actele proiectului de la Primarie, denumirea o fi ramas aceeasi. E doar o supozitie.

e vorba de donatia urmasului lui Neuman. fiind vorba de o demolare si o reconstruire, stadionul donat disparand, Neuman mic poate ataca primaria si poate cere daune pentru ca s-a daramat stadionul donat ( el poate cere "intoarcerea" stadionului in proprietatea sa, de fapt, dar cum stadionul a disparut are dreptul la despagubiri)
refacere peluze e anuntul oficial facut de inca acum vreo 3-4 ani daca nu si mai bine tocmai pentru a ascunde demolarea si reconstruirea, cel putin in acte.
(01-10-2014, 20:59)Old UlTrA a scris: [ -> ]Pozele de mai sus le-am facut azi, se prospecta si curata terenul pentru viitoarea fundatie de la tribuna 2-a. Am vorbit cu seful de santier care mi-a spus ca urmeaza sa se faca fundatiile anul asta, l-am intrebat de cladirile ramase si am aflat ca Aredul ar fi dispus sa vinda cladirea si locul si asteapta oferta de la Primarie, cladirea gradinitei e proprietate privata dar terenul e al primariei nu am inteles cum vine asta. O noutate am aflat de la el ca hotelul va fi sub tribuna 1 si nu sub peluza cum stiam eu si ca in fata vor fi 30 locuri de parcare VIP si in spate la tribuna a2a 300 de locuri de parcare.

stii cumva numele sefului de santier?
ceva noutati la stadion?
Se lucreaza stie cineva? ca nu am avut drum in zona.
Eu nu am mai vazut nicio activitate in ultimele 2 saptamani.
am trecut astazi pe la stadion ,activitate 0 asa cum ma asteptam de altfel ,insa am remarcat un aspect important cel putin la prima vedere si anume faptul ca a disparut sigla IMOTRUST si anuntul hala de inchiriat de pe cresa atat de mult mentionata de catre noi pe acest thread. nu vreau sa speculez, atat timp cat nu exista confirmari ca situatia imobililului s-a rezolvat dar tare as vrea sa cred ca este asa
Saptamana ce urmeaza Suporter Club UTA va avea o intalnire cu arhitectul proiectului, ocazie cu care sper eu sa mai eliminam din necunoscute.
Nu inteleg ce o labaresc atata ... In afara de ultimele 2 zile care au fost ploioase , ar fi putut lucra la greu ...!
Probabil fiindca trebuie sa predea pasarela de la strand si sunt mult in urma acolo si se mai asteapta clarificari in privinta imobilelor problema.Mai au de demolat casa in care erau birourile clubului si de demontat tabela macar atata sa mai faca pina in primavara ca betoane nu se pot turna trebuie minim 10 grade afara.
Se poate turna beton. Smile Doar ca mai au multe etape pana la turnarea betonului. Oricum fiind fundatii tip pahar e o posibilitate ca acestea sa fie prefabricate si nu turnate monolit.
Poate sa spuna cineva daca sau realizat acele machete cu stadioanele? Se stiu cumva la aceasta ora schitele detaliate ale noului stadion? Daca inca sunt asa de mule necunoscute legate de proiect si am inteles ca exista o oarecare flexibilitate in executie se poate cumva majora capacitatea stadionului? Am inteles ca nu se face mai mare de 12500 fie din cauza nocturnei fie din cauza locurilor de parcare. Prima este o scuza destul de ridicola iar a doua se poate rezolva. Din cate stiu eu Atrium Center are 1000 locuri parcare iar teoretic daca se va mai construi vreodata Arad Palace se vor mai amenaja alte 1000 locuri de parcare care practic sunt langa stadion. Nu cred ca nu se pot aduce schimbari proiectului si ca nu se poate suplimenta bugetul pentru aducerea acestui stadion la cele 17500 locuri promise initial.
Când aud de 17.500 locuri mă gândesc automat că am reuşit cu chiu cu vai să umplem stadionul Motorul - adică aproximativ o mie de oameni.

Posibil ca lucrările de mărire a capacităţii de la 12 mii la 17 mii să poată fi făcute ulterior. Deocamdată schiţele pentru stadion nu sunt (prea) publice, în sensul că cei de la Tehnodomus nu le-au publicat. Am înţeles că trebuie să pună nişte bannere în zona şantierului. Nu cred că putem să ne dăm noi seama, de aici, ce se putea şi ce nu se putea face ţinând cont că spaţiul e destul de strâmt şi în plus mai sunt acele clădiri care încurcă (grădiniţa, antena radio). În orice caz, acum e imposibil să mai schimbăm ceva. Vom putea cere un stadion mai mare şi mai fain atunci când vom bate măcar la porţile Europa League şi când a merge la UTA va redeveni la modă.
am auzit un zvon cum ca gradinita ar fi in proprietatea lui Ioan Kocis Josan si omul ar vrea 3 milioane de euro pe cladire?!
S-ar putea sa fie ceva sambure de adevar pentru ca avocatul Kocis Josan isi rezerva dreptul de a reprezenta interesele familiei Neuman si cum a facut o gramada de bani din cladirile retrocedate de pe centru, nu m-as mira sa forteze o noua combinatie de genul.
[Imagine: f433a611649ba2114347ab8f9d9775fd.jpg]
[Imagine: fa20960c39061221ae4fe4e9061abb82.jpg]
[Imagine: bdb607e8f8e455eb28418482cb551632.jpg][Imagine: 3727c3401e1f32ea2e3f9e878fc65aa7.jpg]





Sent from my iPhone using Tapatalk