Forumul "Bătrânei Doamne"

Versiunea integrală: Stadionul "Francisc Neumann"
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pana la urma a vazut cineva proiectul propriuzis al stadionului? Nu ma refer la filmuletul video sau ce a zis Falca ci strict la proiectul cu schite cu tot. Ca sa stim la ce ne asteptam.

Aici e filmuletul care-l stim cu totii:

https://www.youtube.com/watch?v=6XAqAEkNMeo

Apoi am gasit cateva date expuse de primar:

Date tehnice despre viitorul stadion

Capacitate totală: 12.584 de locuri

Tribuna oficială și Tribuna 1: 2.798 locuri

Tribuna 2: 3.982 locuri

Peluza nord: 2.902 locuri (suprafață utilă 215,4 mp)

Peluza sud: 2.902 locuri (suprafață utilă 510,49 mp)

Alte detalii:

- Gradenele vor funcționa ca 4 corpuri de clădire separate. Ele vor fi închise la intrados și vor adăposti toate funcțiile anexe stadionului

- Peluza nord va conține grupuri sanitare și spații anexe cu rol tehnic

- Peluza sud este structurată la nivelul parterului în două zone distincte, una publică cu grupuri sanitare și spații anexe, și o alta ca zonă privată și spații de cazare

- Peluza sud are și 2 etaje din care etajul unu va conține 23 de unități de cazare și etajul 2 va fi alocat unor terase cu belvedere

- Stadionul va fi dotat și cu tabelă de marcaj, siglă luminoasă și altele


Ce nu inteleg e cum intra sub o peluza (care e mai scurta decat o tribuna) un hotel cu 23 de camere plus terase, plus grupuri sanitare și spații anexe. Raman la parerea ca noctruna actuala nu va ilumia indeajuns terenul daca tribunele o sa fie acoperite, inca nu am vazut un stadion cu tribunele acoperite iar nocturna sa fie pe stalpi standard de noctruna ca pentru stadionele neacoperite.
Stadionul va fi compus practic din 4 tribune, fiecare de marimi aproximativ egale (doar tribuna a doua va fi cu 1000 de locuri mai mare decat celelalte tribune). O peluza are momentan intre cei doi stalpi de nocturna (deci nu doar segmentul in care statea galeria) 700 de locuri . Noua peluza va incepe imediat din spatele portilor si va avea 2800 (adica de 4 ori mai mult pe o suprafata care nu va mai fi circulara fiindca se va elimina pista de atletism. Deci va fi mult mai "abrupta" ca inclinatie si foarte inalta astfel incat un hotel cu doua etaje este perfect realizabil dupa parerea mea. Nu stiu ce se vor amenaja sub celelate tribune in spatiile care vor rezulta, insa sper sa rezolvam problema birourilor pt club, a unei sali de antrenament, a unei sali de recuperare, a unui muzeu , poate chiar un club al suporterilor,etc,etc........Insa la cata "deschidere" are primaria fata de club sau mai ales fata de noi cred ca visam la cai verzi pe pereti Sad
Daca va ajuta cu ceva sau cunoaste cineva proiectantul sau firma de proiectare.
Este un domn din Timisoara cred care a facut proiectul in cadrul unui concurs Anuala de arhitectura.
Radu Puica de la SC IPROTIM SA.
http://www.anualadearhitectura.ro/2009/proiecte/14
Despre firma si site-ul firmei care nu functioneaza: http://www.cylex.ro/timisoara/iprotim+s.a-109722.html
Asta e tot ce stiu cine poate afla mai multe e bine venit cu informatii noi.
Din cate vad exista destul loc in spatele tribunei a 2 a si pt.o parcare oare acolo a fost proiectata?
Din cate am inteles sunt incluse in proiect 200 locuri de parcare pt masini mici si nustiu cate pt. autocare.
Nu poate face rost nimeni de proiect? De la Tehnodomus sau Iprotim?

Daca gaseste cineva un stadion mai nou cu tribunele acoperite si cu noctruna cum e la noi sa posteze poza, va rog.
(25-08-2014, 21:36)adymax a scris: [ -> ]Nu poate face rost nimeni de proiect? De la Tehnodomus sau Iprotim?

Daca gaseste cineva un stadion mai nou cu tribunele acoperite si cu noctruna cum e la noi sa posteze poza, va rog.

vezi "nieuw galgenwaard" din utrecht,sunt o alta sumedenie de stadioane de genu' asta , mai ales in franta.
stadion Maribor :
construit in 1952 modernizat intre 2008-2010 cu 10 milioane de euro.
capacitate:12.994 locuri

[Imagine: aOE1o0.jpg]


[Imagine: uhpviy.jpg]

stadion Bate Borisov:
inaugurat in 2014
capacitate :12.896 locuri

[Imagine: TqlQyH.jpg]


[Imagine: HohVYV.jpg]
@Alex- Stadioanul din Maribor are stalpii inclinati, nu e ca la noi. Cel a lui Bate nu are stalpi de noctruna ci e montata pe acoperis.

