Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stadionul "Francisc Neumann"
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Chiar nu mai are sens sa ne gandim ce a fost in capul lor sau de ce fac anumite actiuni. Incompetenta din cadrul administratiei locale aradene e singura problema. Omul asta este un demagog, un las si un mincinos de poate fi obiect de studiu pentru orice sociolog.
S-a inconjurat numai de lingai obedienti si cum a ridicat unul capul cum a fost retezat. Asta e singura cauza a tuturor problemelor legate de municipalitate indiferent ca vorbim de stadion sau canalizarea din Bujac.
Mai tineti minte?
Ordine in primarie ordine in oras!
Fapte nu vorbe!
Undei ordinea? Ca jegu si mizeria e de 3 metri in oras.
Unde sunt faptele ca vorbe avem cu varf si indesat.
Toata lumea e satula de faraon in oras nu va mai prinde nici un mandat.
Poate mai are dosite niste bucati de gazon si mai fraiereste inca odata!
Mai are ceva terenuri,mai decupeaza si de acolo... este de unde, stati linistiti!
http://www.stiripesurse.ro/episod-neplac...21617.html

asta trebuie sa pateasca la fiecare eveniment la care participa.
Ma tot intreb de ce nu reusim de ani si ani de zile sa facem pasul spre fotbalul de performanta...nu suntem mai prosti ca altii, mai nepregatiti, mai slabi din punct de vedere financiar...chiar dimpotriva...
O fi blestemul Baronului Neumann cand l-au alungat comunistii din Arad, sa nu mai aiba Aradul echipa serioasa pana cand nu face un stadion nou... Smile
nu ma pricep la constructii, va spun asta din capul locului pentru a nu lasa impresia ca parerile mele au mai multa importanta decat parerea unui simplu om de pe strada. din exterior pot sa inteleg faptul ca lucrarile au fost intarziate, e destul de greu ca o primarie sa faca un stadion din banii propri, fara pic de ajutor din partea guvernului. daca nu ma insel Ploiestiul a reusit treaba asta insa stadionul lor, dpdv calitativ si estetic, nu e nimic deosebit. Stadionul de la Arad arata extrem de frumos si pare nitel mai complex in comparatie cu stadionul din Ploiesti.

nu stiu si nu vreau sa ma bag in zona politica, nici macar nu stiu cine e primar in Arad, deci din partea mea beneficiaza de prezumptia de nevinovatie, insa pana la un punct. repet, e doar o parere total neavizata, insa de ce nu s-a incercat reconstructia stadionului pe bucati? cam cum au facut cei de la Udinese care au daramat toate zonele stadionului pastrand doar oficiala si ceva anexe (gen t1) echipa continuand sa joace pe stadion in timp ce acesta era practic construit. si la OM cand au pus acoperisul a fost o situatie similara, am vazut o poza de la un meci oficial in care schelele erau cat se poate de vizibile amplasate chiar in mijlocul tribunelor.

in ideea ca e destul de greu sa construiesti de la zero un stadion nou doar din banii municipiului poate ca trebuiau sa se concentreze sa zicem pe tribuna a 2-a (presupunand ca acolo sunt si vestiarele), toate fondurile sa fie directionate acolo, sa fie ridicata cat mai repede, dupa care facut gazonul ca echipa sa poata sa joace si incet-incet sa fie construite si restul tribunelor si peluzelor. macar in felul asta echipa putea sa joace acasa la Arad si sa beneficieze de niste conditii decente.

e doar o parere, posibil sa bat campii si in Romania sa nu poti sa faci un artificiu de genul acesta. dar cel putin la nivel logic pare oarecum ok sa concentrezei toate resursele financiare catre o singura zona a stadionului dupa care sa treci la urmatoarea si tot asa.
Initial se discuta sa se refaca doar peluzele insa dat fiind vechimea fostului stadion si integritatea tribunelor s-ar hotarat sa-l reconstruiasca in totalitate.
Constructorul, firma Tehnodomus este o firma relativ tanara insa este firma de casa a primarului Falca, o firma care a renascut din cenusa unei alte firme mult mai mari cu mult mai multa experienta in constructii, defuncta I.C.I.M. Arad.
Capacitatea celor de la Tehnodomus este destul de limitata si utilajele lor destul de rudimentarea insa iti poti facea treaba si asa insa fiind firma de casa a primariei am impresia ca si fluxul de bani dinspre primarie vine cu taraita.
Asta e marea problema a ritmului anemic al constructiei.

Colac peste pupaza am inteles ca ni s-a aprobat o finantare de 2,5 milioane Euro de la CNI, bani cu care s-ar dori sa se refaca terenul (instalatia de incalzire, instalatia de irigare si regazonare), drenajul este unul foarte bun si tare mi-e ca daca s-ar pune sa il refaca l-ar face mult mai prost fata de ce a facut Baronul Neumann in '45. Tot din acesti bani de la CNI ar vrea sa schimbe proiectoarele nocturnei de pe cei patru stalpi cu alte proiectoare de tip LED iar aditional sa se mai monteze pe acoperis alte proiectoare LED pentru a suplini eventualele conuri de umbra pe care le-ar genera acoperisul tribunelor.
Problema e ca la finantarea asta trebuie licitatie si trebuie ca Primaria sa predea stadionul catre CNI dupa ce si-a terminat TOATE lucrarile. Abia apoi se face licitatie, desemneaza un castigator si se apuca de lucru pentru ca in final sa repredea stadionul municipalitatii aradene.

Acestea fiind spuse, chiar nu vad cum am putea juca mai repede de 2020 pe noul stadion, al dracului exact cand sunt si alegerile locale. Totul este politic si totul este facut sa ii serveasca intereselor acestui primar incompetent si plin de el aflat la al IV-lea mandat in plm, pt ca asa suntem noi aradenii, ne credem cu doua perechi de c**** fata de restul tarii, ii aratam cu degetul pe altii insa votam acelasi "baron politic" pentru ca "a furat da' a si facut".

Inainte de a daramana stadionul trebuia ca primaria sa fi amenajat din timp celalalt statdion al municipalitatii "Motorul", sa fi mutat stalpii de nocturna acolo, sa fi refacut niste tribune din structura metalica cu o capacitate de 4-5000 de locuri, sa fi facut un drenaj si un gazon natural si intr-un an nu aveau ce lucra si abia apoi sa fi trecut la treaba.
La noi totul a fost facut pe dos, basca ne-am mai facut de rahat de ne-a vazut o tara intreaga, vezi meciul de baraj cu Voluntari, meciul cu Poli din campionatul trecut, plus alte cateva meciuri cand s-a jucat tot asa in mocirla pentru ca acolo drenajul este inexistent.

Plm, acum jucam pe sate in miros de mici si balega desi primaria Siria si-a dat interesul mult mai mult decat cea din Arad si in pofida neajunsurilor, oamenii au facut o treaba buna. Cam asta ar fi o radiografie asa in mare si motivul pentru care ii dam "la m****" lui Falca.
Apropo de FR ,mai marelui conducator i s-a mai nazarit o idee ,cica ar fi vrut sa reabiliteze popicaria (!!??!!),asta dupa ce ,de mai mult de 20 si ceva de ani ,nu mai avem echipa de popice in Arad ,de la defuncta CSM UTA...noroc ca intre timp au reusit cei de la directia tehnica sa-l convinga ca ,investitia ar fi prea mare ,fara sens (avand in vedere ca nu mai exista echipa de popice in Arad) si mai mult decat atat s-ar mai fi taiat si niste locuri de parcare din jurul stadionului.
nu stiam despre problemele cu primarul de la Arad. e drept ca nici nu urmaresc politica, ce prind, prind din zbor si in general chestii care vizeaza Craiova. revenind la stadionul Francisc Neumann ma mir ca nu s-au bagat la licitatie si cei de la CON-A (Sibiu) ei au lucrat si la Cluj Arena iar la noi la Craiova chiar au castigat licitatia, e drept ca i-au subcontractat pe cei de la ACI (Cluj) pt anumite parti din lucrare. mi se pare (nu bag mana-n foc) ca tot CON-A a castigat si licitatia pentru stadionul de la Tg Jiu.