@PSV- Ai dreptate, Stadion Galgenwaard are noctruna pe stalpi dar mai are si nocturna ajutatoare montata pe acoperis la peluze cel putin dupa cum vezi din poza, La noi o sa puna reflecoarele pe cablu?

[Imagine: galgenwaard8.jpg]
Ceva noutati? se lucreaza? au inceput la peluze? Ce-i care locuiesc in zona sau au drum pe acolo daca ne pot ajuta cu niste informatii le multumim frumos Wink
DASmile,se lucreaza ,astazi s-a trecut la demolarea tribunei 1! pe la pranz partea inferioara a tribunei 1 era aproape demolata in totalitate.
Referitor la cele spuse de psv:

Demolarile de la tribuna I:
[Imagine: IMG_0147.jpg]

La tribuna a II-a au sfarmat molozul rezultat in urma demolarii:
[Imagine: IMG_0149.jpg]
Incet se mai lucreaza. Nu vezi un camion sa care molozul ala.
Adi, jur ca esti enervant deja. Sambata seara inca mai erau bucati din tribuna a II-a in picioare. Au trebuit si alea demolate si apoi bucatiile ramase la randul lor maruntite in bucati si mai mici pentru a putea fi transportate. Astazi e miercuri seara, au fost trei zile de lucru in care zic eu ca au lucrat destul de bine la molozul de la tribuna a II-a, operatie ce se face tot cu excavatorul. Cand Dumnezeu sa il fi terminat si incarcat?

Imi vine sa nu va mai pun nicio poza cand vad atatea comentarii malitioase.
Da mai, o fi Romania, o fi Arad, om fi saraci sau cum om fi insa astea-s posibilitatile si ati face bine ca unii din voi cei ce ati plecat din tara sa nu uitati de unde ati plecat si de ce ati plecat.
Kidule unde mai vezi tu ca am pomenit eu ceva de miscatul lucrarilor? Sau trebuie sa te legi de fiecare care comenteaza ceva negativ sau care nu e pe placul tau?
si ca sa completez cele spuse de Kidu, @adi: stai sa vezi cat va dura faza de constructie propriu zisa Big Grin enjoy and take a lemon
o intrebare serioasa: cand e termenul de finalizare?
si chiar si mai serioasa, exista undeva planul integral?

PS. bascula aia are doar doua viteze...Smile
Posibil sa nu se grabeasca cu caratul... mai ciupesc ceva fier ! AHAAHAHA... Hai sa nu fim rautaciosi ,oamenii din ce am vazut sunt putini si e mult de lucru dar au daramat foarte repede!!! UTA ARAD!!!UTA ARAD!!!
faza cu fierul este adevarata ,sunt segregate bucatile de fier care pot fi valorificate ramase din structura tribunelor,actiune care este destul de anevoioasa.in plus de asta accesul in zona demolata este extrem de dificil deoarece inca nu s-au demolat constructile(popicaria ,cresa si aripa de nord a vestiarelor) din jurul portii de acces din spatele stadionului(zona pe unde se intra si se iese de pe santier).
(28-08-2014, 0:39)adymax a scris: [ -> ]Kidule unde mai vezi tu ca am pomenit eu ceva de miscatul lucrarilor? Sau trebuie sa te legi de fiecare care comenteaza ceva negativ sau care nu e pe placul tau?

Da, comenetez atunci cand stresezi cu intrebari inutile. Vezi si tu care-i situatia.
Daca nu iti convine, fa tu poze si tine-ne la curent cu stadiul lucrarilor.

Termenul de finalizare vehiculat in ultima vreme ar fi 2016. Oricat ne-am da de ceasul mortii, lucrarile avanseaza in functie de banii care sunt alocati.
Anul asta nu cred ca vor fi alte lucrari de constructie in afara de demolare si degajarea suprafetei.
ar fi frumos sa-l termine exact de alegerile locale, adica sa-l inaugureze cu UTA in Liga 1. In conditile actuale si avand in vedere resursele precare plus impactul politic e totusi greu de crezut ca vor reusii. Pana la urma depinde totul de cat de mult il intereseaza pe falca acest proiect si impactul asupra alegatorului... Pacat ca un asemenea proiect nu se poate finanta privat in Romania, probabil ca l-ar fi terminat intr-un an, maxim 1,5.
Din auzite, ieri la ceva conferinta a avut loc urmatoarea discutie:

R: Cand va fi gata stadionul ?
G.F: In 2016
R: Pentru UTA in Liga 1 ?
G.F: Pentru alegeri

Pentru liga 1, pentru alegeri, pentru ce va fi, in 2016 cred ca va fi in stadiu avansat, dar nu cred ca va fi finalizat 100%

@adymax sincer, chiar esti la topicul asta doar sa comentezi de orice ? si da, ai mai comentat de miscatul lucrarilor ... nimica nu o fost pe placul tau ... ca de ce se protejeaza gazonul, ca de ce se desfac scaunele cu surubelnita, ca etc etc