zic asta pt ca, din punctul meu de vedere, cei de la CON-A au facut o treaba foarte buna la Cluj iar la noi la Craiova intarzierile au fost datorita celor de la ACI care s-au ocupat de Tribuna a 2-a si Peluza Nord, acolo lucrarile ramasesera destul de mult in urma. oamenii par interesati de genul asta de lucrari si priceputi deci ma asteptam sa fie interesati de proiectul de la Arad.

finantarea de la CNI e cu bune si cu rele, desi ar trebui sa fie o simpla formalitate trecerea amplasamentului de la proprietar la CNI birocratia din Romania faca ca un lucru relativ simplu sa devina complicat deci sa dureze ceva timp + timp pierdut cu licitatii, contestari si alte tampenii. deci pe o parte e bine ca vin niste bani, pe partea cealalta e rau ca se va pierde ceva timp.

iti dau dreptate cand spui ca trebuiau gasite solutii pentru echipa de fotbal, nu poti sa darami vechiul stadion fara sa te asiguri ca echipa are unde sa joace in conditii decente. este putin aiurea ca un oras ca Aradul sa nu aiba un stadion ok la nivel de liga a 2-a iar aici da, era treaba municipalitatii. am citit tot aici pe forumul vostru relativ recent s-au apucat sa reabiliteze stadionul "Motorul" ceea ce e nitel absurd. puteau sa o faca pe rand, cum spui si tu, sa reabiliteze stadionul secundar (Motorul) si abea apoi sa inceapa lucrarile la stadionul Francisc Neumann. dar nah, nu pot sa comentez ca nici Craiova nu a stat stralucit la capitolul primari in perioada postdecembrista.

oricum nu-s eu in masura sa judec ceea ce se intampla la Arad in conditiile in care Craiova a stat 18 ani (!) fara Sala Polivalenta, atat de mult a fost dezinteresul autoritatilor locale fata de sporturile de sala dupa ce vechea Polivalenta a ars, discipline la care Clubul Sportiv Universitatea Craiova statea foarte bine avand echipe campioane nationale la volei feminin si handbal masculin, nu mai zic de medaliile obtinute la scrima, orientare si alte sporturi mai putin popularizate in tara noastra. eu de exemplu primul meci al Universitatii Craiova l-am vazut in copilarie la volei feminin (putina lume stie ca cea mai titrata sectie a Stiintei a fost si este sectia de volei [5 titluri nationale] nu fotbalul asa cum are impresia toata lumea), acolo am descoperit-o pe Stiinta pt prima data, nu la fotbal.

in fine, scuze pentru mesajul kilometric. am sa urmaresc in continuare desfasurarea lucrarilor la stadionul vostru pt ca la final cred ca o sa iasa un stadion extrem de frumos si cochet. multa bafta si sper totusi ca lucrarile sa se termine mai devreme de 2020.
(11-10-2017, 14:50)D10S a scris: [ -> ]nu stiam despre problemele cu primarul de la Arad. e drept ca nici nu urmaresc politica, ce prind, prind din zbor si in general chestii care vizeaza Craiova. revenind la stadionul Francisc Neumann ma mir ca nu s-au bagat la licitatie si cei de la CON-A (Sibiu) ei au lucrat si la Cluj Arena iar la noi la Craiova chiar au castigat licitatia, e drept ca i-au subcontractat pe cei de la ACI (Cluj) pt anumite parti din lucrare. mi se pare (nu bag mana-n foc) ca tot CON-A a castigat si licitatia pentru stadionul de la Tg Jiu.

zic asta pt ca, din punctul meu de vedere, cei de la CON-A au facut o treaba foarte buna la Cluj iar la noi la Craiova intarzierile au fost datorita celor de la ACI care s-au ocupat de Tribuna a 2-a si Peluza Nord, acolo lucrarile ramasesera destul de mult in urma. oamenii par interesati de genul asta de lucrari si priceputi deci ma asteptam sa fie interesati de proiectul de la Arad.

finantarea de la CNI e cu bune si cu rele, desi ar trebui sa fie o simpla formalitate trecerea amplasamentului de la proprietar la CNI birocratia din Romania faca ca un lucru relativ simplu sa devina complicat deci sa dureze ceva timp + timp pierdut cu licitatii, contestari si alte tampenii. deci pe o parte e bine ca vin niste bani, pe partea cealalta e rau ca se va pierde ceva timp.

iti dau dreptate cand spui ca trebuiau gasite solutii pentru echipa de fotbal, nu poti sa darami vechiul stadion fara sa te asiguri ca echipa are unde sa joace in conditii decente. este putin aiurea ca un oras ca Aradul sa nu aiba un stadion ok la nivel de liga a 2-a iar aici da, era treaba municipalitatii. am citit tot aici pe forumul vostru relativ recent s-au apucat sa reabiliteze stadionul "Motorul" ceea ce e nitel absurd. puteau sa o faca pe rand, cum spui si tu, sa reabiliteze stadionul secundar (Motorul) si abea apoi sa inceapa lucrarile la stadionul Francisc Neumann. dar nah, nu pot sa comentez ca nici Craiova nu a stat stralucit la capitolul primari in perioada postdecembrista.

oricum nu-s eu in masura sa judec ceea ce se intampla la Arad in conditiile in care Craiova a stat 18 ani (!) fara Sala Polivalenta, atat de mult a fost dezinteresul autoritatilor locale fata de sporturile de sala dupa ce vechea Polivalenta a ars, discipline la care Clubul Sportiv Universitatea Craiova statea foarte bine avand echipe campioane nationale la volei feminin si handbal masculin, nu mai zic de medaliile obtinute la scrima, orientare si alte sporturi mai putin popularizate in tara noastra. eu de exemplu primul meci al Universitatii Craiova l-am vazut in copilarie la volei feminin (putina lume stie ca cea mai titrata sectie a Stiintei a fost si este sectia de volei [5 titluri nationale] nu fotbalul asa cum are impresia toata lumea), acolo am descoperit-o pe Stiinta pt prima data, nu la fotbal.

in fine, scuze pentru mesajul kilometric. am sa urmaresc in continuare desfasurarea lucrarilor la stadionul vostru pt ca la final cred ca o sa iasa un stadion extrem de frumos si cochet. multa bafta si sper totusi ca lucrarile sa se termine mai devreme de 2020.
CON-A nu au fost interesati la Arad deoarece pretul de licitatie a fost mic ,astfel incat era greu de crezut ca o  firma din afara Aradului va castiga,numai daca ne gandim cati bani trebuie investiti in organizarea de santier si relocarea de personal.
cred ca ai dreptate, din ce am vazut prin presa pretul stadionului Francisc Neumann a fost/este de 8.5 milioane de euro. intr-adevar nu este o suma care sa merite bataia de cap cu relocarea personalului si organizarea de santier etc pt cei de la CON-A. mea culpa!
http://www.gsp.ro/fotbal/liga-3/exclusiv...23037.html

Mama măsii de politică :Smileincredibil ce a ajuns țara asta
Am fost vineri la Francisc Neuman unde m-am intalnit cu d-ul Ignat, seful de la Patrimoniu al primariei Arad si ceva inginer care conduce lucrarile acolo din partea Tehnodomus , Dumitru Mot parca s-a prezentat .

Din ce spuneau domnul respectiv anul acesta ,daca vor putea lucra toata luna noiembrie, vor termina montarea arcadei si la peluza dinspre Ared . Materialul pt copertine este comandat deja si ar trebui sa soseasca si ar dori sa il monteze si pe acela astfel incat peluzele si trib II sa fie gata pana la acoperis. La trib I vor inalta inca un nivel la cladire, iar odata cu aducerea unei macarale mai mari vor demonta si turnul din fata trib I.

Primaria am inteles ca a dat deja spre evaluare si aprobare caietele de sarcini pt gazon (natural cu insamantare va fi pana la urma, se pare ca au modificat varianta hibrid din nou) cu drenaj, incalzire si irigatie precum si pt inlocuirea lampilor la nocturna si montarea unora suplimentare pe acoperisul tribunelor. Acesta ar trebui sa fie aprobat si urcat pe Seap saptamana viitoare din estimarile lor. Banii de la CNI ii vor folosi daca se poate pentru construirea unui etaj suplimentar la trib I de loje si facilitati vip din ce spuneau ei , iar gazonul si nocturna le vor realiza din fonduri proprii.

Din ce spunea au ajuns la un acord cu Bercea si pt cresa si probabil dupa semnarea actelor de vanzare cumparare va fi daramata si aceea.

A ramas ca luni sa mergem si la Motorul sa discutam concret despre termenii de executie acolo (am inteles ca sapt trecuta s-au deschis ofertele si sunt 3 firme calificate pt gazonul artificial)
bah, parca citesc un articol din arq Smile
Pai cred ca au tema de casa de la faraon sa ne arate cat mai "transparent" ce fac, ca sa nu il mai injure lumea pe sarmanul imparat.

Foarte atenti la orice intrebare, chemat seful ala de santier sa ne explice, basca ne poate primi Ignat cand dorim sa ne arate concret plansele pt Neuman si detaliile constructiilor in amanunt "daca dorim" etc,etc.

Daca nu i-as cunoaste as zice sa sunt super profi si totul zbarnaie .

Sunt curios azi ce o sa imi zica/arate pe Motorul
Scuzati off topicul dar vreau sa va spun ca mai nou se primesc si raspunsuri referitor la sesizarile care se fac pe site ul primariei pentru diferite probleme care privesc orasul nostru.Ceea ce in trecut era de neimaginat,...vreau sa cred ca ceva s a schimbat si intram in normalitate....
Azi am fost iarasi sa ma intalnesc cu Ignat care vad ca isi mentine atitudinea si "disponibilitatea" (chiar daca ieri cand trebuia sa ne intalnim nu a raspuns toata ziua la telefon, azi vad ca si-a facut pana al urma timp si pt asta). Ca o face la ordine, ca e dorinta lui de a fi altfel, ca e doar o vrajeala menita sa "ne abata atentia" sau chiar vrea omul sa fie transparent pt a nu deveni un "nou dugaesescu" , sincer nu ma intereseaza. Cat timp putem afla informatii direct de la sursa si sa le verificam daca se intampla astfel singuri si nu din conferinte de presa sau zvonuri , sa fie primite .

La Neuman lucreaza cativa muncitori la trib I la cele doua turnuri care vor gazdui lifturile si casa scarii pt etajele superioare , cativa la arcada de la peluza dinspre Aurel Vlaicu (aveau 3 macarale acolo) si cativa descarcau elemente pt trib I cu o automacara mai micuta . Nu cred sa fi fost mai mult de 15-20 de oameni in total cu tot cu soferi si manipulanti la macarale sa zic .

Saptamana viitoare va fi lansata licitatia pt gazon si separat si pt nocturna (schimbat leduri si montat suplimentar pe arcade) I-am spus ca acum 3 saptamani spunea ca vor valida proiectul la inceputul lunii cei de la Seap si vor lansa licitatia pt gazon la inceputul lunii si acum suntem in 15 si inca nu e validat . Zicea ca nu le-a dat raspuns intr-adevar cum estima , dar ca sunt obligati cei de la Seap ca in maxim 30 de zile sa il publice daca nu au cerinte de modificari sau comentarii pe baza lui.

Licitatia are termen de 20 de zile din momentul lansarii si spera ei ca pana la finalul anului sa fie desemnat un castigator si pt gazon si nocturna.

Popicaria si cresa vor fi daramate anul acesta pana la final, in regie proprie de primarie si tot anul acesta , cand vor monta arcada la peluza dinspre Ared (spun ei ca la inceputul lui decembrie ar fi prevazut sa aduca traversele respective si macaralele necesare) vor darama si turnul din fata stadionului cu utilajele respective .

Tot in decembrie vor sa finalizeze montatul gradenelor la trib I precum si arcada de la Ared.

A ramas sa ne auzim/vedem la fel in primele saptamani din decembrie sa vedem ce au facut din ce au spus pana acum.


O sa incerc sa incarc mai tarziu si ceva poze facute azi la ambele arene
mai ceva ca Mos Craciun. totul in decembrie
Suntem la jumatatea lui noiembrie deja . Sa vedem ce aduce Miculasul Smile